تیتر امروز

هشدار اردن؛ نتانیاهو می‌خواهد آمریکا را وارد تقابل با ایران کند
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق (بروزرسانی می‌شود)

هشدار اردن؛ نتانیاهو می‌خواهد آمریکا را وارد تقابل با ایران کند

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
شاخه‌های زیتون از میان زبانه‌های آتش
یادداشت اختصاصی دیدار؛ چالش ایران و اسرائیل از زاویه‌ای دیگر

شاخه‌های زیتون از میان زبانه‌های آتش

برخی حقایق، معادلات، ملاحظات، مراودات و هماهنگی‌های خاص بین‌المللی در میانه‌های آتش بین ایران و اسرائیل، جان مایه یادداشت اسفندیار عبداللهی است که آینده روابط ایران با آمریکا و اسرائیل را تصویر...
اسپانیا، رفت و برگشت در دویست و پنجاه صفحه

اسپانیا، رفت و برگشت در دویست و پنجاه صفحه

ارزاقی، رمان‌نویسی است که از ابتدا درد و دغدغه مهاجرت داشته و در تک‌تک آثارش این دغدغه‌مندی ملموس است؛آنچه می‌خوانید توضیحی است که حامد شجاعی بر سفرنامه این نویسنده نوشته است.

کشف قدیمی‌ترین و دورترین اختروش جهان

گروهی از محققان موفق شدند دورترین و قدیمی‌ترین اختروش (کوازار) جهان را در فاصله ۱۳.۰۳ میلیارد سال نوری از زمین کشف کنند.

کد خبر: ۸۰۳۴۲
۱۱:۲۸ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۹

کشف قدیمی‌ترین و دورترین اختروش جهان

 

دیدارنیوز ـ به گزارش پایگاه اینترنتی فیزورگ، تقریباً هر کهکشان میزبان یک سیاهچاله بزرگ و عظیم در مرکز خود است که اندازه آن میلیون‌ها تا میلیارد‌ها برابر خورشید است. در حالی که هنوز مسائل زیادی برای یادگیری در مورد این اجرام وجود دارد، اما بسیاری از محققان معتقدند که وجود آن‌ها برای شکل گیری و ساختار کهکشان‌ها بسیار مهم است.

برخی از این سیاهچاله‌ها به ویژه فعال هستند؛ بطوری که ستاره ها، گرد و غبار و گاز‌ها را به درون دیسک‌های براق و درخشانی پرتاب می‌کنند که تابش‌های قدرتمندی را در حین مصرف مواد اطراف خود به کیهان ساطع می‌کنند.

این اختروش‌ها از دورترین اجرامی هستند که ستاره شناسان می‌توانند مشاهده کنند و اکنون رکورد جدیدی برای دورترین مورد مشاهده شده به ثبت رسیده است.

بر اساس نتایج تحقیقات ستاره شناسان دانشگاه «آریزونا» در آمریکا، دورترین اختروش یا همان «کوازار» در فضا یک سیاهچاله بسیار بزرگ را در خود پنهان کرده است. ستاره‌شناسان این ابر سیاهچاله را در یک اختروش در فاصله ۱۳.۰۳ میلیارد سال نوری از زمین کشف کرده اند. اختروش‌ها از نورانی‌ترین اجرامی هستند که در کیهان وجود دارند. آن‌ها هسته‌های کهکشانی فعالی هستند که در خود یک سیاهچاله بزرگ را جای می‌دهند.

مطالعه این محققان نشان می‌دهد که اختروش یاد شده که «J ۰۳۱۳-۱۸۰۶» نام دارد، ۶۷۰ میلیون سال نوری پس از مه بانگ (انفجار بزرگ) به وجود آمده است. این موضوع نشان می‌دهد که این اختروش زمانی به وجود آمده است که تنها پنج درصد از کل دنیا شکل گرفته بود. محققان اکنون معتقدند که این کوازار قدیمی‌ترین و دورترین اختروش موجود در جهان است.

محققان همچنین متوجه شدند که سیاه چاله موجود در این اختروش با وجود اینکه از اولین سیاه چاله‌هایی است که شکل گرفته است، اما وزنی بیش از ۱.۶ میلیارد برابر خورشید را دارد و از بزرگ‌ترین سیاهچاله‌های کشف شده است. آن‌ها در این تحقیقات همچنین متوجه شدند که توفان‌های فوق داغ از جنس گاز دور این سیاهچاله ایجاد می‌شود.

مشروح این مطالعه در مجله Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.
 
منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی