تیتر امروز

نشست مشترک سه نماینده مجلس و ورزشکاران
مربیان و ورزشکاران رشته‌های رزمی در دیدارنیوز دغدغه‌ها و مطالبات خود را بیان کردند+ ویدیو و عکس

نشست مشترک سه نماینده مجلس و ورزشکاران

سمیه رفیعی، علیرضا سلیمی و محمدحسین حسینی بحرینی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سالن اجتماعات دیدارنیوز با تعدادی از مربیان، باشگاهداران و پیشکسوتان ورزش در رشته‌های رزمی، دیدار و گفت‌وگو کردند.
اقتصاد، جامعه و مرگ، سه حلقه گمشده در جنگ
دیدار بررسی می‌کند

اقتصاد، جامعه و مرگ، سه حلقه گمشده در جنگ

موضوعی که در میان بروز پدیده جنگ کمتر به آن توجه می‌شود، تاثیرات اجتماعی آن است، از این رو از چند قرن پیش جامعه شناسان توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته و نظرات متفاوتی را بیان کرده اند که در این...

گم نشدم، به من دست نزنید

بهار فصل زادآوری حیات وحش است بنابراین اگر در زمان گردش و تفریح در طبیعت با نوزاد حیوانی مواجه شدید گمان نکنید گم شده یا تنها مانده، مادرش در همان نزدیکی‌هاست و منتظر است شما از آن محدوده دور شوید تا دوباره کودک خود را نوازش کند، پس دست نزدید و حیوان را از محل دور نکنید.

کد خبر: ۸۹۷۱۱
۱۸:۴۵ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰

گم نشدم، به من دست نزنید

دیدارنیوز ـ بهار که می‌شود دلت می‌خواهد به کوه و دشت بزنی، گویی با بیدار شدن طبیعت و نشو و نمای زیستمندان آن، روحت به پرواز در می‌آید، این نیاز هر انسانی است که با رفتن به طبیعت به خود آرامش دهد، اما در این میان هستند عده‌ای که شاید بدون غرض به محیط زیست و گونه‌های موجود در آن آسیب وارد می‌کنند، می‌دانیم که بهار فصل زادآوری حیات وحش است و در هر گوشه و کنار و زیر هر بوته‌ای نوزادی از گونه‌های مختلف جانوری چشم به جهان گشوده و منتظر است این دنیای بزرگ را تجربه کند.

وقتی نزدیک می‌شوی می‌بینی که قلبشان بسیار تند می‌زند و چشمانشان دو دو می‌کند، به نظر می‌رسد که از تنهایی ترسیده اند در حالی اینطور نیست، مادرشان در همان نزدیکی‌ها منتظر است تا شما از محدوده دور شوید تا به سراغ بچه اش بیاید و برخی هم به سراغ تهیه غذا رفته اند و به زودی باز می‌گردند، متاسفانه برخی در این میان گمان می‌کنند که این نوزدان گم شده اند و یا پدر و مادر خود را از دست داده اند از این رو می‌خواهند به آن‌ها لطف کنند و به اصطلاح از مرگ نجاتشان دهند از این رو این نوزادان را از محل دور می‌کنند، بعد از مدتی مادر بر می‌گردد، اما دیگر اثری از بچه هایش نیست و به همین راحتی زحمت یک ساله اش برای تولد نوزاد از بین می‌رود و با دلی شکسته در دشت‌ها و جنگل بی هدف پرسه می‌زند.

اگر چنین صحنه دردناکی را تصور کنید بطور قطع برای دور کردن بچه‌ها از طبیعت تامل می‌کنید، چون کارشناسان معتقدند که مادران برای خوردن غذا و آب معمولا در روز چند ساعتی نوزادان خود را تنها می‌گذارند پس با دیدن چنین صحنه‌ای ابتدا درنگ و صبر کنید، چند ساعتی در منطقه‌ای دورتر که دیده نشوید منتظر بمانید تا اگر مادر برگشت شما نیز به راه خود ادامه دهید، اما اگر برنگشت باز هم خودتان به بچه دست نزنید بلکه با نزدیک‌ترین پاسگاه محیط بانی تماس بگیرند و موضوع را اطلاع دهید.

فعالان محیط زیست معتقدند که برخی بچه‌ها را با هدف کمک از محل زندگیشان دور می‌کنند، اما عده‌ای تحت تاثیر بازار پررونق قاچاق حیوانات آن‌ها را با خود می‌برند، این ظلم بزرگی است که ما انسان‌ها به محیط زیست و گونه‌های جانوری موجود در آن می‌کنیم.

حتما از زمان کودکی هم به یاد دارید که بزرگتر‌ها همیشه می‌گفتند به بچه حیوانات دست نزنید، چون بوی انسان می‌گیرند و مادرشان ترکشان می‌کند؛ کارشناسان معتقدند این مساله درباره پرندگان صدق نمی‌کند، اما در مورد پستانداران، چون حس بویایی قوی دارند صادق است، البته در بیشتر موارد حس مادرانه غلبه می‌کند، اما بهتر است که دست زده نشود، چون ممکن است باعث شود اتفاقی در بدن بچه رخ دهد.

همیشه این سوال پیش می‌آید از کجا بفهمیم که مثلا اگر یک بچه آهوی تنها را زیر بوته‌ای دیدیم مطمئن باشیم که واقعا مادرش را از دست نداده و بعد از مدتی به سراغش می‌آید که دوستداران محیط زیست بر این باورند که باید در این زمان در مکانی دورتر از جایی که نوزاد قرار دارد منتظر بمانیم اگر مادر برگشت که هیچ اگر هم برنگشت باز نباید به نوزاد دست زد و باید گذشت، چون این قانون طبیعت است و طبیعن کار خودش را می‌کند، حیوانات با آن غریزه‌ای که خداوند در وجودشان قرار داده راهشان را پیدا می‌کنند.

البته ممکن است عده‌ای دلشان نیاید که نوزاد را تنها بگذارند که در این شرایط بهترین کار مطلع کردن محیط زیست است، زیرا افراد کارشناسی که در ادارات محیط زیست استان‌ها مشغول به کار هستند می‌دانند که باید در این شرایط چه کار کنند تا کمترین آسیب به نوزاد حیوان وارد شود.

حسین عبیری گلپایگانی فعال محیط زیست در این باره به خبرنگار محیط زیست ایرنا گفت: بهار فصل زاد و ولد حیوانات وحشی است بنابراین اگر در مسیر خود به نوزاد حیات وحش برخورد کردید از هرگونه تماس با این نوزادان جدا خودداری کنید و تحت هیچ شرایطی به آن‌ها دست نزنید.

وی افزود: با توجه به اینکه امروزه گوشی‌های تلفن همراه مجهز به سیستم‌های پیشرفت لوکیشن (موقعیت یاب) است، در صورت مشاهده نوزادان حیات وحشت با گرفتن عکس و ارسال موقعیت مکانی به نزدیکترین پاسگاه محیط بانی آنان را در جریان حضور نوزاد تنها در طبیعت قرار دهید و از هر گونه تماس و یا غذا دادن به آن‌ها خودداری کنید.

عبیری گلپایگانی ادامه داد: با توجه به اینکه بسیاری از گونه‌های حیات وحش در هنگام زایمان چند قلو زایمان می‌کنند و برای جابجایی آن‌ها مجبور هستند برای چند دقیقه یکی از نوزادان را رها کنند از این رو با دیدن انسان در منطقه احساس خطر می‌کنند پس بهتر است هر چه زودتر محل را ترک کنید، چون مادر نوزاد در همان اطراف در حال پرسه زدن است و اگر شما زیاد در آن محل توقف کنید شاید مادر ناامید شود و این ناامیدی باعث رها کردن نوزاد شود و دیگر برای نجات دیگر نوزادان به محل حضور آن‌ها نزدیک نشود، پس لطفا سریعا محل را ترک کنید.

وی درباره اینکه چگونه می‌توان فهمید که بچه واقعا مادر خود را از دست داده، گفت: با توجه به حال و توان نوزاد و یا صبر کردن در محل می‌توان فهمید که اوضاع چگونه است، اما در این شرایط هم نباید به بچه دست زد بلکه باید با هماهنگی محیط بانان مستقر در منطقه و گرفتن راهنمایی‌ها لازم از محیط بانان برای کمک به نوزاد رها شده اقدام کرد.

عبیری گلپایگانی اظهار داشت: با توجه به اینکه قاچاقچیان گونه‌های حیات وحش، شیادان و شکارچیان غیرمجاز در این ایام دنبال فرصت هستند تا با یافتن نوزاد حیات وحشت به نوایی برسند، در هنگام مشاهده افراد مشکوک در طبیعت سریعا با شماره ۱۵۴۰ یگان حفاظت محیط‌زیست، پاسگاه محیط‌بانی و نیروی انتظامی تماس گرفته و مشاهدات خود را با آنان در میان بگذارند.

این فعال محیط زیست تاکید کرد: مهمترین نکته‌ای که یک طبیعت گرد در هنگام زاد و ولد حیات وحش باید مراعات کند، اینکه تا جایی که ممکن است ترددش در طبیعت از مسیر‌های اصلی باشد با توجه به اینکه رد‌های زیادی از انسان در مناطق طبیعی بوجود آمده که بسیاری از آن‌ها به خاطر راحت طلبی تردد افراد بوده، لطفا در هنگام بهار از تردد در جاده‌های فرعی و رد‌های غیر اصولی در مناطق طبیعی خودداری کنید و دلیلش هم این است که حیات وحش، نوزادان خود را در مکان‌های خلوت و پرت از حضور انسان‌ها به دنیا می‌آورند و تا زمانی که بتوانند حرکت و یا از خود دفاع کنند در آنجا می‌مانند لذا وجود افراد در این مکان‌ها باعث وحشت و استرس مادر و نوزادان خواهد شد.

عبیری گلپایگانی گفت: یکی از مواردی که باعث جدا شدن نوزاد از مادر می‌شود وقوع آتش سوزی در طبیعت است، چون اگر آتش سوزی در نزدیک لانه حیات وحش رخ دهد و امکان و یا فرصت جابجایی نوزاد نباشد مادر فرزند خود را رها می‌کند، حتی در مقاله‌ای خواندم حیات وحشی که تجربه آتش سوزی در طبیعت را دارند زمانی که آتشی حتی برای پخت و پز در طبیعت روشن می‌شود و دود آن منتشر می‌شود می‌تواند باعث بروز استرس و ترس در آن حیوان شود.

منبع: ایرنا
برچسب ها: حیات وحش
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی