تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...

روحانی: برخی نباید بخاطر انتخابات ۱۴۰۰ یا انتقام از انتخابات قبلی، مشکلات را چند برابر جلوه دهند

رئیس‌جمهور با بیان اینکه هیچ مشکل جدی در تامین کالاهای اساسی نداریم، گفت: در کمرگات ما کالاهای بسیاری انبار شده است؛ بانک مرزی، وزارت اقتصاد، وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی در کمیته ارز هماهنگ کنند تا هرچه سریعتر کالاها آزاد شود.

کد خبر: ۸۴۶۴۵
۱۴:۰۴ - ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
روحانی: برخی نباید بخاطر انتخابات ۱۴۰۰ یا انتقام از انتخابات قبلی، مشکلات را چند برابر جلوه دهند
 
دیدارنیوز - حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهوری در جلسه صبح امروز ستاد تنظیم بازار کشور اظهار داشت: در سال گذشته با یک مشکل بزرگ که آن مشکل کرونا بود، روبرو شدیم. از سال ۱۹۱۸ به بعد دنیا شاهد چنین اپیدمی عظیمی نبود که همه جهان و همه کشور‌ها را دچار مشکل کند. از یک طرف برخی کالا‌ها که باید صادر بشود، صادر نشد، ارزان شد و خریداری نشد. ضمن اینکه تحریم بودیم. ما شرایط بی‌نظیری را تجربه کردیم. در اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ دچار مشکل صادرات و واردات شدیم.

وی افزود: برخی از اقلام مثل روغن آفتابگردان در یک سال گذشته ۱۳۵ درصد گران شد. برخی اقلام در دنیا قیمتش بالا رفت که می‌تواند بر قیمت کالا‌ها در منطقه و جهان اثرگذار باشد. ما در این سختی و مشکلات ناچار بودیم بازار تجارت خارجی را نگه داریم. وضع ارز و قیمت ارز را نگه داریم. کالا‌های اسلاسی را به یک قیمتی که برای مردم قابل خرید باشد نگه داریم و هم وفور کالا را.

روحانی خاطرنشان کرد: در سال ۹۹ که سال بسیار سختی بود، منابعی که ارز را برای ما تامین می‌کند، متفاوت شد. بخش نفت که به طور معلوم شرایط ویژه‌ای پیدا کردیم. در بخش صادرات غیرنفتی نیز تفاوت داشت. واردات ما با صادرات در سال ۹۹ از توازن خارج شد. وضعیتی را می‌بینیم که تعادلی بین صادرات و واردات وجود ندارد و کاهش صادرات را می‌بینم. در بخش کرونا سختی‌هایی که در فروردین و اردیبهشت داشتیم، از خرداد به بعد بهتر شد و بسیاری از تولیداتمان و حتی فروش و صادراتمان وضعش در سه ماه اول سخت بود و از سه ماه دوم بهتر شد. سه ماه اول رشد اقتصادی چه با نفت و چه بی نفت منفی بود و در سه ماهه دوم مثبت شد.

رئیس‌جمهوری بیان کرد: رشد اقتصادی بر مینای نه ماهه بالای ۲ درصد مثبت است. نباید برخی به دلیل انتخابات و یا انتقام از انتخابات قبلی که متاسفانه ما انتقام را رها نمی‌کنیم، مشکلات را چند برابر جلوه بدهیم. در جلسه امروز ستاد تنظیم بازار از صد قلم کالا که برای مردم مهم است و باید در اختیار مردم باشد، تقریباً ۹۵ تا ۹۷ شرایطش قابل قبول است. دو سه کالا شرایطش غیرقابل قبول است که باید به شرایط قابل قبول برگردد.

وی ادامه داد: دولت و به خصوص وزارتخانه‌های صمت و جهاد کشاورزی در کنار یکدیگر مشکلات را کمتر کنند. در کمرگات ما کالا‌های بسیاری انبار شده است. ان‌شاالله بانک مرزی، وزارت اقتصاد، وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی در کمیته ارز هماهنگ کنند تا هرچه سریعتر کالا‌ها آزاد شود.

