تیتر امروز

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...
اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم
بررسی موانع تولید در گفت‌وگو با مدیر عامل آریا چوب نفیس آفرینش+ویدیو

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم

موانع، مشکلات و کارشکنی‌های مسیر تولید از ثبت درخواست و اخذ پروانه تا وارد کردن سخت افزار و موضوع ترخیص آن در گمرکات ایران در گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین.
گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...

آیا کرونای دلتا در فضای باز هم خطرناک است؟

یک پزشک بخش کرونا گفت: در شرایط فعلی و وجود کرونای دلتا، در فضای آزاد امکان ابتلا وجود دارد، زیرا سرعت سرایت دلتا بسیار بالاست بنابراین هر فردی که از خانه خارج می‌شود حتما باشد ماسک داشته باشد.

کد خبر: ۱۰۵۰۲۷
۱۰:۲۹ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۰

کرونای دلتا و فضای باز

دیدارنیوز ـ به گفته پزشکان، انتقال ویروس معمولی کرونا حین گفت وگوی دو نفر با هم بدون ماسک و در فضای باز اندک است، اما انتقال ویروس دلتا در این شرایط و بدون ماسک بسیار بیشتر است.

همچنین میزان اقامت بیماران کرونای دلتا نسبت به جهش‌های قبلی این ویروس در مراکز درمانی ۲.۵ روز بیشتر و اقامت طولانی‌تری دارند.

دکتر جعفری نژاد، پزشک بخش کرونای بیمارستان رازی رشت در گفت وگویی، با اشاره به تفاوت سویه دلتا از نظر علائم با سویه‌های قبلی، اظهار کرد: مهمترین تفاوت سویه دلتا قدرت سرایت پذیری بسیار زیاد آن است.
حتما بخوانید

وی با بیان اینکه قبلا در فضای آزاد احتمال ابتلا به ویروس کمتر بود، تصریح کرد: اکنون در فضای آزاد نیز امکان ابتلا وجود دارد، زیرا سرعت سرایت دلتا بسیار بالاست و لذا هر فردی که از خانه خارج می‌شود حتما باشد ماسک داشته باشد.

این فوق تخصص ریه اضافه کرد: یک فرد آلوده در جمع خانوادگی و گروهی و دورهمی تعداد کثیری از افراد را به راحتی آلوده می‌کند.

جعفری نژاد، با اشاره به میزان درگیری ریه در بهبودی افراد مبتلا، عنوان کرد: میزان درگیری ریه افراد مبتلا به کرونا وابسته به زیرفاکتورهاست و هرچقدر سن افراد بیشتر باشد با بیماری‌ها زمینه‌ای متعددی نیز مواجه هستند و لذا احتمال درگیری ریه بیشتر است؛ البته کرونا سایر اعضای بدن همچون پوست، کلیه، قلب، مغز و اعصاب را درگیر می‌کند، اما درگیری عضوی حساس مانند ریه خطرناک‌تر است، زیرا می‌تواند منجر به مرگ شود.

وی با بیان اینکه همه مبتلایان به کرونا با درگیری ریه مواجه نیستند، گفت: متاسفانه افزایش تعداد مبتلایان به کرونا موجب شده شاهد افزایش تعداد بیماران دارای درگیری ریه باشیم.

این پزشک بخش کرونا، ریه را متشکل از دو بافت یکسان دانست که در قفسه سینه قرار دارد و بیان کرد: برخی از بیماران با ۱۰ درصد درگیری ریه خیالشان راحت می‌شود، اما چنین چیزی نیست، زیرا بسیاری از افراد بعد از ابتلا به کرونا تا دو هفته اول علائم بالینی همچون تب و لرز و گلودرد دارند و سی. تی اسکن انجام می‌دهند که درگیری را نشان نمی‌دهد.

وی از افراد خواست بدون دلیل سی. تی اسکن انجام ندهند و اضافه کرد: سی. تی ملاک تشخیص بیماری نیست، بلکه از سی. تی برای تقسیم بندی میزان درگیری ریه مبتلایان به کرونا به سه دسته غیر شدید، متوسط تا شدید و بحرانی و خیلی شدید کمک می‌گیریم.

جعفری نژاد، با بیان اینکه میزان درگیری بالای ۵۰ درصد ریه همراه با علائم حیاتی و سنجش اکسیژن معنا پیدا می‌کند، متذکر شد: در فاز شدید بیماری اقدامات لازم و آزمایشات خاص و دارو‌های ویژه مورد استفاده قرار می‌گیرد و لذا پزشک صرفا براساس سی. تی امکان تشخیص ندارد.

این فوق تخصص ریه ادامه داد: در برخی از مواقع میزان درگیری پایین است، اما طی ۲۴ ساعت بعد کل ریه درگیر می‌شود؛ از طرف دیگر برخی از افراد بعد از دو هفته اول ابتلا سی. تی انجام می‌دهند و درگیری بالایی دارند، اما روند رو به بهبودی را نشان می‌دهد.

وی روند ترمیم ریه بعد از ابتلا به کرونا را حداقل سه هفته و حداکثر شش هفته تا سه ماه دانست و اظهار کرد: مهمترین راه برای پیشگیری از کرونا واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در قالب ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از تجمعات و دورهمی هاست.

جعفری نژاد، با بیان اینکه هیچ دارو، غذا و ویتامین خاصی برای پیشگیری از کرونا وجود ندارد، خاطرنشان کرد: تغذیه مناسب بسیار مهم است و حتما باید رعایت شود، اما با تغذیه مناسب از ابتلا به کرونا مصون نیستیم؛ البته افراد دارای کمبود ویتامین حتما باید درمان شوند، زیرا ضعف بدن افراد را آسیب پذیرتر می‌کند.

وی ماسک را اولویت پروتکل‌های بهداشتی دانست و یادآور شد: اگر ماسک به اندازه چند ثانیه در فضای آلوده برداشته شود، فرد حتما مبتلا می‌شود. البته انتقال ویروس از سطوح کمتر است، اما در فضا‌های بسیار آلوده باید مراقب سطوح هم باشیم.

این پزشک بخش کرونا، با اشاره به میزان مصونیت واکسن‌های موجود از ۵۰ درصد تا ۹۰ درصد، عنوان کرد: هر واکسنی که در دسترس دارید را تزریق کنید، زیرا همه ما واهمه داریم که افراد مبتلا به کرونا زنده می‌مانند یا میمیرند و لذا واکسن قدرت کشندگی کرونا را تقریبا صفر می‌کند.

جعفری نژاد، ایمنی زایی واکسن را دو هفته بعد از تزریق دوز دوم دانست و گفت: بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ویژه ماسک حتی بعد از تزریق واکسن هم هر لحظه به کرونا مبتلا خواهیم شد، اما احتمال مرگ نداریم.

برچسب ها: کرونای هندی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی