تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...

آمریکا می تواند به میز مذاکرات چندجانبه بازگردد

سفیر کشورمان در اتریش در گفت وگو با روزنامه اتریش علیا اظهار کرد: آمریکا چه در چارچوب دولت فعلی چه دولت آینده می تواند به این میز مذاکرات چندجانبه بازگردد.

کد خبر: ۷۲۵۸۷
۱۳:۰۹ - ۱۰ مهر ۱۳۹۹
آمریکا می تواند به میز مذاکرات چندجانبه بازگردد
 
دیدارنیوز - متن مصاحبه عباس باقرپور سفیر کشورمان در اتریش به شرح زیر است:

سوال: وضعیت کنونی کرونا در ایران چگونه است؟
عباس باقرپور: شیوع کرونا تمام جهان را فراگرفته است. در ایران نیز مانند دیگر کشورها، این بیماری فرازونشیب زیادی داشته و چالش هایی را پدید آورده که اکثرا بسیار خوب مدیریت شده اند. برای من یک نکته مهم است: در شیوع این بیماری که درد و رنج های بسیاری را در سراسر جهان به همراه آورده، نیاز به یک پاسخ جمعی و همکاری بین المللی از سوی جامعه جهانی احساس می شود. رویکردهای یکجانبه گرایانه کمکی به رفع این چالش نمی کند.

سوال: در اوج بحران کرونا آمریکا تحریم ها علیه ایران را گسترش داد...
عباس باقرپور: تحریم های یکجانبه و غیرقانونی برای ما مشکلات مضاعفی را پدید آورد. جامعه جهانی باید علیه اینگونه برخوردها و اقدامات با جدیت برخورد کند. به مدد سیستم بهداشتی و درمانی عالی در کشور و تلاش خستگی ناپذیر مردم، توانستیم این چالش های مضاعف را نیز مدیریت کنیم. حتی فراتر از آن ما توانستیم ظرفیت های خود را تقویت کرده و برخی اقلام درمانی را به کشورهای اروپایی و آسیایی ارسال کنیم. در عین حال هیچ گاه فراموش نخواهیم کرد که تحریم ها که در واقع تروریسم پزشکی و اقتصادی هستند، با ما چه کرد. این اقدامات جنایتی علیه بشریت می باشند. هم چنین سکوت و عدم اقدام برخی که تلویحا تایید کننده آن رویکرد ظالمانه می باشد نیز در خاطر مردم ما خواهد بود.  

سوال: پنج هفته دیگر آمریکایی ها رییس جمهور جدیدی را انتخاب می کنند. دونالد ترامپ یا جو بایدن؟ کدام یک از این کاندیداها برای ایران بهتر است؟
عباس باقرپور: شما چه فکری می کنید؟ (با خنده) ما در مسائل داخلی دیگر کشورها دخالت نمی کنیم، اما ما تحولات بین المللی را از نزدیک رصد می کنیم. ما آموخته ایم که نگاهمان به سمت خارج نبوده و به ظرفیت ها و توانمندی های ملی خود تکیه کنیم.

سوال: در حال حاضر بین دو کشور همسایه ایران (ارمنستان و آذربایجان) یک درگیری کهنه دوباره به وخامت گراییده است. آیا تهران نمی تواند در این زمینه میانجیگری کند؟
عباس باقرپور: ما این تحولات را به دقت پیگیری کرده و خواهان کاهش تنش ها هستیم. ما به عنوان دوست خوب ارمنستان و آذربایجان طبیعتا و با کمال میل برای دست یافتن به راه حل این مشکلات کمک خواهیم کرد.

سوال: آینده توافق هسته ای را چگونه می بینید؟
عباس باقرپور: راهکار زیربنایی ما برای تمامی مشکلات بین المللی فارغ از پیچیدگی های آن این است: راه حل مبتنی بر گفت و گو. ما خواستار استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای برای مقاصد پزشکی و علمی هستیم. این موضوع را باید هر کشوری برای خود تصمیم گیری کند. اتریش 41 سال پیش تصمیم گرفت که از انرژی اتمی چشم پوشی کند. ما مسیر دیگری را انتخاب کردیم. ما همواره تاکید کرده ایم که به دنبال سلاح هسته ای نیستیم اما با توجه به برنامه های ملی نیازمند برنامه صرفا صلح آمیز هسته ای هستیم اما برخی کشورها بر مبنای اطلاعات غلط و هدفمند یک بحران بی موردی را ایجاد کردند. این موضوع با توافق هسته ای حل و فصل شد. پس از آن اما آمریکا به صورت یکجانبه میز مذاکرات چندجانبه را ترک کرد. میز مذاکرات چندجانبه هم چنان وجود دارد و آمریکا چه در چارچوب دولت فعلی چه دولت آینده می تواند به این میز مذاکرات چندجانبه بازگردد.

سوال: آیا شما در این زمینه پشتیبانی کافی از اروپا را احساس می کنید؟
عباس باقرپور: اروپا تعهدات ایفاء نشده ای دارد که بهتر است آنها را اجراء کند. ما از دولت های اروپایی به خاطر مواضع خوب آنها و هم چنین تلاش های سیاسی بسیار ارزنده ای که اخیرا در شورای امنیت در مقابل اقدام بدون پایه حقوقی آمریکا داشته اند، قدردانی می کنیم. در عین حال، هم چنان منتظر اقدام عملی اروپا در بهره مندی اقتصادی از توافق هسته ای هستیم.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی