تیتر امروز

اسرائیل: از لبنان، سوریه و غزه خارج نمی‌شویم/ انفجار کنترل‌شده در شرق بندرعباس/ پاکستان خواستار خویشتنداری ایران و آمریکا شد/ حملات شبانه آمریکا به جنوب ایران
تشدید تنش‌ها میان ایران و آمریکا (روز صدم آتش‌بس - بروز رسانی می‌شود)

اسرائیل: از لبنان، سوریه و غزه خارج نمی‌شویم/ انفجار کنترل‌شده در شرق بندرعباس/ پاکستان خواستار خویشتنداری ایران و آمریکا شد/ حملات شبانه آمریکا به جنوب ایران

در روز چهلم جنگ اسرائیل و آمریکا علیه ایران، آتش بس دو هفته‌ای از بامداد چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۵ برقرار شد. سه‌شنبه شب اول اردیبهشت، ترامپ به صورت یک طرفه از تمدید آتش‌بس با ایران خبر داد و...
ادامه جنگ همراه با تفاهم شکننده/ تهران: تنگه هرمز بسته است/ آغاز خاموشی‌های جدید در کشور
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ادامه جنگ همراه با تفاهم شکننده/ تهران: تنگه هرمز بسته است/ آغاز خاموشی‌های جدید در کشور

این صد و شصتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۵ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
شاهنامه، آرمان ملی ایرانیان/ نبرد با دیوِ تحریف؛ روایت پنجاه سال شاهنامه‌پژوهی خالقی مطلق
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «گپی نو» با دو تن از اساتید به مناسبت درگذشت استاد جلال خالقی‌مطلق

شاهنامه، آرمان ملی ایرانیان/ نبرد با دیوِ تحریف؛ روایت پنجاه سال شاهنامه‌پژوهی خالقی مطلق

در هشتمین برنامه از گپی‌نو به مناسبت درگذشت استاد جلال خالقی‌مطلق، ادیب و شاهنامه‌پژوه نامدار و نیز روز ملی دماوند با قدمعلی سرامی و محمد منصورنژاد، دو تن از اساتید نام آشنا به گفت‌و‌گو پرداختیم.
دهمین اجلاس وزیران آموزش و علوم سازمان همکاری شانگهای

وزیر علوم: دانشگاه‌ها خط قرمز هرگونه جنگ و ستیز هستند

حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نهاد‌های علمی و فرهنگی را خط قرمز هرگونه جنگ و ستیز خواند و تأکید کرد که دانشگاه‌ها به جای قربانی منازعات، باید پناهگاه امن اندیشه، گفت‌و‌گو و امید باشند.

کد خبر: ۲۰۱۲۳۰
۱۳:۰۷ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۵

وزیر علوم: دانشگاه‌ها خط قرمز هرگونه جنگ و ستیز هستند

دیدارنیوز: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید براینکه دانشگاه‌ها خط قرمز هرگونه جنگ و ستیز هستند، گفت: هنگامی که یک دانشگاه هدف قرار می‌گیرد، یکی از اصیل‌ترین کانون‌های فرهنگی و تمدنی مورد تعرض واقع شده و این ضایعه متوجه کل جامعه علمی جهان است.

حسین سیمایی صراف در نشست اصلی روز نخست دهمین اجلاس وزیران آموزش و علوم سازمان همکاری شانگهای، ضمن قدردانی از میزبانی شایسته جمهوری بلاروس و دبیرخانه سازمان شانگهای، به تبیین دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه همکاری‌های علمی منطقه‌ای پرداخت.

وزیر علوم ایران با اشاره به چالش‌های فرامرزی، چون تغییرات اقلیمی، بحران منابع آب و انرژی، امنیت غذایی و تحولات هوش مصنوعی، همکاری‌های علمی منسجم را «ضرورتی حیاتی برای آینده نوع انسان» خواند و بر ظرفیت‌های بی‌بدیل تمدنی و دانشگاهی کشور‌های عضو سازمان شانگهای تأکید کرد.

سیمایی در ادامه با افشای واقعیت تلخ حملات نظامی، تخریب و ترور دانشگاه‌ها و دانشمندان ایرانی در یک سال اخیر، نهاد‌های علمی و فرهنگی را خط قرمز هرگونه جنگ و ستیز خواند و تأکید کرد که دانشگاه‌ها به جای قربانی منازعات، باید پناهگاه امن اندیشه، گفت‌و‌گو و امید باشند.

وزیر علوم ایران با طرح این پرسش بنیادین که «آیا جامعه جهانی اجازه خواهد داد اصیل‌ترین کانون‌های تمدنی قربانی خشونت شوند؟»، از جامعه علمی جهان و سازمان‌های بین‌المللی خواست تا در دفاع از صیانت و امنیت دانشگاه‌ها، دانشمندان و مراکز علمی، موضعی روشن‌تر، مسئولانه‌تر و قاطع اتخاذ کنند و هشدار داد که «امنیت دانشگاه‌ها، امنیت آینده بشریت است.

سیمایی با بیان اینکه «ما اساتید و پژوهشگرانی را از دست دادیم که زندگی خود را وقف آموزش و گسترش مرز‌های دانش کرده بودند»، خاطرنشان ساخت که دانشگاه ایران فقط متعلق به یک کشور نیست و «فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های کشور ما در سراسر جهان مشغول تحقیق و کار هستند.»

وی تأکید کرد که تعرض به دانشگاه‌های ایران، تعرض به کل جامعه علمی جهان محسوب می‌شود و سکوت در برابر این حملات، تداوم خشونت علیه علم و تمدن را به همراه خواهد داشت.

وزیر علوم ایران در ادامه با ترسیم افقی روشن از آینده همکاری‌های علمی، از دانشگاه تمدنی جندی‌شاپور به عنوان میراثی کهن و افتخارآمیز برای ایران یاد کرد و علم را زمانی ارزشمند و اثرگذار دانست که در مسیر خدمت به انسان، جامعه و پیشرفت قرار گیرد.

سیمایی با تأکید بر ظرفیت‌های کم‌نظیر تمدنی و دانشگاهی کشور‌های عضو سازمان شانگهای در حوزه‌های هوش مصنوعی، علوم پایه، مواد نوین و سلامت عمومی، بر لزوم تبدیل این مزیت‌های متنوع به شبکه‌ای از همکاری‌های مسئله‌محور تأکید کرد و خاطرنشان ساخت که معیار موفقیت دانشگاه‌ها در آینده، نه فقط تولید دانش محض، بلکه «تأثیر بر کیفیت زندگی مردم» خواهد بود.

وی در پایان با ارائه چشم‌اندازی نو از دیپلماسی علمی، پیشنهاد کرد که سازمان همکاری شانگهای به الگویی موفق از همگرایی مسئله‌محور تبدیل شود؛ الگویی که در آن دانش، پلی میان ملت‌ها و عاملی برای توسعه پایدار، رفاه و ساختن آینده‌ای امن‌تر و انسانی‌تر باشد و اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران با تمام ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی خود آماده مشارکت فعال در این مسیر است.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دهمین اجلاس وزیران آموزش و علوم شانگهای با هدف بررسی راه‌های توسعه همکاری‌های چندجانبه آموزشی و فناوری در منطقه، تا فردا در مینسک (پایتخت کشور بلاروس) ادامه خواهد یافت.

ارسال نظرات
captcha
امروز پنجشنبه ۲۵ تير
امروز پنجشنبه ۲۵ تير
امروز پنجشنبه ۲۵ تير
امروز پنجشنبه ۲۵ تير
پرطرفدارترین ها