تیتر امروز

بچه‌ها! نخندین!
افاضات اضافه

بچه‌ها! نخندین!

عوام‌الملک در هفته‌ای که گذشت از حمایت مردم و خواص از یک طرح جدید نوشته و ترانه‌ای هم به گوشش رسیده که می‌گفت: "بچه‌ها! نخندین!"

خشکسالی، استفاده از فاضلاب برای آبیاری مزارع همدان را افزایش داد

کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان گفت: خشکسالی، پایین آمدن و خشک شدن آب چاه‌ها استفاده از فاضلاب و آب‌های غیرمتعارف برای آبیاری مزارع کشاورزی در شهر همدان را افزایش داد.

کد خبر: ۱۰۰۲۱۷
۰۹:۱۷ - ۲۲ تير ۱۴۰۰

خشکسالی و استفاده از فاضلاب برای آبیاری مزارع همدان

دیدارنیوز ـ مهدی خدابخشی یادآوری کرد: بخشی از فاضلاب سطح شهر با توجه به ترکیبات خاص فاضلاب و ظرفیت محدود تصفیه خانه، وارد تصفیه خانه نمی‌شود بنابراین در گذشته با توجه به شیب مناسب موجود در رودخانه‌های سطح شهر، بخشی از فاضلاب به داخل آن هدایت شد.

وی اضافه کرد: این در حالیست که کشاورزان دارای سهم یا حق آبه از این رودخانه‌ها بودند بنابراین جریان یافتن فاضلاب در آن و استفاده از این فاضلاب برای آبیاری مزارع به چالش جدی تبدیل شد.

کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان بیان کرد: تاثیر منفی مصرف محصولات به دست آمده از آبیاری مزارع با آب‌های غیرمتعارف و فاضلاب بر روی سلامت انسان سبب پیگیری این موضوع و کسب توفیقاتی نیز شد به گونه‌ای که میزان آبیاری باغچه‌های سبزی از ۱۵۰ به سه هکتار کاهش یافت.

خدابخشی افزود:، اما خشکسالی، کاهش بارندگی و پایین آمدن سطح منابع آبی زیرزمینی مجدد استقبال کشاورزان برای آبیاری مزارع توسط فاضلاب را افزایش داد به گونه‌ای که هم اینک میزان فاضلاب موجود در رودخانه به شکل کامل مورد استفاده کشاورزی قرار می‌گیرد.

وی توضیح داد: برخی کشاورزان برای پیشگیری از بین رفتن محصول، کسب درآمد و پرداخت اجاره بهای زمین مجبور به استفاده از فاضلاب برای آبیاری شدند و در این راستا با قرار دادن موتورچاه در سطح رودخانه، فاضلاب را به استخر موجود در مزارع هدایت کرده سپس از این آب برای آبیاری مزارع استفاده می‌کنند.

کارشناس سلامت محیط معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: در گذشته بخش زیادی از فاضلاب موجود در رودخانه به علت همراه شدن با آب‌های سطحی در پایین دست رقیق می‌شد، اما به علت کاهش بارندگی و جریان نداشتن آب در سطح رودخانه، بخش اعظمی از رودخانه را هم اینک فاضلاب تشکیل می‌دهد.

خدابخشی بیان کرد: برای آبیاری بیش از ۳۰۰ هکتار از مزارع سیب زمینی، سیر، پیاز و یونجه در شهر همدان از فاضلاب استفاده می‌شود همچنین اراضی که در مجاور مسیر انتقال فاضلاب هستند بیشتر از دیگر اراضی از فاضلاب استفاده می‌کنند.

وی تاکید کرد: آبیاری محصولات راهبردی با فاضلاب سبب بروز آلودگی و در ادامه بروز تبعات منفی در حوزه خرید، عرضه و صادرات این محصول می‌شود.

منبع: ایرنا
برچسب ها: خشکسالی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی