تیتر امروز

ادعای سنتکام: تنگه هرمز باز است/ عمان، سفیر ایران را احضار کرد/ شهادت افسر پدافند نیروی دریایی ارتش/ واکنش ترامپ و نتانیاهو به مرگ ناگهانی سناتور گراهام
تشدید تنش‌ها میان ایران و آمریکا (روز نود و ششم آتش‌بس - بروز رسانی می‌شود)

ادعای سنتکام: تنگه هرمز باز است/ عمان، سفیر ایران را احضار کرد/ شهادت افسر پدافند نیروی دریایی ارتش/ واکنش ترامپ و نتانیاهو به مرگ ناگهانی سناتور گراهام

در روز چهلم جنگ اسرائیل و آمریکا علیه ایران، آتش بس دو هفته‌ای از بامداد چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۵ برقرار شد. سه‌شنبه شب اول اردیبهشت، ترامپ به صورت یک طرفه از تمدید آتش‌بس با ایران خبر داد و...
شاهنامه، آرمان ملی ایرانیان/ نبرد با دیوِ تحریف؛ روایت پنجاه سال شاهنامه‌پژوهی خالقی مطلق
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «گپی نو» با دو تن از اساتید به مناسبت درگذشت استاد جلال خالقی‌مطلق

شاهنامه، آرمان ملی ایرانیان/ نبرد با دیوِ تحریف؛ روایت پنجاه سال شاهنامه‌پژوهی خالقی مطلق

در هشتمین برنامه از گپی‌نو به مناسبت درگذشت استاد جلال خالقی‌مطلق، ادیب و شاهنامه‌پژوه نامدار و نیز روز ملی دماوند با قدمعلی سرامی و محمد منصورنژاد، دو تن از اساتید نام آشنا به گفت‌و‌گو پرداختیم.
برداشت‌های متفاوت و متضاد در ایران از مراسم بدرقه و تشییع آیت الله خامنه‌ای
یادداشتی به قلم امیر دبیری مهر

برداشت‌های متفاوت و متضاد در ایران از مراسم بدرقه و تشییع آیت الله خامنه‌ای

امیر دبیری مهر، استاد دانشگاه و کارشناس رسانه در یادداشتی به برداشت‌های متفاوت و متضاد در ایران از مراسم بدرقه و تشییع آیت الله خامنه‌ای، رهبر شهید انقلاب پرداخته که در دیدارنیوز می‌خوانید.
یادداشتی از مرتضی مکی

ترامپ راهی جز توافق ندارد

مرتضی مکی، تحلیلگر مسائل بین‌الملل در یادداشتی نوشت: وقتی نگاهی به رسانه‌های آمریکایی و اظهارات نخبگان آمریکا در خصوص تجاوز آمریکا به ایران و شکست ترامپ می‌اندازیم شواهد نشان می‌دهد که ترامپ راه خروجی از این بحران به غیر از توافق با ایران ندارد و زمان برای او محدود است.

کد خبر: ۲۰۰۳۲۳
۱۶:۱۸ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۵

ترامپ راهی جز توافق ندارد

دیدارنیوز: تحلیلگر مسائل بین‌الملل معتقد است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا راهی جز توافق با ایران ندارد.

مرتضی مکی، تحلیلگر مسائل بین‌الملل نوشت: «آمریکایی‌ها در تنگنا و استیصال عمیقی در خصوص توافقنامه موقت یا دائمی با ایران هستند و جریان جنگ‌طلب در میان جمهوری‌خواهان و حلقه اطرافیان ترامپ و لابی صهیونیستی، ترامپ را برای توافق با ایران تحت فشار قرار داده است. از طرف دیگر سخنان ونس که در جبهه جریان توافق و مذاکره با ایران است را می‌بینیم که مدام از نزدیک بودن توافق در چند روز آینده سخن می‌گوید.

به هر حال رویکرد‌های مختلفی در درون هیأت حاکمه آمریکا مطرح است و جریان‌های مختلفی درصدد صف‌آرایی هستند و هریک تلاش می‌کند از آخرین فرصت‌ها و ظرفیت‌های که دارند برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند، اما وقتی نگاهی به رسانه‌های آمریکایی و اظهارات نخبگان آمریکا در خصوص تجاوز آمریکا به ایران و شکست ترامپ می‌اندازیم شواهد نشان می‌دهد که ترامپ راه خروجی از این بحران به غیر از توافق با ایران ندارد و زمان برای او محدود است.

او به نقطه پایینی در محبوبیت خود رسیده و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که این قضیه می‌تواند شانس دموکرات‌ها را تقویت کند. از طرف دیکر تاثیری که این نوسانات در صحبت‌های مقامات آمریکایی در بازار نفت ایجاد کرده نشانه دیگری از احتمال توافق آمریکایی‌ها با ایران است. چرا که افزایش قیمت فراورده‌های نفتی برای مردم آمریکا بسیار مهم است و در قدرت خرید آنها اثر زیادی دارد.

هم اکنون آنها نسبت به سیاست ترامپ منتقد هستند و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ درصد مردم آمریکا مخالف حمله به ایران هستند. از طرفی شاهد سکوت ایران هستیم، چراکه در آمریکا رئیس‌جمهوری روی کار است که مواضع مشخصی ندارد و هر زمان مواضع و نظرات خود را تغییر می‌دهد و نمی‌توان بر مبنای هر اظهار نظر یا تصمیم وی اظهار نظر کرد؛ لذا ایران بر موضوع واحد خود که اعلام کرده، مانده است.

در نتیجه مجموع جوانب نشان می‌دهد که احتمال امضای توافق بسیار بیشتر از عدم توافق است و مهم‌تر اینکه زمان به نفع آمریکایی‌ها نیست. البته نه اینکه به نفع ایران است، بلکه کشور زیان‌های زیادی دیده و این مردم ایران را در تنگنای بیشتری قرار داده است.

اما این مساله جنگ و تاثیرات آن میزان تاب‌آوری در آمریکا را کمتر کرده است. به نظر می‌رسد در هفته پیش رو باید منتظر خبر‌های جدیدی باشیم هرچند که در عین حال نباید از جنگ افروزی‌های اسرائیل در جلوگیری از توافق غافل شویم و قطعا نتانیاهو همچون دو جنگ اخیر نهایت تلاش خود را برای جلوگیری از انعقاد توافق میان ایران و آمریکا خواهد کرد.»

ارسال نظرات
captcha
پربازدیدها
امروز يکشنبه ۲۱ تير
امروز يکشنبه ۲۱ تير
امروز يکشنبه ۲۱ تير
امروز يکشنبه ۲۱ تير
پرطرفدارترین ها