تیتر امروز

سی‌ان‌ان: پایگاه اصفهان آسیب ندید/ نظر یک مقام مطلع درباره سامانه‌های پدافندی ایران
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق (بروزرسانی می‌شود)

سی‌ان‌ان: پایگاه اصفهان آسیب ندید/ نظر یک مقام مطلع درباره سامانه‌های پدافندی ایران

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!
افاضات اضافه

به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!

در هفته‌ای که گذشت، عوام‌الملک به مسایل مهم و حساسی چون موی نسوان پرداخته و درباره حوادث اخیر در کشور گفته ما عوام، رعیتی بیش نیستیم و نباید این را فراموش کنیم.

«رابرت فیسک»، خبرنگار سرشناس انگلیسی منتقد آمریکا و اسرائیل درگذشت

«رابرت فیسک» خبرنگار سرشناس انگلیسی که حوزه فعالیت اصلی وی منطقه غرب آسیا بود و از منتقدان اصلی سیاست‌های آمریکا، رژیم صهیونیستی و انگلیس در منطقه به حساب می‌آمد در سن ۷۴ سالگی درگذشت.

کد خبر: ۷۴۷۶۶
۱۰:۰۵ - ۱۲ آبان ۱۳۹۹

«رابرت فیسک»، خبرنگار سرشناس انگلیسی منتقد آمریکا و اسرائیل درگذشت

 

دیدارنیوز ـ «رابرت فیسک» خبرنگار معروف و باسابقه انگلیسی در سن ۷۴ سالگی بر اثر سکته مغزی درگذشت.

بنا بر گزارش شبکه «بی بی سی»، روزنامه ایرلندی «آیریش تایمز» گزارش کرد که فیسک روز جمعه هفته گذشته (۹ آبان ماه) به دلیل بیماری در بیمارستان «سنت وینسنت» دوبلین بستری شد و اندکی بعد از آن درگذشت.

این خبرنگار سرشناس انگلیسی به دلیل پوشش اخبار غرب آسیا بسیار شناخته شده بود و از دهه ۱۹۷۰ در این حوزه فعال بود و از منتقدان اصلی سیاست‌های ایالات متحده، رژیم صهیونیستی و برخی سیاست‌های کشور‌های غربی در منطقه غرب آسیا محسوب می‌شد.

روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» در سال ۲۰۰۵، فیسک را که به مدت بیش از پنج دهه جنگ‌های بالکان، غرب آسیا و آفریقای شمالی را برای روزنامه‌های انگلیسی پوشش خبری می‌داد، «احتمالاً مشهورترین خبرنگار بخش خارجی در بریتانیا» توصیف کرد.

این روزنامه‌نگار انگلیسی در سال ۱۹۶۴ در «میدستون» شهر کنت در انگلیس به دنیا آمد و سپس تابعیت ایرلندی گرفت و خانه‌ای در «دالکی» خارج از دوبلین داشت.

طبق گزارش بی بی سی، فیسک در سال ۱۹۷۶ بعنوان خبرنگار روزنامه «میدل ایست» (غرب آسیا) فعالیت خود را در این حوزه آغاز کرد و در «بیروت» پایتخت لبنان مستقر شد و در خصوص جنگ داخلی لبنان و همچنین انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۷)، جنگ شوروی در افغانستان و جنگ ایران و عراق گزارش می‌کرد.

فیسک در سال ۱۹۸۹ از ادامه فعالیت در روزنامه «تایمز» انگلیس به دلیل نزاع با «روپرت مرداک» صاحب روزنامه و غول میلیاردر رسانه‌ای استعفا کرد و به روزنامه ایندیپندنت پیوست و باقی دوران حرفه‌ای خود را در آنجا گذراند.

از اقدامات برجسته این روزنامه‌نگار انگلیسی می‌توان به مصاحبه وی با «اسامه بن لادن» رهبر پیشین القاعده اشاره کرد که در دهه ۱۹۹۰ سه مرتبه با وی برای روزنامه ایندیپندنت مصاحبه کرد.

پس از حادثه حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، رابرت فیسک دو دهه را صرف پوشش خبری درگیری‌ها سراسر غرب آسیا از جمله افغانستان، عراق و سوریه کرد.

طبق گزارش بی بی سی، فیسک که به زبان عربی نیز صحبت می‌کرد و یک خبرنگار باتجربه بود، به دلیل دانش و تجربه در منطقه غرب آسیا بسیار مورد توجه قرار گرفت.

فیسک از منتقدان اصلی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی محسوب می‌شد و در کتاب ۲۰۰۵ خود تحت عنوان «جنگ بزرگ برای تمدن-فتح خاورمیانه»، درباره تاریخچه منطقه غرب آسیا و همچنین بسیاری از درگیری‌های این منطقه نوشت و از سیاست‌های آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی در منطقه انتقاد کرد.

فیسک در سال ۱۹۹۴ با «لارا مارلوو» خبرنگار آمریکایی ازدواج کرد و در سال ۲۰۰۶ از وی جدا شد و فرزندی نداشت.
 
منبع: فارس
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی