تیتر امروز

فصل ساماندهی قوانین فرار رسیده است
ابوالقاسم جراره در گفت‌وگو با «دیدارنیوز»:

فصل ساماندهی قوانین فرار رسیده است

یکی از نامزدها دوره دوادزهم مجلس شورای اسلامی معتقد است که با توجه به انباشت قوانین، در دوره بعدی نمایندگان باید آنها را ساماندهی کنند.
رحمن قهرمان پور: دانشگاه نقش مهمی در جهت‌دهی افکار عمومی آمریکا دارند/ طولانی شدن جنگ غزه یکی از دلایل اعتراضات در آمریکا است
بررسی اعتراضات ضد اسرائیلی دانشگاه‌های آمریکا در گفت‌وگو با یک کارشناس بین‌الملل

رحمن قهرمان پور: دانشگاه نقش مهمی در جهت‌دهی افکار عمومی آمریکا دارند/ طولانی شدن جنگ غزه یکی از دلایل اعتراضات در آمریکا است

تظاهرات دانشجویان و اساتید چندین دانشگاه در سراسر آمریکا در اعتراض به جنایات اسرائیل علیه مردم غزه، بهانه گفت‌وگوی دیدارنیوز با رحمن قهرمان‌پور کارشناس مسائل بین‌الملل بود.
سایت خبری انتخاب مدعی شد: دریافت‌های میلیاردی دو مجری مشهور تلویزیون!

جزییاتی تکان‌دهنده از اقدامات موسسه ثامن‌الحجج + مطالب جدید + تکذیبیه

به نوشته انتخاب، دو چهره مشهور تلویزیون نیز از مواهب موسسه ثامن الحجج بی نصیب نبوده‌اند. مؤسسه ثامن‌الحجج دو مبلغ ۱۸۰ میلیون‌تومانی و ۴۰۰ میلیون‌تومانی را به حساب «م.م» مجری یک برنامه تلویزیونی واریز می‌کند و عنوانی که روبه‌روی این اعداد در توضیح دلیل وجه ذکر شده، یک کلمه است؛ هدیه. اما رقم هدیه‌ای که آقای «م.م» به‌عنوان هدیه دریافت کرده، در مقابل تسهیلات دریافتی او از ثامن‌الحجج تقریبا ناچیز است.

کد خبر: ۵۲۱۹
۱۶:۳۵ - ۲۷ تير ۱۳۹۷

دیدارنیوز - در پرداخت‌های حقوقی این مؤسسه موردی ذکر شده که نشان می‌دهد صد میلیارد تومان به حساب فردی واریز شده است و در توضیح گفته شده این رقم در ازای حقوق ۳۰ سال این کارمند به صورت پیشاپیش و یک‌جا اکنون پرداخت شده است. پدر این خانواده که یکی از افراد رده‌بالای ... است، حکم مشاور از این مؤسسه برای او صادر شده و ماهانه رقم پنج‌ میلیون‌و صد هزار تومان از این مؤسسه به‌ عنوان حقوق دریافت می‌کرده است.

 «پرونده تخلف مالی تعاونی ثامن‌الحجج به‌ عنوان اولین پرونده بررسی قضائی مؤسسات مالی و اعتباری غیر مجاز بیش از ۹ جلسه است که در دادگاه کیفری یک تهران به ریاست قاضی باقری در حال بررسی است. ثامن‌الحجج که کار خود را با سرمایه شش‌میلیون‌ و ۳۰۰هزارتومانی در سال ۸۰ آغاز کرد، در سال ۸۸ (آخرین سال ارائه ترازنامه) ۸۷ میلیارد تومان سپرده جمع‌آوری کرده و تا سال ۹۴ سرمایه خود را به ۱۲ هزار‌ و ۳۰۰ میلیارد تومان می‌رساند. خبرگزاری میزان خبر داده در جلسه آخر دادگاه این پرونده، متهم ردیف دوم و سوم پرونده حضور نداشته‌اند و بر خلاف آن چه متهم ردیف اول مدعی شده که دارایی‌های این مؤسسه پاسخگوی پرداخت همه مطالبات معوق آن است، بازرس بانک مرکزی با ارائه اطلاعاتی نشان داده این ادعا هیچ پایه‌ای در واقعیت ندارد و ثامن‌الحجج املاکی را با منابع این تعاونی خریداری کرده اما این املاک به نام تعاونی نیستند. حالا با به‌ جریان‌ افتادن پرونده تخلف مالی این تعاونی، مصادیق اتهامی این مؤسسه روشن‌تر شده است؛ مصادیقی که رد پای افراد خاص و برخی سلبریتی‌ها را نیز می‌توان به‌ عنوان سهم‌برندگان مالی در آن دید.

ثامن‌الحجج چگونه شکل گرفت؟

پرونده مؤسسه ثامن‌الحجج به‌ عنوان اولین پرونده رسیدگی به تخلفات مؤسسات مالی و اعتباری، نزدیک به ۹ جلسه است در دادگاه به جریان افتاده و در حال بررسی است. در این پرونده، سه متهم تعیین شده‌اند؛ ابوالفضل میرعلی متهم ردیف اول، ربابه ابراهیمی، همسر ابوالفضل میرعلی متهم ردیف دوم که به‌ عنوان عضو هیات‌مدیره جزء امضاکنندگان اصلی فعالیت‌های این تعاونی بوده است و مهدی رمضانیان متهم ردیف سوم است که تاکنون در هیچ‌کدام از جلسات دادگاه شرکت نکرده و معلوم نیست در ایران حضور دارد یا خیر.

ابوالفضل میرعلی، عضو هیات‌مدیره و مدیرعامل مؤسسه ثامن‌الحجج، تا قبل از این که به این مؤسسه وارد شود، کارمند دادگستری مشهد در دادگاه ویژه روحانیت بوده است و در سال ۱۳۸۰ شرکت تعاونی اعتباری ثامن‌الحجج دانش‌آموختگان سبزوار را تأسیس می‌کند. طبق اساسنامه این تعاونی، قرار بوده محدوده فعالیت شرکت در سبزوار و با استخدام کارمندان با حداقل مدرک کاردانی باشد؛ هر چند این اساسنامه اجرائی نمی‌شود و در ۱۴ سال، مؤسسه ثامن‌الحجج بالغ بر ۴۸۰ شعبه در سراسر کشور تأسیس می‌کند و خود ابولفضل میرعلی دارای مدرک دیپلم متوسطه در سمت بالای مدیریتی مشغول می‌شود.
 
میرعلی از همان سال ابتدایی تأسیس این مؤسسه تا سال ۱۳۸۵، به‌ عنوان رئیس هیات‌مدیره در این تعاونی مشغول به کار می‌شود و بعد از خروج دو ساله از مؤسسه، در سال ۱۳۸۷ دوباره به‌ عنوان رئیس هیات‌مدیره به ثامن‌الحجج بازمی‌گردد.
 
میرعلی در سال ۸۹ تا پایان کار این مؤسسه،؛ یعنی سال ۹۴، به‌ طور مشترک هم در سمت رئیس هیات‌مدیره و هم مدیرعامل منصوب بوده است. طبق اقرار خود میرعلی در جلسه ششم دادگاه، او مدرک دیپلم دارد و وکیل ایشان میرعلی را به‌ عنوان باغدار و دامدار نمونه معرفی کرده است و این‌گونه نتیجه‌گیری کردند که کسی که باغدار و دامدار نمونه بوده، صلاحیت بانکداری هم دارد. به‌ جز سابقه تحصیلی میرعلی، سوابق مالی او نیز چندان روشن نبوده؛ به‌ طوری‌ که قبل از این که وارد مؤسسه ثامن‌الحجج شود، ۱۱۹ فقره چک برگشتی داشته است!

مؤسسه ثامن‌الحجج ۱۴ سال به فعالیت خود ادامه می‌دهد و سرمایه شش میلیون تومانی ابتدایی خود را به ۱۲هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تبدیل می‌کند؛ سرمایه‌ای که تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد آن به صورت ریالی موجود است. بالاخره بعد از بالارفتن حجم مطالبات معوق و اعتراض سپرده‌گذاران، مؤسسه ثامن‌الحجج در سال ۹۴ به دستور قضائی منحل می‌شود و حالا پرونده بررسی تخلفات آن به اتهام «اخلال در نظام اقتصادی و حیف‌ و‌ میل اموال مردم» به جریان افتاده است.

گذشت ۹جلسه از دادگاه بررسی این پرونده مصادیق این اتهام را تا حدی روشن کرده؛ مصادیقی که گویای تخلف‌های عجیبی است که البته سهم‌بران آن فقط اعضای هیات‌مدیره نبودند. طبق محاسبات انجام‌شده بانک مرکزی، مؤسسه ثامن‌الحجج دارای کسری سه‌هزار و ۹۹۰ میلیارد تومان است؛ ۱۳۰ میلیارد تومان زیان انباشت‌شده، ۱۱۰۰ میلیارد تومان فروش ملکی که انجام نشده و در صورت‌های مالی آن فروخته‌شده اعلام شده است، ۱۱۲ میلیارد تومان مطالبات واهی از بانک مرکزی، ۹۰۰ میلیارد تومان دین مالیاتی. اگر کمی به عقب بازگردیم اطلاعات نشان می‌دهد مؤسسه ثامن‌الحجج در سال۸۰ کار خود را با سرمایه شش میلیون تومان شروع می‌کند و در سال ۸۸، این رقم به ۸۷ میلیارد تومان می‌رسد. شش سال حد فاصل سال ۸۸ تا ۹۴ را باید نقطه اوج جذب سرمایه ثامن‌الحجج دانست؛ به‌ طوری‌ که این مؤسسه در این مدت ۱۲هزار و ۲۱۳ میلیارد تومان سپرده جمع‌آوری می‌کند و سرمایه خود را به ۱۲هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان می‌رساند.

در سال ۹۲ برای اولین‌ بار وزارت اطلاعات صلاحیت مدیریتی ثامن‌الحجج را استعلام می‌کند و صلاحیت ابوالفضل میرعلی به‌ عنوان مدیرعامل تأیید نمی‌شود. با این‌ حال میرعلی به فعالیت مدیریتی خود ادامه می‌دهد. این مؤسسه بر خلاف ماهیت تعاونی خود که فقط باید به اعضای خود تسهیلات پرداخت کند و فعالیتش در محدوده سبزوار باشد، در سراسر کشور ۴۸۹ شعبه افتتاح و سودهای بالاتر از سود معین در بانک مرکزی پرداخت می‌کند.

سودهای نامتعارف برای افراد خاص

اما در مصادیق ذکرشده برای پرونده تخلف مالی مؤسسه ثامن‌الحجج به موردهایی مانند سوءاستفاده از عبارت تحت‌ نظارت بانک مرکزی، پرداخت سودهای نامتعارف به سپرده‌ها و تسهیلات کلان با نرخ سودهای اندک، پرداخت وام‌های کلان به افراد خاص در نهادهای خاص و پرداخت تسهیلات بدون وثیقه می‌رسیم.

آن‌ چنان که جزئیات پرونده ثامن‌الحجج نشان می‌دهد، این مؤسسه در سال‌های فعالیت خود حدود ۲۵۵ فقره تسهیلات با کف یک‌ میلیارد و سقف ۲۰۰‌میلیارد تومان آن هم با نرخ سود سه تا چهار درصد ارائه کرده است. نمونه‌هایی از این فقره‌ها شامل تسهیلات دریافتی فردی به نام آقای «س.ش» به مبلغ ۵۰ میلیارد تومان است که سود در نظر گرفته‌ شده برای این وام کلان تنها سه درصد بوده و خانم «ط.م» ۴۳ میلیارد تومان وام با سود چهار درصد از مؤسسه دریافت کرده است. در این بین چهره‌های شاخصی هم دیده می‌شوند؛ یکی از وزرای سابق دولت دهم که سمت مشاور امور بین‌الملل در این مؤسسه برای او ثبت شده، مبلغ ۱۲۴ میلیارد تومان تسهیلات از ثامن‌الحجج دریافت کرده و رد پای یک خانواده رده‌بالای اجرائی کشور را هم می‌توان در گزارش‌های مالی این مؤسسه دید. این خانواده در سه مصداق تخلفی ثامن‌الحجج حضور داشته؛ پرداخت سود نامتعارف، پرداخت حقوق نامتعارف و خرید اموال غیر منقول نامتعارف.

در پرداخت‌های حقوقی این مؤسسه موردی ذکر شده که نشان می‌دهد صد میلیارد تومان به حساب فردی واریز شده است و در توضیح گفته شده این رقم در ازای حقوق ۳۰ سال این کارمند به صورت پیشاپیش و یک‌جا اکنون پرداخت شده است. پدر این خانواده که یکی از افراد رده‌بالای ... است، حکم مشاور از این مؤسسه برای او صادر شده و ماهانه رقم پنج‌ میلیون‌و صد هزار تومان از این مؤسسه به‌ عنوان حقوق دریافت می‌کرده است. این اولین تخلف درخصوص این فرد (ح.‌ص) است؛ دریافت حقوق از دو منبع. اما حضور این خانواده در ثامن‌الحجج به همین‌ جا ختم نمی‌شود. همسر «ح.ص» خانم «ف.‌پ» حدود یک‌ میلیارد و ۱۸ میلیون تومان تسهیلات از این مؤسسه دریافت کرده و دختر ایشان «م.ص» به‌ عنوان کارمند در این مؤسسه استخدام شده و اکنون بیش از دو میلیارد تومان در ازای پرداخت تسهیلات معوق به این مؤسسه بدهکار است. ثامن‌الحجج از این مادر و دختر دو فقره ملک هم خریداری کرده‌اند؛ یکی در یزد و دیگری در اصفهان. تعاونی ثامن‌الحجج یک قطعه زمین در یزد به متراژ ۲۱۰ متر، دارای دو سند مجزا به نام همسر و فرزند دختر «ح.ص» به ارزش ۵۰ میلیارد تومان و یک آپارتمان هم در اصفهان به نام «ف.‌پ» همسر «ح.ص» به قیمت یک میلیارد تومان خریداری کرده و پول آن هم به تمامی پرداخت شده است. البته رقم ذکر شده برای ملک یزد با توجه به متوسط قیمت زمین در شهر یزد جای تأمل دارد. مراودات مالی ثامن‌الحجج با این خانواده در موردهای دیگری هم در جریان بوده؛ مجموع حقوق ماهانه پنج‌میلیون‌و صد هزار تومانی که برای «ح.ص» از طریق ثامن‌الحجج و تا تاریخ ۹۴/۹/۹ پرداخت می‌شده، به حساب همسر ایشان منتقل و به‌ عنوان اقساط تسهیلات دریافتی «ف.پ» برداشت می‌شده است. در واقع بخش عمده اقساط تسهیلات بیش از یک‌میلیاردتومانی همسر «ح.ص» از محل حقوق واریزی به او مستهلک می‌شده است. در جزئیات تخلفات موردهای دیگر این مؤسسه بازهم به نام همسر «ح.ص» می‌رسیم، سال ۹۴ فردی به نام «م.ا» با دستور شفاهی رئیس شعبه ثامن‌الحجج، پنج فقره تسهیلات دریافت می‌کند که در وجه شرکتی است که رئیس هیات‌مدیره آن همان همسر فرد یادشده یعنی «ح.ص» است.

رد پای سلبریتی‌ها در تخلفات ثامن‌الحجج

اما موارد تخلف پرونده مالی ثامن‌الحجج موردهای عجیب دیگری نیز دارد؛ هزینه‌های ‌میلیاردی به نام تبلیغات برای دو مجری تلویزیون. در تاریخ ۹۱/۱۲/۱۴ و ۹۲/۷/۴، مؤسسه ثامن‌الحجج دو مبلغ ۱۸۰ میلیون‌تومانی و ۴۰۰ میلیون‌تومانی را به حساب «م.م» مجری یک برنامه تلویزیونی واریز می‌کند و عنوانی که روبه‌روی این اعداد در توضیح دلیل وجه ذکر شده، یک کلمه است؛ هدیه. اما رقم هدیه‌ای که آقای «م.م» به‌عنوان هدیه دریافت کرده، در مقابل تسهیلات دریافتی او از ثامن‌الحجج تقریبا ناچیز است. «م.م» از مؤسسه ثامن‌الحجج یک وام دومیلیارد‌ و ۹۰۰ میلیون‌تومانی دریافت کرده که تنها ۸۰۰ میلیون تومان آن را بازگردانده است که البته این رقم بازگشتی را از هدیه دریافتی (۵۸۰ میلیون تومان) کم کنیم، به عدد ۲۲۰ میلیون تومان می‌رسیم که در واقع از جیب «م.م» خرج شده و در مقابل دومیلیارد‌ و ۷۸۰ میلیون تومان را در حساب خود نگه داشته است. ثامن‌الحجج به مجری معروف دیگر تلویزیون «ا.ع» هم بی‌توجه نبوده و به حساب او هم سه میلیارد تومان در قالب هزینه تبلیغات واریز کرده است.

واردات برنج و خرید و فروش بازیکن هندبال

در بررسی دیگر تخلفات مؤسسه ثامن‌الحجج به مواردی مانند واردات برنج و خرید و فروش بازیکن ورزشی هم می‌رسیم. این مؤسسه در سال ۹۱ به نمایندگی فردی به نام «ع» مقدار ۶۹۰ تُن برنج با ارز مرجع وارد کرده که بر خلاف ماهیت قانونی مؤسسه بوده است. این مؤسسه وارد تیم‌داری هم شده بوده و بازیکن هندبال خرید و فروش می‌کرده؛ تا‌ جایی‌ که فدراسیون هندبال در این ماجرا ورود کرده و اعتراض خود را اعلام می‌کند.

پرداخت سود به صورت دستی از دیگر ترفندهای غیر قانونی این مؤسسه بوده؛ به‌ این‌ صورت که هیچ نرخ سود سپرده و تسهیلاتی به صورت عام و فراگیر معنایی نداشته و از‌ آنجا‌ که شعبه‌های ثامن‌الحجج سیستم مرکزی نداشته‌اند، در هر شعبه رئیس شعبه می‌توانسته به صورت دستی و شفاهی نرخ سود را تعیین کند. در همین روند هم بوده که ۲۴۴ مورد تسهیلات با نرخ سه تا چهار درصد از بانک مرکزی پرداخت شده و برخی از سپرده‌گذاران می‌توانستند حتی سودی تقریبا برابر با پول خود دریافت کنند. به‌ عنوان مثال فردی به نام «ف.ا» که از بستگان همسر ابوالفضل میرعلی است، رقم ۲۶۰ میلیارد تومان سپرده داشته و به طور متوسط سودی برابر با ۴۰ تا ۸۹ درصد دریافت می‌کرده است.

تخلف بعدی ثامن‌الحجج مربوط به پرداخت تسهیلات بدون وثیقه است. یک شرکت به نام «ل.خ» با زمینه فعالیت تولید لنت و صفحه‌کلاچ خودرو در دو مورد وام ‌میلیاردی از این مؤسسه دریافت کرده؛ بدون این که وثیقه‌ای را به ضمانت بگذارد. مورد اول دریافت تسهیلات ۳۶ میلیارد‌تومانی و مورد دوم دریافت۲۶‌میلیارد تومان است. این شرکت در حالی در مجموع ۶۲ میلیارد تومان وام از ثامن‌الحجج گرفته که نه پرونده‌ای در این تعاونی دارد، نه وثیقه. موردهای دیگر ارائه تسهیلات بدون وثیقه به افراد بوده مانند «م.ش» دریافت‌کننده ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات، «ع.ف» ۱۲‌میلیارد تومان، «م.ب» ۱۰ میلیارد تومان؛ اما کانون مرکزی سرمایه‌گذاری ثامن‌الحجج در حوزه مستغلات بوده تا حدی که اگر طبق قانون بانک‌ها می‌توانند ۲۰ درصد سرمایه خود را صرف خرید املاک کنند و مابقی آن را باید صرف ارائه تسهیلات کنند، این مؤسسه ۳۰ تا ۳۵ درصد اموالش را تسهیلات داده و حداکثر سرمایه خود را به خرید املاک اختصاص داده است. این مؤسسه چهار ملک اصلی در مجموع دارایی‌های خود دارد که یکی از آنها تحت شراکت با بانک انصار در مشهد است. این‌ طور که یک منبع آگاه به ما خبر داده، املاک این مؤسسه با بیش‌برآوردی قیمتی از سمت مدیریت ثامن‌الحجج همراه بوده و بعد از کارشناسی قیمت مشخص شده به‌ هیچ‌ عنوان دارایی‌های غیر منقول این مؤسسه کفاف بازپرداخت مطالبات معوقش را نمی‌دهد. هر چند همه این دارایی‌ها به‌ طور کامل هنوز شناسایی نشده‌اند. آن‌ چنان که خبرگزاری میزان نوشته است، بازرس بانک مرکزی در آخرین جلسه دادگاه این پرونده با اشاره به همین موضوع گفته: «حتما در ذهن خیلی از افراد این موضوع وجود دارد که با وجود این‌ همه املاک چرا تعاونی زیان‌ده شده است؟» او فهرستی از املاک را نشان داده که از منابع تعاونی خریداری شده است اما به نام تعاونی نیستند.»

این روزها پرونده تخلف مالی تعاونی ثامن‌الحجج در دادگاه کیفری یک تهران در حال بررسی است. ثامن‌الحجج که کار خود را با سرمایه شش‌ میلیون‌و 300هزارتومانی در سال 80 آغاز کرد، در سال 88 (آخرین سال ارائه ترازنامه) 87 میلیارد تومان سپرده جمع‌آوری کرده و تا سال 94 سرمایه خود را به 12هزار‌ و 300 میلیارد تومان می‌رساند.

در جلسه آخر دادگاه این پرونده، متهم ردیف دوم و سوم پرونده حضور نداشته‌اند و بر خلاف آنچه متهم ردیف اول مدعی شده که دارایی‌های این مؤسسه پاسخ‌گوی پرداخت همه مطالبات معوق آن است، بازرس بانک مرکزی با ارائه اطلاعاتی نشان داده این ادعا هیچ پایه‌ای در واقعیت ندارد و ثامن‌الحجج املاکی را با منابع این تعاونی خریداری کرده، اما این املاک به نام تعاونی نیستند.

با به‌جریان‌افتادن پرونده تخلف مالی این تعاونی، مصادیق اتهامی این مؤسسه روشن‌تر شده است؛ مصادیقی که ردپای افراد خاص و برخی سلبریتی‌ها را نیز می‌توان به‌عنوان سهم‌برندگان مالی در آن دید. روزنامه شرق در گزارشی جزئیاتی از تخلفات صورت‌گرفته در مؤسسه ثامن‌الحجج را جمع‌آوری کرده است.

بر اساس این گزارش موارد تخلف پرونده مالی ثامن‌الحجج موردهای عجیب نیز دارد؛ هزینه‌های ‌میلیاردی به نام تبلیغات برای دو مجری تلویزیون. در تاریخ 14/12/91 و 4/7/92، مؤسسه ثامن‌الحجج دو مبلغ 180 میلیون‌تومانی و 400 میلیون‌تومانی را به حساب «م.م» مجری یک برنامه تلویزیونی واریز می‌کند و عنوانی که روبه‌روی این اعداد در توضیح دلیل وجه ذکر شده، یک کلمه است؛ هدیه. اما رقم هدیه‌ای که آقای «م.م» به‌عنوان هدیه دریافت کرده، در مقابل تسهیلات دریافتی او از ثامن‌الحجج تقریبا ناچیز است.

«م.م» از مؤسسه ثامن‌الحجج یک وام دومیلیارد‌و 900 میلیون‌تومانی دریافت کرده که تنها 800 میلیون تومان آن را بازگردانده است که البته این رقم بازگشتی را از هدیه دریافتی (580 میلیون تومان) کم کنیم، به عدد 220 میلیون تومان می‌رسیم که در واقع از جیب «م.م» خرج شده و در مقابل دومیلیارد‌و 780 میلیون تومان را در حساب خود نگه داشته است. ثامن‌الحجج به مجری معروف دیگر تلویزیون «ا.ع» هم بی‌توجه نبوده و به حساب او هم سه میلیارد تومان در قالب هزینه تبلیغات واریز کرده است.

قابل ذکر است که چند روز گذشته مدیرعامل مؤسسه مالی اعتباری ثامن‌الحجج که متهم ردیف اول این پرونده هم محسوب می‌شود، با تشدید قرار وثیقه و عجز از ناتوانی قرار صادره، بازداشت و راهی زندان شد.
 
دو توضیح ضروری:
1- دیدارنیوز درج این خبر را به معنای تایید همه مفاد آن نمی داند. 
2- دیدارنیوز اگر به اخباری در این زمینه دست یابد که مخالف مفاد یا در تکمیل این خبر باشد، در ذیل همین خبر منتشر خواهد کرد.
 
تکذیبیه منوچهر متکی
 
 دفتر «منوچهر متكي» با صدور بيانيه اي ضمن تکذیب مطالب منتشر شده در روزنامه شرق روز سه شنبه 26 تيرماه سال جاري مبني بر دريافت وام چندين ميليارد توماني!!!  از  موسسه ثامن الحجج  و باز نشر غیرقانونی آن در فضاي مجازي، به اطلاع می رساند به منظور تنویر افکار عمومی تا حصول نتیجه نهایی و مجازات اتهام زنندگان و اشاعه دهندگان اكاذيب، تمام مراحل قانونی و قضایی را پیگیری خواهد نمود. دفتر «منوچهر متكي» با صدور بيانيه اي ضمن تکذیب مطالب منتشر شده در روزنامه شرق روز سه شنبه 26 تيرماه سال جاري مبني بر دريافت وام چندين ميليارد توماني!!!  از  موسسه ثامن الحجج  و باز نشر غیرقانونی آن در فضاي مجازي، به اطلاع می رساند به منظور تنویر افکار عمومی تا حصول نتیجه نهایی و مجازات اتهام زنندگان و اشاعه دهندگان اكاذيب، تمام مراحل قانونی و قضایی را پیگیری خواهد نمود. 
 
در ادامه اين اطلاعيه آمده است در صورت اثبات وجود چنین ادعایی قوه قضاییه و نهادهای دولتی می توانند نسبت به مصادره آن اقدام کنند.

تکذیبیه «ح.ص» در مورد پرونده ثامن الحجج
 
«ح.ص» فردي كه در گزارش پرونده ثامن الحجج با نام «ح. ص» از او ياد شده است، نيز در واكنشي به اين گزارش، اظهارات خود را بيان كرد و اتهامات علیه خود و خانواده خویش را تکذیب کرد.
 
پسرم  وامي نگرفته است

«ح. ص» نيز در گفت‌وگو با «شرق» با تكذيب دريافت صد ميليارد تومان، حقوق 30 سال آينده فرزند خود مي‌گويد: چنين چيزي صحت ندارد و پسر من اصلا وامي دريافت نكرده است و ارتباطي بين او و اين مؤسسه وجود ندارد.
 
در واقع80 ميليون تومان (با سود صد ميليون تومان) در قالب تسهيلات با نام همسر بنده، از مؤسسه دريافت شده و حقوقي در كار نبوده است. علاوه بر آنكه اقساط آن نيز در حال پرداخت بود و در زماني كه 15 قسط آن باقي مانده بود، مؤسسه به مشكل برخورد و بعدها تسويه شد.

او همچنين در واكنش به رقم 50 ميليارد‌توماني كه بابت خريد ملك در يزد، عنوان شده، مي‌گويد: اصولا وام 50 ميليارد‌توماني وجود ندارد. رقم كارشناسي اين زمين، 500 ميليون تومان بوده و خريد و فروشي صورت نگرفته است. ماجرا آن است كه تسهيلاتي به مبلغ 450 ميليون تومان از مؤسسه دريافت شده بود كه سند زميني به‌عنوان وثيقه در گرو بانك قرار گرفت و بعدها به علت معوقات، اين زمين به نام مؤسسه ثامن‌الحجج شد. 

 «ح. ص»: يك ريال هم بدهي ندارم

«ح. ص» در ادامه با بيان اينكه حتي يك ريال هم بدهي به مؤسسه ندارم، مي‌افزايد: همه مبالغ اقساط تسهيلات در سال 95 تسويه شده است. علاوه بر اينكه همه مستندات در مرحله دادسرا به شعبه بازپرسي ارائه شده و در پرونده نيز موجود است، در جلسه بعدي دادگاه، همه مستندات مجددا از سوی وكيل به دادگاه تقديم خواهد شد.

او در ادامه با بيان اينكه كل تسهيلات دريافتي از مؤسسه در چند مرحله و حدود 880 ميليون تومان بوده است، ادامه مي‌دهد: اين ميزان با سود، حدود يك‌ميليارد‌و 200 ميليون تومان بوده كه به ‌صورت كامل تسويه شده است و مدارك تسويه آن نيز موجود است. 

 دخترم حقوق نجومي نگرفته است

«ح. ص» همچنين با رد دريافت حقوق نجومي از سوي دخترش مي‌افزايد: چنين چيزي صحت ندارد. دخترم حدود دو سال در آن مؤسسه مشغول به كار بود كه پس از ازدواج نيز آنجا را ترك كرد. او كه مانند پنج هزار كارمند ديگر اين مؤسسه در آنجا مشغول به كار بود، در ابتدا حدود 700 هزار تومان دريافتي داشت كه بعدها تا يك‌ميليون‌و 400 هزار تومان افزايش يافت.  به گفته «ح. ص» او به‌هيچ‌عنوان تسهيلاتي دريافت نكرده و خانواده او تسهيلات دريافت كرده‌اند و او ضمانت آنها را پذيرفته است. 

 تمام حقوق دريافتي را برگرداندم

او در ادامه با اشاره به حقوق دريافتي مي‌گويد: كل حقوق بنده ماهانه پنج ميليون تومان بوده و در سال 95 در ازاي پنج سال حقوقي كه دريافت كردم، با اينكه منع قانوني وجود نداشت، همه مبلغ را كه حدود 300 ميليون تومان بوده است، به مؤسسه برگرداندم.

 ارتباطي بين شركت و همسرم وجود ندارد

«ح. ص» كه خود يكي از اعضاي شركتي بوده كه در گزارش به آن اشاره شده، ادامه مي‌دهد: اين شركت حدود دو ميليارد تومان تسهيلات گرفته است كه با جريمه حدود سه‌ميليارد‌و 200 ميليون تومان شده بود. براي اين تسهيلات ملكي چهارطبقه در سيدخندان به‌عنوان وثيقه گذاشته بود كه اين ملك بيش از چهار ميليارد تومان كارشناسي مي‌شود و در تملك مؤسسه ثامن‌الحجج قرار مي‌گيرد. اين وام اساسا به نام يكي از اعضاي شركت كه اين ملك نيز به نام او بوده، دريافت شده است و ارتباطي به همسر بنده ندارد. اين اسناد در اختيار هيئت تسويه قرار دارد. در واقع تسهيلاتي كه گرفته شده، كامل تسويه شده و حتي مازاد هم دارد. 

 ماجرا خانوادگي نيست

به گفته او اين ماجرا آن‌گونه كه در شبكه‌هاي اجتماعي منعكس شده، خانوادگي نيست و در قالب چند تسهيلات در چند مرحله بوده كه به طور کامل در مرداد 95 تسويه شده است.
 

احسان علیخانی: با موسسه ثامن‌الحجج از طرف صداوسیما رابطه داشتم، اما مفسد نیستم

احسان علیخانی، مجری برنامه «ماه عسل»، در کانال تلگرام خود نسبت به درج نام او در فهرست دریافت‌کنندگان وام و پول از موسسه اعتباری ثامن‌الحجج واکنش نشان داد. 

متن منتشر شده توسط او به شرح زیر است: 

من احسان علیخانی مجری و تهیه کننده تلویزیون و سینما هستم. اگر منظور رسانه‌های مجازی و غیرمجازی از (ا-ع) همان احسان علیخانی است که باید بگویم؛ اشتباه گرفتید. آن دزد اموال بیت‌المال و مردم من نیستم.

کار من رسانه است. در رسانه بزرگ شدم، در رسانه بالیدم و در رسانه زندگی می‌کنم. بیش از بسیاری از کسانی که طی این دو روز من را شماتت کردند، درک می‌کنم، می‌دانم و تجربه کرده‌ام که معمولا «آدم‌ها در فضای مجازی عجیب و بدجنس می‌شوند.»

جملات زهرآگین است که از دیروز به سمتم سرازیر می‌شود. یک راه حل ساده این بود: «سکوت کنم.» 

خبر دریافت سه میلیاردی (ا-ع) که از خبر مرگ احسان علیخانی بزرگتر نیست و فراموش می‌شود. اما با خودم گفتم چرا باید من را با (ا-ع) اشتباه بگیرند؟ موج بعدی افشاگری که آمد، آیا من را کنار چند نام اختصاری دیگر می‌گذارند؟ 

اینها توضیح من است برای کسانی که احسان علیخانی را با (ا-ع) اشتباه گرفتند و برای آنها که سعی کردند احسان علیخانی یا همان (ا-ع) را وسط بیندازند تا خودشان دیده نشوند:

(ا-ع) چهره مرموزی است تا آرنج دستش به خیانت در بیت‌المال آلوده است. مثل خیلی‌های دیگر که دستشان در جیب مردم رفت و بعدها نه از زندان که سر از جاهای دیگر درآوردند؛ جایی شبیه کانادا.

اما من احسان علیخانی هستم تهیه کننده و مجری تلویزیون، تاکید می‌کنم تهیه کننده! در تهران زندگی می‌کنم و خانه و دفترم هم مشخص و عیان است.

من احسان علیخانی مثل خیلی از شهروندان دیگر روزانه چشمم به اخبار است تا ببینم در این شرایط اقتصادی، دلار، یورو ، سکه ، بی‌برقی، بی‌آبی، بدهی هزاران میلیاردی تعداد اندکی‌ به سیستم بانکی، عدم انتشار فهرست دریافت کنندگان ارز دولتی و ... تکلیف زندگی‌مان چه می‌شود؟ اما به جای جواب اینها چه دیدم؟ اسم خودم را.

این چند خط بعدی را بخوانید تا اصل مطلب دست‌تان بیاید و بعد شاید فرق میان احسان علیخانی و (ا-ع) هم برای شما روشن شد:

۱- موسسه ثامن‌الحجج سال‌ها قبل از همکاری با گروه اجتماعی شبکه سه در تمامی رسانه‌های رسمی کشور نظیر (روزنامه‌ها ، تیزر و برنامه‌های اسپانسری تلویزیونی، خبرگزاری‌ها، سایت‌ها، بیلبوردهای شهری، باشگاه‌های فرهنگی و‌ ورزشی و ...) حضور داشته که معنای این حضور پر رنگ یعنی داشتن مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح، در نتیجه، مجوز تاسیس، مجوز گسترش موسسه تا بیش از ۵۰۰ شعبه فعال، مجوز افتتاح حساب برای مردم و‌ صاحبان صنایع، مجوز برای تبلیغات تا مجوز برای انحلال این موسسه، ربطی به من و امثال من ندارد. ما با یک موسسه قانونی براساس نص صریح قانون و نظارت‌های دائمی صدا و سیما کار کردیم.

۲- طبق روال طبیعی هزینه‌های اکثر برنامه و‌ سریال‌های پر بیننده در تلویزیون که شما تماشا کردید به عهده اسپانسرها است، موسسه مذکور هم در سال ۹۱ تقاضای همکاری با گروه برنامه ساز ما را داشته و شبکه بعد از بررسی و استعلام از مراجع ذیصلاح و دریافت مجوز تبلیغات از موسسه، بنده را به عنوان تهیه‌کننده به این موسسه معرفی کرد. یعنی مثل تمام تهیه‌کنندگان سازمان نه بیشتر و نه کمتر.

۳-طی سه سال و‌‌ نیم و در قالب شش قرار داد با صدا و سیما و شبکه، شش عنوان برنامه (دو‌نیمه سیب، ماه عسل ۹۲، ماه عسل ۹۳، سه ستاره، ویژه برنامه تحویل سال ۹۳ ، بهارنارنج ) تولید و‌ پخش شد که مبلغ مذکور از جانب  اسپانسر بعد از تایید بر‌آورد هزینه‌های تولید توسط کارشناسان مربوطه شبکه و بابت تهیه و توليد به صدها نفر عوامل و هزينه‌های توليد به تهيه كننده تخصیص می‌یابد. (روابط عمومی، گروه اجتماعی و مدیر مالی شبکه سه در صورت صلاحدید اسناد و قراردادها را منتشر کنند.)

۴-من مدیر نیستم، مسول نیستم، کارمند دولت نیستم، کارمند صدا و سیما هم نیستم، من تهیه‌کننده و ‌برنامه‌ساز مستقل هستم، ولی فراتر از هر بازی رسانه‌ای ، تهمت و قضاوتی، خودم را در برابر قانون و اذهان مردم پاسخگو می‌دانم. حالا هم از شبکه سه و صدا و سیما و ‌مراجع ذیصلاح قضایی و نظارتی خواهش می‌کنم تا به طور دقیق این موضوع را بررسی کنند و نتیجه را شفاف به مردم گزارش دهند.

 

شکایت مدیری از روزنامه شرق

براساس گزارش ایسنا، مهران مدیری، مجری دورهمی دیگر فردی است که به خبر دریافت وام و هدیه از یکی از موسسات مالی اعتباری واکنش نشان داده است.

گفته می‌شود مدیری اعلام کرده است که به دلیل انتشار این خبر و همچنین فیلم آنلاینی که در این خصوص منتشر شده از روزنامه مذکور شکایت می‌کند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
شرافتمند
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۸
0
0
سلام چرا صحبتی از بازرس و حسابرس موسسه نمی شود !!!!!!
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۹
0
0
عجب مملکتی داریم ما. به امید صدور انقلاب به سایر کشورها!!!!!
فکور
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
0
0
سوال اساسی اینه که اگه علیخانی و مدیری آدمهای معمولی هستند مثل بقیه مردم و خلافی مرتکب نشده اند و یا ثروتهای کلانی ندارند که مثلا در خطر باشند ، پس چرا بادیگاردهای غول پیکر استخدام کرده اند . از چی می ترسن
مهدی
|
France
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۵
0
0
اختلاس بالای یک میلیارد باید اعدام بشه
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی