تیتر امروز

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...
اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم
بررسی موانع تولید در گفت‌وگو با مدیر عامل آریا چوب نفیس آفرینش+ویدیو

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم

موانع، مشکلات و کارشکنی‌های مسیر تولید از ثبت درخواست و اخذ پروانه تا وارد کردن سخت افزار و موضوع ترخیص آن در گمرکات ایران در گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین.
گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...
خانه موزه هاشمی رفسنجانی سی‌امین سالگرد پیروزی ایران در جنگ تحمیلی را جشن گرفت

نقش آیت‌الله

علی مطهری نسبت به جریان تحریف و سانسور واقعیات تاریخی انقلاب انتقاد کرد

کد خبر: ۶۸۶۹۹
۱۲:۱۵ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۹
نقش آیت‌الله
 
دیدارنیوز - «جنگ فقط توپ و تانک و خط‌شکنی نیست. جنگ، عقبه‌ها و ادامه‌هایی دارد و همان طور که در عملیات نیازمند استراتژی و تاکتیک است در عقبه و ادامه هم به راهبرد، تاکتیک و تکنیک نیازمند است و آقای هاشمی با ورودش به جنگ به این حوزه‌ها توجه کرد»؛ این سخنانی است که محمد فروزنده از فرماندهان سپاه در دوران دفاع مقدس و وزیر دفاع کابینه دوم اکبر هاشمی‌رفسنجانی در مراسمی مطرح کرد که به مناسبت سی‌امین سالگرد پیروزی ایران در جنگ تحمیلی در پی ارسال آخرین نامه صدام به آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی و پذیرش مجدد قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر رقم خورد؛ مراسمی که در خانه موزه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی برگزار شد. فروزنده که از فرماندهان دوران دفاع مقدس است، اما در این مراسم که به جز او، میزبان چهره‌هایی، چون سیدحسن خمینی، بهزاد نبوی، علی مطهری، سیدمحمود دعایی، پیروز حناچی، سردار حسین علایی و برخی دیگر از چهره‌های سیاسی و مدنی بود همچنین شاهد حضور فاطمه و محسن هاشمی بود، تاکید کرد: «هاشمی وقتی وارد جنگ شد که ما هم در درون جنگ و هم در پشتیبانی آن در دولت دچار مشکلات جدی بودیم. عملیات‌ها به صحنه اختلافات تبدیل شده بود و نتایج نامشخص بود، اما ورود هاشمی به جنگ، پیروزی‌هایی را به همراه آورد. ما بدون هاشمی نمی‌توانستیم به این نتیجه برسیم. موفقیت‌هایی که در عملیات‌ها همچنین در مهندسی جنگ اتفاق افتاد با حضور هاشمی ممکن بود.» وزیر دفاع دولت هاشمی‌رفسنجانی معتقد است که سردار سازندگی در جنگ دنبال پیروزی بود و در ماجرای پایان دادن به جنگ از جان و آبروی خود گذشت.

فروزنده با تاکید بر اینکه «رسیدن به خواسته بزرگ ما در جنگ در سال‌های ۶۶ و ۶۷ واقعا غیرممکن بود» گفته است: «همه ما در روز قطعنامه گریه می‌کردیم. هر انسان با غیرتی آن روز برایش خیلی سخت گذشت. امام هم فرمودند، جام زهر بود ولی این سختی هم بخشی از همان ایثار دوران دفاع بود و آقای هاشمی در جنگ این را به خوبی به ظهور رساند.» به عقیده این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز بازگشت صدام به قطعنامه الجزایر یکی از روز‌های موفقیت‌آمیز دوران جنگ است. فروزنده گفته امروز با در دست بودن این سند که با سیاست خوب جمهوری اسلامی پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ تحت رهبری رهبر انقلاب (رییس‌جمهوری وقت) و با تاکتیک‌های آیت‌الله هاشمی به دست آمد، تکلیف ما و دولت عراق روشن است هر چند که آن‌ها هنوز به صورت کامل از این قرارداد تبعیت نمی‌کنند، اما باید این راه را ادامه داد و آن‌ها را به تبعیت کامل وادار کرد تا حقی را که در سند به دست آورده‌ایم، روی زمین هم عملی کنیم.
 
عراق به ایران بدهکار است!
سردار حسین علایی دیگر سخنران این مراسم نیز مانند فروزنده بر اهمیت روز بازگشت صدام به قرارداد ۱۹۷۵ تاکید کرد. این فرمانده سپاه دوران دفاع مقدس بر لزوم انتشار نامه‌ها و دست‌خط صدام در عراق و کشور‌های عربی تاکید کرد و گفت که باید بدانیم کارمان با عراق تمام نشده و باید طلب خود را بگیریم. سردار علایی با بیان اینکه «چگونگی پایان هر جنگی، مساله‌ای بسیار مهم است» گفت که جنگ برای پایان به تصمیم‌گیران بیشتر متکی است تا به رزمندگان؛ چراکه به گفته او، رزمندگان با آفریدن پیروزی‌های میدانی شرط لازم پایان جنگ هستند ولی شرط کافی نیستند و خاتمه جنگ نیازمند راهبرد عملیاتی است.

سردار علایی ۲۳ مرداد را روز بزرگ پیروزی ایران توصیف و تاکید کرد که ما باید این روز را در بوق و کرنا کنیم. او گفت: «عراقی‌ها نمی‌دانند چه اتفاقی افتاده است. نامه‌های صدام به آقای هاشمی در عراق پخش نشده. این دست‌خط‌های شخصی صدام را باید در تمام عراق و در تمام کشور‌های عربی پخش کنیم. مساله ما با عراق تمام نشده. ما هزار میلیارد دلار از عراقی‌ها طلب داریم. نباید این روز‌ها که در تحریم هستیم این طور تصور شود که عراق، فضای تنفسی ایران است. باید ایران برود و این طلب را بگیرد؛ عراق به ایران بدهکار است!»
 
جریان تحریف در صدا و سیما
علی مطهری، اما در این مراسم به جای صحبت درباره نامه آیت‌الله و جنگ تحمیلی، از هاشمی‌رفسنجانی سال‌های پایانی و ابعاد سیاسی‌تر زندگی آیت‌الله سخن گفت. او با انتقاد از رویکرد صداوسیما در مواجهه با واقعیات تاریخی گفت: «متاسفانه صداوسیما با آقای هاشمی برخورد بدی دارد. ایشان یک واقعیت است و شما نمی‌توانید در سالگرد جنگ، سالگرد پیروزی‌ها همچنین در ایام رحلت ایشان، نامی از او نبرید.» به گفته این نایب رییس اسبق مجلس شورای اسلامی، دیکتاتور‌ها روحیات خاصی دارند و عموما در زندگی شخصی دچار عقده‌های زیادی هستند. او گفته که اگر زندگی صدام را بخوانید، خواهید دید که آقای هاشمی در برخورد با او چگونه متوجه این عقده‌ها بوده و او را درک کرده است. ایشان در روابط با عربستان هم همین درک را داشت و همین باعث شد، روابط ما با عربستان در دوران آقای هاشمی متفاوت باشد. فرزند شهید مطهری با اشاره به تعبیر شهید محلاتی درباره شهید مطهری که او را قوه عاقله انقلاب خوانده بود، آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی را هم قوه عاقله نظام کنار رهبر انقلاب توصیف کرد. مطهری، اما در ادامه به نحوه مواجهه مشابه و البته نادرست صداوسیما با شهید مطهری و آیت‌الله منتظری نیز انتقاد و این رسانه را به «کتمان واقعیات تاریخی» متهم کرد. مطهری با اشاره به اقداماتی که چندی پیش در راستای ساخت سریالی درباره شهید مطهری در صداوسیما صورت گرفت، اما یک‌باره متوقف شد، گفته وقتی علت توقف ساخت سریال را جویا شده این طور پاسخ داده‌اند که در روند زندگی شهید مطهری به آقایان منتظری، بازرگان و شریعتی رسیده‌اند که ظاهرا اشاره به آن برای صداوسیما مشکل‌ساز است. مطهری با اشاره به اینکه شهید مطهری ۱۱ سال هم‌مباحثه آیت‌الله منتظری بوده، «سانسور نقش آیت‌الله منتظری در انقلاب» را «برخوردی غلط با واقعیات تاریخی» برشمرد.
 
نقش ویژه آیت‌الله هاشمی
در بازگشت صدام به قرارداد ۱۹۷۵
دیگر سخنران این مراسم که اتفاقا این مراسم با اظهارات او در مقام میزبان آغاز شد، محسن هاشمی‌رفسنجانی، پسر ارشد آیت‌الله و رییس فعلی شورای شهر پایتخت بود. او گفت که تلخی جام زهر پذیرش قطعنامه با پیروزی و صلحی که این تصمیم برای ایران و نسل‌های آینده به همراه آورد، تبدیل به شیرین‌ترین شهد‌ها برای امام و ملت ایران شد. محسن هاشمی تاثیر یادآوری پیروزی‌ها در تقویت غرور، انسجام و وحدت ملی و بهبود سرمایه اجتماعی را مورد اشاره قرار داد و گفت: «در ۳۰ سال گذشته تنها روز آغاز جنگ مورد توجه تبلیغات رسمی بوده و روز پیروزی ایران و آغاز صلحی پایدار مورد غفلت قرار گرفته و در هیاهوی مسائل سیاسی گم شده است؛ حال آنکه تقریبا همه کشور‌ها روز خاتمه جنگ را جشن می‌گیرند و کهنه‌سربازان و آسیب‌دیدگان جنگ را مورد تکریم قرار می‌دهند.» به گفته او آخرین بار که ایران در جنگی توانست تمامیت ارضی خود را حفظ کند، مربوط به جنگ‌های عثمانی است و در جنگ‌های مختلف دوران قاجار و پهلوی هر بار بخشی از خاک ایران جدا شده است.

پسر ارشد آیت‌الله هاشمی همچنین با اشاره به فرآیند پایان جنگ تحمیلی گفت: «پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط ایران در ۲۶ تیر ماه ۶۷ و برقراری آتش‌بس در ۲۹ مرداد ماه همان سال، وضعیتی ناپایدارِ نه جنگ و نه صلح بین ایران و عراق ایجاد شد که هزینه سنگینی به کشور تحمیل می‌کرد، اما از ابتدای اردیبهشت ماه ۶۹ مکاتباتی بین صدام و آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی شکل گرفت که درنهایت در ۲۳ مرداد ماه همان سال منجر به پذیرش تمامی خواسته‌های ایران توسط عراق به ویژه آزاد شدن همه اراضی اشغال شده، آزادی بدون قید و شرط اسرای ایرانی و بازگشت به قطعنامه ۱۹۷۵ الجزایر شد که بزرگ‌ترین موفقیت برای دیپلماسی ایران محسوب می‌شد.» او نکته مهم این رویداد را نقش ویژه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی برشمرد که با مشورت مستمر با رهبر انقلاب و استفاده از توان کارشناسی وزارت خارجه و شورای عالی امنیت ملی، این مذاکرات را راهبری کرده و با اشراف به روانشناسی صدام در پیش‌نویس‌های تهیه شده، تغییرات جدی ایجاد کردند و با استفاده از شرایط بحرانی عراق که با اشغال کویت نیاز به ایجاد امنیت از ناحیه ایران داشت، توانست اهداف ایران را بدون واگذاری هیچ امتیازی از عراق به دست آورد.   
منبع: اعتماد
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی