تیتر امروز

علی سمیعی: در شرایط اعتراض نقش روشنفکران تعیین کننده است/ در مطالبات و جنبش‌ها جنسیت مهم نیست/ باید بین جنبش، خیزش، شورش و انقلاب تفکیک قائل شد
گفت و گوی دیدار با یک کنشگر اجتماعی

علی سمیعی: در شرایط اعتراض نقش روشنفکران تعیین کننده است/ در مطالبات و جنبش‌ها جنسیت مهم نیست/ باید بین جنبش، خیزش، شورش و انقلاب تفکیک قائل شد

دیدارنیوز در سلسله گفت‌و‌گو‌های خود با موضوع بررسی دلایل اعتراضات دی‌ماه این بار با علی سمیعی، کنشگر اجتماعی گفت‌و‌گو کرد که در ادامه می‌خوانید.
کوروش احمدی: احتمال حمله ترامپ به ایران، حداکثر ۵۰ درصد است/ تجمع نیرو‌های آمریکایی در منطقه، بیشتر برای اضافه کردن فاکتور تهدید نظامی به معادله علیه ایران است/ تل‌آویو برای حمله به تهران و اقدام نظامی در شرایط فعلی، تحفظ دارد/ بیانیه نیرو‌های عراقی، بیشتر تحرکات رسانه‌ای است تا اقدامات عاجل نظامی!
در گفت‌وگوی دیدار با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: احتمال حمله ترامپ به ایران، حداکثر ۵۰ درصد است/ تجمع نیرو‌های آمریکایی در منطقه، بیشتر برای اضافه کردن فاکتور تهدید نظامی به معادله علیه ایران است/ تل‌آویو برای حمله به تهران و اقدام نظامی در شرایط فعلی، تحفظ دارد/ بیانیه نیرو‌های عراقی، بیشتر تحرکات رسانه‌ای است تا اقدامات عاجل نظامی!

دیپلمات پیشین کشورمان در دفتر سازمان ملل متحد در نیویورک در گفت‌وگویی با دیدارنیوز، معتقد است که به دلیل مشخص نبودن دلیل، بهانه و هدف حمله ترامپ به ایران، امکان اقدام نظامی آمریکا در شرایط فعلی،...
صادق زیباکلام: نظام تصمیمی برای تغییر رویکرد ندارد/ هیچ کسی پیگیری نکرد چرا ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند/ رضا پهلوی فکر کرد آمدن مردم به خیابان یعنی سقوط نظام/ امیدوارم پزشکیان واقعیت‌ها را بداند فقط نمی‌خواهد بیان کند
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل سیاسی

صادق زیباکلام: نظام تصمیمی برای تغییر رویکرد ندارد/ هیچ کسی پیگیری نکرد چرا ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند/ رضا پهلوی فکر کرد آمدن مردم به خیابان یعنی سقوط نظام/ امیدوارم پزشکیان واقعیت‌ها را بداند فقط نمی‌خواهد بیان کند

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان صادق زیباکلام، تحلیلگر و استاد دانشگاه بود. او در این گفت‌و‌گو تاکید می‌کند که نظام باید سال گذشته وقتی دید ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند، فکری...

همه دشت‌های ایران دچار فرونشست شده‌اند

بر مبنای مطالعات سازمان زمین شناسی تمام دشت‌های ایران که دارای آب شیرین هستند، دچار فرونشست شده‌اند. تغییر اقلیم و مداخله انسانی مهم‌ترین عوامل این فرونشست‌ها هستند. در حال حاضر حدود ۲۹ استان در معرض خطر فرونشست هستند و حدود ۱۸ استان پرجمعیت به طور گسترده در حال فرونشست هستند

کد خبر: ۱۱۳۶۳۷
۱۵:۵۷ - ۱۵ آبان ۱۴۰۰

فرونشست زمین

دیدارنیوز: مطالعات سازمان زمین‌شناسی نشان می‌دهد فرونشست در همه دشت‌های ایران که «دارای آب شیرین قابل برداشت هستند، وجود دارد» و دیگر دشتی در ایران وجود ندارد که از خطر فرونشست به دور باشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فرونشست زمین، ته‌نشین شدن تدریجی یا فرو رفتن ناگهانی سطح زمین به دلیل حرکت زیرسطحی مواد زمین عمدتاً ناشی از تراکم سیستم آبخوان، زهکشی و تجزیه خاک‌های آلی، استخراج زیرزمینی، استخراج نفت و گاز، تراکم آبی، تراکم طبیعی است.

دو عامل تغییر اقلیم و مداخله انسان از مهم‌ترین عوامل فرونشست زمین در کشور هستند.

در طول دهه‌های گذشته، بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی به دلیل خشکسالی‌های دائمی به طور چشمگیری افزایش یافته و منجر به تخلیه آبخوان‌ها شده است.

استخراج بیش از حد آب‌های زیرزمینی یکی از علل اصلی فرونشست زمین است. فشاری که در برداشت از منابع آب زیر زمینی وارد می‌کنیم و از سوی دیگر قابلیت نشست زمین در آبخوان‌ها و سفره‌های آب زیر زمینی، برهم کنشی را ایجاد می‌کنند که موجب می‌شود نرخ نشست زمین، جابه‌جا و سال به سال متغیر شود.

فرونشست زمین بر این اساس، عمدتا در زمین‌های کشاورزی واقع در حاشیه شهر‌ها و روستا‌ها رخ داده است که از رسوبات یا خاک ریزدانه تشکیل شده‌اند.

مطالعات سازمان زمین‌شناسی نشان می‌دهد فرونشست در همه دشت‌های ایران که «دارای آب شیرین قابل برداشت هستند، وجود دارد» و دیگر دشتی در ایران وجود ندارد که از خطر فرونشست به دور باشد.

بر اساس آمار‌های رسمی، در حال حاضر حدود ۲۹ استان در معرض خطر فرونشست هستند و حدود ۱۸ استان پرجمعیت به طور گسترده در حال فرونشست هستند و در نتیجه، به طور فزاینده‌ای در برابر سیل و حوادث طبیعی آسیب پذیر می‌شوند و همچنین خسارت‌های زیرساختی زیادی را متحمل می‌شوند.

به ترتیب استان‌های اصفهان، تهران، کرمان، خراسان رضوی، البرز، فارس، یزد، همدان، مرکزی، چهارمحال‌وبختیاری، آذربایجان شرقی، زنجان، قم، اردبیل، کردستان، آذربایجان غربی، خراسان شمالی و کرمانشاه بیشترین نرخ فرونشست را گزارش کردند. هم چنین تاکنون ۱۱۰ نقطه و ۴۴ منطقه در کشور از نظر فرونشست رصد شده است.

مطالعات سازمان زمین‌شناسی ایران نشان می‌دهد در میان تمام شهرها، تهران با بیشترین خطر فرونشست زمین مواجه است به طوری که برخی نقاط اطراف تهران سالیانه ۲۵ سانتی‌متر فرونشست دارد؛ اما این فرونشست در تمام نقاط اطراف تهران یکدست نیست.

بر اساس همین مطالعات، فرونشست زمین در حاشیه جنوب غرب تهران در ۱۰ سال گذشته تقریبا دو تا سه برابر شده است. این کلانشهر، خانه حدود ۱۵ میلیون نفر است و در صورت بی‌توجهی مسئولین به ادامه روند فرونشت زمین در تهران، خسارت‌های زیرساختی جبران‌ناپذیری به این شهر تحمیل می‌شود.

منبع: تسنیم
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۰ بهمن
امروز جمعه ۱۰ بهمن
امروز جمعه ۱۰ بهمن
امروز جمعه ۱۰ بهمن
پرطرفدارترین ها