تیتر امروز

صدای انفجار در مکه و جده/ سفر عراقچی به چین تایید شد/ انفجار کنترل‌شده در جنوب اصفهان
عملیات «طرد اقتصادی» علیه ایران و تنش در تنگه هرمز (روز صد‌وشصتم آتش‌بس - بروز رسانی می‌شود)

صدای انفجار در مکه و جده/ سفر عراقچی به چین تایید شد/ انفجار کنترل‌شده در جنوب اصفهان

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا همچنان ادامه دارد و آتش‌بس شکننده پس از جنگ چهل روزه، فعلا...
چین میانجی جدید ایران و آمریکا/ درخواست رسایی برای عدم‌ کفایت رئیس جمهور/ بابک زنجانی و عبور از روی حسن روحانی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

چین میانجی جدید ایران و آمریکا/ درخواست رسایی برای عدم‌ کفایت رئیس جمهور/ بابک زنجانی و عبور از روی حسن روحانی!

این صد و شصت و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۳ شهریورماه ۱۴۰۵ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
آسیب‌شناسی راهبردی نظام اطلاعاتی؛ از امنیت سیاسی تا امنیت ملی مردم‌محور
یادداشتی به قلم علی هاشمی، مدرس دانشگاه و مدیر اسبق کمیته امنیتی مجمع تشخیص مصلحت نظام

آسیب‌شناسی راهبردی نظام اطلاعاتی؛ از امنیت سیاسی تا امنیت ملی مردم‌محور

علی هاشمی، مدرس دانشگاه و مدیر اسبق کمیته امنیتی مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادداشتی با موضوع امنیت ملی نوشت: اگر نظام تصمیم‌سازی کشور بتواند واقعیت را بی‌پرده ببیند، نقد را تحمل کند، اطلاعات را...
عدم افزایش رقم کالابرگ، تأمین مایحتاج زندگی را برای اقشار کم‌درآمد و ضعیف با دشواری مواجه کرده است

یوسفی، نماینده مجلس: مردم زیر بار گرانی‌ها بی‌پناه شده‌اند/ امروز کسی پاسخگوی وضعیت موجود نیست

مجتبی یوسفی، نماینده مجلس شورای اسلامی با انتقاد از دولت پزشکیان گفت: در طرح‌های بنزینی و امثال آن دولت و مسئولان وزارت اقتصاد شانه خالی خواهند کرد و مردم بی‌پناه، بی‌پناه‌تر خواهند شد. این در حالی است که تصمیمات اقتصادی باید با شفافیت، پاسخگویی و در نظر گرفتن توان مالی خانوار‌ها اتخاذ شود تا فشار بیشتری بر زندگی مردم وارد نشود.

کد خبر: ۲۰۴۵۴۰
۱۰:۰۸ - ۰۵ شهريور ۱۴۰۵

یوسفی، نماینده مجلس: مردم زیر بار گرانی‌ها بی‌پناه شده‌اند/ برخی مسوولان به‌جای حل بحران، بحران ایجاد می‌کنند

دیدارنیوز: یک نماینده مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از عملکرد تیم اقتصادی دولت و افزایش قیمت کالا‌ها و ارز، گفت: بخشی از مشکلات اقتصادی ممکن است ناشی از شرایط جنگی باشد، اما نمی‌توان رهاشدگی، گرانی‌ها و سوءمدیریت موجود را به جنگ نسبت داد؛ دولت باید با برنامه‌ریزی و تصمیمات فوری، از تشدید فشار معیشتی بر مردم جلوگیری کند.

مجتبی یوسفی در گفت‌و‌گو با ایلنا، درباره اینکه امروز مردم شاهد افزایش سرسام‌آور قیمت کالا‌ها و خدمات در کشور هستند و همین امر نگرانی‌هایی را برای آنها در حوزه معیشت و اقتصاد به وجود آورده است، گفت: امروز به نظرم می‌رسد برخی از مسئولان فراموش کرده‌اند که وظیفه اصلی‌شان اداره کشور و کاهش فشار‌های اقتصادی بر مردم است، نه گران‌سازی به بهانه‌های مختلف؛ گاهی این گران‌سازی و دست در جیب مردم کردن نیز به بهانه اجرای طرح‌های حمایتی از اقشار ضعیف صورت می‌گیرد. در حالی که مردم انتظار دارند مسئولان با برنامه‌ریزی دقیق، کنترل بازار و تصمیمات کارشناسی، از افزایش بیشتر هزینه‌های زندگی جلوگیری کنند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد:سوءمدیریت در تیم اقتصادی دولت با مسئولیت وزیر اقتصاد به‌وضوح دیده می‌شود. امروز ما دیگر شاهد رهاشدگی گرانی‌ها هستیم و متأسفانه برنامه مشخصی برای کنترل قیمت‌ها و حمایت مؤثر از معیشت مردم مشاهده نمی‌شود. این وضعیت فشار مضاعفی بر خانوار‌ها وارد کرده و ضرورت اصلاح سیاست‌های اقتصادی را دوچندان کرده است.

وی افزود: اتفاقاً طرح‌هایی که امروز برخی از آنها به‌عنوان حمایت از مردم نام می‌برند، نه حمایت از مردم، بلکه طرح‌هایی برای نقره‌داغ کردن آنان است. طرح‌هایی که آقای سقا و برخی دیگر در بحث بنزین مطرح می‌کنند، در کنار گرانی‌هایی که اکنون در بازار ارز و دلار شاهد آن هستیم، نشان می‌دهد تیم اقتصادی دولت، با مسئولیت وزیر اقتصاد و به‌تبع آن معاون اول، تقریباً جز برگزاری جلسات پرطمطراق، سخنرانی و بعضاً انتصاب مدیران ناکارآمد و سفارشی، کار دیگری انجام نمی‌دهد.

یوسفی با بیان اینکه کمی به فکر سفره خالی مردم، که نه تنها کوچک شده بلکه جمع شده است، باشیم، اظهار داشت: امروز عدم افزایش رقم کالابرگ، تأمین مایحتاج زندگی را برای اقشار کم‌درآمد و ضعیف با دشواری مواجه کرده است. در حالی که این اقدام یکی از طرح‌های وزارت اقتصاد بوده است، امروز کسی پاسخگوی وضعیت موجود نیست. انتظار می‌رود مسئولان با توجه به شرایط اقتصادی و افزایش هزینه‌های زندگی، برای تقویت قدرت خرید مردم و تأمین کالا‌های اساسی، تصمیمات فوری و مؤثری اتخاذ کنند.

وی خاطرنشان کرد: البته بعد‌ها هم حتماً همین وضعیت را خواهیم داشت؛ همان‌گونه که در موضوع ارز ترجیحی و گرانی قوت غالب مردم، که هیچ‌کس مسئولیت آن را نمی‌پذیرد، شاهد بودیم. در طرح‌های بنزینی و امثال آن نیز دولت و مسئولان وزارت اقتصاد شانه خالی خواهند کرد و مردم بی‌پناه، بی‌پناه‌تر خواهند شد. این در حالی است که تصمیمات اقتصادی باید با شفافیت، پاسخگویی و در نظر گرفتن توان مالی خانوار‌ها اتخاذ شود تا فشار بیشتری بر زندگی مردم وارد نشود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قطعاً یکی از موضوعاتی که از روز اول دنبال کرده‌ایم و هزینه مطالبه‌گری آن را نیز به نیابت از مردم خواهیم پرداخت، این است که با مسئولان ناتوان رودربایستی نداریم، عنوان کرد: به نظرم می‌رسد باید صحن علنی مجلس تشکیل شود. در حال حاضر، مجلس مجازی از نظر کارکرد، چه در حوزه قانون‌گذاری و چه در حوزه نظارت، واقعاً قابل مقایسه با صحن علنی مجلس نیست. همچنین اصل ۶۹ قانون اساسی که بر پخش مذاکرات صحن علنی مجلس تأکید دارد، نیز اجرا نمی‌شود. با این حال، امروز مجلس باید از ظرفیت نظارتی خود برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها و برخورد با وزرای ناکارآمد استفاده کند. این موضوع را به نیابت از مردم دنبال خواهیم کرد.

وی ادامه داد: امروز وضعیت تیم اقتصادی دولت و به‌ویژه عملکرد وزیر اقتصاد، با توجه به آشفتگی‌هایی که شاهد آن هستیم، نشان می‌دهد مردم بی‌پناه شده‌اند. این وضعیت ناشی از سوءمدیریتی است که در وزارت اقتصاد شاهد آن هستیم؛ چراکه ما برخی اوقات به جای حل مشکلات مردم و جلوگیری از افزایش قیمت‌ها، برای تسویه‌حساب‌ها و پست‌های سفارشی ارزش قائل می‌شویم.

یوسفی درباره اینکه شرایط جنگی کشور چه میزان در افزایش قیمت کالا‌ها و ارز که امروز به ۲۰۰ هزار تومان رسیده است، تأثیرگذار است، بیان کرد: اینکه کسی بگوید جنگ هیچ تأثیری ندارد، حتماً حرف درستی نیست؛ اما رهاشدگی و بی‌برنامگی که امروز شاهد آن هستیم، قابل انکار نیست. بخشی از مشکلات اقتصادی ممکن است تحت تأثیر شرایط جنگی و محدودیت‌های ناشی از آن باشد، اما نمی‌توان تمام افزایش قیمت‌ها و نوسانات بازار را به جنگ نسبت داد. دولت باید با اتخاذ سیاست‌های دقیق و فوری، از تشدید فشار اقتصادی بر مردم جلوگیری کند و اجازه ندهد فضای روانی جامعه بیش از این متأثر شود.

وی یادآور شد: تورم نقطه به نقطقه بالای ۱۰۰ درصدی در کالا‌های اساسی که قبل از جنگ شاهد آن بودیم و همچنین تورم سالانه بالای ۷۰ درصد، همه مربوط به پیش از جنگ است. تورم سال گذشته در آبان و آذرماه را ببینید؛ تورم بیش از ۶۰ درصدی و تورم کالا‌های اساسی بیش از ۱۰۰ درصدی بود. مردم این مسائل را متوجه می‌شوند. نمی‌شود هر زمان که یک افتتاحیه یا مراسمی برگزار می‌شود، وزیر، استاندار و سایر مسئولان بیایند و هرکدام برای پیشی گرفتن از دیگری بگویند که ما این دستاورد را داشتیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطر نشان مرد: نمی‌شود وقتی ارز ۵۰۰ تا تک‌تومنی بیاید پایین، همه از بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و تا یک فرماندار منصوب‌شده ناتوان در یک شهرستان بگوید این دستاورد او است. وقتی هر ۲۰ هزار تومان می‌رود بالا و کسب‌وکار مردم، زندگی مردم، بیش از ۵ میلیون اصنافی که الان واقعاً بلاتکلیف‌اند، اینها دچار مشکل شوند.

وی ادامه داد: نباید همه مشکلات را به بهانه جنگ توجیه کنیم و بگوییم ما مدیر حل بحران هستیم؛ چراکه برخی افراد در واقع مدیر ایجاد بحران‌اند. امروز سوءمدیریت در تیم اقتصادی دولت و همچنین در عملکرد وزیر اقتصاد، باعث شده است به جای مدیر حل بحران، با مدیر بحران مواجه باشیم. 

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: مردم سؤال می‌پرسند؛ در زمان جنگ هم کالا به‌وفور وجود داشت، هم قیمت‌ها کنترل می‌شد و هم برق قطع نمی‌شد. امروز این مسائل ناشی از سوءمدیریت است و قطعاً نشان‌دهنده ناتوانی یک وزیر و مجموعه تحت مدیریت اوست.

وی با اشاره به اینکه امروز طرح‌هایی که به بهانه حمایت از مردم مطرح می‌شوند، حاصل تفکر لیبرال هستند، عنوان کرد: این تفکر در اقتصاد، حتی در کشور‌هایی که بازار و اقتصاد کاملاً توسعه‌یافته‌ای دارند، به این شکل عمل نمی‌کند که بگویند بازار خودش قیمت‌ها را کنترل کند؛ چه در حوزه انرژی و بنزین و چه در قیمت کالا‌های اساسی. این یعنی سیاست رهاسازی و رهاشدگی و در نهایت، بحران مدیریتی. به نظرم اینکه بگوییم همه این مسائل به جنگ مربوط است، حتماً درست نیست و همه مشکلات را نمی‌توان به جنگ نسبت داد.

ارسال نظرات
captcha
امروز سه‌شنبه ۲۴ شهريور
امروز سه‌شنبه ۲۴ شهريور
امروز سه‌شنبه ۲۴ شهريور
امروز سه‌شنبه ۲۴ شهريور
پرطرفدارترین ها