تیتر امروز

انفجار در باند فرودگاه مشهد/ روسیه و ترکیه خواستار توقف فوری درگیری‌ها شدند/ انهدام ۲ پهپاد اسرائیلی در زنجان
درگیری نظامی ایران و اسرائیل (این گزارش بروزرسانی می‌شود)

انفجار در باند فرودگاه مشهد/ روسیه و ترکیه خواستار توقف فوری درگیری‌ها شدند/ انهدام ۲ پهپاد اسرائیلی در زنجان

دومین شب از درگیری نظامی ایران و اسرائیل چند کشته و زخمی برجای گذاشت. پس از حمله تروریستی تل‌آویو به تهران و شهرهای دیگر ایران، درگیری دو طرف اوج گرفته و انفجار در مراکز حساس نظامی و انرژی ادامه...
راهنمای سلامت روان برای شرایط جنگ
آرامش خودتان را حفظ کنید

راهنمای سلامت روان برای شرایط جنگ

در شرایطی که حملات وحشیانه و تجاوز نظامی اسرائیل به ایران و پاسخ قاطع تهران به این حملات ادامه دارد، حفظ آرامش و سلامت روان مردم در شرایط جنگی اهمیت زیادی دارد.
کوروش احمدی: صدور قطعنامه شورای حکام علیه تهران از پیش برنامه‌ریزی شده بود/ احتمال ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت وجود دارد/ ایران باید ظرف دو هفته آینده با آمریکا توافق کند/ حتی ۱۰ درصد خطر احتمال جنگ، خطر بسیار بزرگی است
دیپلمات پیشین ایران در نیویورک در گفت‌و‌گو با دیدارنیوز مطرح کرد

کوروش احمدی: صدور قطعنامه شورای حکام علیه تهران از پیش برنامه‌ریزی شده بود/ احتمال ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت وجود دارد/ ایران باید ظرف دو هفته آینده با آمریکا توافق کند/ حتی ۱۰ درصد خطر احتمال جنگ، خطر بسیار بزرگی است

کوروش احمدی، دیپلمات پیشین ایران در گفتگو با دیدارنیوز می‌گوید: مسئله در این است که آیا توافقی با آمریکا حاصل می‌شود یا خیر و اگر حاصل نشود، آیا خطر جنگی وجود دارد یا خیر و اگر حتی در حد ۱۰ درصد...

ناامیدی شدید اروپا از مذاکرات وین

هفتمین دور مذاکرات وین شب گذشته به پایان رسید. آن چه در اظهارنظرهای طرف اروپایی مذاکرات مشهود است ابراز ناامیدی و نگرانی شدید نسبت به روند مذاکرات است.

کد خبر: ۱۱۵۶۲۸
۱۰:۰۴ - ۱۳ آذر ۱۴۰۰

مذاکرات وین اروپا

دیدارنیوز: هفتمین دور مذاکرات هسته‌ای در وین پایتخت اتریش در حالی به پایان رسید که دیپلمات‌های اروپایی از تغییرات مکرر در متن توافقات حاصل شده پیشین توسط تیم جدید ایرانی ابراز «نگرانی و ناامیدی» کردند.

بعد از تعطیلی حدودا شش ماهه از آخرین دور گفتگوها بر سر احیای برجام که در پایتخت اتریش برگزار شده بود، دولت ابراهیم رئيسی بالاخره پذیرفت که ایران را بار دیگر به مذاکرات هسته‌ای بازگرداند. این دور از گفتگوها که نخستین در دولت جدید ایران و هفتمین از زمان روی کار آمدن دولت جو بایدن در آمریکا به شمار می‌رود بعد از ظهر روز جمعه ۳ دسامبر، بعد از ۵ روز به پایان رسید.

انریکه مورا، نماینده اتحادیه اروپا در این مذاکرات پس از برگزاری نشست کمیسیون مشترک در اظهاراتی با اشاره به مفید بودن گفتگوها در این دور افزود: «گفتگوها ادامه می‌یابد و همه طرف‌ها در حال بررسی پیشنهادها هستند. ما برای چند روز مذاکرات را متوقف می‌کنیم و چهارشنبه یا پنجشنبه هفته آینده پس از مشورت‌های بیشتر بار دیگر به وین باز می‌گردیم.»

معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین در عین حال تاکید کرد که گفتگوها آسان نیست و مشکلات زیادی در این مسیر وجود دارد. ضمن اینکه به بیان او زمان هم نامحدود نخواهد بود.

از سوی دیگر علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در گفتگو با خبرنگاران، توپ را در زمین کشورهای غربی انداخت و مدعی شد که « طرف‌های مقابل احساس نیاز کردند که برای بررسی پیشنهادات ایران و ارائه پاسخ به این طرح‌ها باید برای مشورت راهی پایتخت‌های خود شوند.»

معاون پیشین سعید جلیلی در تیم مذاکره کننده همچنین در ادامه افزود: «ایران این فرصت را به طرف‌های مقابل داد تا پس از مشورت با پایتخت‌های خود هفته دیگر برای ادامه گفتگوها بار دیگر به وین بازگردد و مذاکرات پی گرفته شود.»

در سوی مقابل، اما دیپلمات‌های ارشد سه کشور اروپایی در متنی که در اختیار خبرگزاری‌ها قرار داده‌اند از طرح‌های ارائه شده تیم ایرانی در این گفتگو‌ها ابراز ناامیدی و نگرانی کردند. در بخشی از این متن که بدون اشاره به نام این دیپلمات‌ها منتشر شده آمده است: «تیم ایرانی تغییرات عمده‌ای در متن طرح‌های خود نسبت به آنچه پیشتر در شش دور مذاکرات بین طرفین توافق شده بود انجام داده که برخی از آن‌ها با متن توافق سال ۲۰۱۵ برجام ناسازگار است.»

این دیپلمات‌های اهل کشور‌های بریتانیا، فرانسه و آلمان همچنین در ادامه با ابراز تردید در خصوص چشم‌انداز آتی مذاکرات افزودند: «بر اساس طرح ارائه شده توسط تیم ایرانی مشخص نیست که تحت چه بازه زمانی منطقی می‌توان شکاف‌های موجود بین مواضع طرفین را برطرف کرد.»

در ادامه این متن دیپلمات‌های اروپایی بار دیگر بر تعهد کشور‌های خود در خصوص ادامه مذاکرات تاکید کرده‌اند، اما در عین حال بر این نکته پافشاری نمودند که «زمان در این خصوص در حال اتمام است.»

همچنین امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه که در دوبی حضور دارد پس از پایان این دور از گفتگو‌ها در گفتگو با خبرنگاران در خصوص نتایج به دست آمده در وین ابراز ناامیدی کرد و افزود: «به نظر می‌رسد این دور از گفتگو‌ها بر سر برنامه هسته‌ای ایران ناموفق بوده است. به احتمال زیاد این مذاکرات در کوتاه مدت ادامه پیدا نمی‌کند.»

نماینده چین در این مذاکرات هم پس از پایان نشست کمیسیون مشترک با تاکید بر اینکه هنوز کار‌های بیشتری برای انجام وجود دارد تایید کرد که مذاکرات هفته آینده در وین پی گرفته خواهد شد.

ساعاتی پیش از برگزاری نشست کمیسیون مشترک، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در تماسی تلفنی با جوزپ بورل، مسئول دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتگو کرد. رسانه‌های ایران گزارش داده‌اند که آقای امیرعبداللهیان در این تماس تاکید کرده که غرب ابتکار عمل واقعی خود را در لغو تحریم‌ها به کار بندد. وزیر امور خارجه ایران همچنین در بخش دیگری از این گفتگو روند گفتگو‌های وین را خوب، اما کند دانسته است.

به هر ترتیب مذکرات بر سر احیای توافق هسته‌ای ایران در حالی روز جمعه و پس از ۵ روز گفتگو به پایان رسید که مطابق انتظار مسیر دشواری برای توافق میان طرفین مشاهده می‌شود. تیم‌های مذاکره کننده پس از بازگشت به پایتخت‌ها و استراحت چند روزه بار دیگر اواخر هفته آینده به پایتخت اتریش باز می‌گردند تا گفتگو بر سر احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ را از سر بگیرند.

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۵ خرداد
امروز يکشنبه ۲۵ خرداد
امروز يکشنبه ۲۵ خرداد
امروز يکشنبه ۲۵ خرداد
پرطرفدارترین ها