تیتر امروز

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!
افاضات اضافه

به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!

در هفته‌ای که گذشت، عوام‌الملک به مسایل مهم و حساسی چون موی نسوان پرداخته و درباره حوادث اخیر در کشور گفته ما عوام، رعیتی بیش نیستیم و نباید این را فراموش کنیم.
‍ نماینده ایران در پروژه «جاده ابریشم» در یونسکو مطرح کرد:

نقش پررنگ همدان در ترویج زبان فارسی در جاده ابریشم

نماینده ایران در پروژه «راه ابریشم» در یونسکو بر نقش همدان در ترویج زبان فارسی در مسیر جاده ابریشم تأکید کرد.

کد خبر: ۳۶۷۸۵
۱۳:۳۷ - ۰۷ مهر ۱۳۹۸

نقش پررنگ همدان در ترویج زبان فارسی در جاده ابریشم

دیدارنیوز ـ حسن باستانی‌راد یکشنبه ۷ مهرماه در ادامه نشست کارشناسی گفتگو و تأثیرات متقابل میان ادیان و معنویات در مسیر جاده ابریشم در همدان، با بیان اینکه میهمانان اجلاس در طول هفت روز اجلاس در کشور ایران و شهر همدان با فرهنگ غنی و مهمان‌نوازی مردم ایران آشنا شدند، اظهار کرد: وجود فرهنگ بالای میهمان‌نوازی در همدان به سبب تجربه تاریخی، فرهنگ و هنر در این شهر به واسطه تعاملات در جاده ابریشم است.
 
این مدرس دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه اگر امروزه تعامل و گفتگو‌های فرهنگی در جاده ابریشم وجود دارد، همدان یکی از بهترین نمونه‌های آن است، بر نقش همدان در ترویج زبان فارسی در مسیر جاده ابریشم تأکید کرد و گفت: در قرون وسطی و باستان برخی از زبان‌ها در جاده ابریشم وجود داشت که در این بین همدان در ترویج زبان فارسی نقش داشته است.
 
وی در این زمینه از میرسیدعلی همدانی نام برد و با اشاره به اینکه زبان فارسی شکر است و ادامه صحبت‌هایم را به فارسی بیان خواهم کرد، ادامه داد: علاوه بر تجارت و مبادلات کالا‌ها در مسیر جاده ابریشم سفر‌های عرفانی بسیاری صورت می‌گرفته است که در این باره می‌توان به سفر‌های عرفانی میرسیدعلی همدانی اشاره کرد که سفر‌های عرفانی خود را از همدان آغاز کرده بود.
 
باستانی راد با اشاره به اینکه میرسیدعلی همدانی سه مرتبه به زیارت مکه رفته است، خاطرنشان کرد: این عارف به سوریه، مشهد، آسیای مرکزی، تاجیکستان، سند، هند و جزیره سریلانکا سفر کرده و یک بار نیز از کشمیر به حج رفته است. میرسیدعلی در قرن ۱۴ نزدیک به ۳۰ هزار کیلومتر را گذرانده و آرامگاه این عارف هم اکنون در کشور تاجیکستان است.
 
وی در ادامه صحبت‌های خود به شعر اقبال لاهوری مبنی بر ایجاد ایرانی صغیر در کشمیر توسط میرسیدعلی همدانی اشاره کرد و یادآور شد: این عارف بزرگ چندین سفر داشته و در سفر آخر خود با گروه بزرگی از عارفان و هنرمندان ارتباط داشته است.
 
نماینده ایران در پروژه «راه ابریشم» در یونسکو تصریح کرد: میرسیدعلی همدانی اسلام و هنر‌های ایرانی را در کشمیر گسترش داده و ۱۵ هزار کیلومتر از سفر‌های خود را در جاده‌های علم و فرهنگ داشته است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی