تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...

VAR هرچه زودتر به ایران بیاید

یک داور لیگ برتر فوتبال ایران معتقد است که فدراسیون باید هر چه زودتر با تنها شرکت باقی‌مانده برای استفاده از VAR به تفاهم برسد.

کد خبر: ۱۱۲۶۴۱
۱۲:۵۷ - ۰۴ آبان ۱۴۰۰

لزوم استفاده از داوری ویدویی در فوتبال ایران

دیدارنیوز - موعود بنیادی‌فر، داور بین‌المللی لیگ برتر درباره سیستم VAR که فدراسیون فوتبال ایران برای بازی ایران و کره‌جنوبی آورده بود، گفت: من و محمدرضا اکبریان کسانی بودیم که با این سیستم کار کردیم و از نزدیک آن را بررسی کردیم. سیستم خوبی بود اما متاسفانه نتوانستیم از آن به صورت عملی حتی در یکی از بازی‌ها استفاده کنیم. مثلا گفته شد که این سیستم خط آفساید ندارد اما زمانی که من از نماینده شرکت پرسیدم که سیستم شما چنین امکاناتی دارد یا خیر، پاسخ داد که دارد اما چون نمی توانستیم به صورت عملی در یک بازی حرف او را بررسی کنیم، نمی‌توانم با قطعیت بگویم که اصلا خط آفساید یا تکنولوژی خط دروازه را داشت یا خیر.

وی ادامه داد: استفاده از VAR در کشورهای مختلف، متفاوت است. بعضی کشورها با ۶ دوربین، بعضی‌ها با ۸ و بعضی‌ها هم با ۳۰ دوربین مسابقات را فیلمبرداری و می‌کنند و به تبع آن، از دوربین‌های بیشتری برای کمک داور ویدیویی کمک می‌گیرند. ورزشگاه آزادی این پتانسیل را دارد که با ۸ دوربین از زوایای مختلف بازی را پوشش دهد و از این دوربین‌ها برای VAR کمک گرفته شود. همچنین برای هر سیستم حداقل ۶ مانیتور لازم است که متاسفانه ما با شرکت‌ها مطرح دنیا برای آوردن مانیتورهای لمسی در ارتباط نیستیم و باید با مبلغ بیشتری از بازار تهیه کنیم. یک مانیتور برای داور اصلی، ۳ مانیتور برای کمک داوران ویدیویی و یک مانیتور هم برای اپراتور است. این حداقل مانیتورهای لازم برای بهره‌برداری از VAR است که تهیه آن برعهده مسئولان فدراسیون و کادر اجرایی فوتبال است نه شرکتی که این سیستم را به ایران می‌آورد.

بنیادی‌فر درباره لزوم استفاده از این سیستم در فوتبال ایران گفت: هر روز بیشتر از گذشته این نیاز در فوتبال ما حس می‌شود. این صحبت‌ها هم به  نوعی تخصصی و هم نوعی درد دل است. در این برهه زمانی، مسئولان فدراسیون باید سعی کنند هر چه سریع‌تر این سیستم را به ایران بیاورند. وجود VAR شرط میزبانی ایران در بقیه بازی‌های مقدماتی جام جهانی است. ۱۵ شرکت این سیستم را دارند که ۱۳تای آن‌ها حاضر به کار کردن با ایران نیستند و ظاهرا این شرکتی که قرار بود با فدراسیون هماهنگ کند، نماینده‌ای اسرائیلی داشت که فدراسیون حالا باید سعی کند از آن شرکت پانزدهم برای همکاری استفاده کند.

این داور لیگ برتری در پایان گفت: در مقدماتی جام جهانی هیچ داوری از ایران سوت نزد زیرا داوران ایرانی به جز سه، چهار نفر لایسنس استفاده از VAR را ندارند و یادگیری و گرفتن این مدرک هم زمان‌بر است پس هر چه زودتر نیاز است که این سیستم به ایران بیاید. حضور VAR در ایران یعنی پایان بی‌احترامی به داوران، پایان ضرر کردن تیم‌ها در داوری و پایان تهمت‌هایی که به بقیه ارکان داوری زده می‌شود. امیدوارم این اتفاقات هر چه زودتر در فوتبال ایران بیفتد زیرا که هر چه زودتر باید این نیاز اساسی در فوتبال و داوری حل شود.

منبع: ایسنا
برچسب ها: داوری ویدیویی
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها