تیتر امروز

هزینه عملیات «وعده صادق» چقدر بود؟/ «دست ما هنوز رو نشده»
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق (بروزرسانی می‌شود)

هزینه عملیات «وعده صادق» چقدر بود؟/ «دست ما هنوز رو نشده»

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!
افاضات اضافه

به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!

در هفته‌ای که گذشت، عوام‌الملک به مسایل مهم و حساسی چون موی نسوان پرداخته و درباره حوادث اخیر در کشور گفته ما عوام، رعیتی بیش نیستیم و نباید این را فراموش کنیم.
معاون وزیر خارجه آذربایجان:

ساخت پل بر روی رود ارس بر اساس توافق ۲۰۱۶ ایران-آذربایجان است

در پی انتشار برخی اخبار در رسانه‌های آذربایجانی مبنی بر اینکه ایران در حال ساخت پل بر روی رود ارس است، معاون وزیر خارجه این کشور ضمن رد این خبار و ادعا‌ها اعلام کرد که بر اساس توافق سال ۲۰۱۶ میان دو کشور، طرف‌ها بر اساس حق حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع هر دو کشور بر روی رودخانه مرزی ارس در رابطه با ادامه ساخت و بهره برداری سد‌ها و نیروگاه‌های خداآفرین و قیز قلعه سی به صورت مشترک فعالیت می‌کنند.

کد خبر: ۶۰۸۵۴
۱۲:۵۷ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹

 

دیدارنیوز ـ بر اساس گزارش «قفقاز اینفو» "خلف خلف اف" معاون وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد: «توافقنامه‌ای درباره همکاری در زمینه ادامه ساخت، بهره برداری و استفاده از منابع آب و انرژی سد‌ها و نیروگاه‌های خداآفرین و قیز قلعه سی، بر روی رودخانه ارس در روز ۲۳ فوریه سال ۲۰۱۶ میلادی به امضا رسیده و دولت‌های جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران طرف‌های این توافقنامه هستند.

 

وی گفت که احترام به حق حاکمیت و تمامیت ارضی هر دو کشور در این توافقنامه منعکس شده است. با توجه به این اصول، در این توافقنامه مطابق با الزامات قطعنامه‌های سازمان ملل متحد بر اهمیت تامین تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان تاکید شده است. همچنین مطابق با این توافقنامه، طرف‌ها بر اساس حق حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع هر دو کشور بر روی رودخانه مرزی ارس در رابطه با ادامه ساخت و بهره برداری سد‌ها و نیروگاه‌های خداآفرین و قیز قلعه سی به صورت مشترک فعالیت می‌کنند.

 

معاون وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان با اشاره به مسایل منتشره در رسانه‌ها در رابطه با اجرای این توافقنامه، افزود: «مسایل مربوط به ساخت پل‌ها که در رسانه‌ها منعکس شده است، باید مطابق با توافقنامه مذکور و در چارچوب اجرای پروژه‌های سد‌ها و نیروگاه‌های خداآفرین و قیز قلعه سی ارزیابی شود و همان طور که سفارت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد، طرف ایرانی بخش سد‌ها و پل‌ها که در اراضی آذربایجان قرار دارد، را در چارچوب تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان می‌پذیرد. این مساله در توافقنامه مذکور که توسط پارلمان‌های دو کشور مورد تایید قرار گرفته و دارای اهمیت قانونی است، منعکس شده است.

 

وی افزود: با توجه به روابط اعتماد متقابل، دوستی و حسن همجواری بین ایران و آذربایجان، باور داریم که این پل‌ها صرفا در خدمت اجرای پروژه‌ها در رابطه با سد‌ها و نیروگاه‌های خداآفرین و قیز قلعه سی است».

 

گفتنی است: پیش از این سفارت کشورمان در آذربایجان در خصوص پل‌هایی که میان ایران و قره باغ ساخته شده اعلام کرده است که «این پل‌ها بر اساس توافقنامه امضا شده با آذربایجان ساخته شده است».

 

بخش مطبوعات سفارت ایران تصریح کرده بود: «ادعا‌ها در خصوص ۵ پلی که میان ایران و قره باغ ساخته شده است، دور از واقعیت است. ۲ پلی که در نقشه دیده می‌شود، پل‌های قدیمی است و در حال حاضر از آن‌ها استفاده نمی‌شود. ۲ پل دیگر نیز مربوط به تاسیسات سد خداآفرین می‌باشد. این ۳ پل به صورت پنهان ساخته نشده است. طرف ایرانی آن پل‌ها را نه به سوی اراضی "جمهوری قره باغ کوهستانی" بلکه به سوی اراضی جمهوری آذربایجان ساخته است. ما این سرزمین‌ها را در چارچوب تمامیت ارضی آذربایجان می‌پذیریم. زمانی که آذربایجان استقلال خود را اعلام نمود ایران اولین کشوری بود که استقلال آن را به رسمیت شناخت. افرادی که ادعا‌های مختلفی در خصوص این پل‌ها مطرح می‌کنند، تلاش می‌کنند خللی در روابط خوب بین دو کشور برادر وارد کنند».

 

بر اساس بیانیه سفارت ایران هدف از احداث این پل‌ها برقراری روابط اقتصادی با "جمهوری قره باغ کوهستانی" نیست.

 

سد خداآفرین بر روی رودخانه ارس در مرز ایران و جمهوری آذربایجان در فاصله ۱۹۶ کیلومتری پایین‌دست سد ارس و سد مارازاد و در محدوده شهرستان خداآفرین استان آذربایجان شرقی در ۲۴۰ کیلومتری شمال شرقی شهر تبریز بین پل خداآفرین و روستای ساریجالو قرار دارد.

 

برای اجرای این طرح انرژی، کمیسیون مشترک فنی متشکل از مسئولان و کارشناسان انرژی جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران تاسیس شده است.

 

پل‌ها برای ادامه احداث سد‌ها و نیروگاه‌های خداآفرین و قیز قلعه سی ساخته شده است. دو پل ارتباطی و تکمیلی مورد بحث مربوط به تاسیسات این سد می‌باشد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی