تیتر امروز

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...
آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار
دیدار نخستین برنامه از "پریسکوپ" را منتشر می‌کند

آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار

با توجه به طیف گسترده علاقه مندی‌ها در دهه‌های اخیر در زمینه‌های شغلی و به طبع سردرگمی و عدم آگاهی نسل نوجوان و جوان (نسل Z) نسبت به آینده، بازار کار، میزان درآمد، جایگاه شغلی و اجتماعی هر حرفه...
حمله اسرائیل به ایران: محدود، اما حاوی پیام مهم
از چشم جهان (۱۴۶)

حمله اسرائیل به ایران: محدود، اما حاوی پیام مهم

پس از تنش‌های شدید اخیر میان تهران و تل‌آویو که با حمله مستقیم ایران و پاسخ محدود اسرائیل در اصفهان همراه بود، نویسندگان نشریه نیویورک تایمز آمریکا در گزارشی به این موضوع حساس در خاورمیانه پرداختند...

برایان هوک: از ایران بپرسید که آیا جنگ می‌شود یا نه!

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا خطر درگیری در منطقه وجود دارد یا نه؟ گفت: این سوال را باید از حکومت ایران پرسید.

کد خبر: ۳۲۷۱۴
۱۲:۱۸ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۸

دیدارنیوز - به گزارش شبکه چهار تلویزیون انگلیس، برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفت‌وگو با این شبکه در پاسخ به این سوال که آیا تنش‌‎های اخیر میان آمریکا و ایران به درگیری نظامی منجر خواهد شد یا نه، گفت: این تنها در صورتی خواهد بود که ایران تصمیم بگیرد اختلافاتش با ما را از طریق نظامی حل کند. ما به وضوح بیان کرده‌ایم که می‌خواهیم آن‌ها از طریق دیپلماسی با دیپلماسی ما مواجه شوند، اما متاسفانه ایران از طریق نظامی با دیپلماسی ما مواجه شده است. این سوال که آیا خطر درگیری در منطقه وجود دارد یا نه را باید از حکومت ایران پرسید. آن‌ها چند نفت‌کش و خطوت نفتی را منفجر کرده و به پهپاد آمریکایی که در حریم هوایی بین‌المللی بود حمله کردند. بنابراین ایران از رویکرد ترور و خشونتش استفاده می‌کند چرا که نمی‌خواهد «نه» بشنود.

هوک در پاسخ به این که آیا این مسئله نشانه این نیست که تحریم‌های آمریکا ناموفق بوده و تنها به خصومتی بیشتر منجر شده‌اند گفت: نه این خصومت چهل سال است که وجود دارد. چیزی که ما در خلیج فارس شاهد آن هستیم تازگی ندارد.

وی در ادامه در توضیح این سوال که اروپایی‌ها بر سر این موضوع با آمریکا اختلاف دارند و خواهان راهکار نظامی نیستند و به طور مثال بوریس جانسون از توافق هسته‌ای حمایت می‌کند، گفت: ما نیز خواهان جنگ نیستیم. ما بوریس جانسون را خوب می‌شناسیم، او شریک خوبی [برای ما] در زمینه ایران بوده است. آمریکا و انگلیس بر سر ناکارآمدی توافق هسته‌ای در تضمین هدف مشترک ما که عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ است، توافق دارند.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، درباره اینکه آیا رویکرد دولت آمریکا در موجهه با برنامه‌ هسته‌ای ایران مانند رویکرد آن در برابر برنامه هسته‌ای کره شمالی شکست‌خورده نیست، گفت: سال‌ها دیپلماسی راجع به جلوگیری از دستیابی کره شمالی به سلاح هسته‌ای با شکست مواجه شد. باید از اشتباهات گذشته درس بگیریم و ما فکر می‌کنیم که مسئله برنامه هسته‌ای ایران با توافق هسته‌ای کره شمالی که بر سر آن مذاکره می‌کردیم ویژگی‌های مشترکی دارد.

وی با توجه به این، افزود: کاری که می‌خواهیم انجام بدهیم این است که به توافقی دائمی درست پیدا کنیم که مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود و این کار را از طریق انزوای دیپلماتیک و فشار اقتصادی انجام خواهیم داد؛ پیش از این کارآمد بوده و دوباره هم خواهد بود.

این مقام آمریکایی در ادامه با ادعاهایی تکراری درباره نقش ایران در منطقه گفت که راه مقابله با این‌ها تضعیف اقتصادی و داخلی ایران  و تضعیف «نیروهای وابسته به آن» است.
 ادعاهای این مقام آمریکایی علیه ایران در حالی مطرح می‌شود که آمریکا با خروج در توافق هسته‌ای در سال 2018 و به دنبال آن اعمال تحریم‌های متعدد بر ایران، خود موجب گسترش تنش در منطقه شده است.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران پیش از این درباره گزینه آمریکا برای مذاکره در راستای دستیابی به توافقی جدید گفت که  مذاکرات را نادیده نمی‌گیرد اما مذاکرات باید بر مبنای «احترام متقابل» و نه لزوما بر اساس «اطمینان متقابل» باشد، چراکه توافق هسته‌ای موجود بر اساس «عدم اعتماد دوجانبه» انجام شده است اما[ این توافق] مبتنی بر این واقعیت است که دو کشور یک‌دیگر را به عنوان شرکای در حال مذاکره‌ای به رسمیت می‌شناسند که به کلمات و امضای خودشان احترام می‌گذارند.

 وی افزود: [این دو طرف مذاکره] به سادگی یک توافق را ترک نمی‌کنند و این توافق، توافق معمول نبوده و دارای سازوکاری برای حل‌وفصل کردن مجادله‌ها است.

ظریف گفت که فکر نمی‌کند اگر آمریکا درباره تمایلش به مذاکرات جدی بود از فرصتی که زمان، مکان و دسته‌ای از اصول مشخص را برای مذاکرات جدی در اخیارش می‌گذاشت، رویگردان می‌شد.

وی همچنین درباره ادعاهای آمریکا نسبت به نقش ایران در منطقه گفت: ما بر این باوریم که اگر ایران سیاست خود را دنبال نمی‌کرد، اکنون عاملان متخاصمی همچون داعش بر قلمروهایی از منطقه حکومت می‌کردند.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی