تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.

موافقت مجلس با تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان سنجش

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با درخواست تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان سنجش آموزش کشور از سال ۱۳۹۱ موافقت کردند.

کد خبر: ۱۰۱۱۷۶
۱۱:۱۳ - ۲۸ تير ۱۴۰۰

موافقت مجلس با تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان سنجش

دیدارنیوز - نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه) مجلس درخواست عده‌ای از نمایندگان به منظور تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان سنجش آموزش کشور از سال ۱۳۹۱ را بررسی کرده و در نهایت با ۱۶۰ رای موافق با این درخواست موافقت کردند.

این تحقیق و تحفص دارای چهار محور به شرح زیر است:

۱_ حوزه معاونت فنی و آماری شامل دفتر فناوری اطلاعات، دفتر ارتباطات نوین، دفتر طرح و آمار، حوزه صدور مجوزهای آزمونهای زبان بین المللی و همه حوزه های مربوطه

۲- حوزه معاونت امور آزمونها، که مسئولیت ساخت آزمون، طراحی سؤال و برگزاری میدانی آزمونها را برعهده دارد و بطور خاص دفتر آزمون سازی و روانسنجی

۳-حوزه معاونت پشتیبانی و مدیریت منابع، که شامل امور مالی و اداری می‌باشد.

۴- شرکت تعاونی خدمات آموزشی، که متعلق به کارکنان سازمان سنجش می باشد و در سال‌های اخیر تبدیل به حیاط خلوت مدیران سازمان شده است.

احمد نادری به عنوان نماینده متقاضیان درخواست تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان سنجش آموزش کشور بیان کرد: با توجه به اهمیت جایگاه این سازمان علی‌رغم نارضایتی در عملکرد و برخی از گزارشات واصله در سوء‌مدیریت‌ها رئیس این سازمان قریب ۹ سال است که تغییر نکرده است. نحوه عملکرد ریاست سازمان و سوء‌مدیریت در آن، ویژه‌خواری و رانت‌خواری‌ها، عدم شفافیت مالی، صدمات روحی و اجتماعی، آسیب به اعتماد مردم و حمایت از موسسات خصوصی کمک آموزشی از جمله مواردی است که در این تحقیق و تفحص مورد توجه قرار گرفته است.

وی در ادامه اظهار کرد: یکی از موارد بحث واگذاری اطلاعات شخصی کلیه داوطلبان به موسسات خصوصی کمک آموزشی است. گویا سازمان سنجش به بازوی بازاریابی این موسسات تبدیل شده است. به محض این‌که یک فرد در آزمون کنکور یا یک آزمون استخدامی شرکت می‌کند بلافاصه پیامک‌هایی را با توجه به جنسیت و رشته خود از این موسسات دریافت می‌کند. آیا اطلاعات مردم محرمانه نیست که در اختیار این موسسات قرار می‌گیرد؟ از سوی دیگر قالب پست‌ها و مسئولیت‌ها در این سازمان براساس شایسته‌ سالاری مدیریت نمی‌شود و بعضا در مسئولیت‌ها تضاد منابع وجود دارد. در این سازمان مدیری داریم که خودش بزرگترین دانشگاه غیرانتفاعی را در یک استان دارد آیا این تضاد منافع نیست؟

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بحث بعدی جعبه سیاه مالی این سازمان است هر کجای آن دست می‌گذاریم پدیده‌ای وجود دارد. در دفتر آزمون سازی سازمان حق‌الزحمه‌ای بابت طراحی سوالات داده می‌شود. چگونه برای یک فرد ۷۰۰ ساعت در نظر گرفته می‌شود. گزینش طراحان سوال براساس چه معیاری است؟ آیا واقعا در این ۷۰۰ ساعت سوال طراحی شده است؟ از سوی دیگر کتاب‌هایی به عنوان منبع در آزمون‌ها معرفی می‌شود که متعلق به افرادی است که دو کتاب داشتند و بر چه معیاری این کتاب‌ها تعیین می‌شود و یک نفر یک شبه بزرگ می‌شود. طراح سوال کنکور هم با سازمان در ارتباط است و هم در موسسات خصوصی آموزشی حضور دارند.

وی در ادامه تاکید کرد: بحث بعدی رابطه مالی سازمان با شرکت تعاونی است. رئیس سازمان تاکید داشتند با شرکت تعاونی دقیقا مانند بخش خصوصی براساس قانون رفتار می‌کنند و هیچ امتیازی به آن نمی‌دهند. آیا به همین راحتی نیز به مردم اجازه می دهند که موسسه بزنند و آیا امکانات آموزشی در اختیار مردم قرار می‌دهند یا این‌که فقط در اختیار تعاونی سازمان این امر قرار دارد؟. سود حاصل از این منافع کجا می‌رود؟ تعاونی به یک حیاط خلوت مدیریتی تبدیل شده است. موضوع بعدی ماموریت‌های خارجی رئیس سازمان و برخی دیگر از اعضاء است. بعضا در پوشش ماموریت رئیس سازمان به همراه چندین مدیر دیگر به آمریکا سفر کرده است. رئیس سازمان سنجش در آمریکا چه ماموریتی می‌تواند داشته باشد؟
نادری اضافه کرد: مساله بعدی پشت پرده آزمون‌های زبان خارجی است. درآمدهای حاصل از آزمون‌های زبان نظیر تافل و آیلتس در کجا نگهداری می‌شود؟ پس تفاوت نرخ ارزی و ریالی آن کجا می‌رود. چگونه مجوز برگزاری آزمون‌های بین‌المللی به افرادی خاص داده می‌شود. همه اینها مواردی است که باید روشن گردد و در این تحقیق و تفحص مورد بررسی قرار می‌گیرد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی