تیتر امروز

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری
روایت دیدار از قدیمی‌ترین جشن ایران زمین در این روزها

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری

هر سال وقتی آذر خانم (آذرماه) می‌خواهد رخت خود را جمع کند و برود یک اتفاقی می افتد که برای ایرانیان مقد است آن هم اجرای آیین شب چله یا همان یلداست اما این روزها همه می‌گویند چه یلدایی وقتی جیب...
اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند
بازخوانی یک گفت و گو

اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند

هشتم خرداد ۱۴۰۲ دیدارنیوز میزبان اشرف بروجردی اولین معاون زن دولت خاتمی بود. درگذشت او بهانه‌ای شد تا گفت‌وگوی پیشین را با ملاحظه اینکه حرف‌های او همچنان محل تامل است باز نشر کنیم.
محمود فتوحی: ایران امروز را، رسانه‌های داخلی و خارجی می‌سازند/ از دوره صفویه به بعد، وطن معنای ملک را پیدا کرد/ در ادبیات معاصر، مفهوم ایران تا حدودی ریزش پیدا کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه «گپی نو» با پژوهشگر نام آشنای ادبیات فارسی:

محمود فتوحی: ایران امروز را، رسانه‌های داخلی و خارجی می‌سازند/ از دوره صفویه به بعد، وطن معنای ملک را پیدا کرد/ در ادبیات معاصر، مفهوم ایران تا حدودی ریزش پیدا کرد

در هفتمین برنامه از گپی‌نو، با محمود فتوحی، استاد و پژوهشگر نام‌آشنای ادبیات فارسی به گفت‌و‌گو پرداختیم و با او پیرامون مفهوم ایران در شعر فارسی خصوصا قصاید مدحی سخن گفتیم.

استفاده از فناوری مورد استفاده در واکسن‌های کرونا برای درمان سرطان

محققان می‌گویند فناوری مورد استفاده در واکسن کرونای آسترازنکا-آکسفورد ممکن است برای درمان سرطان نیز موثر واقع شود و روزی تحولی در درمان این بیماری به وجود آورد.

کد خبر: ۱۰۷۴۸۶
۱۶:۴۲ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۰

فناوری مورد استفاده در واکسن‌ کرونا و درمان سرطان

دیدارنیوز ـ رویترز نوشت: محققان موسسه "جنر" آکسفورد و موسسه تحقیقات سرطان "لودویگ" فناوری «ناقل ویروسی» مورد استفاده در این واکسن کرونا را برای ابداع یک درمان برای سرطان که تاکنون نتایج امیدوارکننده‌ای در آزمایش‌ها روی حیوانات نشان داده است، تطبیق داده‌اند و یک واکسن درمانی دو دوزی برای مقابله با سرطان ایجاد کرده‌اند.

محققان پس از بررسی‌های انجام شده بر روی موش‌ها در کاهش اندازه تومور سرطانی و بهبود میزان بقای آن‌ها اعلام کردند که این واکسن همین امسال آماده آزمایش انسانی می‌شود. آزمایش اولیه آن نیز بر روی ۸۰ داوطلب مبتلا به «سرطان ریه با سلول غیر کوچک» متمرکز است.

"آدریان هیل"، مدیر موسسه "جنر" گفت: این پلتفرم جدید واکسن می‌تواند انقلابی در درمان سرطان ایجاد کند.

با عجله متخصصان پزشکی برای ساخت واکسن برای بیماری کووید-۱۹، ما شاهد توسعه تکنیک‌های موثر برای درمان سایر بیماری‌ها نیز هستیم. فناوری‌هایی مانند "RNA پیام‌رسان" (mRNA) ظاهر شده‌اند که آن هم بالقوه می‌تواند برای درمان سایر بیماری‌ها از جمله سرطان به کار برده شود.

همه این پیشرفت‌ها شامل استفاده از سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با تومور‌ها که ایمنی‌درمانی نامیده می‌شود و درمانی امیدوارکننده برای بسیاری از سرطان‌ها است.

در واکسن آکسفورد-آسترازنکا از ناقل ویروسی برای انتقال کد ژنتیکی استفاده می‌شود که دستگاه ایمنی بدن را مجبور می‌کند که دو پروتئین موجود در سطح بسیاری از انواع سلول‌های سرطانی را هدف قرار دهد. اما این همه‌ی ماجرا نیست.

همچنین مشخص شده است که فناوری موجود در این واکسن، پاسخ سلول‌های T قوی تولید می‌کند. این سلول‌های T از سلول‌های T کشنده تشکیل شده‌اند که ابتدا می‌توانند سلول‌های سرطانی را پیدا کرده و سپس برای کشتن آن‌ها تحریک شوند و سلول‌های T کمک کننده نیز مبارزه با سرطان را سازماندهی و تنظیم می‌کنند.

این مطالعه در مجله ImmunoTherapy of Cancer Friday منتشر شده است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: علم و فناوری
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۱ دی
امروز دوشنبه ۰۱ دی
امروز دوشنبه ۰۱ دی
امروز دوشنبه ۰۱ دی