تیتر امروز

رهبر انصارالله: مذاکره با سعودی بی‌فایده است/ توضیحات فرماندار بانه درباره صدای انفجار/ رئیس‌جمهور به ترکمنستان می‌رود/ ستون‌های دود از پالایشگاه‌های آرامکو
تحولات هرمز و تحریم‌های اقتصادی (روز صد‌وهشتادودوم آتش‌بس)

رهبر انصارالله: مذاکره با سعودی بی‌فایده است/ توضیحات فرماندار بانه درباره صدای انفجار/ رئیس‌جمهور به ترکمنستان می‌رود/ ستون‌های دود از پالایشگاه‌های آرامکو

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا همچنان ادامه دارد و آتش‌بس شکننده پس از جنگ چهل روزه، فعلا...
جیغ‌های بنفش ارزی غوغائیان؛ دل‌سوزی یا فریب افکار عمومی؟
یادداشتی به قلم رحمت‌اله بیگدلی

جیغ‌های بنفش ارزی غوغائیان؛ دل‌سوزی یا فریب افکار عمومی؟

رحمت‌اله بیگدلی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در یادداشتی با عنوان «جیغ‌های بنفش ارزی غوغائیان؛ دل‌سوزی یا فریب افکار عمومی؟» به انتقاد از برخی واکنش‌ها به سیاست جدید بانک مرکزی در خصوص فروش ارز پرداخت...
احتمال دور تازه درگیری با ایران/ تراستی‌ها و استعفای وزیر نفت/ افزایش برد موشک‌ها‌ی ایران
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

احتمال دور تازه درگیری با ایران/ تراستی‌ها و استعفای وزیر نفت/ افزایش برد موشک‌ها‌ی ایران

این صد و هفتاد و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۳ مهرماه ۱۴۰۵ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
گزارشی از گیشه سینما در نیمه اول ۱۴۰۵

ریزش میلیونی مخاطبان سینما +جدول

سینما‌ها در حالی به استقبال فصل پاییز و اکران فیلم‌های جدید می‌روند که در ۶ ماه ابتدایی ۱۴۰۵ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیش از هفت میلیون و ۶۰۰ هزار نفر کاهش مخاطب داشتند.

کد خبر: ۲۰۵۹۴۹
۱۶:۵۸ - ۰۱ مهر ۱۴۰۵

ریزش میلیونی مخاطبان سینما +جدول

دیدارنیوز: در بررسی آمار فروش سینما‌ها همواره عوامل متعددی نقش دارند، اما به نظر می‌رسد روند طی شده در سال‌های اخیر بخصوص پس از دوران شیوع کرونا، تعداد مخاطب و میزان فروش گیشه را به جایی رسانده که اعداد و ارقام یکی دو دهه قبل به رویا شبیه شده‌اند.

البته اگرچه رقم کلی فروش فیلم‌ها از نظر ارزش عددی در این سال‌ها افزایش پیدا کرده، اما این اتفاق به لطف بالا رفتن قیمت بلیت است و اگر سنجش واقعی برمبنای تعداد مخاطبان باشد، افت محسوسی در این بخش مشاهده می‌شود.

ریزش میلیونی مخاطبان سینما +جدول

در نیمه اول امسال، ۲۲ فیلم در سینما‌ها اکران شدند که فروش مجموع آنها به رقم ۶۶۴ میلیارد و ۴۰۶ میلیون تومان رسیده است. در این مدت حدود ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به تماشای فیلم‌های اکران شده نشستند. 

در این ۶ ماه، جنگ ۴۰ روزه، شرایط اقتصادی حاکم بر کشور و همینطور احوال روحی مردم بر میزان استقبال از فیلم‌های اکران شده بی‌تأثیر نبوده، اما به دلیل آنکه بخشی از شرایط امسال از جمله جنگ، در سال گذشته نیز وجود داشت، مقایسه آمار ۶ ماه ابتدایی امسال و سال گذشته نشان می‌دهد که فیلم‌های عرضه شده بر پرده سینما‌ها نیز در کاهش مخاطب اثرگذاری قابل توجهی داشته‌اند.

در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۴، فروش کل حدود ۳۳ فیلمی که روی پرده رفته بودند، به ۱۰۲۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان رسیده بود و ۱۲ میلیون و ۸۱۳ هزار نفر هم برای تماشای فیلم‌ها بلیت خریدند که این رقم تقریباً نصف تماشاگران ۱۲ ماه سال ۱۴۰۴ بود.

این تعداد مخاطب نسبت به امسال کاهش ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار نفری تماشاگر را نشان می‌دهد و با توجه به اینکه نیمه اول سال قبل پرفروش‌ترین فیلم‌ها «پیر پسر»، «مرد عینکی» و «صددام» بودند، به نظر می‌رسد اگر امسال هم فیلم‌هایی که بتوانند مخاطب را به سینما بکشانند، اکران می‌شد شاید شرایط تغییر می‌کرد.

در این مدت بار‌ها برخی از سینماداران، تهیه کنندگان و پخش‌کننده‌ها خواستار نمایش بعضی فیلم‌های توقیفی همچون «قاتل و وحشی» و «شیشلیک» شدند و معتقد بودند اکران این نوع فیلم‌ها در شرایطی که بسیاری از مخاطبان فیلم‌بین هم رغبتی به سینما رفتن ندارند، می‌تواند آشتی دوباره‌ای را رقم بزند، اما این اتفاق نیفتاد و الان تنها این امیدواری وجود دارد که با اکران بعضی فیلم‌های پرستاره در نیمه دوم سال، گیشه سینما رونق پیدا کند. هرچند برخی پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که در پایان امسال با کاهش بیش از ۱۰ میلیون نفری مخاطب مواجه خواهیم شد.

در این زمینه محمد قنبری - مدیر پردیس سینمایی مگامال - با اشاره به جنگ ۴۰ روزه و اینکه در چنین موقعیتی حوزه فرهنگ اولین جایی است که تاثیر می‌پذیرد، در ارزیابی خود از فروش سینما در نیمه ابتدایی سال به ایسنا گفت: از ۲۱ فروردین که سینما‌ها بازگشایی شدند، خیلی از تهیه‌کنندگان به دلیل عادی نبودن شرایط حاضر به اکران فیلم‌هایشان نبودند ولی اکران فیلم «تهران کنارت» توانست تاثیر کوچکی بر سینما بگذارد که البته آن هم جوابگوی هزینه‌های سینما‌ها نبود. بعد از آن برنامه اکران سینما‌ها به دلیل برگزاری برنامه‌های مناسبتی و بعد ماه محرم تحت تاثیر قرار گرفت تا اینکه دو فیلم «زنده شور» و «استخر» روی پرده آمدند و گیشه سینما را تکان دادند. در این بین اجرای نمایش‌های کمدی در سالن‌های سینما نیز در کنار این دو فیلم کمک کردند تا بخشی از هزینه‌ها جبران شود و سینما‌ها وضعیت بهتری پیدا کنند.

وی ادامه داد: اخیراً هم با اکران فیلم‌های «سفینه نجات»، «اسکورت» و «خانوم والده» بخشی از مخاطب برای دیدن فیلم به سینما آمده و چرخه اقتصادی سینما در شهریور بهتر شده، اما باز هم به نسبت گذشته این روند قابل قبول نیست.

او پیش‌بینی کرد که در ۶ ماه دوم امسال با توجه به فیلم‌های اجتماعی و کمدی متنوعی قرار است اکران شوند همچون «بت»، «اردوبهشت»، «بورسیه» و «بی‌دار» می‌توان امیدوار بود که مخاطب بیشتری به سینما بیاید.

قنبری درباره بحث‌هایی که پیرامون قیمت بلیت سینما مطرح شده است نیز بیان کرد: قطعاً در قیاس با بسیاری از مشاغل دیگر در حوزه‌هایی مثل آرایشی و بهداشتی و مواد غذایی که قیمت‌ها هر روز و گاهی هر ساعت افزایش پیدا می‌کند، سینما به دنبال افزایش لحظه‌ای نیست و سالانه قیمت بلیت را تغییر می‌دهد. همین الان هم قیمت بلیت سینما بدون ارزش افزوده ۱۸۰ هزار تومان است در حالی که به نظرم با این وضعیت، کف قیمت بلیت سینما در ساعت‌های پیک، باید به ۵۰۰ هزار تومان برسد. البته برای بسیاری از خانواده‌ها پرداخت این رقم سخت خواهد بود ولی دست‌کم این امکان وجود دارد که رقم ۲۰۰ هزار تومانی بلیت (با ارزش افزوده) به ۳۰۰ هزار تومان برسد که در نیم بها ۱۵۰ هزار تومان شود. 

او در پایان افزود: هزینه شارژ سینما، پول برق، تعویض یک پروژکتور که حداقل از یک میلیارد تومان شروع می‌شود و بسیاری موارد دیگر هزینه‌های ماهانه سینما را افزایش می‌دهد، اما با این حال قیمت بلیت هم نباید اندازه‌ای باشد که مخاطب نتواند به سینما بیاید، به همین دلیل معتقدم اگر فیلم خوب اجتماعی، کمدی و کودک روی پرده باشد وضریب اِشغال سینما بالا رود با همین شرایط هم امورات سینما می‌گذرد.

در ادامه آخرین آمار فروش و تعداد تماشاگران فیلم‌های اکران شده تا ۳۱ شهریور سال ۱۴۰۵ را براساس اطلاعات سمانه مدیریت و فروش اکران (سمفا) مشاهده می‌کنید. 

در این مدت همانند سال قبل یک فیلم غیرکمدی پرفروش‌تر از باقی فیلم‌ها بوده است. اما نکته قابل تأمل این است که در بین این فیلم‌ها فقط دو اثر توانسته‌اند بیش از یک میلیون نفر مخاطب داشته باشند و بعد از آن یک فیلم با حدود ۵۰۰ هزار نفر مخاطب قرار دارد و بقیه‌ای با فاصله‌ای قابل توجه کمتر از ۴۰۰ هزار بلیت فروخته‌اند. این میزان در مقایسه با جمعیت کل کشور و آماری که از راه‌اندازی سالن سینما در شهر‌های مختلف ارائه می‌شود جای بررسی و تحلیل کارشناسی دارد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: سینما گیشه سینما
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۱۵ مهر
امروز چهارشنبه ۱۵ مهر
امروز چهارشنبه ۱۵ مهر
امروز چهارشنبه ۱۵ مهر