تیتر امروز

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!
افاضات اضافه

به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!

در هفته‌ای که گذشت، عوام‌الملک به مسایل مهم و حساسی چون موی نسوان پرداخته و درباره حوادث اخیر در کشور گفته ما عوام، رعیتی بیش نیستیم و نباید این را فراموش کنیم.

مصرف بالای کورتون برای درمان کرونا از دلایل ابتلا به قارچ سیاه

دبیر انجمن متخصصین عفونی کشور در خصوص شیوع بیماری قارچ سیاه در کشور گفت: این قارچ از کشور هند نیامده و هم در کشور ما و هم در تمام دنیا به‌طور عادی در جامعه و محیط اطراف وجود دارد و هیچ ارتباطی به کشور هند ندارد؛ در این کشور اولین موارد ابتلا به این بیماری به‌دنبال عفونت کرونا گزارش شده است.

کد خبر: ۱۰۴۹۸۳
۱۷:۱۹ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۰

مصرف بالای کورتون و ابتلا به قارچ سیاه

دیدارنیوز ـ آمیتیس رمضانی دبیر انجمن متخصصین عفونی کشور در خصوص شیوع بیماری قارچ سیاه در ایران ضمن اشاره اینکه قارچ سیاه یا موکورمایکوزیس همیشه وجود داشته است، گفت: پیش از این هم شاهد بروز این بیماری در افرادی که دچار بیماری‌های نقص ایمنی یا دیابت هستند یا اینکه از دارو‌های تضعیف کننده سیستم ایمنی نظیر کورتون استفاده می‌کنند، بودیم و همیشه این بیماری را داشته ایم، اما موارد آن محدود بود.

دبیر انجمن متخصصین عفونی کشور با بیان اینکه شیوع کرونا تعداد موارد ابتلا به قارچ سیاه را افزایش داده است، افزود: ابتلا به این بیماری با اوج گیری کرونا در هند افزایش پیدا کرد و در حال حاضر هم در ایران بالا رفته و دلیلش هم این است که یکی از دارو‌های اصلی که ما برای درمان کووید از آن استفاده می‌کنیم، استروئید یا همان کورتون است و هنگامی که این دارو به مقدار زیادی مصرف شود، سیستم ایمنی ضعیف می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه درمان اصلی کرونا مصرف کورتون است و ما راه دیگری هم نداریم، عنوان کرد: تنها دارویی که برای افراد با درگیری ریه واقعا موثر است و جلوی فوت بیمار می‌گیرد، کورتون است که به شکل‌های مختلف نظیر دگزامتازون و پالس کورتون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی توضیح داد: در حال حاضر به دلیل افزایش موارد ابتلا به کرونا در کشور، مصرف کورتون افزایش پیدا کرده است و این قارچ که به طور عادی در محیط اطراف وجود دارد، در افرادی که سیستم ایمنی‌شان تضعیف شده، بیماری‌زایی می‌کند. به ویژه اگر بیمار دیابت هم داشته باشد. درنتیجه موارد ابتلا به این نوع قارچ بالا رفته است. در کشور هند هم به دنبال افزایش شیوع کرونا و بالا رفتن مصرف کورتون موارد ابتلا به قارچ سیاه افزایش پیدا کرد. وگرنه این بیماری، بومی کشور هند نیست.

رمضانی در پاسخ به این سوال که این قارچ از چه راه‌هایی انتقال پیدا می‌کند، اظهار کرد: این قارچ در همه جا وجود دارد و حتی ممکن است روی پوست افراد هم وجود داشته باشد، اما هنگامی که شخصی دارو‌های تضعیف کننده سیستم ایمنی نظیر کورتون را مصرف کند یا دچار دیابت و بیماری‌های نقص ایمنی باشد، احتمال دارد این قارچ از طریق مخاط بینی وارد بدن شود و نقاطی از بدن را درگیر کند. محل اصلی درگیری این قارچ سینوس‌ها است و بعد از آن‌ها چشم بیمار را درگیر و تخریب می‌کند و به این عضو‌ها آسیب شدید می‌رساند و از همین مسیر می‌تواند وارد مغز شود و مرگ بیمار را به همراه داشته باشد.

مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران گفت: مردم برای پیشگیری از این بیماری کار چندانی نمی‌توانند انجام دهند. چراکه به طور طبیعی این قارچ در همه جا وجود دارد و تنها اقدامی که مردم در مقابل آن می‌توانند انجام دهند، این است که از آنجا که اگر در مراحل اولیه شناسایی شود کنترل و درمان این قارچ بسیار راحت‌تر است و می‌توان با اقداماتی جلوی وسیع شدن آن را گرفت، باید تلاش کرد این بیماری را سریع‌تر تشخیص داد.

وی افزود: قارچ سیاه از بینی شروع می‌شود و روی این عضو ضایعات سیاه ایجاد می‌کند و منجر به تخریب آن می‌شود. از این رو باید به این ضایعات توجه کرد. چون اگر به آن توجه نکنیم و بگذاریم زمان از دست برود و بیماری پشرفته شود، کنترل بیماری دشوار می‌شود و ممکن است همه جا را درگیر کند و سبب فوت بیمار شود.

منبع: میزان
برچسب ها: کرونای هندی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی