تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...
گفتگوی اختصاصی دیدار

مصطفی تاجزاده: اکثریت جامعه نه اصولگرا است نه اصلاح طلب/ انتخابات حق مردم است نه لطف حکومت

مصطفی تاجزاده فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت‌وگوی مفصل خود با دیدار از این گفت که چه باید کرد. بحث از مشکلات امروز شروع شد و در ادامه با راهکار‌های تاجزاده برای برون رفت از بحران ادامه پیدا کرد و در نهایت با نقد اصلاح طلبان به پایان رسید. متنی که در ادامه می‌آید گزیده‌ای است از یک گفت‌وگوی مفصل. متن و فیلم کامل گفت‌وگوی دیدار با مصطفی تاجزاده را هم می‌توانید ببینید.

کد خبر: ۷۶۳۶۳
۱۷:۰۲ - ۱۳ آذر ۱۳۹۹
اکثریت جامعه نه اصولگرا است نه اصلاح طلب/ انتخابات حق مردم است نه لطف حکومت/ راهی جز گفتگو و آشتی ملی نداریم
 
دیدارنیوز ـ رسول شکوهی: نگرانی از وضعیت موجود و مخصوصا آینده بحث داغ این روز‌های محافل مختلف در جامعه است. وضعیت اقتصادی و تحریم‌ها در کنار بحران کرونا باعث شده است افکار عمومی آرامش لازم را نداشته باشند و هر کدام از زاویه‌ای به تحلیل وضعیت موجود می‌پردازند. افکار عمومی در این وضعیت تنها نیستند و کارشناسان و صاحب نظران و فعالین سیاسی اجتماعی هر کدام از زوایای مختلف به تحلیل وضعیت موجود پرداخته‌اند. نکته‌ای که در بسیاری از بحث‌ها کمتر به آن توجه می‌شود راهکار‌های برون رفت از وضعیت نامطلوب امروز و رسیدن به وضعیتی مطلوب است.

«چه باید کرد؟» پرسشی است که کمتر به آن توجه می‌شود. برخی از دیدگاه‌ها و جریانات سیاسی به دنبال تغییر نظام سیاسی هستند و انقلاب را راه حل می‌دانند و در مقابل گروهی دیگر بر این باورند که انقلاب نه شدنی و نه مطلوب است و راهی جز اصلاح وضع موجود نداریم. احتمالا با دوگانه برانداز ـ اصلاح‌طلب در شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شده‌اید. دیدار در سلسله گفت‌وگو‌هایی تلاش می‌کند به دعوت از صاحب نظران و فعالین مختلف سیاسی اجتماعی به سراغ این پرسش برود که واقعا چه باید کرد؟

در همین راستا در اولین قسمت از این گفت‌وگو‌ها مصطفی تاجزاده فعال سیاسی اصلاح‌طلب در استودیو دیدار حضور یافت و درباره این مساله گفت‌وگوی مفصلی با هم داشتیم. متنی که در ادامه می‌آید گزیده‌ای از یک گفت‌وگو مفصل است که در صورت علاقه‌مندی می‌توانید متن و فیلم کامل آن را هم ببینید.
 
 

فیلم کامل این گفتگو را ببینید
 
 
 
 
 
 
 
 
 


دلایل بحران موجود: شکاف بین اختیارات و مسئولیت‌ها، نداشتن استراتژی توسعه

مصطفی تاجزاده در ابتدای صحبت‌های خود به سراغ این بحث رفت که دو عامل باعث شده است که کشور در وضعیت بسیار نگران کننده‌ای قرار داشته باشد. او در این‌باره می‌گوید: «الان در جمهوری اسلامی با دو مشکل مواجه هستیم؛ یکی ساختاری است. شکاف بین اختیارات و مسئولیت‌ها است. تجلی‌اش این می‌شود کسانی که قدرت دارند، پاسخگوی افکار عمومی نیستند و کسانی که پاسخگو هستند، قدرت کافی برای اتخاذ سیاست‌های صحیح ندارند. دومین مشکل راهبرد و استراتژی غلطی است که جمهوری اسلامی در پیش گرفته است. در یک جمله می‌توان گفت استراتژی توسعه را در پیش نگرفته است. به جای اینکه سیاست خارجی و داخلی را در خدمت پیشرفت و توسعه اقتصادی قرار دهد، اقتصاد کشور را در خدمت اهداف داخلی و به خصوص منطقه‌ای خود قرار داده است. این دو مشکل به کشور آسیب می‌رساند. یکی پاسخگو نبودن حکومت و دوم استراتژی غلط است». راهکار‌های تاجزاده نیز برای برون رفت از این وضعیت متناسب با همین دو مشکل است و او پاسخگو کردن حکومت و تغییر استراتژی به توسعه محوری را راهکار‌های برون رفت از بحران می‌داند.


اکثریت جامعه نه اصولگرا است نه اصلاح‌طلب

مصطفی تاجزاده در دسته بندی‌های سیاسی، اصلاح‌طلب محسوب می‌شود و به همین دلیل است که با رویکرد‌های انقلابی میانه‌ای ندارد. او با اشاره به انقلاب اسلامی و بهار عربی به این نکته اشاره می‌کند که انقلاب پدیده هزینه بری است و در شرایط فعلی نه شدنی و نه مطلوب است و کشور را درگیر هرج و مرج خواهد کرد. او بر این نکته تاکید می‌کند که با توجه به وضعیت امروز اقدامات انقلابی جوابگو نیست و راهی جز اصلاحات جدی وجود ندارد.

تاجزاده البته بین مفهوم اصلاحات و اصلاح‌طلبان به عنوان یک جریان سیاسی تفاوت قائل می‌شود و بر این باور است که دفاع او از اصلاحات به معنای دفاع از اصلاح‌طلبان و خودش نیست. او در این‌باره می‌گوید: «گفتمان ما امروز اصلاً این نیست که نجات کشور در این است که اصلاح‌طلبان منسجم شوند و مثلاً در انتخابات پیروز شوند و در آن صورت می‌توانند کشور را نجات دهند. بلکه امروز ما وارد مرحله‌ای شده‌ایم که باید به سمت یک نوع ائتلاف گسترده پیش برویم و دموکراسی ۱+۵۰ را کنار بگذاریم و بگوییم آن جوابگو نیست. ما راهی جز این نداریم که همه نیرو‌ها را به کار بگیریم. منظور از به کارگیری همه نیرو‌ها فقط اصلاح‌طلب و اصولگرا نیستند. چون به نظر من الان اکثریت جامعه نه اصولگرا هستند و نه اصلاح‌طلب.»


انتخابات آزاد اقتدار ما در مذاکره با آمریکا می‌شود

تاجزاده انتخابات آزاد با حضور همه گروه‌ها را یکی از ابزار‌های قدرت در مذاکره احتمالی با طرف غربی عنوان می‌کند و مذاکره با دولت اوباما و توافق برجام را نتیجه انتخابات سال ۹۲ می‌داند. او درباره انتخابات آزاد می‌گوید: «حرفمان به حکومت این است که اگر واقعاً می‌خواهید از موضعی مقتدرانه با آمریکا صحبت کنید هیچ عنصری اقتدار بیشتری به شما نمی‌بخشد جز اینکه همین انتخابات ۱۴۰۰ را به یک انتخابات ۴۰ میلیونی تبدیل کنید. راه آن هم آزادی است. البته بعد از آزادی. یعنی مردم هم بتوانند نامزد‌هایی که می‌خواهند انتخاب کنند و هم مطمئن باشند که به هر نامزدی که رأی دادند، دستش باز است برای اینکه به آن برنامه‌ای که رأی می‌دهند بتواند در جامعه اجراء کند.»

 

مصطفی تاجزاده: اکثریت جامعه نه اصولگرا است نه اصلاح طلب/ انتخابات حق مردم است نه لطف حکومت/ راهی جز گفتگو و آشتی ملی نداریم/ با نامزد خودمان در انتخابات شرکت می‌کنیم


راهی جز گفت‌وگو و آشتی ملی نداریم

مصطفی تاجزاده درباره ایده گفت‌وگوی ملی بیشتر توضیح می‌دهد. او به این نکته اشاره می‌کند که این گفت‌وگو هم یک دفعه رخ نمی‌دهد، ولی باید با حفظ اصول و احترام طرف مقابل این گفت‌وگو‌ها شروع شود و سلطنت طلب‌ها و مارکسیست‌ها هم در آن حضور داشته باشند. او در این‌باره می‌گوید: «به نظر من جز گفت‌وگو و آشتی ملی و ائتلاف ملی هیچ راهی نداریم. هر کسی که دستش به خون آغشته نیست و دزدی نمی‌کند و از آن طرف به استقلال ایران، یکپارچگی آن و به نفی خشونت اعتقاد دارد، باید در این گفت‌وگوی ملی شرکت کند. متناسب با پایگاه اجتماعی‌اش درون قدرت بیاید. این توهم هم که با یک انتخابات اکثریت را به دست بیاورد و همه ارکان حکومت را بگیرد و بتواند همه منویات خود را در یک مدت کوتاه پیاده کند و بتواند بقیه را حذف کند، از ذهنش کنار بگذارد».

این فعال سیاسی صحبت‌های خود را این گونه ادامه می‌دهد: «گفت‌وگوی ملی اصلاً بدین معنا نیست که فقط اصلاح‌طلب و اصولگرا حضور داشته باشند. اگر چه ممکن است شروعش با این‌ها باشد ...، اما مطلقا به معنای این نیست که به این‌ها ختم می‌شود. باید همه نیرو‌ها را بیاورند. رهبر باید عفو عمومی اعلام کند و بگوید هر کسی دزدی نکرده و دستش به خون آغشته نیست می‌تواند برگردد. طرف‌های مقابل هم بزرگواری کنند خطا‌های جمهوری اسلامی را ببخشند. بگویند به خاطر آینده و به خاطر ملت ایران خطا‌های گذشته و ظلمی را که به ما شده نادیده می‌گیریم. یک عفو در کنارش به وجود بیاید. بعد همدیگر را ببینیم و به رسمیت بشناسیم و مهمترین مسائل کشور را به بحث بگذاریم و از تابو درآوریم».


اصولگرایان هم منتقد جدی وضع موجود هستند

تاجزاده در پاسخ به این سوال که اصلاح‌طلبان در این فرآیند چه نقشی دارند و باید چه کار‌هایی کنند به این نکته اشاره کرد باید در مرحله اول با بررسی ۴۲ سال اخیر به این فهم برسند که در چه زمینه‌هایی اشتباه کردند و گفت‌وگو را در جریان خود شروع کنند. او در این‌باره می‌گوید: «به هر نیرویی که دلسوز ایران و تمامیت ارضی آن است بگوییم فکر می‌کنید در نظام مطلوب شما نظامیان باید در سیاست و انتخابات دخالت بکنند یا خیر؟ اگر جواب منفی است آن را به یک اجماع کلی تبدیل کنیم. بپرسیم ما باید به سمت لغو تحریم‌ها حرکت کنیم یا تحریم‌ها نعمت است؟ اگر ما معتقدیم الان دیگر تحریم نعمت نیست، بلکه نقمت است و دارد به جامعه فشار می‌آورد و واقعاً مردم را کلافه کرده است، یک تصمیم ملی بگیریم و به سمت حل آن برویم. من تردید ندارم در هر زمینه‌ای که گفتمان ما به گفتمان هژمونیک و ملی تبدیل شود، رهبری و حاکمیت طوعاً یا کرهاً قانع می‌شود آن را بپذیرد.»

تاجزاده به سراغ این مساله می‌رود که مطالباتی که این روز‌ها در جامعه می‌شنویم دیگر فقط از زبان اصلاح‌طلبان مطرح نمی‌شود و بسیاری از اصولگرایان نیز به نقد سیاست‌های فرهنگی، سیاست خارجی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران پرداخته‌اند. این فعال سیاسی بر اصلاح قانون اساسی تاکید دارد که سازوکار آن در قانون اساسی هم تعریف شده و یکبار در سال ۶۸ هم این کار انجام شده است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب بر این نکته تاکید می‌کند که گفت‌وگو در چارچوب یک بازی برد ـ برد که همه نیرو‌های دلسوز کشور در آن حضور داشته باشد می‌تواند نتیجه بخش باشد. او ایده‌های حذفی را هم نقد می‌کند و می‌گوید: «من یکی از منتقدین سرسخت حزب پادگانی و سیاسی شدن سپاه هستم. اما از آن طرف هم می‌گویم اگر سپاه به پادگان برگردد و در این زمینه‌ها دخالت نکند، پایگاه اجتماعی و احترام ملی‌اش به مراتب از امروز قوی‌تر و بیشتر خواهد شد. یعنی از یک موضعی نیست که بگویم منحل شود یا نابود شود.»


بخشی از مشکلات امروز نتیجه جهل و ندانم کاری ما در اول انقلاب است

مصطفی تاجزاده بر درس گرفتن از گذشته و تجربه ۴۲ ساله انقلاب اسلامی تاکید دارد و با مثالی این نکته را مطرح می‌کند: «اجازه بدهید صریح به نسل جدید عرض کنم بخش زیادی از اشکالاتی که بعداً در قانون اساسی ما و در جمهوری اسلامی پیش آمد به جهت ندانم کاری و جهل ما بود. تجربه حکومت نداشتیم؛ لذا یک نفر در آن دوره پیشنهاد نداد که رادیو و تلویزیون را غیردولتی کنید.»

بسیاری از منتقدان اصلاح‌طلبان بر این نکته تاکید دارند که به دلایل مختلف امروز امکان سیاست ورزی وجود ندارد و توصیه می‌کنند که به جای حضور در قدرت و شرکت در انتخابات از مسائل سیاسی فاصله بگیرند تا با یکدست شدن قدرت جناح حاکم شرایط را درک کند و در عمل مسائلی که پیش رو را حل کند و اگر نتوانست حل کند آن زمان فرصتی است که امکان سیاست ورزی به وجود می‌آید.

تاجزاده در پاسخ به این انتقادات می‌گوید: «این حرف‌ها بیشتر به افسانه شبیه است تا یک واقعیت سیاسی. به دلایلی که عرض می‌کنم. اولاً در جامعه ما امکان اینکه حکومت یک دست شود در جمهوری اسلامی وجود ندارد. یعنی بلافاصله بعد از حذف یک جریان مثلاً اصلاح‌طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ همه یک نامزد معرفی می‌کنند یا بلافاصله رقابت در بین دو یا سه نامزد خودشان می‌برند و شروع به رقابت با هم می‌کنند... مطلب مهم دیگر در این زمینه این است که می‌گویند قدرت یکدست شود تا مشکل با آمریکا حل شود. من یک سؤال دارم، در جمهوری اسلامی و در زمان رهبری آیت‌الله خامنه‌ای فقط در زمان آقای احمدی‌نژاد قدرت یکدست شد ... ما در دولت احمدی‌نژاد بر خلاف سه دوره دیگر بیشترین تنش را در سیاست خارجی داشتیم. یعنی در دوره آقای احمدی‌نژاد است که پرونده ایران به شورای امنیت رفت و همه این تحریم‌هایی که الزام‌آور و جهانی شد و بعد به تحریم‌های نفتی و بانکی رسید که حتی در دوره جنگ ما چنین تحریم‌هایی نداشیم، حاصل کار یکدست شدن حکومت بود نه حاصل تکثر در حکومت. از آن طرف ما در تاریخ جمهوری اسلامی سه اقدام بین‌المللی مؤثر داشتیم. یکی داستان گروگان‌ها و قرارداد الجزایر، دیگری قطعنامه ۵۹۸ و آخری هم برجام. هر سه در زمان توزیع قدرت در جامعه شکل گرفت».

تاجزاده همچنین این نکته را اضافه کرد که حتی اگر قدرت یکدست شود، چون حجم نارضایتی‌ها بالاست و جامعه ایران متکثر است هیچ چیزی حل نخواهد شد. او در این‌باره می‌گوید: «مشکل از بالا نیست که اگر ما توانستیم همه را یکدست کنیم در نتیجه جامعه هم یکدست می‌شود. ما در پایین اعتراض‌ها و انتقادات جدی داریم. این یک توهم است کسی فکر کند مثلاً اگر حکومت یکدست شد قراردادی می‌بندند و مردم هم راضی هستند. از آن طرف وقتی حکومت یکدست می‌شود احتمال وطن فروشی و احتمال کار‌های خطا بالا می‌رود. برای اینکه به راحتی می‌توانند فضا را بپوشانند و کسی هم خبر ندارد چه اتفاقی دارد رخ می‌دهد.»

 

مصطفی تاجزاده: اکثریت جامعه نه اصولگرا است نه اصلاح طلب/ انتخابات حق مردم است نه لطف حکومت/ راهی جز گفتگو و آشتی ملی نداریم/ با نامزد خودمان در انتخابات شرکت می‌کنیم


انتخابات حق مردم است نه لطف حکومت

تاجزاده انتخابات را بهار سیاست دانست که باید از آن فرصت حداکثر استفاده را برد. او در این‌باره می‌گوید: «اگر منظور شما این است که ما وزن اصلی‌مان را در فعالیت با مردم قرار دهیم، ولی نه به قیمت اینکه عرصه انتخابات را که بهار سیاست ورزی است رها بکنیم، من کاملاً با این مسئله موافق هستم. اصل بر مردم و ارتباط با مردم، شنیدن نظرات، انتقادات و پیشنهادات‌شان است. اما دلیل ندارد که فرصت انتخابات را از دست دهیم».

او در پاسخ به این سوال که تحت چه شرایطی اصلاح‌طلبان باید در انتخابات شرکت کنند می‌گوید: «نامزد خودمان را معرفی می‌کنیم. برنامه نجات ملی خودمان را ارائه می‌دهیم و آن را به یک گفتمان غالب در انتخابات تبدیل می‌کنیم. حالا ممکن است در روز آخر صلاحیت او را رد کنند. می‌گوییم که نامزدمان را رد کرده‌اند و مثلاً ما رأی نمی‌دهیم. یا می‌گوییم هر کسی خواست رأی دهد و هر کسی نخواست رأی ندهد». تاجزاده در اهمیت انتخابات ادامه می‌دهد: «انتخابات متعلق به ملت است و متعلق به حکومت نیست. انتخابات دستاورد و حاصل انقلاب است. همچنان که در مشروطه انتخابات آمد در انقلاب اسلامی هم مطرح شد. لطفی نیست که حکومت به ما بکند. ما از حق خودمان استفاده می‌کنیم».


شروع اصلاح اصلاحات: نقد عملکرد ۴۲ ساله و دوره اصلاحات

بحث پایانی دیدار با مصطفی تاجزاده درباره وضعیت امروز اصلاح‌طلبان و مشکلاتی که این جریان سیاسی درون مجموعه خود دارد شکل گرفت. به عقیده بسیاری از کارشناسان اصلاح طلبان در گفتمان، راهبرد، تشکیلات و تاکتیک‌ها بحران‌ها و چند دستگی‌های زیادی دارد و اگر می‌خواهند به حیات سیاسی خود ادامه دهند باید اصلاحات را از خود شروع کنند. تاجزاده نیز در مصاحبه‌ها و یادداشت‌های مختلف خود بار‌ها بر تغییر رویه اصلاح‌طلبان تاکید کرده است.

او در پاسخ به این پرسش که اصلاح‌طلبان باید از کجا شروع کنند تا به وضعیت مطلوب برسند می‌گوید: «به نظر من بعد از این فراز و نشیب‌هایی که در ۴۲ سال گذشته داشتیم، مهم‌ترین و اولویت‌دارترین کاری که اصلاح‌طلبان باید بکنند این است که یک ارزیابی ۴۲ ساله جمهوری اسلامی و همین طور از ۷۶ به این سمت داشته باشند. هم نقاط قوت و نقاط ضعف به‌خصوص اشتباهات را بیان کنند. بیان اشتباهات نه به عنوان اینکه بخواهند آن را به یک امر جناحی تبدیل کنند ... کدام کار‌ها را انجام داده‌ایم که خطا بوده و نباید انجام می‌دادیم؟ عین این سوال درباره دوره ۲۳ ساله اصلاحات هم باید پرسیده شود. ما در کجا خوب عمل کردیم که می‌توانیم به آن افتخار‌ کنیم. نه به خاطر اینکه تبلیغ جناحی کنیم، به خاطر این که دستاوردی برای نسل جوان امروز و آینده کشور بشود. در کجا اشتباه کردیم که اگر نسل بعدی آمد، اشتباهات ما را تکرار نکند. اگر حرکتی در درون اصلاحات شکل بگیرد که این کار انجام شود، به نظرم بقیه گروه‌ها هم شروع می‌کنند کما بیش این کار را انجام می‌دهند».

تاجزاده در پایان صحبت‌های خود از رسانه‌ها و جریان‌های سیاسی خواست که به بحث و گفت‌وگو و مناظره بپردازند تا از دل این گفت‌وگو‌ها درباره آینده ایران و راهکار‌های حل مسائل به اشتراک برسند و به واسطه تفاهم و اشتراک بتوان کار‌های بزرگی انجام داد. دیدار این آمادگی را دارد که با حضور تمام نیرو‌های سیاسی کشور درباره مسائل مختلف مناظره‌هایی برگزار کند و در ادامه فعالیت‌های خود این مهم را دنبال می‌کند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۱
محمود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
3
7
سلام...تاج زاده اصلاح طلب تو که میدانی مردم جناحی نیستند زبان مردم را بفهم و دست از سر انها بردا ر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
1
5
کشوررابسپاریددست اقای تاجزاده
Hosin
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
3
1
ازاسمت پیداست در هر حال دنبال تجارتی یا با خون مردم یا با آبروی مردم از خودرازی نفوذی
یک دوست
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
4
0
درود بر تو محمود جان
جناب تاجزاده دیگر بس است ۳۰ سال انقلاب را شما چرخانده ای آن وقت حالا بلد شدی علیه اصل نظام موضع می گیری؟
بسیاری از مشکلات اکنون ما به خاطر ندانم کاری ها و خردنورزی شماست.شما اگر به فکر مردم بودید در آن سال های خدمت (بخوانید خیانت) خود برای رفع مشکلات مردم تلاش می کردید نه این که سال ۸۸ چون نتوانستید کشور را به حال و روز اکنون برسانید کشور را دچار آشوب کنید
رهنما نجفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
5
0
آقای تاج زاده این همه فکی که زدی فقط یک جمله شما دارای ارزش هست و دگر هیچ وآن اینکه تغییر رویه دادن وانشاالله باتقوا شوید وترس الهی پیدا بکنید وگرا اینکه به چه طریقی فشارها وتحریمها زیاد بشودبه دشمن ندهین ودرصدد براندازی نظام مثل سال۸۸ نشویدودستور ندهین که مردم درانتخابات مشارکت نکنندبلاهایی که درکشور بانارصایتی عمومی که باگرانی برمردم تحمیل کردیدندهین و بزارین کنار وبادوستانی چون مهاجران وگنجی وغیره دراونور آب باهمکاری شما وهماهنگ شدن با سلطنب طلب ها ومنافقین که این همه ضربه به کشور زدن مسیرتان راعوض کنید واقعا خدایی شوید حالا بیاین تاباشما مذاکره کنند والا الان شما وهم کیشاتان دست دردست خیانت کاران اونورآبی تو یک کاسه هست وکسی چنین دیدگاهی دارد نمی شود باهش گفتگو کرد چون شما اعتقادی به اصل نظام ندارید همین شما وتئوریسین شما بودندکه درروز غاشورا توهین به آقا امام حسین ع کردیدواینهمه خسارت برکشور وارد کردید واقعا من اظهارات شما می شنوم ویه جوری حرف میزنین که انگار یکی دلسوزان به نظام وانقلاب هستین ترفندهای شما را نگاه می کنم ذهن انسان روانه صدر اسلام وکید عمروعاص ومعاویه میشم که آقاامیرالمومنین پیروز برمعاویه که عمروعاص نقشه قرآنها برسرنیزه دادندوعوام رافریب دادند وامام به حق ناطق علی ع رازمین گیرکنند
علی حیدری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
3
0
آقای تاج زاده گل گفتی ، من هم قبول دارم اکثریت جامعه نه اصول گراست نه اصلاح طلب ، اما انتخابات ریاست جمهوری یک مسئله طوفانی را به ما قبولاند. در رای گیری اخیر ریاست جمهوری آرای ۱۶ میلیون مسلمان انقلاب خواه در مقابل آرای تعدادی از مسلمانان عافیت طلب وزندگی خواه ، ملی گراها ، لائیک ها ، اصلاح طلبان عمدتا خائن( که در سالهای ۷۸و۸۸ حد اقل دوبار مملکت را تا ورطه سقوط پیش برده اند) ، سلطنت طلبها ، بهائیان ، طرفدران منافقین خلق ، طرفداران فدائیان خلق ، دهها گروهک غیر قانونی در غالب مجدوبین امریکا و نهایتا شیطان پرستان قرار گرفت وگروه شما با سواستفاده از بی کاندیدی این گروها همانند ادوار قبل آرایشان را دزدیده وبه مصادره اصلاح طلبان در آورد، وقدرت را مصادره کرد وبااین گروهای ۳۰ تیکه با ۲۴ میلیون رای به سامان رسیدید ومملکت را به نام اسلام وبه کام خود چراندید. این گروه می خواستند همه چیز وهمه کس به پیروزی برسد!!!. غیر از حکومت اسلامی، همین گونه که این جماعت بالا اقبال ازاصلاح طلبان برگردانند ودرزمان کذر با لگد خود از روی صورت ناجوانمردان به اصطلاح اصلاح طلب رد خواهند شد. وان ۱۶ میلیون یکدست در مقابل این حداقل ۳۰گروه ایستاده است ، خوشبختانه دستان ناکسان رو شده وشما هارا به گیج گیج انداخته است. این تحلیل را نیز در کنار تحلیل خود ببین.
کریمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
3
0
حالا خرابکاری خودت ودارو دسته ات رومی خوای درست کنی درست نمیشه.بهتره دست از یاوه گویی برداری از گروههای شما نامه نوشتند برای تحریم کشور این را یادتان نرود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
2
1
بخور بخورتون تموم شده یاد ملت و آشتی ملی افتادید!!؟؟چیزی برا مردم باقی مونده؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
1
0
رسانه اصلاحاتی. .اصلاحات مردووجودخارجی ندارد مصاحبه های ابگوشتی باتاجزاده درپیتی مشکلی از انها دوانمیکند
اکبر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
1
1
انتخابات حق مردمه نه لطف حکومت ولی.... به تو چه؟ تو خائن چیکاره مردمی
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۵
1
1
بابا مصطفی کم مصاحبه کن و حرف بزن. از حجاریان یاد بگیر. هر روز توی یک رسانه داری حرف می زنی. اینا هم که با حرف زدن تو جا نمی زنند....
مجتبی آقامحمدی
|
United States of America
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۷
0
3
مصاحبه ای پربار با مصطفی تاجزاده, که دیدنش (با دقت) برای دلسوزان ایران و صلح یک باید موکد است. درود بی پایان بر خشونت پرهیزی رنجدیده ولی عمیق, و از خودگذشتگی این بزرگمرد فروتن تاریخ معاصر ایران! لطفا این مصاحبه را با دیگر دلسوختگان صلح و آزادی طلب شریک شوید. ممنون. یا هو! یا حق! مجتبی آقامحمدی -- در کلرادو, آمریکا
محمود انوری
|
United States of America
|
۲۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۸
1
1
باوجودضدونقیض هاوعدم شفافیت لازم صحبت باآقای تاج زاده رامثبت ارزیابی میکنم. چندنکته: یکی اینکه ایشان بایدنظرخودرادرمورداصلاح ساختارسیاسی خیلی صریح بیان میکرد. من معتقدم دراصلاح ساختارسیاسی مملکت قانون اساسی بایدتغییر اساسی وزیربنائی کند.دوم اینکه ایشان یکی دوباراشاره به رهبری دوره ای کرد، آقای تاجزاده بایدابتدا دلائل خودرادرتوجیه لزومِ نهادیافردی بعنوان رهبربعدازآقای خامنه ای راارائه نماید.من معتقدم مملکت مابرای رفتن بسوی دمکراسی وآزادی نیازبه چنین نهادی ندارد.
امید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۱
0
0
درد تاجزاده اینه که مرحله بعد یک نظامی رئیس جمهور خواهد شد!
باید یه آبشخور پر پیمانه برای خودش و اصلاح طلب ها درست کنه!
این آدم همونی.ه که میگه حافظه تاریخی مردم ایران ضعیف.ه!
شما وزیرخارجه پیش دخترت، خیلی بهتره!
حقه های شما تمامی ندارد!
محمد محمدی
|
Netherlands
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۱
1
0
شرکت درانتخابات به نص صریح قرآن شرعا حرام است چونکه مسعولان نظام درفکرجمع آوری ثروت هستند وکاری به مردم ندارند طبق قانون اساسی مردم حق دارند ازمسعولان نظام شکایت کنند ولی وقتی پای عمل به میان می آید به شکایات رسیدگی نمی کنند دیگراینکه تاحالادیده نشده مسعولان نظام همانندپیغمبر(ص) به مردم بگویند ای مردم‌اگرمابه کسی ظلم کرده ایم بیایدوبگویدچراکه اگراین حرف رابزنند میلیونها نفر به پاخواهند خواست واین به ضررمسعولان است
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی