مدیرکل آموزش و پرورش استان مطرح کرد:
فرماندار خاش سیستان و بلوچستان گفت: اگر هشدارهای بهداشتی را جدی نگیریم، خطر کرونا ویروس سلامتی مردم را به شدت تهدید می کند، بنابراین همگان باید با احساس تکلیف از شرایط بحرانی و دشوار پیشگیری کنیم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: ۳۶۵ آسیبدیده سیلاب جنوب این استان در قالب ۷۱ خانوار از چهارم فروردین تاکنون توسط نیروهای هلال احمر اسکان اضطراری داده شدند.
فرماندار چابهار:
فرماندار چابهار اظهار کرد: تمامی مراکز خدمات گردشگری از جمله هتلها، مسافرخانهها، بومگردیهای روستایی و رستورانهای بزرگ شهر تعطیل شده و هیچگونه خدمتی به گردشگران ارائه نخواهد شد.
بخشدار مرکزی نیکشهر:
بخشدار مرکزی نیکشهر در استان سیستان و بلوچستان با اشاره به مشکلات و خرابیهای وسیع سیل اخیر در این منطقه گفت: سیل موجب تشدید فقر در بخش مرکزی نیکشهر شده و برای بازسازی راهها و دسترسیهای جادهای در این مناطق نیاز ضروری به ماشین آلات مکانیکی داریم.
«افخم صباغ» مدیر موسسه مهروماه در گفتگو با "دیدارنیوز"؛
افخم صباغ مدیر موسسه مهروماه در گفتگو با دیدارنیوز در خصوص برگزاری تعاونیهای کار و اشتغال در سیستان و بلوچستان و به ویژه بلوچستان گفت: تلاش برای کاستن از پیامدهای بحرانهای طبیعی مانند سیل در مناطق مختلف یکی از مهمترین مسئولیتهای اجتماعی سازمانهای مردم نهاد است. مهروماه هم به نوبه خود کوشیده با ورود به سیل سیستان و بلوچستان نقشی ماندگار در این زمینه ایفا کند. مهروماه پس از انجام کمکهای اولیه که به قصد نجات انجام میشد مانند ارسال پتو، موادغذایی، لباس و... پس از فروکش کردن موج اولیه احساسات مردمی، تصمیم گرفت رسالت خود را ادامه داده و کاری موثر در مناطق سیل زده انجام دهد. مهروماه تصمیم گرفت با همکاری تیمهای موفقی که تجربیات درخشانی در زلزله بم داشتند و از ۲۰ صندوق و تعاونی کارآفرینی که در بم تاسیس کردند، ۱۶ تعاونی هنوز سرپا و مشغول به کار است، کمک گرفته تا بتوانند صندوقهای کارآفرینی مشابهی در سیستان و بلوچستان به ویژه برای زنان روستایی با هدف اشتغال زایی پایدار برای ساکنین بومی با استفاده از توانایی خود مردم تاسیس کنند.
شه بخش گرگیج عضو شورای شهر چابهار و نماینده شورای استان در شورای عالی کشور در گفتگو با "دیدارنیوز"؛
شه بخش گرگیج عضو شورای شهر چابهار و نماینده شورای استان در شورای عالی کشور در گفتگو با دیدارنیوز ضمن اشاره به بحران آب آشامیدنی در سیستان بلوچستان به ابعاد مختلف افتتاح طرح «خط انتقال سد زیردان» پرداخت و گفت: سد زیردان در سال ۹۰ افتتاح شد و مقرر شد طرح لوله کشی آب آشامیدنی سالم از طریق این سد انجام و طرح افتتاح شود؛ این اقدام، اما از سال ۹۴ تا الان که دی ۹۸ است به تعویق افتاد. افتتاح این پروژه در نهایت دو روز قبل یعنی ۲۴ دی ماه توسط آقای لاریجانی انجام شد، اما به صورتی که مردم سیستان ترجیح میدهند از تشنگی بمیرند، اما اینچنین تحقیر نشوند. دلیل این تحقیر این است که مردم را فریب داده اند و چیزی را افتتاح کردند که اصلا وجود ندارد، حتی یک روستا از ۲۶۱ روستا از آب آشامیدنی که قرار بود این طرح تامین کند برخوردار نیست، روستاها اصلا به خطوط لوله کشی وصل نیستند، تنها خطی که وجود دارد همان خط لوله قدیمی دهه ۶۰ است که جهاد برای ۱۲۰۰۰ نفر جمعیت آن سال تعبیه کرده بود که این خط نیز فرسوده و تخریب شده و قادر به آبرسانی به مردم نیست
اگر «شهر سوخته»، شبیه «جیرفت» شود!
«شهر سوخته روی تپههای طبیعی بنا شده است، یعنی تپههای حدود دو میلیون ساله. پس این محوطهی جهانی با جیرفت تفاوتهایی دارد. هر چند شاید قدری آب در آن نفوذ کند، اما مگر اینکه چیزی مثل توفان نوح رخ دهد که تپه زیر آب برود.»
در دو روز گذشته بارش شدید باران و طغیان رودخانههای فصلی در شهرهای مختلف استان سیستان و بلوچستان، ادامه زندگی برای مردم را غیرممکن کرده است. جاری شدن سیل و آب گرفتگی شدید در روستاها و شهرها به ویژه شهرهایی، چون سرباز، دلگان، نیک شهر و خاش که میزان بالاتری از بارش را داشته اند، خسارات زیادی وارد کرده است. محمد ابراهیم رودینی کارشناس محیط زیست در سیستان و بلوچستان در گفتگو با دیدارنیوز به وخامت اوضاع و آب گرفتگی شدید شهرها و روستاهای سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت:نزدیک به ۱۳ شهرستان در حال حاضر درگیر سیل اند، مدارس در بسیاری از شهرستانها به دلیل قطع راههای ارتباطی و آب گرفتگی مدارس، تعطیل شده، صدها نفر گرفتار و تعدادی مفقود شده اند و جنازه یک جوان که هویتش معلوم نیست در سرباز پیدا شده است. بیش از هزار راس دام و طیور و ماکیان تلف شده اند، خسارات زیادی به کشاورزی وارد آمده و باغات مردم نیز در کنار مزارع و صیفی جات نابود شده است. هاشم ملکشاهی معلم مدرسهای در شهر سرباز و محمد نبی شهلی بُر یکی از اهالی شهر بزمان نیز در گفتگو با دیدارنیوز به مهمترین مشکلات و کمبودهای استان سیستان و بلوچستان و به ویژه بخش مرکزی و جنوبی این استان اشاره کردند.
بسیاری از ما از دوران جنگ هشت ساله، خاطره دیگری نیز داریم. بوی نفت که به مشاممان میرسد یاد کودکی هایمان میافتیم، یاد چراغهای علاءالدین و آبگرم کنهای نفتی. نفت برای مردم سیستان و بلوچستان، اما خاطره نیست، نفت برایشان کالایی است سهمه بندی شده و کوپنی که برای دریافتش ساعتها در صف میایستند، زیرا آنها از نفت و گاز محرومند و چارهای ندارند جز آنکه خودشان را با سوخت نفت گرم نگه داشته، حمام کنند و حتی در کمبود کپسول گاز از نفت به عنوان سوخت برای پخت و پز استفاده کنند. در شهرهایی مثل خاش به حدی آب و هوا سرد است که آب یخ میزند و سهمیه ۶۰ لیتری نفت به هیچ وجه کفاف مصرف یک خانوار را نمیدهد، مردم ناچارند یا از سرما بلرزند یا از بخاری برقی استفاده کنند که هزینه استفاده از برق هم بسیار بالاست. بهانه آقایان برای کوپنی کردن سوخت، قاچاق است؛ در حالی که بخشی از مافیای سوخت از بیرون استان میآیند و از مردم ما نیستند و همچنین خود آنهایی که سیستم کوپنی را اعمال کرده اند در قاچاق سوخت هم مشارکت دارند. بدون چنین همکاریهایی انجام این حجم از قاچاق ممکن نیست.