تیتر امروز

حمله به فرودگاه ملک خالد؛ لغو پرواز‌های ترکیه و کویت به ریاض/ ظریف: روبیو مخالف مذاکره است/ ترامپ در رویای «نوبل»؛ ۸ جنگ را پایان دادم، جایزه ندادند!
تحولات هرمز و تحریم‌های اقتصادی (روز صد‌وهشتادوپنجم آتش‌بس)

حمله به فرودگاه ملک خالد؛ لغو پرواز‌های ترکیه و کویت به ریاض/ ظریف: روبیو مخالف مذاکره است/ ترامپ در رویای «نوبل»؛ ۸ جنگ را پایان دادم، جایزه ندادند!

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا همچنان ادامه دارد و آتش‌بس شکننده پس از جنگ چهل روزه، فعلا...
«تحریم» ام‌الفساد اقتصاد ایران است/ قرار نیست همه مردم ارز بخرند/ باید به سمت ترک تخاصم برویم
گفت‌وگوی دیدارنیوز در برنامه «تنگنا» با حمید حسینی، فعال اقتصادی

«تحریم» ام‌الفساد اقتصاد ایران است/ قرار نیست همه مردم ارز بخرند/ باید به سمت ترک تخاصم برویم

در نهمین قسمت از فصل جدید برنامه «تنگنا» میزبان حمید حسینی، فعال اقتصادی بودیم و درباره سقوط ارزش پول ملی، اقدام بانک مرکزی برای فروش ارز، اهمیت مذاکرات ایران و آمریکا، نقش جنگ و تحریم‌ها در...

بیانیه بریکس: مخالفت با تحریم‌های یک‌جانبه، رعایت امنیت هسته‌ای

رهبران گروه بریکس در بیانیه‌ای مشترک که پس از نشست امروز در دهلی نو منتشر شده است، با ابراز نگرانی از درگیری‌های ادامه‌دار در جهان و افزایش خطرات تهدید‌ها و جنگ‌های هسته‌ای خواستار پاسخ به آنها با روش دیپلماتیک شده و مخالفت خود را با تحریم‌های یک‌جانبه و تبعیض‌آمیز اعلام کردند.

کد خبر: ۲۰۵۳۸۷
۱۷:۱۳ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۵

بیانیه بریکس: مخالفت با تحریم‌های یک‌جانبه، رعایت امنیت هسته‌ای

دیدارنیوز: سران کشور‌های بریکس پس از نشست امروز در دهلی نو در بیانیه‌ای درباره درگیری‌های ادامه‌دار در سراسر جهان، قطبی‌سازی و چندپارگی در نظم جهانی ابراز نگرانی کردند.

رهبران این کشور‌ها از جامعه بین‌المللی خواستند به چالش‌ها با ابزار‌های دیپلماتیک پاسخ دهند.

با توجه به تهدید‌های رئیس‌جمهور آمریکا به تکرار تجاوزگری علیه تاسیسات اتمی ایران، در این بیانیه درباره افزایش مخاطرات تهدید‌ها و جنگ‌های هسته‌ای ابراز نگرانی شده است.

رهبران بریکس درباره حملات عمدی به تاسیسات اتمی تحت پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ابراز نگرانی کرده و گفتند: «ما به طور جدی نگران حملات عمدی به تاسیسات غیرنطامی و تاسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای تحت پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با نقض قطعنامه‌های بین‌المللی و قطعنامه‌های مرتبط با آژانس هستیم.»

در ادامه این بیانیه تاکید شده است: «پادمان‌ها، ایمنی و امنیت هسته‌ای همواره باید به منظور حفاظت از افراد و محیط زیست از آسیب‌ها و خطرات رعایت شود.»

آمریکا و رژیم صهیونیستی در جنگ‌های تحمیلی دوم و سوم بار‌ها تاسیسات اتمی فعال و تحت پادمان ایران را هدف قرار دادند. محوطه نیروگاه اتمی بوشهر که دارای نیروگاه فعال است بار‌ها هدف پرتابه‌های دشمن قرار گرفت. تاسیسات غنی‌سازی ایران در اصفهان، فردو و نطنز نیز از سوی آمریکا با بمب‌های سنگرشکن مورد حمله قرار گرفتند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اخیرا نیز تهدید به هدف قرار دادن تاسیسات اتمی ایران در کوه کلنگ کرده است که با هشدار مقامات ایرانی مبنی بر پاسخ قاطعانه به هرگونه تجاوزگری مواجه شد.

تحریم‌ها

در این بیانیه همچنین با تحریم‌های یکجانبه و ناقض قوانین بین‌المللی که نمونه آن تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا علیه ایران است، مخالفت شده و آمده است: ما با تمامی تدابیر یک‌جانبه، تنبیهی و تبعیض‌آمیز که مطابق قوانین بین‌المللی نیستند، مخالفیم.

غزه

رهبران بریکس در بیانیه مشترک، رژیم صهیونیستی را به دلیل اقداماتش در غزه و لبنان به شدت محکوم کردند. آنها بر مخالفت قاطع با کوچ اجباری فلسطینیان تحت هر بهانه‌ای و هرگونه تغییر جمعیتی یا جغرافیایی در غزه تاکید کرده و استفاده از گرسنگی دادن به عنوان ابزار جنگی، حملات به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی — از جمله مراکز درمانی — و ممانعت از دسترسی به کمک‌های بشردوستانه را محکوم کردند.

در این بیانیه با اشاره به تدابیر موقت دیوان بین‌المللی دادگستری که بر تعهد قانونی اسرائیل برای تضمین ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه تأکید دارد، از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد و برخورداری از نمایندگی مناسب در سازمان‌های بین‌المللی حمایت شده است.

در همین راستا، رهبران بریکس با ابراز «نگرانی عمیق» نسبت به خشونت‌های ادامه‌دار در غزه با وجود توافق آتش‌بس اکتبر ۲۰۲۵، خواستار پایان یافتن «هرگونه سیاست با هدف آوارگی اجباری فلسطینیان از نوار غزه» شدند.

کشور‌های عضو در این بیانیه همچنین «نسبت به ترتیباتی که ممکن است حقوق غیرقابل‌سلب ملت فلسطین را خدشه‌دار کند و اشغال را مشروعیت بخشد یا طولانی کند» ابراز نگرانی کردند.

در این بیانیه آمده است: «ما تایید می‌کنیم که راهکار عادلانه و پایدار برای مناقشه اسرائیل و فلسطین تنها از طریق ابزار‌های مسالمت‌آمیز قابل دستیابی است و به تحقق حقوق مشروع ملت فلسطین، از جمله حق تعیین سرنوشت و بازگشت، بستگی دارد.»

این اتحادیه همچنین بر «نیاز به مشارکت در تلاش‌های پیشگیری از مناقشه، از جمله از طریق پرداختن به علل ریشه‌ای آنها» تاکید کرد.

در این بیانیه مطرح شد: «ما خواستار نقش فعال سازمان‌های منطقه‌ای در پیشگیری و حل‌وفصل مناقشات هستیم و از همه تلاش‌های موثر برای حل مسالمت‌آمیز بحران‌ها حمایت می‌کنیم.»

لبنان

رهبران بریکس نقض مداوم آتش‌بس و همچنین نقض حاکمیت و تمامیت ارضی لبنان را محکوم کرده و خواستار پایبندی تل‌آویو به مفاد توافق‌شده با دولت لبنان و خروج نیرو‌های اشغالگر از تمامی اراضی لبنان شده و تمامی حملات علیه تأسیسات و پرسنل نیرو‌های حافظ صلح سازمان ملل در لبنان (یونیفیل) را محکوم کردند.

رهبران همچنین به خاطر جان باختن چهار نیروی حافظ صلح اندونزیایی و سایر نیرو‌های حافظ صلح ابراز همدردی کرده و خواستار پاسخگو کردن عاملان این حملات شدند.

تجارت جهانی

رهبران بریکس در میانه درگیری‌ها درجهان، از جنگ اوکراین و روسیه تا غرب آسیا که تولید و صادرات انرژی را تحت تاثیر قرار داده است، بر تقویت امنیت انرژی و تضمین تامین بی‌وقفه آن تاکید کردند.

کشور‌های بریکس همچنین حمایت قوی خود را از درخواست‌های اتیوپی و ایران برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی اعلام کردند.

رهبران بریکس همچنین خواستار اصلاح این سازمان و تقویت یک «نظام تجارت چندجانبه غیرتبعیض‌آمیز، باز، عادلانه، شفاف، منصفانه، فراگیر، قابل‌پیش‌بینی و مبتنی بر قواعد» شدند.

این بیانیه می‌افزاید: «ما به‌طور سازنده در اصلاح سازمان تجارت جهانی مشارکت خواهیم کرد تا اعتبار، اثربخشی، فراگیری و مرتبط بودن آن را تقویت کنیم و اقتصاد جهانی باز بسازیم.»

بریکس یک اتحادیه بین‌دولتی است که در سال ۲۰۰۶ توسط برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد و آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱ به آن پیوست. چندین کشور دیگر نیز از سال ۲۰۲۴ به بریکس پیوسته‌اند. هند ریاست دوره‌ای سال ۲۰۲۶ بریکس را بر عهده دارد.

هجدهمین نشست بریکس در روز‌های ۱۲ و ۱۳ سپتامبر (۲۱ و ۲۲ شهریور) در دهلی نو در حال برگزاری است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: بریکس نشست بریکس
ارسال نظرات
امروز شنبه ۱۸ مهر
امروز شنبه ۱۸ مهر
امروز شنبه ۱۸ مهر
امروز شنبه ۱۸ مهر