تیتر امروز

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم
بررسی موانع تولید در گفت‌وگو با مدیر عامل آریا چوب نفیس آفرینش+ویدیو

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم

موانع، مشکلات و کارشکنی‌های مسیر تولید از ثبت درخواست و اخذ پروانه تا وارد کردن سخت افزار و موضوع ترخیص آن در گمرکات ایران در گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین.
گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...
آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار
دیدار نخستین برنامه از "پریسکوپ" را منتشر می‌کند

آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار

با توجه به طیف گسترده علاقه مندی‌ها در دهه‌های اخیر در زمینه‌های شغلی و به طبع سردرگمی و عدم آگاهی نسل نوجوان و جوان (نسل Z) نسبت به آینده، بازار کار، میزان درآمد، جایگاه شغلی و اجتماعی هر حرفه...

تفاهم استراتژیک با چین و عصر خردورزی

کد خبر: ۸۴۸۱۸
۱۴:۱۴ - ۱۳ فروردين ۱۴۰۰

دیدارنیوز _ سید مازیار علوی*: تفاهم نامه استراتژیک ایران-چین  بی تردید تصمیمی هوشمندانه و ارزشمندست.

چین یا هرسرمایه گذار اقتصادی دیگر در پی حداکثر کردن مطلوبیت خویش است؛ هر گزاره‌ی دیگری در این بخش ساده انگاری است.
در روزگار نوین، پیشینه چین در تعامل با کشورها، همان رویه بریتانیا و پرتغال قرون ۱۶ تا ۱۹ است فقط شیک‌تر و مجلسی‌تر از   #کمپانی_هندشرقی.

سوت مسابقه‌ی بَرَندگی در این تفاهم، از هنگام شروع عقد قرارداد‌ها آغاز می‌شود؛ جایی که بایست عصاره تجارب بخش خصوصی مانند اتاق‌های بازرگانی، کانون‌های حقوقی و قراردادی بین الملل، و نهاد‌های مشابه حتما و الزاما هم وزن و هم اندازه نظر دولتی‌ها لحاظ شود.

 به شخصه اهمیت آثار و تبعات فرهنگی و اجتماعی این تفاهم را کمتر از آثار سیاسی و اقتصادی آن نمی‌دانم امری که ظاهرا مغفول مانده؛ لازمست جامعه شناسان، خبرگان فرهنگی-اجتماعی و حتی روانشناسان تحلیل، پیش بینی و آینده نگری خود را از این کلان رویداد کشور منتشر کنند.
(به طور مثال خیل چینی‌هایی که برای کار به به ایران می‌آیند رسومی دارند خرده فرهنگ‌های را ایجاد می‌کنند، شکل‌های نوینی از آسیب‌های اجتماعی پدید خواهد آمد،    عواطف و احساسات دارند و احتمالا روابط رسمی و غیر رسمی بین طرفین شکل خواهد گرفت و ده‌ها مساله دیگر انسانی)

از منظر بسیاری صاحب نظران مستقل، شرق و غربی مشابه دوران جنگ سرد وجود ندارد؛ امروزه تقسیم درست، درونی و بیرونی بودن وقایع است. از یاد نبریم در هر رویداد و تصمیم گیری کلانی امید ما باید به منابع و فرزندان این سرزمین و قدرت درون زای خویش باشد نه چین و آمریکا و ...

این اقدام راهبردی بر کل محیط کسب و کار ایران کم و بیش تاثیر خواهد گذاشت؛ به یقین کارآفرینان و افراد موفق زودتر و دقیق‌تر از سایرین فرصت‌های نهفته در متن و حتی حاشیه این بازار بزرگ را شناسایی و برای آن طراحی خواهند داشت (از بازار‌های عمده تجاری گرفته تا خرده بازار‌هایی از نوع خدماتی مانند آموزش، اسکان و ...) پیرامون اثرات این تفاهم بر فضای کسب و کار کشور مفصل‌تر و در یادداشتی دیگر با نگاهی تخصصی نکاتی را تقدیم خواهم کرد.

در عصر خردورزی و هوشمندی تعصب بی پایه، دشمنی بی اساس و اقدام بدون منفعت ملی، ارتجاع و جمود ذهنی است هرچه هست رقابت تمدنی برای توسعه و بقاست پس پسندیده‌تر آن است که همه متخصصین و اهل فن دست در دست هم با ارائه نظرات و نکات حوزه تخصصی خود، قطعات این پازل را تکمیل و به فهم همه جانبه ابعاد تهدید‌ها و فرصت‌های پیش رو کمک کنیم.

*مدرس دانشگاه و دکتری تخصصی مدیریت کارآفرینی

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی