تیتر امروز

علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی

علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد

«تیتر» در یکی دیگر از سری برنامه‌های خود و با توجه به اهمیت افزایش قیمت بنزین به سراغ یکی از نمایندگان پیشین مجلس و عضو کمیسیون انرژی رفت تا در مورد قیمت بنزین حقایق را برای مردم بگوید.
شوک تورمی بی‌سابقه بر سفره مردم ایران/ وزارت خارجه: به کدام میز مذاکره برگردیم؟/ هشدار رئیس‌جمهور کلمبیا به ترامپ: پلنگ را بیدار نکنید
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شوک تورمی بی‌سابقه بر سفره مردم ایران/ وزارت خارجه: به کدام میز مذاکره برگردیم؟/ هشدار رئیس‌جمهور کلمبیا به ترامپ: پلنگ را بیدار نکنید

این صد و سی و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

دُرنای سیبری، برای چهاردمین سال متوالی به ایران آمد

تک‌درنای جا مانده از گله غربیِ درنا‌های سیبری که «امید» نام دارد، برای چهاردهمین سال پس از مرگ جفتش «آرزو» برای زمستان‌گذرانی وارد مازندران شده است.

کد خبر: ۱۱۲۹۱۹
۱۱:۰۴ - ۰۸ آبان ۱۴۰۰

دُرنای سیبری به ایران آمد

دیدارنیوز ـ به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی اداره کل محیط زیست مازندران، این اداره اعلام کرد: تنها بازمانده گله غربی درنای سیبری، عصر دیروز جمعه هفتم آبان در تالاب بین‌المللی فریدونکنار فرود آمد و دوره زمستان‌گذرانی خود را آغاز کرده است.

امید که پارسال ۱۴ آبان وارد مازندران شده بود، امسال یک هفته زودتر وارد مازندران شد تا دوره حدود چهار ماهه حضورش در این استان را بگذراند. سفر هرساله امید به مازندران با توجه به اینکه آخرین بازمانده از گله غربی درنا‌های سیبری محسوب می‌شود، برای دوستداران محیط زیست و حیات وحش اهمیت زیادی دارد.

زیستگاه اصلی درنای امید، سیبری است و هر سال با طی کردن مسیری ۵ هزار کیلومتری از روسیه، قزاقستان و آذربایجان به تالاب بین‌المللی فریدونکنار در مازندران مهاجرت می‌کند و حدود ۴ ماه سرد از سال را در محدوده دامگاه‌های سنتی ازباران، سرخرود و فریدونکنار می‌گذراند.

اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با کمک جوامع محلی و بومیان منطقه و با توجه به اهمیت این پرنده به عنوان پرنده‌ای در خطر انقراض با انجام اقدامات مختلفی از این پرنده زیبا و با ارزش حفاظت می‌کند.

امید که ۱۴ سال است به صورت تنها و انفرادی مهاجرت می‌کند، هشتم اسفند پارسال و پس از ۱۱۵ روز زمستان‌گذرانی در تالاب فریدونکنار به سیبری بازگشته بود. سال ۱۳۹۸ ماندگاری امید در مازندران ۱۲۹ روز و سال ۱۳۹۷ نیز ۹۷ روز بود.

این پرنده وفادار به اقلیم مازندران از ۱۴ سال پیش تاکنون با وجود از دست دادن جفتش «آرزو» همچنان برای زمستان‌گذرانی به مازندران می‌آید. این درنا سال‌های ۱۳۸۸ و ۱۳۹۴ برای زمستان‌گذرانی به مازندران نیامد که باعث نگرانی دوستداران محیط زیست شده بود.

گفتنی است، درنای سیبری که امید از گونه آن‌هاست و با نام علمی «لئوکوجرانوس» (Grus leucogeranus) شناخته می‌شود پرنده‌ای در معرض خطر انقراض از خانواده درناهاست که قدی نزدیک به یک و نیم متر دارد و فاصله دو بال آن بیش از ۲ متر است. این درنا بدنی یکدست سفید با پا‌های بلند سرخ‌رنگ دارد و منقار بلند سیاهی روی صورت قرمز رنگ آن نشسته است.

درنای سیبری به طور تاریخی به سه جمعیت اصلی شرقی، غربی و مرکزی تقسیم می‌شود. جمعیت مرکزی این گونه منقرض شده است و جمعیت غربی هم به گفته کارشناسان محیط زیست در صورت مرگ امید به طور قطعی منقرض خواهد شد.

جمعیت شرقی درنای سیبری که در واقع تنها گروه باقی مانده از این گونه است، تابستان را در شرق سیبری زادآوری کرده و برای زمستان‌گذرانی به شرق چین می‌رود. از اعضای این گروه بیش از سه هزار قطعه باقی‌مانده است.

زیستگاه زمستانی تقریباً تمامی جمعیت این گونه دریاچه «پویانگ» در چین و اطراف آن است. همه ساله در زمستان ۱۵۰ گونه پرنده زمستان‌گذران با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار بال به تالاب و آب‌بندان‌های مازندران از جمله تالاب بین‌المللی میانکاله می‌آیند.

برچسب ها: حیات وحش
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۱۶ آذر
امروز يکشنبه ۱۶ آذر
امروز يکشنبه ۱۶ آذر
امروز يکشنبه ۱۶ آذر