تیتر امروز

نشست مشترک سه نماینده مجلس و ورزشکاران
مربیان و ورزشکاران رشته‌های رزمی در دیدارنیوز دغدغه‌ها و مطالبات خود را بیان کردند+ ویدیو و عکس

نشست مشترک سه نماینده مجلس و ورزشکاران

سمیه رفیعی، علیرضا سلیمی و محمدحسین حسینی بحرینی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سالن اجتماعات دیدارنیوز با تعدادی از مربیان، باشگاهداران و پیشکسوتان ورزش در رشته‌های رزمی، دیدار و گفت‌وگو کردند.
اقتصاد، جامعه و مرگ، سه حلقه گمشده در جنگ
دیدار بررسی می‌کند

اقتصاد، جامعه و مرگ، سه حلقه گمشده در جنگ

موضوعی که در میان بروز پدیده جنگ کمتر به آن توجه می‌شود، تاثیرات اجتماعی آن است، از این رو از چند قرن پیش جامعه شناسان توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته و نظرات متفاوتی را بیان کرده اند که در این...
حمله ایران به اسرائیل/ جمهوری اسلامی تجاوز به منافع خود را بر نمی‌تابد
انتقام پس از حمله تروریستی به کنسولگری

حمله ایران به اسرائیل/ جمهوری اسلامی تجاوز به منافع خود را بر نمی‌تابد

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...

علت افزایش قیمت کره در بازار چیست؟

پیگیری‌ها نشان می‌دهد موضوع واردات کره و افزایش قیمت آن در روز‌های اخیر در حالی دوباره بر سر زبان‌ها افتاده که واردات این محصول با ارز مرجع، حداکثر تا اواخر سال ۹۷ انجام و کره وارداتی نیز در آن زمان به طور کامل در کشور مصرف شده است. هم اکنون کره توزیعی در کشور، تولید شرکت‌های داخلی است.

کد خبر: ۷۰۹۲۱
۱۱:۵۷ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۹

دیدارنیوز ـ صنعت لبنیات در کشور در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته تا آنجا که علاوه بر تامین نیاز داخلی، فرآورده‌های لبنی به سایر نقاط جهان و به ویژه کشور‌های همسایه نیز صادر می‌شود.
 
با این حال، ترکیب شیر تولیدی در ایران و همچنین نبود تجهیزات پیشرفته به گونه‌ای است که امکان تولید کره در کشور با مشکل رو به رو بوده و از همین رو کره مورد نیاز در کشور وارد می‌شد، اما از ابتدای شهریورماه، کره توزیع شده در کشور در داخل تولید می‌شود.
 
این روزها، اما قیمت کره نسبت به قبل رشدی حدود ۲ برابری را ثبت کرده است.
 
این موضوع زمینه را برای اختلاف بین بخش‌های مختلف دامن زده به گونه‌ای که برخی مدعی شدند افزایش قیمت کره غیر قانونی است، زیرا واردات کره به کشور با ارز ۴۲۰۰ تومانی انجام شده و از همین رو اجازه رشد قیمت نباید داده شود.
 
در مقابل، اما تولیدکنندگان مدعی هستند که کره حیوانی موجود در بازار که هم اکنون با قیمت‌های بیشتری نسبت به قبل عرضه می‌شود، ارتباطی با کره وارداتی اواخر سال ۹۷ که ارز ۴۲۰۰ تومانی به آن تعلق گرفته بود نداشته و ادعای برخی افراد مبنی بر اینکه صنایع لبنی کره وارداتی با ارز ترجیحی را دو برابر قیمت مصوب عرضه می‌کنند خلاف واقع و نادرست است.
 
در همین زمینه نیز روز گذشته یکی از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی در صفحه شخصی خود در توییتر مدعی شده بود شرکت‌هایی که کره حیوانی با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کرده‌اند، محصولات خود را با دو برابر قیمت عرضه می‌کنند.
 
بر اساس آمار اعلام شده از سوی انجمن لبنی ایران، میزان واردات کره با ارز ۴۲۰۰ تومانی در اواخر سال ۹۷، ۴۵ هزار تن بوده است. این در شرایطی است که روزانه ۱۰۰ تن کره حیوانی در کشور مصرف می‌شود.
 
با یک حساب سر انگشتی مشخص می‌شود که میزان کره وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی تنها کفاف مصرف ۴۵۰ روز کشور را داده و بعد از آن با توجه به سیاست‌های دولت مبنی بر عدم تخصیص ارز مرجع برای واردات کره، واردات این محصول به وسیله ارز ترجیحی انجام شده است. در حال حاضر نیز اگرچه واردات کره ممنوع نیست، اما متوقف است، زیرا قیمت تمام شده کره وارداتی بیشتر از قیمت تولید کره داخلی است. 
 
زیرا تعداد روز‌های برآوردی برای مصرف کره حیوانی از ابتدای ۹۸ تا انتهای مرداد ماه، ۵۲۰ روز است، اما کره وارداتی در سال ۹۷ تنها تا ۴۵۰ روز پاسخ نیاز داخل را می‌داده بنابراین موجوی ذخیره استراتژیک کشور برای کره حیوانی تا تابستان قابل اتکا بود.
 
«رضا باکری» دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، تاکید کرد که با پایان ذخایر در انبار‌ها به واسطه ظرفیت‌سازی و توانمندی‌های صنعت لبنی کشور، از ابتدای شهریور ماه کره تولید داخل با قیمتی، ۳۵ درصد کمتر از قیمت جهانی (بر اساس قیمت دلار آزاد) وارد بازار شده است.
 
وی گفت: تولید کره در داخل کشور مطلوب است و امکان تامین و توزیع نیاز داخلی به صورت کامل وجود دارد. 
 
باکری با اشاره به اینکه تا دو هفته آینده کمبود بازار به طور کامل تامین خواهد شد، افزود: منتظر در یافت مجوز‌های لازم در این زمینه هستیم.
 
موضوع سو استفاده از ارز مرجع در واردات کره در حالی مطرح می‌شود که تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی همواره بصورت شفاف از تک نرخی شدن ارز در بخش‌های مختلف از واردات کره گرفته تا نهاده‌های دامیحمایت کرده و کلیه فرایند واردات کره حیوانی و توزیع آن در کشور از ابتدا تاکنون به طورتحت نظارت نهاد‌های نظارتی بوده است.
 
همچنین نگاهی به بازار نشان می‌دهد که طی یک سال و نیم گذشته قیمت کره وارداتی در بازار به دلیل تعهد شرکت‌های لبنی با رعایت کامل قیمت‌های مصوب تغییری نداشته و کره حیوانی یکصدگرمی با مبلغ ۴ هزار و ۵۰۰تومان عرضه شده است.
 
اما نکته مهم آن است که به دلیل سیاست‌های بانک مرکزی و عدم تخصیص ارز مرجع برای واردات کره، این محصول عرضه شده در بازار از ابتدای شهریور ماه کره حیوانی تولید داخل است و از ارز ۴۲۰۰ بهره‌ای ندارد، بنابراین افزایش قیمت کره عملا مربوط به ارز ۴۲۰۰ تومانی نیست و کره‌هایی که با قیمت بالاتر در بازار عرضه می‌شوند، ربطی به کره‌های وارداتی ندارد.
 
منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی