تیتر امروز

ادعای منبع اسرائیلی: حماس برای حملات جدید آماده می‌شود/ نیویورک‌تایمز: حمله جنگنده‌های پاکستانی به حوثی‌ها/ پنتاگون و احتمال حمله به ایران
تحولات هرمز و تحریم‌های اقتصادی (روز صد‌وهشتادوسوم آتش‌بس - بروز رسانی می‌شود)

ادعای منبع اسرائیلی: حماس برای حملات جدید آماده می‌شود/ نیویورک‌تایمز: حمله جنگنده‌های پاکستانی به حوثی‌ها/ پنتاگون و احتمال حمله به ایران

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا همچنان ادامه دارد و آتش‌بس شکننده پس از جنگ چهل روزه، فعلا...
جیغ‌های بنفش ارزی غوغائیان؛ دل‌سوزی یا فریب افکار عمومی؟
یادداشتی به قلم رحمت‌اله بیگدلی

جیغ‌های بنفش ارزی غوغائیان؛ دل‌سوزی یا فریب افکار عمومی؟

رحمت‌اله بیگدلی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در یادداشتی با عنوان «جیغ‌های بنفش ارزی غوغائیان؛ دل‌سوزی یا فریب افکار عمومی؟» به انتقاد از برخی واکنش‌ها به سیاست جدید بانک مرکزی در خصوص فروش ارز پرداخت...
احتمال دور تازه درگیری با ایران/ تراستی‌ها و استعفای وزیر نفت/ افزایش برد موشک‌ها‌ی ایران
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

احتمال دور تازه درگیری با ایران/ تراستی‌ها و استعفای وزیر نفت/ افزایش برد موشک‌ها‌ی ایران

این صد و هفتاد و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۳ مهرماه ۱۴۰۵ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
میانگین سنی مدیران ارشادی بالاست

وزیر ارشاد: نباید با سلیقه مدیران مسن برای جوانان تصمیم‌گیری کنیم

عباس صالحی، وزیر ارشاد با بیان اینکه نباید با سلیقه نسل مسن برای جوانان تصمیم‌گیری کنیم، گفت: میانگین سنی مدیران ما حدود ۵۰ تا ۶۰ سال است؛ بنابراین ما بین دو رویکرد قرار داشتیم؛ اینکه از داخل بدنه وزارت فرهنگ نیروی مدیریتی انتخاب کنیم یا نیرو‌های جوان‌تری را از بیرون وارد کنیم که طبیعتا زمان می‌برد تا با شرایط وزارتخانه آشنا شوند.

کد خبر: ۲۰۴۹۶۴
۱۱:۱۶ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۵

وزیر ارشاد: نباید با سلیقه مدیران مسن برای جوانان تصمیم‌گیری کنیم

دیدارنیوز: تغییر نسل‌ها و فاصله گرفتن بخشی از مصرف فرهنگی جوانان از ساختار‌های رسمی، وزارت فرهنگ را با یک پرسش جدی مواجه می‌کند؛ سیاست‌گذاری فرهنگی را چه نسلی و با چه شناختی از نسل جدید انجام می‌دهد؟ وزیر ارشاد ضمن تأکید بر ضرورت به رسمیت شناختن تغییرات نسلی در حوزه‌های فرهنگی، میانگین سنی مدیران ارشادی را ۵۰ تا ۶۰ سال اعلام و تأکید کرد: «نباید با سلیقه نسل مسن و نسل میانسال درباره نسل جدید تصمیم‌گیری کنیم.»

سید عباس صالحی در گفت‌و‌گو با ایسنا، درباره نسبت سیاست‌های فرهنگی با تغییرات نسلی و اینکه آیا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند برای نسلی که بخش قابل توجهی از مصرف فرهنگی خود را خارج از ساختار‌های رسمی دریافت می‌کند، برنامه‌ریزی غیر دستوری داشته باشد، اظهار کرد: آن چیزی که ما در حوزه وزارت فرهنگ طبیعتا باید مورد توجه قرار دهیم، تغییرات ذائقه‌ای است و اینکه چگونه می‌توان با این تغییر ذائقه همراه شد؛ به‌گونه‌ای که از یک طرف با اصالت‌ها و ارزش‌های قطعی و پایدار اجتماعی ناسازگار نباشد و از طرف دیگر نیز تغییرات طبیعی نسلی را نادیده نگیرد.

صالحی افزود: ما در وزارت فرهنگ در این زمینه طبیعتا دو حوزه داریم؛ یک بخش مربوط به مجوز‌هایی است که صادر می‌کنیم و بخش دیگر به تولیداتی مربوط می‌شود که انجام می‌دهیم یا از آنها حمایت می‌کنیم. تأکیدی که به دوستان در حوزه مجوز‌ها داشته‌ایم، همین بوده که در حوزه موسیقی، تئاتر، سینما و کتاب، تغییرات ذائقه نسلی مورد توجه قرار گیرد و این‌گونه نباشد که ما صرفا بر اساس عرف نسل پیشین عمل کنیم.

نباید با سلیقه نسل مسن برای جوانان تصمیم‌گیری کنیم

او با تأکید بر اینکه توجه به تغییرات نسلی به معنای کنار گذاشتن ارزش‌ها و قوانین نیست، گفت: البته این به معنای آن نیست که ارزش‌های پایدار و قوانین را نادیده بگیریم، اما آنجا که موضوع در فضای سلیقه‌های اجتماعی قرار می‌گیرد، نباید با سلیقه نسل مسن و نسل میانسال درباره نسل جدید تصمیم‌گیری کنیم. در حوزه مجوزها، دوستان با همین نگاه موظف و در حال کار هستند؛ البته ممکن است در مصادیق، خطا‌هایی نیز صورت بگیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حوزه تولیدات فرهنگی نیز اظهار کرد: در حوزه تولیدات نیز همین رویکرد را دنبال می‌کنیم، به‌خصوص در حوزه‌هایی که بیشتر با نسل جدید سروکار دارند؛ مانند بازی‌های رایانه‌ای که بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در آن حوزه فعالیت می‌کند، بنیاد پویانمایی و حوزه‌های مشابه که با نسل جوان‌تر ارتباط دارند. در حوزه فیلم‌های سینمایی کوتاه و مستند نیز حمایت‌هایی صورت گرفته و هم از ارتباط بیشتر و حمایت از تولیداتی که با ذائقه و نیاز‌های نسل جدید ارتباط دارند، استقبال می‌کنیم.

بی‌انگیزگی بدنه وزارتخانه پس از دولت سیزدهم

او در ادامه درباره ترکیب سنی مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ضرورت استفاده بیشتر از مدیران جوان برای ایجاد ارتباط بهتر با نسل جدید، با اشاره به شرایطی که در آغاز فعالیت دولت چهاردهم در بدنه وزارت فرهنگ وجود داشت، اظهار کرد: در دولت سیزدهم رویکردی وجود داشت که بخشی از نیرو‌های مدیریتی از بیرون وزارت فرهنگ وارد شوند، اما در آغاز دولت چهاردهم، من در بدنه وزارتخانه نوعی بی‌اعتمادی و به‌تبع آن بی‌انگیزگی احساس می‌کردم که طبیعتا می‌توانست آثار خودش را داشته باشد.

او افزود: به همین دلیل، بیشتر به منابع مدیریتی داخل وزارتخانه اتکا کردیم. البته یک نکته مهم این است که به دلایل مختلف، در یکی دو دهه اخیر نتوانسته‌ایم جذب نیروی انسانی جوان‌تر را به اندازه کافی در وزارتخانه داشته باشیم.

میانگین سنی مدیران ارشادی بالاست

صالحی با اشاره به بالا بودن میانگین سنی مدیران وزارت فرهنگ گفت: همان‌طور که اشاره کردید، میانگین سنی مدیران ما حدود ۵۰ تا ۶۰ سال است؛ بنابراین ما بین دو رویکرد قرار داشتیم؛ اینکه از داخل بدنه وزارت فرهنگ نیروی مدیریتی انتخاب کنیم یا نیرو‌های جوان‌تری را از بیرون وارد کنیم که طبیعتا زمان می‌برد تا با شرایط وزارتخانه آشنا شوند.

او توضیح داد: نیرو‌های داخل وزارتخانه این حوزه را می‌شناسند و با اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه ارتباط دارند، در حالی که نیرو‌های تازه‌وارد از بیرون باید مدتی را برای شناخت این فضا طی کنند. از سوی دیگر، متأسفانه نیرو‌های جوان‌تر مجموعه نیز در سطوح عالی مدیریت، کمتر فرصت حضور پیدا کرده‌اند. البته همه مدیران ما چنین شرایطی ندارند و مدیران جوان نیز در مجموعه وزارت فرهنگ حضور دارند، اما وقتی درباره میانگین سنی صحبت می‌کنیم، این واقعیت وجود دارد.

استفاده از مدیران جوان توصیه درستی است

صالحی با بیان اینکه جوان‌تر شدن مدیریت می‌تواند به ارتباط بهتر با نسل جدید کمک کند، اظهار کرد: برداشت من این است که هر مقدار مدیریت جوان‌تر باشد، فرصت ارتباطی و نسلی بهتری ایجاد می‌کند، اما تلاش ما در این دوره این بوده که با مدیران صحبت کنیم و از آنها بخواهیم خودشان را از زمانه‌ای که شخصیتشان در آن شکل گرفته، خارج کنند و بیشتر با فضای جدید ارتباط برقرار کنند. مدیران در این مسیر تلاش کرده‌اند و ممکن است هنوز این تلاش‌ها کافی نبوده باشد، اما در عین حال خود را مکلف به حرکت در این مسیر می‌دانستند. با این حال، اینکه بتوانیم این وضعیت را باز هم ترمیم کنیم و از مدیران جوان‌تر استفاده کنیم، حتما می‌تواند به عنوان یک توصیه درست مورد توجه قرار گیرد و ان‌شاءالله این اتفاق نیز بیشتر رخ دهد.

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۶ مهر
امروز پنجشنبه ۱۶ مهر
امروز پنجشنبه ۱۶ مهر
امروز پنجشنبه ۱۶ مهر