تیتر امروز

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...
آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار
دیدار نخستین برنامه از "پریسکوپ" را منتشر می‌کند

آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار

با توجه به طیف گسترده علاقه مندی‌ها در دهه‌های اخیر در زمینه‌های شغلی و به طبع سردرگمی و عدم آگاهی نسل نوجوان و جوان (نسل Z) نسبت به آینده، بازار کار، میزان درآمد، جایگاه شغلی و اجتماعی هر حرفه...
حمله اسرائیل به ایران: محدود، اما حاوی پیام مهم
از چشم جهان (۱۴۶)

حمله اسرائیل به ایران: محدود، اما حاوی پیام مهم

پس از تنش‌های شدید اخیر میان تهران و تل‌آویو که با حمله مستقیم ایران و پاسخ محدود اسرائیل در اصفهان همراه بود، نویسندگان نشریه نیویورک تایمز آمریکا در گزارشی به این موضوع حساس در خاورمیانه پرداختند...

خیز الکاظمی برای شرکت در انتخابات ژوئن عراق در میان نگرانی‌ها و مخالفت‌های داخلی

به گفته منابع عراقی، نخست‌وزیر این کشور درصدد تشکیل فراکسیونی سیاسی جهت شرکت در انتخابات زودهنگام ژوئن ۲۰۲۱ است.

کد خبر: ۷۴۸۹۸
۱۰:۱۸ - ۱۴ آبان ۱۳۹۹
 
دیدارنیوز ـ به نقل از العربی الجدید، یک منبع نزدیک به مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق اعلام کرد، روز‌های گذشته شاهد نشست‌های فشرده‌ای میان الکاظمی و تیم سیاسی وی برای تشکیل فراکسیونی به عنوان یک فراکسیون مدنی مستقل که ۹۰ درصد اعضای آن جوانان باشند، جهت شرکت در انتخابات زودهنگام بودیم. هنوز با نام این فراکسیون توافق نهایی نشده است.

این منبع افزود: فراکسیون انتخاباتی الکاظمی شامل فعالان برجسته‌ای است که نقشی در تظاهرات اکتبر داشتند و بیشتر آن‌ها خبرنگاران، اصحاب رسانه و شخصیت‌های دانشگاهی هستند.

به گفته منابع، چندین نشست برای بررسی جذب چهره‌های جدید برای این فراکسیون و رقابت با احزاب کلاسیک در مقر‌های اصلی به ویژه بغداد و جنوب کشور برگزار شد. الکاظمی احتمالا ناظر و موسس فراکسیون جدید خواهد بود و مشروط به این نیست که حتما خودش نامزد انتخابات باشد.

در حالی که دفتر نخست‌وزیر عراق از یکشنبه از واکنش نشان دادن به این گزارشات خودداری می‌کند، ندی شاکر جودت، نماینده ائتلاف النصر در گفتگو با العربی الجدید گفت: الکاظمی قبل از برعهده گرفتن پست نخست‌وزیری یک شرط را قبول کرد و آن شرکت نکردن در انتخابات آتی و عدم تشکیل حزب بود. بعد از این به وی رأی اعتماد داده شد. اکنون ما از گزارشات مبنی بر تلاش وی برای تشکیل فراکسیون انتخاباتی تعجب می‌کنیم.

وی الکاظمی را متهم کرد به اینکه از پست و اختیاراتش برای تحقق دستاورد‌های سیاسی و انتخاباتی استفاده می‌کند و به میادین تظاهرات و نزد فعالان رفته و تعدادی از آن‌ها را با هدف کسب آرایشان به کار گرفته است.

جودت گفت: الکاظمی از آغاز اعتراضات در اکتبر ۲۰۱۹ حامیانی در داخل این اعتراضات داشت. او اکنون بیشتر از آنکه مشغول حل بحران‌های عراق به ویژه بحران اقتصادی باشد، مشغول تشکیل فراکسیون انتخاباتی است.

در مقابل، غضنفر البطیخ، از رهبران ائتلاف الفتح اعلام کرد قانونی وجود ندارد که نخست‌وزیر را از شرکت در انتخابات منع کند، اما توافق سیاسی وجود داشت که نخست‌وزیر را از شرکت در انتخابات منع می‌کند. نگرانی‌هایی درباره استفاده الکاظمی از پستش برای دستیابی به اهداف انتخاباتی به ویژه بعد از تعیین تعداد زیادی از فعالان به عنوان مشاور خود وجود دارد. استفاده از منصب باعث می‌شود رقابت انتخاباتی ناعادلانه و غیرشفاف باشد.

محمد التمیمی، تحلیلگر سیاسی عراقی نیز گفت، براساس اطلاعات الکاظمی و فراکسیون انتخاباتی وی در مرحله سیاسی آتی به ویژه در شهر‌های دارای اکثریت شیعه تأثیرگذار خواهد بود. الکاظمی و فراکسیون وی احتمالا ۲۰ کرسی در پارلمان جدید به دست می‌آورند به ویژه اینکه بیشتر این شخصیت‌ها از جوانان هستند و در انقلاب اکتبر نقش دارند. الکاظمی اکنون برای جذب تعداد بیشتری از آن‌ها تلاش می‌کند. گروه‌های سیاسی بانفوذ نیز در مقابل اقدام دیگری برای کسب حمایت تظاهرکنندگان و فعالان اتخاذ خواهند کرد.
 
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی