تیتر امروز

ادعای ترامپ: به زودی درباره ایران تصمیم‌گیری خواهیم کرد/ حمله عربستان به نیروگاه شرکت نفت یمن در صنعا/ هشدار حوثی‌های یمن برای تخلیه فرودگاه ریاض و ۲ تاسیسات نفتی
تحریم‌های اقتصادی ایران و درگیری حوثی‌ها با عربستان (روز صد‌وهشتادوهشتم آتش‌بس)

ادعای ترامپ: به زودی درباره ایران تصمیم‌گیری خواهیم کرد/ حمله عربستان به نیروگاه شرکت نفت یمن در صنعا/ هشدار حوثی‌های یمن برای تخلیه فرودگاه ریاض و ۲ تاسیسات نفتی

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا همچنان ادامه دارد و آتش‌بس شکننده پس از جنگ چهل روزه، فعلا...
آماده‌باش آمریکا در منطقه/ فرودگاه‌های عربستان آماج حملات موشکی/ پرستارانی که نیازمند مراقبت هستند
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آماده‌باش آمریکا در منطقه/ فرودگاه‌های عربستان آماج حملات موشکی/ پرستارانی که نیازمند مراقبت هستند

این صد و هفتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۰ مهرماه ۱۴۰۵ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
نقد رحمت‌اله بیگدلی بر نقد محسن اراکی به مسعود پزشکیان در خصوص تبیین معنای تقوا (بخش دوم)
جدال محسن اراکی با مسعود پزشکیان در ترازوی عقل و نقل

نقد رحمت‌اله بیگدلی بر نقد محسن اراکی به مسعود پزشکیان در خصوص تبیین معنای تقوا (بخش دوم)

رحمت اله بیگدلی، فعال سیاسی اصلاح طلب اخیرا در نامه‌ای سرگشاده به محسن اراکی عضو مجلس خبرگان، اظهارات او درباره مسعود پزشکیان را نقد کرده است که در ادامه بخش دوم آن را می‌خوانید.

گفت‌و‌گو با فاطمه‌زهرا خوش‌جهان، دختر نونهال گیلانی و حافظ ۱۰ جزء قرآن کریم

برای فاطمه‌زهرا خوش‌جهان، قرآن فقط مجموعه‌ای از آیات برای حفظ کردن نیست؛ بخشی از زندگی اوست. دختری از نسل دهه‌ی نود که در کنار درس و زندگی روزمره، قدم در مسیر حفظ قرآن گذاشته و امروز حافظ ۱۰ جزء از کلام‌الله مجید است.

کد خبر: ۲۰۶۱۵۶
۱۰:۰۴ - ۰۷ مهر ۱۴۰۵

گفت‌و‌گو با فاطمه‌زهرا خوش‌جهان، دختر نونهال گیلانی و حافظ ۱۰ جزء قرآن کریم

دیدارنیوز: نام او برای بسیاری از مردم گیلان با حضورش در برنامه قرآنی محفل ستاره‌ها شناخته شد؛ اما آنچه درباره فاطمه‌زهرا اهمیت بیشتری دارد، نه حضورش در یک برنامه تلویزیونی، بلکه مسیری است که او پیش از آن طی کرده است؛ مسیری که در آن قرآن، حجاب، محبت به شهدا و هویت گیلانی و ایرانی در کنار هم قرار گرفته‌اند.

در این گفت‌و‌گو، فاطمه‌زهرا از علاقه‌اش به قرآن، تجربه حفظ آیات، نگاهش به حجاب و اتفاقاتی که در سال‌های اخیر برایش رقم خورده است، می‌گوید.

فاطمه‌زهرا، چه شد که تصمیم گرفتی قرآن را حفظ کنی؟
حفظ قرآن برای من از یک علاقه شروع شد. کم‌کم که با آیات قرآن بیشتر آشنا شدم، دوست داشتم آیات بیشتری را به خاطر بسپارم و با قرآن زندگی کنم. البته حفظ قرآن نیاز به تمرین و استمرار دارد و همیشه هم آسان نیست، اما وقتی انسان هدف داشته باشد، سختی‌های مسیر شیرین می‌شود.

الان چند جزء از قرآن را حفظ هستی؟
الحمدلله توانسته‌ام ۱۰ جزء قرآن کریم را حفظ کنم و امیدوارم بتوانم این مسیر را ادامه بدهم و روزبه‌روز بر محفوظاتم اضافه کنم.

فکر می‌کنی قرآن چه تأثیری می‌تواند بر زندگی یک دختر هم‌سن‌وسال تو داشته باشد؟
به نظر من قرآن فقط برای زمان خاصی نیست. می‌تواند در درس خواندن، رفتار با خانواده، ارتباط با دوستان و حتی تصمیم‌هایی که در زندگی می‌گیریم به ما کمک کند. قرآن به انسان یاد می‌دهد که چگونه بهتر زندگی کند و در برابر سختی‌ها محکم باشد.

من فکر می‌کنم یک دختر می‌تواند هم به قرآن توجه داشته باشد، هم درس بخواند، در اجتماع حضور داشته باشد و برای آینده‌اش تلاش کند.

یکی از موضوعاتی که فاطمه‌زهرا با صراحت درباره آن صحبت می‌کند، حجاب است؛ موضوعی که آن را بخشی از هویت و انتخاب خود می‌داند. حجاب برای تو چه معنایی دارد؟
من حجابم را دوست دارم و آن را افتخار خودم می‌دانم. برای من حجاب فقط یک پوشش نیست؛ بخشی از هویتم است و به حضرت فاطمه زهرا (س) علاقه زیادی دارم و دوست دارم در حد توانم از ایشان الگو بگیرم.

آیا فکر می‌کنی حجاب می‌تواند مانع موفقیت یک دختر در جامعه شود؟
نه. من فکر می‌کنم یک دختر باحجاب می‌تواند درس بخواند، پیشرفت کند، در فعالیت‌های اجتماعی حضور داشته باشد و استعدادهایش را نشان دهد. حجاب نباید به معنای کنار گذاشتن فعالیت‌های اجتماعی باشد.

فاطمه‌زهرا در معرفی خود، پیش از هر چیز از سرزمینی سخن می‌گوید که به آن تعلق دارد؛ گیلان.
او از هشت هزار شهید گیلان، آیت‌الله بهجت (ره) و میرزا کوچک‌خان جنگلی یاد می‌کند و هویت خود را با این نام‌ها پیوند می‌زند.

چرا برایت مهم است که وقتی خودت را معرفی می‌کنی، از گیلان و شخصیت‌های برجسته آن هم یاد کنی؟
چون من گیلانی هستم و به سرزمینم افتخار می‌کنم. گیلان فقط یک منطقه زیبا نیست؛ انسان‌های بزرگی از این سرزمین برخاسته‌اند و شهدای زیادی برای کشورمان تقدیم شده‌اند.

وقتی درباره گیلان صحبت می‌کنم، دوست دارم نسل ما این بزرگان را بشناسد و بداند که چه کسانی برای این سرزمین زحمت کشیده‌اند و جانشان را فدا کرده‌اند.

یکی از بخش‌های تأثیرگذار حضور فاطمه‌زهرا در برنامه «محفل ستاره‌ها»، یادکردن از شهیده سیده محیا صدیقی صابر، فرزند شهید دانشمند هسته‌ای سیدمحمدرضا صدیقی صابر، بود که در آستانه‌اشرفیه به شهادت رسید. چرا تصمیم گرفتی در آن برنامه از این شهیده یاد کنی؟
شهدای ما نباید فراموش شوند. به‌خصوص وقتی یک شهید از سرزمین خودمان باشد، احساس می‌کنم وظیفه داریم یادش را زنده نگه داریم و درباره او صحبت کنیم. من دوست دارم نسل ما شهدا را بشناسد و بداند امنیت و آرامشی که امروز داریم، حاصل فداکاری انسان‌هایی است که از جان خود گذشتند.

اگر بخواهی با دختر‌های دهه نودی صحبت کنی، چه حرفی برایشان داری؟‌
می‌گویم خودشان را باور کنند و برای رسیدن به هدف‌هایشان تلاش کنند. اگر به قرآن علاقه دارند، از همین سن شروع کنند. قرآن می‌تواند دوست و همراه انسان باشد.

همچنین به خانواده و پدر و مادرشان احترام بگذارند و قدر فرصت‌هایی را که در اختیار دارند بدانند.

فاطمه‌زهرا خوش‌جهان هنوز در ابتدای راه است؛ دختری از نسل دهه نود که در کنار کودکی و نوجوانی، مسیری متفاوت را انتخاب کرده است. شاید مهم‌ترین بخش داستان او همین باشد؛ اینکه برای اثرگذاری، همیشه لازم نیست بزرگسال بود. گاهی یک دختر نونهال، با چند آیه‌ای که از قرآن در ذهن دارد، با چادری که آن را با افتخار بر سر می‌کند و با یاد شهیدانی که فراموششان نکرده است.

سیدمحمد جعفرنژاد - خبرنگار دیدارنیوز و فعال رسانه‌ای

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۲۲ مهر
امروز چهارشنبه ۲۲ مهر
امروز چهارشنبه ۲۲ مهر
امروز چهارشنبه ۲۲ مهر