تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...

تشخیص تومور مغزی از طریق آزمایش ادرار یا پلاسمای خون

معمولاً دانشمندان برای تشخیص انواع مختلف از سرطان به آزمایشات خون روی می‌آورند. این آزمایشات، دی. ان.‌ای جهش یافته‌ای موسوم به cfDNA را شناسایی می‌کنند.

کد خبر: ۱۰۲۲۵۶
۱۶:۴۸ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۰

ادرار و تشخیص تومور مغزی

دیدارنیوز ـ به نقل از تی ان، به دلیل وجود سد خونی مغزی، تشخیص " cfDNA" در خون بسیار دشوار است. سد خونی مغزی خون را از مایع مغزی نخاعی (CSF) اطراف مغز و نخاع جدا می‌کند و بدین ترتیب از عبور " cfDNA" جلوگیری می‌کند.

واضح است که cfDNA را می‌توان در خون و دیگر مایعات بدن مانند ادرار در سطوح بسیار پایین یافت، اما چالش اصلی ایجاد آزمایش‌هایی حساس برای تشخیص این جهش‌های خاص است.

اخیرا دانشمندان "موسسه تحقیقات سرطان کمبریج انگلستان" با تهیه دو آزمایش برای تشخیص تومور مغزی بر این چالش غلبه کردند. این آزمایشات می‌تواند تومور‌های گلیوما (نوعی تومور مغزی) را از ادرار یا پلاسمای خون بیمار بستری در بیمارستان تشخیص دهد.

دانشمندان به منظور بررسی آزمایش خود آزمایشاتی را بر روی چند بیمار انجام دادند. در نهایت مشخص شد که این آزمایش با موفقیت cfDNA را در ۷ نمونه از ۸ نمونه مایع مغزی-نخاعی، ۱۰ نمونه از ۱۲ نمونه خون پلاسما و ۱۰ نمونه از ۱۶ نمونه ادرار تشخیص می‌دهد.

رویکرد دوم محققان شامل مشاهده الگو‌های دیگر در cfDNA است که وجود تومور را نشان می‌دهد که طی آن محققان ۳۵ نمونه از بیماران مبتلا به گلیوما و ۲۷ فرد مبتلا به اختلالات مغزی خوش خیم و ۲۶ فرد سالم را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

نتایج نشان داد که این آزمایش با موفقیت قطعات cfDNA را در نمونه‌های خون و ادرار تشخیص می‌دهد. در ادامه محققان داده‌ها را در الگوریتم یادگیری ماشین قرار دادند تا فرق بین نمونه ادرار افراد مبتلا به گلیوما و افراد سالم را بررسی کنند.

دانشمندان اظهار داشتند آزمایشات آن‌ها می‌تواند بین مراحل اسکن ام آر‌ای مورد استفاده قرار گیرد و در نهایت می‌تواند تومور مغزی در حال بازگشت را زودتر تشخیص دهد.

انتظار می‌رود در آینده این آزمایشات توسط پزشکان برای نظارت بر بیماران در معرض خطر تومور‌های مغزی مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: علم و فناوری
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی