تیتر امروز

شاهنامه، آرمان ملی ایرانیان/ نبرد با دیوِ تحریف؛ روایت پنجاه سال شاهنامه‌پژوهی خالقی مطلق
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «گپی نو» با دو تن از اساتید به مناسبت درگذشت استاد جلال خالقی‌مطلق

شاهنامه، آرمان ملی ایرانیان/ نبرد با دیوِ تحریف؛ روایت پنجاه سال شاهنامه‌پژوهی خالقی مطلق

در هشتمین برنامه از گپی‌نو به مناسبت درگذشت استاد جلال خالقی‌مطلق، ادیب و شاهنامه‌پژوه نامدار و نیز روز ملی دماوند با قدمعلی سرامی و محمد منصورنژاد، دو تن از اساتید نام آشنا به گفت‌و‌گو پرداختیم.
آسوشیتدپرس: ضرب‌الاجل محدود ترامپ برای توافق با ایران/ اکسیوس: حضور مقامات قطری در مذاکرات بین ایران و عمان/ طرح عراق، سوریه و آمریکا برای دور زدن تنگه هرمز
تشدید تنش‌ها میان ایران و آمریکا (روز نود و پنجم آتش‌بس)

آسوشیتدپرس: ضرب‌الاجل محدود ترامپ برای توافق با ایران/ اکسیوس: حضور مقامات قطری در مذاکرات بین ایران و عمان/ طرح عراق، سوریه و آمریکا برای دور زدن تنگه هرمز

در روز چهلم جنگ اسرائیل و آمریکا علیه ایران، آتش بس دو هفته‌ای از بامداد چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۵ برقرار شد. سه‌شنبه شب اول اردیبهشت، ترامپ به صورت یک طرفه از تمدید آتش‌بس با ایران خبر داد و...
برداشت‌های متفاوت و متضاد در ایران از مراسم بدرقه و تشییع آیت الله خامنه‌ای
یادداشتی به قلم امیر دبیری مهر

برداشت‌های متفاوت و متضاد در ایران از مراسم بدرقه و تشییع آیت الله خامنه‌ای

امیر دبیری مهر، استاد دانشگاه و کارشناس رسانه در یادداشتی به برداشت‌های متفاوت و متضاد در ایران از مراسم بدرقه و تشییع آیت الله خامنه‌ای، رهبر شهید انقلاب پرداخته که در دیدارنیوز می‌خوانید.
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

توافقی در میانه میدان!/ اختلافات اساسی مانع توافق/ پشت بام خوابی‌های لاکچری

این صد و پنجاه و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۴ خردادماه ۱۴۰۵ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

کد خبر: ۲۰۰۱۳۸
۱۸:۵۱ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۵

توافقی در میانه میدان!/ اختلافات اساسی مانع توافق/ پشت بام خوابی‌های لاکچری

دیدارنیوز _ اتاق خبر: درود بر شما بینندگان و همراهان عزیز دیدارنیوز. اینجا استودیوی تلویزیونی دیدارنیوز و من محمدرضا حیاتی با یک مجله خبری تحلیلی دیگر در خدمت شما هستم.

در این برنامه می‌بینید و می‌شنوید:

۱- توافق اولیه ایران و آمریکا؛ تنفسی برای همه!
۲- آمریکا؛ یا توافقی خوب یا گزینه‌های دیگر
۳- آمادگی ایران برای دادن اطمینان به جهان، به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم
۴- تثبیت روند مذاکرات، قالیباف همچنان رییس مجلس ماند!
۵ پشت بام خوابی هم لاکچری شد/ اجاره چند میلیونی برای یک اتاق فرسوده

 

ویدیوی این مجله خبری را می‌توانید اینجا، یوتیوب و آپارات ببینید

 

یا توافقی خوب یا گزینه‌های دیگر

وزیر خارجه آمریکا می‌گوید: امریکا یا توافقی «خوب» با جمهوری اسلامی انجام می‌دهد، یا به‌سراغ گزینه‌های دیگر خواهد رفت.

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، اعلام کرد مذاکرات با جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد و واشینگتن پیشنهادی «جدی و محکم» روی میز گذاشته است؛ پیشنهادی که شامل بازگشایی تنگه هرمز و ورود به مذاکرات واقعی و محدود زمانی درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی می‌شود. او تأکید کرد دولت ترامپ حاضر به پذیرش «توافق بد» نیست و اگر دیپلماسی به نتیجه نرسد، گزینه‌های دیگری در دستور کار خواهد بود.

بدون اذن رهبری هیچ تصمیمی در کشور اتخاذ نخواهد شد 

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور در خصوص مذاکرات اخیر میان تهران و ایالات متحده گفت: در دوران امام شهیدمان اعلام کردیم، اکنون نیز اعلام می‌کنیم که آمادگی داریم به جهان اطمینان دهیم که به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم، به دنبال ناآرامی در منطقه نیستیم.

پزشکیان افزود: در مواردی، کلیپ‌هایی از بیانات رهبر شهید انقلاب درباره مذاکره به‌گونه‌ای بازنشر می‌شود که گویا نظام به‌صورت مطلق مخالف هرگونه مذاکره بوده است.

رئیس جمهور گفت: هیچ تصمیمی در جمهوری اسلامی ایران خارج از چارچوب شورای‌عالی امنیت ملی و بدون هماهنگی و اذن مقام معظم رهبری اتخاذ نخواهد شد و هنگامی که تصمیمی در حوزه دیپلماسی اتخاذ می‌شود، همه دستگاه‌ها، تریبون‌ها و جریان‌ها باید از آن حمایت کنند تا صدایی واحد و منسجم از جمهوری اسلامی ایران به جهان مخابره شود.

توافقی در میانه میدان

یک مقام ارشد دولت آمربکا گزارش داد، «چند مورد جزئیات حل‌نشده» میان تهران و واشنگتن باقی‌مانده است و به همین دلیل توافق میان ایران و آمریکا یکشنبه آنگونه که وعده داده شده بود امضا نخواهد شد.

این مقام آمریکایی به آکسیوس گفت: هنوز بر سر برخی بخش‌های توافق «رفت‌وبرگشت» وجود دارد و اختلاف‌ها بیشتر بر سر عباراتی است که برای هر یک از دو طرف اهمیت دارد: «برخی کلمات برای ما مهم هستند و برخی کلمات برای آنها.»

تثبیت روند مذاکرات، قالیباف همچنان رییس مجلس ماند!

انتخابات هیئت رئیسه مجلس برگزار شد و محمد باقر قالیباف با رای اکثریت نمایندگان بار دیگر بعنوان رئیس مجلس انتخاب شد.

در این انتخابات که پس از هفته‌ها تعطیلی مجلس به دلیل وقوع جنگ و وضعیت جنگی در کشور بصورت حضوری و با رای مستقیم نمایندگان برگزار شد. علاوه بر قالیباف؛ سایر اعضای هیئت رئیسه مجلس شامل دو نایب رئیس، شش دبیر و سه ناظر هم انتخاب شدند.

به اعتقاد کارشناسان انتخاب مجدد قالییاف بعنوان رئیس مجلس نشان از اعتماد مجلس به ایشان بعنوان رئیس هیات مذاکره کنندگان جمهوری اسلامی با آمریکاست.

وزیر خارجه آمریکا می‌گوید در توافق با ایران هیچ موضوعی را به بعد موکول نمی‌کند

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در گفت‌و‌گو با نیویورک تایمز گفت: «ما موضوع هسته‌ای را به بعد موکول نمی‌کنیم. مذاکرات هسته‌ای مسائل بسیار فنی هستند. شما نمی‌توانید یک موضوع هسته‌ای را در ۷۲ ساعت و روی یک دستمال کاغذی حل کنید.»

او افزود: «در حال حاضر، هفت یا هشت کشور منطقه از این رویکرد حمایت می‌کنند و ما آماده‌ایم این مسیر را ادامه دهیم.»

این در حالی است که روبیو پیش از این گفته بود که ممکن است تا شامگاه یک‌شنبه خبری دربارهٔ توافقی با ایران اعلام شود که می‌تواند به‌طور رسمی به جنگ خاورمیانه پایان دهد

اختلافات اساسی و مهم جمهوری اسلامی و آمریکا مانعی برای تحقق توافق

فاکس نیوز نقاط مهم اختلاف در توافق ایران و آمریکا را اعلام کرد: اول آنکه. اسرائیل خواستار تامین «آزادی عمل نظامی» علیه حزب الله لبنان است و ایران این را رد می‌کند؛ و دوم. تهران خواستار آزادسازی فوری دارایی‌های بلوکه شده خود است و واشنگتن خودداری می‌کند و اصرار دارد که این موضوع به فرمول نهایی توافق مرتبط شود.

در همین زمینه سی ان ان به نقل از مقامات آمربکایی اعلام کرد: ایران هیچ پولی یا لغو تحریمی را در این توافق دریافت نخواهد کرد.

در همین ارتباط علیرضا بهبهانی کارشناس ارشد مسائل بین الملل در استودیو دیدارنیوز همراه ماست.

سوال اول: آقای رییس جمهور در سخنانی تاکید داشتند که باید اوضاع واقعی و برخی از آثار خساراتی که واردشده را برای مردم تشریح کرد تا همراهی بیشتری صورت بگیرد، در سه وضعیت استمرار آتش بس شکننده فعلی- توافق و جنگ، دورنمای وضعیت اقتصادی کشور چیست و خصوصاً تورم در این سه وضعیت چگونه پیش بینی می‌شود؟

سوال دوم: برگه‌ها و اهرم‌های فشار ایران در مذاکرات چیست و اگر از این اهرم‌ها بموقع استفاده نشود؛ آیا احتمال سوختن دارد؟ بعبارت دیگر اگر دستآورد‌های میدان در جبهه دیپلماسی بموقع نقد و تبدیل به منافع مستمر نشود؛ ناگزیر به قبول خسارات بیشتر و منافع کمتر نمی‌شویم؟

سوال سوم: ایران در این توافق اولیه (که قرار است اعلام شود) چه داده و چه گرفته و در توافق نهایی در مذاکرات، حداقل چه امتیازاتی بگیرد، منافع ملی را رعایت کرده؟

سوال آخر: برخی می‌گویند اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا ذانی است، آیا بنظر شما ایران با آمریکا به یک دشمنی ذانی بر می‌گردد که قابل حل نیست و جز از طریق جنگ و محو شدن یک طرف به پایان نمی‌رسد؟

توافقی در میانه میدان!/ اختلافات اساسی مانع توافق/ پشت بام خوابی‌های لاکچری

توافق اولیه ایران و آمریکا؛ تنفسی برای همه!

مهدی تدیّنی تحلیل گر مسائل بین الملل در مطلبی با عنوان "تنفسی برای همه"نوشت: اگر این مفادی که از این طرح اعلام شده صحیح باشد (که برای این مرحله، معقول هم به نظر می‌رسد)، می‌شود فهمید چه اتفاقی افتاده است.

بنظر می‌رسد اصل قضیه آن طور است که شهبازشریف گفت و به آن دقت نشد: این توافق آمریکا و ایران را برمی‌گرداند به وضعیت مذاکرات اسلام‌آباد. یعنی عملاً فقط یک اتفاق می‌افتد؛ حصر دریایی ایران برداشته می‌شود و در مقابل جمهوری اسلامی تنگه را باز می‌کند. این تنفس را همهٔ طرف‌ها نیاز داشتند. به همین دلیل هم توافق شد.

حتی اگر جنگ ایران امروز پایان یابد، بعید است قیمت سوخت آمریکا امسال به وضعیت عادی بازگردد

کارشناسان انرژی می‌گویند فرآیند بازگشت قیمت‌ها به سطح ۳ دلار قبلی، ماه‌ها یا شاید سال‌ها طول بکشد؛ زیرا بررسی زیرساخت‌های آسیب‌دیده انرژی در خاورمیانه و باز کردن گره‌های زنجیره تأمین زمان‌بر است.

میانگین کشوری قیمت بنزین در آمریکا اکنون چهار دلار و‌پنجاه و‌پنج سنت است که حدود یک و نیم دلار نسبت به زمان پیش از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران در اواخر فوریه افزایش یافته است.

پشت بام خوابی هم لاکچری شد / اجاره چند میلیونی برای یک اتاق فرسوده

با بی ارزش شدن روزانه پول ملی و‌تورم فزاینده در کشور بازار مسکن در تهران هر روز عجیب‌تر از قبل می‌شود؛ بعد از رواج اجاره زیرزمین‌های نمور، کانکس‌های حاشیه شهر و خانه‌های ۲۰ متری، حالا پای «اتاق‌های پشت‌بامی» هم به بازار اجاره باز شده است.

در آگهی‌های منتشرشده در رسانه‌ها یک اتاق روی پشت‌بام به مبلغ ۵۰ میلیون تومان ودیعه و ماهانه ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اجاره گذاشته شده است.

سیاست آمریکا برای توافق با ایران بر اصل «بدون گرد و غبار (به مفهوم خروجِ ۴۰۰کیلوگرم اورانیوم)، بدونِ دلار (یامُنتفی‌شدنِ آزادسازی اموال بلوکه شده ایران) استوار است.

آمریکا تصمیم گرفته دلاری از اموال بلوکه شده کشور را تا رسیدن به «خواسته‌هایِ هسته‌ای آمریکا» از جمله انتقال صد‌ها کیلوگرم اورانیوم غنی شده ایران آزاد نکند!

از طرفِ دیگر ایران اخیرا خطِ قرمزِ غنی‌سازی را از ۳.۶۷ ٪ به ۲۰٪ ارتقا داده و ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم هم از ایران خارج نمی‌شود!

ایران احتمالا با وضعیتِ بلاتکلیفِ «رفع محاصره تنگه توسط آمریکا»، «عدم آزادسازیِ اموال بلوکه شده» و «خواست‌های حداکثریِ هسته‌ای آمریکا»، «تفاهم اسلام آباد» راضی به امضای توافقنامه نخواهد شد.

تا این لحظه تفاهم نهایی حاصل نشده است و چالش در بعضی بند‌ها ادامه دارد

یک منبع مطلع گفت: ایران هیچگونه خوش‌بینی به آمریکا ندارد و رد و بدل پیام‌ها از طریق میانجی پاکستانی نیز دائماً با در نظر گرفتن بدبینی به دولت آمریکا صورت می‌گیرد. 

وی خاطر نشان کرد: تا این لحظه تفاهم نهایی حاصل نشده است و چالش در بعضی بند‌ها ادامه دارد، اما حتی اگر تفاهم اولیه‌ای نیز صورت بگیرد، به معنای تغییر نگاه ایران به آمریکا و اطمینان از اجرای تعهدات این دولت نیست. 

این منبع مطلع تاکید کرد: آمریکایی‌ها سابقه بسیار بدی در مذاکرات دارند که بدبینی‌ها را تقویت و تثبیت می‌کند؛ لذا حتی اگر تفاهمی نیز صورت بگیرد ایران در طول روند پس از اعلام تفاهم، اقدامات آمریکا را زیر نظر خواهد گرفت و در صورتی که آمریکا در آن مرحله نقض عهد کند، ایران اهرم‌های خود را برای مواجهه با آن حفظ خواهد کرد.

عوامل برنامه:

تهیه‌کننده و کارگردان: سهیل محمدیان

اجرا: محمدرضا حیاتی

فیلمبردار و تدوین: نیکو مجدی

سردبیر: حسین جعفری

با تشکر از: علیرضا بهبهانی کارشناس این برنامه

ارسال نظرات
captcha
پربازدیدها
امروز شنبه ۲۰ تير
امروز شنبه ۲۰ تير
امروز شنبه ۲۰ تير
امروز شنبه ۲۰ تير
پرطرفدارترین ها