تیتر امروز

حمله به فرودگاه ملک خالد؛ لغو پرواز‌های ترکیه و کویت به ریاض/ ظریف: روبیو مخالف مذاکره است/ ترامپ در رویای «نوبل»؛ ۸ جنگ را پایان دادم، جایزه ندادند!
تحولات هرمز و تحریم‌های اقتصادی (روز صد‌وهشتادوپنجم آتش‌بس)

حمله به فرودگاه ملک خالد؛ لغو پرواز‌های ترکیه و کویت به ریاض/ ظریف: روبیو مخالف مذاکره است/ ترامپ در رویای «نوبل»؛ ۸ جنگ را پایان دادم، جایزه ندادند!

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا همچنان ادامه دارد و آتش‌بس شکننده پس از جنگ چهل روزه، فعلا...
«تحریم» ام‌الفساد اقتصاد ایران است/ قرار نیست همه مردم ارز بخرند/ باید به سمت ترک تخاصم برویم
گفت‌وگوی دیدارنیوز در برنامه «تنگنا» با حمید حسینی، فعال اقتصادی

«تحریم» ام‌الفساد اقتصاد ایران است/ قرار نیست همه مردم ارز بخرند/ باید به سمت ترک تخاصم برویم

در نهمین قسمت از فصل جدید برنامه «تنگنا» میزبان حمید حسینی، فعال اقتصادی بودیم و درباره سقوط ارزش پول ملی، اقدام بانک مرکزی برای فروش ارز، اهمیت مذاکرات ایران و آمریکا، نقش جنگ و تحریم‌ها در...
کیفیت نگهداری و حفظ فضای مناسب برای ورزش می‌تواند مستقیما بر تجربه استفاده‌کنندگان از این فضای شهری تأثیر بگذارد

بوستان کشاورز رشت؛ از شور و نشاط ورزش صبحگاهی تا چشمه‌ای که چشم‌انتظار ساماندهی است

بوستان کشاورز رشت در خیابان رسالت، یکی از فضا‌های شهری است که به‌ویژه در ساعات ابتدایی روز، میزبان شهروندانی است که برای ورزش، پیاده‌روی و گذراندن ساعتی در فضای سبز به این بوستان مراجعه می‌کنند.

کد خبر: ۲۰۵۹۲۹
۱۱:۳۶ - ۰۱ مهر ۱۴۰۵

بوستان کشاورز رشت؛ از شور و نشاط ورزش صبحگاهی تا چشمه‌ای که چشم‌انتظار ساماندهی است

دیدارنیوز: (رشت) ـ گزارش میدانی: بوستان کشاورز رشت در خیابان رسالت، یکی از فضا‌های شهری است که به‌ویژه در ساعات ابتدایی روز، میزبان شهروندانی است که برای ورزش، پیاده‌روی و گذراندن ساعتی در فضای سبز به این بوستان مراجعه می‌کنند.

صبح که وارد بوستان می‌شویم، حضور گروه‌های مختلف سنی، تصویری از تحرک و نشاط را به نمایش می‌گذارد؛ از جوانانی که به انجام حرکات ورزشی مشغول‌اند تا سالمندانی که مسیر‌های بوستان را برای پیاده‌روی انتخاب کرده‌اند. در گوشه‌ای نیز بازی تنیس روی میز جریان دارد و هرکدام از این فعالیت‌ها بخشی از زندگی روزمره این فضای عمومی را شکل داده است.

بوستان کشاورز رشت؛ از شور و نشاط ورزش صبحگاهی تا چشمه‌ای که چشم‌انتظار ساماندهی است

اما در کنار این فضای پرتحرک، بخش‌هایی از بوستان نیز با موضوعاتی مواجه است که نیازمند توجه و ساماندهی به نظر می‌رسد.

در بدو ورود به بوستان، در امتداد دیوار، آب چشمه به‌صورت پراکنده از نقاط مختلف خارج شده و به اطراف می‌ریزد. در مجاورت این چشمه، سنگ‌هایی با ارتفاع متفاوت به شکلی شبیه یک سازه صخره‌ای ایجاد شده است.

بوستان کشاورز رشت؛ از شور و نشاط ورزش صبحگاهی تا چشمه‌ای که چشم‌انتظار ساماندهی است

بر اساس آنچه در محل مشاهده می‌شود، قرار بوده با اجرای طرحی برای بهسازی چشمه و ایجاد فواره، آب از ارتفاع این سازه به سمت پایین جریان پیدا کند و علاوه بر ساماندهی مسیر آب، جلوه بصری مناسبی نیز برای بوستان ایجاد شود.

با این حال، به گفته افراد حاضر در محل، اجرای این طرح حدود دو سال است که به سرانجام نرسیده است. وضعیت فعلی چشمه باعث شده آب به‌صورت پراکنده در اطراف جاری شود؛ موضوعی که برخی استفاده‌کنندگان بوستان خواستار ساماندهی آن هستند.

بوستان کشاورز رشت؛ از شور و نشاط ورزش صبحگاهی تا چشمه‌ای که چشم‌انتظار ساماندهی است

موضوع دیگری که در بازدید از بوستان به چشم می‌آید، عملیات ساخت‌وساز در بخشی از محوطه است. حدود ۱۰۰ متر از محل نگهبانی ورودی اصلی تا بخش میانی زمین، محدوده‌ای که به گفته برخی مراجعه‌کنندگان در گذشته در آن فواره‌ای وجود داشته و چشم‌انداز مناسبی ایجاد می‌کرد، تخریب شده و اکنون ساختمانی در این قسمت در حال احداث است.

افراد حاضر در بوستان عنوان می‌کنند که این ساختمان قرار است برای دفتر و نگهبانی مورد استفاده قرار گیرد؛ با این حال، درباره ضرورت انتخاب این نقطه و نحوه جانمایی آن، پرسش‌هایی از سوی برخی شهروندان مطرح است یکی از مراجعه‌کنندگان قدیمی بوستان که خود را آقای شعبانی معرفی می‌کند و می‌گوید سال‌هاست برای ورزش به این مکان مراجعه دارد، درباره احداث ساختمان جدید می‌گوید: وقتی در ورودی بوستان نگهبانی دارد، چرا بهترین مکان پارک را تخریب و تبدیل به نگهبانی می‌کنند؟.

بوستان کشاورز رشت؛ از شور و نشاط ورزش صبحگاهی تا چشمه‌ای که چشم‌انتظار ساماندهی است

شعبانی همچنین یکی دیگر از دغدغه‌های خود را وضعیت آب چشمه عنوان می‌کند و می‌پرسد: «چرا آب چشمه به یک سو یا یک جهت هدایت نمی‌شود؟»

این اظهارات، پرسشی را درباره نحوه طراحی و اجرای طرح ساماندهی چشمه و همچنین ضرورت اطلاع‌رسانی درباره کاربری و جانمایی ساختمان در حال احداث مطرح می‌کند؛ موضوعی که برای پاسخ دقیق به آن، توضیح متولیان بوستان و مدیریت شهری ضروری است.

در سوی دیگر بوستان، گروهی از دانشگاه علوم پزشکی نیز در حال سنجش فشار خون مراجعه‌کنندگان هستند. شهروندان با مراجعه به این گروه، فشار خون خود را اندازه‌گیری می‌کنند و توصیه‌های مرتبط با سلامت دریافت می‌کنند.

بوستان کشاورز رشت؛ از شور و نشاط ورزش صبحگاهی تا چشمه‌ای که چشم‌انتظار ساماندهی است

در میان مراجعه‌کنندگان، آقای خاورانی، بازنشسته ارتش، نیز حضور دارد. او که بر اساس اظهاراتش با ورزش منظم توانسته فشار خون خود را در محدوده طبیعی نگه دارد، می‌گوید داروی فشار خون مصرف نمی‌کند. خاورانی پس از انجام سنجش فشار خون، به‌عنوان یکی از افرادی که وضعیت مناسبی داشته، هدیه‌ای نیز دریافت می‌کند.

بوستان کشاورز رشت در ساعات صبح، تنها یک فضای سبز شهری نیست؛ محلی است که گروهی از شهروندان آن را برای ورزش، پیاده‌روی و فعالیت‌های اجتماعی روزمره خود انتخاب کرده‌اند.

در عین حال، وضعیت چشمه، نحوه هدایت آب، سرنوشت طرح ایجاد فواره و همچنین ساخت‌وساز انجام‌شده در بخشی از محوطه، از جمله موضوعاتی است که مراجعه‌کنندگان درباره آن پرسش‌هایی دارند.

پاسخ مسئولان شهری درباره علت تأخیر در اجرای طرح بهسازی چشمه، وضعیت پروژه فواره، هزینه‌های انجام‌شده، کاربری دقیق ساختمان در حال احداث و علت انتخاب این محل برای ساخت‌وساز می‌تواند ابعاد این موضوع را برای شهروندان روشن کند.

در نهایت، آنچه در این بازدید بیش از همه به چشم می‌آید، حضور پررنگ شهروندانی است که بوستان را بخشی از زندگی روزمره خود می‌دانند؛ بنابراین کیفیت نگهداری، ساماندهی امکانات و حفظ فضای مناسب برای ورزش و تفریح می‌تواند مستقیماً بر تجربه استفاده‌کنندگان از این فضای شهری تأثیر بگذارد.

سیدمحمد جعفرنژاد

خبرنگار دیدارنیوز و فعال رسانه‌ای

برچسب ها: رشت گیلان
ارسال نظرات
امروز شنبه ۱۸ مهر
امروز شنبه ۱۸ مهر
امروز شنبه ۱۸ مهر
امروز شنبه ۱۸ مهر