تیتر امروز

آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار
دیدار نخستین برنامه از "پریسکوپ" را منتشر می‌کند

آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار

با توجه به طیف گسترده علاقه مندی‌ها در دهه‌های اخیر در زمینه‌های شغلی و به طبع سردرگمی و عدم آگاهی نسل نوجوان و جوان (نسل Z) نسبت به آینده، بازار کار، میزان درآمد، جایگاه شغلی و اجتماعی هر حرفه...
حمله اسرائیل به ایران: محدود، اما حاوی پیام مهم
از چشم جهان (۱۴۶)

حمله اسرائیل به ایران: محدود، اما حاوی پیام مهم

پس از تنش‌های شدید اخیر میان تهران و تل‌آویو که با حمله مستقیم ایران و پاسخ محدود اسرائیل در اصفهان همراه بود، نویسندگان نشریه نیویورک تایمز آمریکا در گزارشی به این موضوع حساس در خاورمیانه پرداختند...
حسام سلامت:در حال تجربه جنگ داخلی هستیم/سرنوشت جنگ،می‌تواند آینده ما را تعریف کند/ جامعه چندبار به حاکمیت فرصت تغییر داد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک جامعه شناس:

حسام سلامت:در حال تجربه جنگ داخلی هستیم/سرنوشت جنگ،می‌تواند آینده ما را تعریف کند/ جامعه چندبار به حاکمیت فرصت تغییر داد

"جامعه پلاس" عنوان برنامه جدیدی از دیدارنیوز است که ذیل این برنامه همه دغدغه‌های اجتماعی مانند زنان، محیط زیست، آسیب‌های اجتماعی، مهاجرت، حاشیه نشینی و ..با حضور کارشناسان تحلیل و بررسی می‌شود.

روز جهانی ساعت زمین؛ برج میلاد کامل خاموش نمی‌شود

یک کارشناس حوزه آلودگی نوری ضمن اشاره به اهمیت روز جهانی ساعت زمین برای آگاهی‌بخشی درباره وضعیت گرمایش جهانی و آسیب‌های ناشی از مصرف‌گرایی بشر به محیط زیست، از نحوه اجرای این مناسبت در ایران و خاموش نشدن کامل نورپردازی المان‌های شهری و نحوه اطلاع‌رسانی در زمینه علت این خاموشی‌ها به مردم انتقاد کرد.

کد خبر: ۸۴۴۷۹
۰۹:۳۶ - ۰۷ فروردين ۱۴۰۰

 برج میلاد کامل خاموش نمی‌شود

دبدارنیوز ـ حامد میرزاخلیل در گفتگویی ضمن بیان اینکه روز جهانی ساعت زمین اقدامی نمادین است که از سال ۲۰۰۷ در استرالیا به‌خاطر جلب افکار عمومی نسبت به مصرف انرژی و تاثیر آن بر محیط زیست و گرمایش زمین صورت گرفته است، اظهار کرد: در این روز با خاموش کردن نورپردازی المان‌ها و نماد‌های شهر‌های بزرگ مانند خانه اپرای سیدنی یا برج ایفل به مدت یک ساعت سعی شده تا این پرسش در ذهن مردم شکل بگیرد که علت این خاموشی چیست و برای یافتن پاسخ در اخبار جست وجو کنند و نسبت به بحران‌هایی که متوجه کره زمین است آگاه شوند.

وی ادامه داد: صندوق جهانی طبیعت به‌منظور آگاهی بخشی نسبت به بحران تغییرات اقلیم و گرمایش جهانی اقدام نمادین ساعت زمین را طراحی و اجرا کرده است و اکنون در بیش از ۱۰۰۰ شهر دنیا در این روز نورپردازی المان‌های شهری به مدت یک ساعت خاموش می‌شود و برنامه‌هایی از سوی رادیو و تلویزیون در این زمینه پخش می‌شود.

این کارشناس حوزه آلودگی نوری با اشاره به اینکه ساعت زمین در ایران مصادف با ایام نوروز (۷ فروردین) است، اظهارکرد: در این ایام مردم به حد کافی از ساعت زمین اطلاع پیدا و مسئولان نیز به حد کافی از این اقدام نمادین حمایت نمی‌کنند حتی اگر نورپردازی المان‌های شهر‌های بزرگ خاموش شود اطلاع‌رسانی مناسبی درباره آن انجام نمی‌شود تا مردم نسبت به علت این خاموشی‌ها آگاه شوند علاوه‌بر این از آنجایی که خاموشی در ایران موضوع عجیبی نیست، ممکن است علت این خاموشی برای مردم سوال برانگیز نباشد و در بسیاری از مواقع امکان دارد آن را به مشکلات فنی نسبت دهند.

برج میلاد کامل خاموش نمی‌شود

این کنشگر محیط زیست با انتقاد از نحوه گرامیداشت ساعت زمین در ایران و خاموش نشدن کامل برخی المان‌های شهری از جمله برج میلاد تاکید کرد: گرامیداشت ساعت زمین و خاموشی نورپردازی المان‌های شهری بدون اطلاع‌رسانی به مردم از دلیل این اقدام، کاری بی فایده است. مشکل گرمایش جهانی و مصرف‌گرایی یک معضل جهانیست و لازم است در ایران مسئولان اقدام مناسبی در زمینه خاموشی المان‌های شهری انجام دهند و به کمک رسانه‌ها این موضوع را با اطلاع مردم برسانند، نه مانند برج میلاد که به‌طور کامل خاموش نمی‌شود و نور بخش رستوران آن روشن باقی می‌ماند.

میرزاخلیل ضمن بیان اینکه هدف از اقدام نمادین ساعت زمین تنها کاهش مصرف انرژی نیست، اظهار کرد: هدف از این اقدام جلب افکار عمومی نسبت به وضعیت بحرانی کره زمین است که تداوم روند مصرف‌گرایی در تمام حوزه‌ها از جمله انرژی، خوراک، پوشاک و ... باعث افزایش فعالیت کارخانه‌ها، افزایش استفاده از سوخت‌های فسیلی و انتشار گاز دی‌اکسید کربن و سایر گاز‌های گلخانه‌ای می‌شود و در نهایت آب شدن یخ‌های قطبی و گرمایش جهانی را در پی دارد.

ساعت زمین؛ فرصت یک ساعته برای آگاهی بخشی نسبت به وضعیت بحرانی کره زمین

وی ادامه داد: ساعت زمین یک فرصت یک ساعته در طول سال است تا این تلنگر در ذهن افراد خورده شود که خانه ما یعنی؛ کره زمین در حال از بین رفتن است و اگر روش زندگی خود را تغییر ندهیم و این روند مصرف‌گرایی را ادامه دهیم آینده‌ای برای فزندانمان روی کره زمین نخواهد ماند. با این حال متاسفانه از این فرصت یک ساعته در ایران به‌خوبی استفاده نمی‌شود، حتی اگر هم نورپردازی المان‌های شهری به‌طور کامل خاموش شود، اما درباره علت این خاموشی به خوبی اطلاع‌رسانی نشود این اقدام بی‌فایده خواد بود.

میرزاخلیل در پایان گفت: در ایران گروه‌های محیط زیستی بودند که در شهر‌های بزرگ مانند تهران و اصفهان این روز را برگزار کرده‌اند. از طرفی دیگر به‌علت اینکه نماد این روز خاموش کردن نورپردازی المان‌های شهری است و در علم ستاره‌شناسی و برای رصدگران نیز نور شهر‌ها از رویت ستاره‌ها حتی تا شعاع ۳۰۰ کیلومتر اطراف شهر‌ها جلوگیری می‌کند، این مناسبت در ایران بسیار مورد استقبال و اهتمام منجمان واقع شده است و آنان حمایت شدیدی از این روز می‌کنند.

منبع: ایسنا
برچسب ها: برج میلاد
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی