تیتر امروز

انفجارهای شدید در شمال کویت، آژیر هشدار در قطر/ چند انفجار‌ در مقر ناوگان پنجم آمریکا در بحرین/ الحدث: دیدار مومنی با عاصم منیر/ ادعای اسرائیل درباره انتقال هزاران سانتریفیوژ به اعماق کوه کلنگ
حملات آمریکا به جنوب ایران و پاسخ ارتش و سپاه (روز صد و پنجم آتش‌بس - بروز رسانی می‌شود)

انفجارهای شدید در شمال کویت، آژیر هشدار در قطر/ چند انفجار‌ در مقر ناوگان پنجم آمریکا در بحرین/ الحدث: دیدار مومنی با عاصم منیر/ ادعای اسرائیل درباره انتقال هزاران سانتریفیوژ به اعماق کوه کلنگ

در روز چهلم جنگ اسرائیل و آمریکا علیه ایران، آتش بس دو هفته‌ای از بامداد چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۵ برقرار شد. سه‌شنبه شب اول اردیبهشت، ترامپ به صورت یک طرفه از تمدید آتش‌بس با ایران خبر داد و...
سوت پایان جام جهانی با حملات گسترده آمریکا به ایران/ فعالان سیاسی، مدنی: ما جنگ نمی‌خواهیم/ مرکز پژوهش‌های مجلس: نیمی از روستا‌ها زیر خط فقر
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

سوت پایان جام جهانی با حملات گسترده آمریکا به ایران/ فعالان سیاسی، مدنی: ما جنگ نمی‌خواهیم/ مرکز پژوهش‌های مجلس: نیمی از روستا‌ها زیر خط فقر

این صد و شصت و یکمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۵ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
کوروش احمدی: موضوع باز کردن تنگه هرمز برای ترامپ به یک مسئله عمده تبدیل شده/ تهران و واشنگتن در حال خویشتنداری و مدیریت صحنه نبرد هستند/ احتمال یک حمله زمینی در معنای رایج آن را بسیار اندک می‌دانم/ استقرار نیرو‌های آمریکا در قلمرو خاکی ایران، آنها را به هدف مناسبی برای حمله بدل می‌کند
در گفت‌وگوی دیدار با یک دیپلمات باسابقه مطرح شد

کوروش احمدی: موضوع باز کردن تنگه هرمز برای ترامپ به یک مسئله عمده تبدیل شده/ تهران و واشنگتن در حال خویشتنداری و مدیریت صحنه نبرد هستند/ احتمال یک حمله زمینی در معنای رایج آن را بسیار اندک می‌دانم/ استقرار نیرو‌های آمریکا در قلمرو خاکی ایران، آنها را به هدف مناسبی برای حمله بدل می‌کند

یک دیپلمات باسابقه و تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی در گفت‎‌‌وگو با دیدارنیوز، معتقد است: «احتمال وقوع یک حمله زمینی به مفهوم متعارف و رایج آن را بسیار اندک می‌دانم، اما این احتمال وجود دارد...
وزیر علوم خبر داد

زمان احتمالی برای برگزاری کنکور ۱۴۰۵

حسین سیمایی‌صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۵، گفت: پیش‌بینی ما این است که کنکور در دهه سوم مرداد برگزار شود.

کد خبر: ۲۰۰۲۳۸
۱۳:۰۷ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۵

زمان احتمالی برای برگزاری کنکور ۱۴۰۵

دیدارنیوز: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۵، گفت: پیش‌بینی ما این است که کنکور در دهه سوم مرداد برگزار شود و رئیس سازمان سنجش به‌زودی جزئیات آن را اعلام خواهد کرد.

حسین سیمایی‌صراف امروز (پنجشنبه ۷ خرداد) در جریان سفر به استان‌زنجان در جمع خبرنگاران، با هشدار نسبت به کاهش چشمگیر استقبال از رشته‌های علوم پایه، اظهار کرد: طی سه دهه اخیر تعداد داوطلبان این رشته‌ها حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است؛ موضوعی که به گفته او آینده علمی کشور را تهدید می‌کند و نیازمند حمایت جدی حاکمیت از نخبگان و دانشجویان این حوزه است.

وی تصریح کرد: علوم پایه زیربنای توسعه و فناوری هستند، اما متاسفانه امروز به دلایل مختلف از جمله نبود آینده شغلی مناسب، شاهد کاهش استقبال دانش‌آموزان و داوطلبان از رشته‌هایی همچون فیزیک، شیمی، ریاضی، زمین‌شناسی و زیست‌شناسی هستیم.

او افزود: به نظر می‌رسد علوم پایه از جمله حوزه‌هایی است که حاکمیت باید در آن مداخله و از بهترین استعداد‌های کشور حمایت کند. همچنین لازم است برای دانشجویان این حوزه تضمین شغلی ایجاد شود تا از وضعیت فعلی خارج شویم.

سیمایی‌صراف با اشاره به اقدامات این وزارتخانه برای حمایت از علوم پایه، گفت: دفتر رصد و پایش در وزارت علوم تاسیس شده تا آسیب‌شناسی دقیق‌تری در این زمینه انجام شود و نیاز کشور مورد ارزیابی قرار گیرد. همچنین به دنبال تامین اعتبار برای بورسیه دانشجویان علوم پایه هستیم که امیدواریم محقق شود.

وی درباره اقدامات انجام شده برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان نیز تصریح کرد: یکی از عوامل مهم مهاجرت، مسائل معیشتی و اقتصادی است؛ بنابراین باید وضعیت اقتصادی اعضای هیئت علمی و دانشجویان بهبود پیدا کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در حوزه خوابگاه‌های متاهلی اقدامات مهمی آغاز شده و چند هزار واحد خوابگاهی در دست ساخت است. یکی از این پروژه‌ها در دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با حدود ۳۵ درصد پیشرفت در حال اجرا است.

او افزود: وزارت علوم متعهد شده ۵۰ درصد هزینه ساخت مسکن دانشگاهیان شامل استادان و کارکنان دانشگاه‌ها را تامین کند. در حال حاضر در ۴۳ دانشگاه کشور پروژه‌های مسکن دانشگاهیان در دست اجراست که میزان پیشرفت آنها بین ۳۰ تا ۹۰ درصد است و پروژه دو دانشگاه نیز طی دو سال اخیر به اتمام رسیده است.

سیمایی‌صراف درباره آسیب‌های وارد شده به دانشگاه‌ها در دوران جنگ نیز گفت: برخی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه‌های علم و صنعت، شهید بهشتی، شریف و صنعتی اصفهان هدف مستقیم قرار گرفتند و آسیب‌های جدی دیدند، اما ایران توان بازسازی سریع این خسارت‌ها را دارد و روند بهسازی آغاز شده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین درباره نحوه برگزاری آزمون‌های دانشگاه‌ها، گفت: هنوز در حال بررسی هستیم، اما آموزش در مقاطع تحصیلات تکمیلی به صورت حضوری دنبال می‌شود و چراغ علم پر فروغ‌تر از گذشته خواهد بود.

ارسال نظرات
captcha
پربازدیدها
امروز سه‌شنبه ۳۰ تير
امروز سه‌شنبه ۳۰ تير
امروز سه‌شنبه ۳۰ تير
امروز سه‌شنبه ۳۰ تير
پرطرفدارترین ها