روحانی گفت: مساله مهم روابط ما با همسایگان است بازارچه‌های مرزی باید وضعیت بهتری داشته باشند مقامات مسئول باید مشکلات را به دولت منتقل کنند در ستاد تنظیم اگر مساله‌ای مطرح می‌شود باید موضوع به وزارتخانه و به کل دولت منتقل شود در زمینه کالا‌های اساسی و مورد نیاز مردم تاخیر نمی‌کنیم و نیاز‌ها را تصویب خواهیم کرد. دولت در کنار ستاد تنظیم بازار است.

وی اضافه کرد: در زمینه روابط با همسایگان، استاندار‌های مرزی باید تلاش‌های بیشتری بکنند ما با اوراسیا روابط خوبی برقرار کردیم که باید ادامه پیدا کند از اوراسیا می‌توانیم برای تامین کالا‌های اساسی استفاده کنیم. وزارت صمت باید از امکان ارواسیا بیشتر بهره‌برداری کند.

روحانی همچنین بیان کرد: در برخی زمینه‌ها تولیدات کالا‌های ما افزایش پیدا کرده است. در مواردی هم که باید نهاده‌ها یا کالایی وارد بشود، تلاش‌های زیادی انجام شده است کسری ما در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ زیاد نیست وارادت کمتر شده، اما در حدی نیست که فشار آنچنانی به بازار وارد شود. ما اکنون هیچ مشکل جدی در تامین کالا‌های اساسی نداریم.

رئیس جمهوری عنوان کرد: هیچ کس در دولت نباید به فکر این باشد که رسالت ما تنها تا نیمه مرداد ماه است. ما باید برای تمام سال فکر کنیم. به هر حال دولت بعدی که روی کار می‌آ‌ید، نمی‌تواند با مشکل روبرو باشد من به خاطر دارم که همان روز اول با چه مشکلات بزرگی روبرو شدیم.
منبع: انتخاب
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
تندیس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۰
0
0
روحانی گفته من فراموش نمی کنم همان روز اول که آمدیم چه مشکلاتی داشتیم . او میگوید ما باید برای تمام سال برنامه داشته باشیم و رسالت ما تنها تا نیمه مرداد نباشد . روحانی میگوید " نباید برخی به دلیل انتخابات و یا انتقام از انتخابات قبلی که متاسفانه ما انتقام را رها نمی‌کنیم، مشکلات را چند برابر جلوه بدهیم. "
در جواب چند نکته بنظرم آمد که علیرغم احترام ذاتی که برای ایشان قائلم اما لازم میدانم بیان کنم
1- آقای روحانی جنابعالی از فردای انتخاب شدن در اولین دوره رفتارتان با رقبای شکست خورده و رییس دولت قبلی چگونه بود؟
2- وقتی در اول دولت قبلی روی کار آمدید دو برابر مدت کنونی در تحریم بودیم ، آیا واقعا دولت قبلی با خزانه اینچنین خالی دولت را تحویل شما داد ؟ آیا بودجه دولت شما را هم پیش خور کرد؟
3- جنابعالی در فرمایشات قبلیتان به دولت فرمودید " مایحتاج 3 - 4 ماهه آینده کشور را ارزانتر کنید تا مردم در فشار نباشند و لذا از سخنان امروزتان در خصوص وفور کالا و ارزانی ان تا بعد نیمه مرداد و حتی پایان سال برای راحتی کار دولت بعدی چه استنباطی باید داشته باشیم ؟
آقای روحانی حافظه ملت کوتاه مدت نیست ، گاه بسیاری چیزها بنام افراد در تاریخ ثبت میشود مثل فرمایش ان بزرگی که گفته بود در مسیر توسعه ممکن است قشر مستضعف جامعه له شوند و گریزی نیست تا نسلهای بعدی در رفاه باشند و مردم له شدند اما نسل بعدی در رفاه نبود .
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی