تیتر امروز

در شرایط برابر، با آمریکا مذاکره می‌کنیم/ ۴ وزیر پزشکیان در نوبت استیضاح/ ترامپ: ایران تمایل دارد توافق کند
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

در شرایط برابر، با آمریکا مذاکره می‌کنیم/ ۴ وزیر پزشکیان در نوبت استیضاح/ ترامپ: ایران تمایل دارد توافق کند

این صد و سی و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
علیرضا قسیمی: رویای رضا قطبی «مرکزیت آسیا شدن رادیو و تلویزیون ایران» بود/ محمد هاشمی پروژه ساختمان شیشه‌ای را زنده کرد/ اوایل انقلاب مجاهدین خلق نفوذ زیادی در رادیو و تلویزیون داشتند
گفت‌وگوی دیدار در نخستین برنامه «پشت صحنه» با مجری پروژه ساختمان شیشه‌ای

علیرضا قسیمی: رویای رضا قطبی «مرکزیت آسیا شدن رادیو و تلویزیون ایران» بود/ محمد هاشمی پروژه ساختمان شیشه‌ای را زنده کرد/ اوایل انقلاب مجاهدین خلق نفوذ زیادی در رادیو و تلویزیون داشتند

ساختمان شیشه‌ای سازمان صدا و سیما، به‌عنوان نخستین بنای مدرن رسانه‌ای خاورمیانه که نماد بلندپروازی‌های این سازمان است، در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ و در جریان «جنگ ۱۲روزه» مورد هدف حملات هوایی اسرائیل...
علی جمالیان: با بهره‌گیری از تکنولوژی روز کمترین آسیب به بیمار وارد می‌شود/ درمان‌های نوین در صدر علم پزشکی امروز
گفت‌وگوی دیدارنیوز در برنامه «میهمان من» با یک متخصص و جراح قلب

علی جمالیان: با بهره‌گیری از تکنولوژی روز کمترین آسیب به بیمار وارد می‌شود/ درمان‌های نوین در صدر علم پزشکی امروز

علی جمالیان، فوق تخصص و جراح قلب در برنامه «میهمان من» از درمان‌های نوین که این روز‌ها طرفداران زیادی هم دارد گفت.

گیاهان هم می‌توانند به سرطان مبتلا شوند!

بررسی‌ها حاکی از این است که گیاهان هم مانند انسان‌ها و حیوانات می‌توانند به سرطان مبتلا شوند. هنگامی می‌گوییم یک حیوان به سرطان مبتلا است که تومور داشته باشد. تومور، توده‌ای از سلول‌هایی است که به صورت خارج از کنترل تکثیر می‌شوند.

کد خبر: ۱۰۳۶۲۴
۱۷:۴۲ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۰

گیاهان و ابتلا به سرطان

دیدارنیوز ـ به نقل از نیوساینتیست،اگر این تعریف را برای سرطان بپذیریم، می‌توانیم بگوییم که گیاهان هم به سرطان مبتلا می‌شوند.

بروز سرطان در گیاهان می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد، اما معمولا در نتیجه عفونت ایجاد می‌شود. برای نمونه، تشکیل شدن ساختار‌های متورم گره مانند موسوم به "گال طوقه" (crown galls) که بر بسیاری از گونه‌های درخت اثر می‌گذارد، از یک باکتری موسوم به "Agrobacterium tumefaciens" ناشی می‌شود. نمونه مشابه، بروز سرطان دهانه رحم در انسان است که در اثر وجود "ویروس پاپیلوم انسانی" (HPV) پیش می‌آید.

با وجود این، سرطان گیاهان از دو جنبه با سرطان حیوانات متفاوت است. یک مورد این که گیاهان، سلول‌هایی ندارند که در سیستم آن‌ها گردش کنند؛ بنابراین سرطان آن‌ها نمی‌تواند متاستاز داشته باشد. گسترش سلول‌های سرطانی به بافت‌های دیگر، معمولا حیوان را از بین می‌برد.

دومین مورد این که گیاهان هیچ اندامی ندارند که برای زندگی آن‌ها ضروری باشد. اگر تومور، اندامی مانند مغز یا کبد را نابود کند، ما از بین خواهیم رفت. این مشکل در گیاهان، به سادگی برطرف می‌شود، زیرا اگر شاخه یا قسمت دیگری از گیاه به خاطر وجود تومور از بین برود، یک شاخه یا قسمت دیگر به جای آن رشد می‌کند.

یک گروه کوچک، اما جالب از بیماری‌های گیاهی، به رشد موضعی بافت میزبان منجر می‌شوند. همه این بیماری‌ها، با یک عامل بیماری‌زا مانند ویروس، باکتری یا آفت‌هایی مانند حشرات خاص مرتبط هستند.

یکی از نمونه‌های رایج این بیماری‌ها، "کلوبروت" (Clubroot) است که گیاهانی مانند کلم، کلم بروکلی و گل کلم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این بیماری هنگامی پیش می‌آید که گیاهان به عفونت ناشی از یک ارگانیسم زنده موسوم به "Plasmodiophora brassicae" آلوده می‌شوند و ریشه‌های آن‌ها متورم می‌شود و تغییر شکل می‌یابد.

نمونه دیگر، یک بیماری موسوم به "جاروئک" (witches’ broom) است که به جوانه زدن ساقه‌هایی از بافت آلوده منجر می‌شود. این بیماری، در درخت کاکائو توسط قارچ "Moniliophthora perniciosa" پیش می‌آید.

کتاب استاندارد "آسیب‌شناسی گیاه" (Plant Pathology) اثر "جورج آگریوس" (George Agrios)، به تومور‌های مرتبط با عامل بیماری‌زا، هیچ اشاره‌ای نکرده است، اما شاید بررسی بیشتر بتواند به یافتن آن‌ها کمک کند.

منبع: ایسنا
برچسب ها: گیاهان
ارسال نظرات
امروز شنبه ۰۱ آذر
امروز شنبه ۰۱ آذر
امروز شنبه ۰۱ آذر
امروز شنبه ۰۱ آذر