تیتر امروز

وال‌استریت‌ژورنال: ایران میلیارد‌ها دلار را از طریق بانک‌های آمریکا جابجا می‌کند/ درخواست مصر و پاکستان: اجرای توافق ژوئن برای پایان جنگ آمریکا و ایران/ سقوط یک هواپیما در کالیفرنیا
عملیات «طرد اقتصادی» علیه ایران و تنش در تنگه هرمز (روز صد‌وپنجاه‌ویکم آتش‌بس - بروز رسانی می‌شود)

وال‌استریت‌ژورنال: ایران میلیارد‌ها دلار را از طریق بانک‌های آمریکا جابجا می‌کند/ درخواست مصر و پاکستان: اجرای توافق ژوئن برای پایان جنگ آمریکا و ایران/ سقوط یک هواپیما در کالیفرنیا

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا همچنان ادامه دارد و آتش‌بس شکننده پس از جنگ چهل روزه، فعلا...
گفت‌وگویی با رئیس‌جمهور: پیشنهاد سازوکار همراهی
محمد منصورنژاد نوشت

گفت‌وگویی با رئیس‌جمهور: پیشنهاد سازوکار همراهی

محمد منصورنژاد، استاد دانشگاه در یادداشتی با عنوان «گفت‌وگویی با رئیس‌جمهور: پیشنهاد سازوکار همراهی» نوشت: مشکلی که ایران امروز، درگیر آن است بورکراسی دست وپاگیر و ناکارآمد (حتی با در نظر نگرفتن...
تکرار شکست‌های پیاپی رویکرد دولت در حل ناترازی بنزین/ سکانداران اصلی، عالم به علم اقتصاد نیستند/ راهی برای ایجاد ارتباط با دولت و ارائه راه‌حل وجود ندارد
میزگرد اقتصادی دیدارنیوز با حضور سه اقتصاددان

تکرار شکست‌های پیاپی رویکرد دولت در حل ناترازی بنزین/ سکانداران اصلی، عالم به علم اقتصاد نیستند/ راهی برای ایجاد ارتباط با دولت و ارائه راه‌حل وجود ندارد

در میزگرد اقتصادی دیدارنیوز، میزبان کارشناسان اقتصادی، مهدی پازوکی، فرهاد بیاشاد و سید علیرضا بهبهانی بودیم و از ناترازی بنزین و وضعیت وخیم اقتصاد کشور صحبت کردیم.
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکرات ژنو، توافق یا انفجار؟/ صف‌های طولانی مقابل کمیته‌های انضباطی/ رشد ۳ رقمی تورم خوراکی‌ها در بهمن‌ماه

این صد و پنجاه و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۷ اسفندماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

کد خبر: ۱۹۶۵۱۴
۲۱:۰۷ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۴

مذاکرات ژنو، توافق یا انفجار؟/ صف‌های طولانی مقابل کمیته‌های انضباطی/ رشد ۳ رقمی تورم خوراکی‌ها در بهمن‌ماه

دیدارنیوز _ اتاق خبر: درود بر شما بینندگان و همراهان عزیز دیدارنیوز. اینجا استودیوی تلویزیونی دیدارنیوز و من محمدرضا حیاتی با یک مجله خبری تحلیلی دیگر در خدمت شما هستم.

در این برنامه می‌بینید و می‌شنوید:

۱- تخت‌روانچی: آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم

۲- با مردم چه کردیم که دانشگاهیان از سر نفرت از ما به پهلوی روی آورده‌اند

۳- موج تازه احضار دانشجویان؛ صف‌های طولانی مقابل کمیته‌های انضباطی دانشگاه‌ها

۴- برای اولین بار، تورم خوراکی‌ها در بهمن‌ماه سه رقمی شد: ۱۰۵ درصد

 

 

ویدیوی این مجله خبری را می‌توانید اینجا، یوتیوب و آپارات ببینید

 

 

تخت‌روانچی: آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم

معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در مصاحبه با رادیو ان پی آر (NPR) آمریکا گفت: ما آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم. هر کاری که لازم باشد انجام خواهیم داد تا این اتفاق رخ دهد. اگر حمله‌ای یا تجاوزی علیه ایران صورت گیرد، ما طبق برنامه‌ریزی دفاعی خود پاسخ خواهیم داد.

عراقچی پیش از مذاکرات ژنو: تهدید نظامی ما را تسلیم نمی‌کند؛ جنگ منطقه را درگیر خواهد کرد

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان پیش از دور جدید مذاکرات با امریکا گفت: گزینه نظامی وجود دارد و آنها حضور نظامی گسترده‌ای در اطراف ما ایجاد کرده‌اند، اما اگر هدف، تهدید برای تسلیم ایران است، هرگز محقق نخواهد شد.

وزیر امورخارجه گفت: در صورت وقوع جنگ، پیروزی برای هیچ‌کس نخواهد بود؛ این جنگی ویرانگر است و با توجه به پراکندگی پایگاه‌های آمریکا در منطقه، ممکن است کل منطقه درگیر شود.

هرگونه توافق با جمهوری اسلامی باید دائمی و بدون بند غروب باشد

به گزارش اکسیوس استیو ویتکاف مشاور ترامپ و مذاکره کننده آمریکا گفت: «ما مذاکره با ایرانی‌ها را با این فرض آغاز می‌کنیم که هیچ بند غروبی وجود ندارد. چه توافقی حاصل شود یا نه، فرض ما این است: شما باید برای بقیه عمرتان رفتار مناسبی داشته باشید.»

ویتکاف همچنین گفته: اگر مسئله هسته‌ای طبق خواسته ما پیش برود و مورد قبول قرار گیرد مذاکرات محدود بعدی، موشکی و نیرو‌های نیابتی خواهد بود.

ویتکاف گفت: در مذاکرات هسته‌ای کنونی دو موضوع کلیدی عبارت‌اند از: توانایی ایران برای غنی‌سازی اورانیوم و سرنوشت ذخایر موجود اورانیوم غنی‌شده ایران

موشک‌های بالستیک ایران تهدیدی مستقیم علیه آمریکاست

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا در آستانه دور دیگری از مذاکرات با جمهوری اسلامی گفت: ایران موشک‌های بالستیک دارد که تهدیدی مستقیم برای پایگاه‌های ما در منطقه به شمار می‌روند.

روبیو گفت: ایران در تلاش است تا موشک‌های بالستیک قاره‌پیما به دست بیارود.

وزیر خارجه امریکا افزود: ایران از گفت‌و‌گو درباره موشک‌های هسته‌ای خودداری می‌کند و این مسئله مشکل‌ساز است. ایران در حالی حاضر به مذاکره موشکی نیست که برای رسیدن به موشک‌های قاره‌پیما تلاش می‌کند.

پروژه تسلیم‌سازی ایران محقق نشد و نقشه ترامپ بر باد رفت

آلن اِیر، سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجهٔ آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: وقتی نماینده ویژه آمریکا صراحتاً از شگفتی ترامپ از مقاومت ایرانی‌ها سخن می‌گوید، در واقع، ستون اصلی سناریوی فشار حداکثری فرو می‌ریزد. این اعتراف نشان می‌دهد پروژه تسلیم‌سازی ایران نه‌تنها محقق نشده بلکه برآورد‌های کاخ سفید را با خطای محاسباتی جدی مواجه کرده است.

سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجهٔ آمریکا همچنین اعتراف ویتکاف به مقاومت ایران در برابر ناو‌های جنگی آمریکا در خاورمیانه را بر باد رفتن نقشه ترامپ دانست.

جمهوری اسلامی با چه پیشنهادی در ژنو می‌خواهد به توافق برسد

گمانه زنی‌های کارشناسان و صاحبنظران سیاسی حاکی است که ایران، در حال نهایی کردن یک «بسته پیشنهادی هسته‌ای» از طریق رافائل گروسی است و موارد مهم و جدیدی را در بر می‌گیرد:

​-انتقال ذخایر: ارسال بخشی از اورانیوم غنی‌شده به عمان (تحت نظارت آژانس)،

​تعلیق موقت: توقف غنی‌سازی بالای ۲۰ درصد برای یک دوره زمانی خاص و

​کنسرسیوم منطقه‌ای: پیشنهادی برای غنی‌سازی مشترک که غنی‌سازی در خاک ایران را از حالت انحصاری خارج کند.

از پیشنهاد‌هایی است که جمهوری اسلامی به امریکا ارائه کرده و هرچند نکات تازه‌ای است، اما با خواسته‌ها و شرایط امریکا فاصله بسیار دارد.

در خصوص موضوعات سیاست خارجی و داخلی حسین نورانی نژاد، تحلیلگر سیاسی و قائم مقام حزب اتحاد ملت ایران در استودیو دیدارنیوز همراه ماست.

سوال اول: با توجه به شناخت شما از مقامات نظام و آمریکای دوران ترامپ، آیا مذاکرات امروز که نقطه عطف مذاکرات است را نتیجه بخش می‌دانید؟ نظام چه باید بکند تا منافع ملی مردم را حفظ کند؟

سوال دوم: با توجه به تجربه مردم از جنگ ۱۲ روزه و نحوه برخورد مسئولین نظام با آنان؛ ارزیابی شما ازعکس العمل مردم در صورت وقوع جنگ مجدد چیست؟

سوال سوم: چرا با جنگ مخالفید؟ جریان شما خصوصاً توسط جریان سلطنت طلب متهم به این است که شما نیز همانند اصولگرایان هستید و در ورای برخی نقد‌های کم رنگ، مخالف تغییر و اصلاح مطابق با خواست مردمید؟

سوال چهارم: آیا قبول دارید میان آنچه که شما بعنوان جریان اصلاحات می‌خواهید با مطالبات اکثر مردم فاصله‌ی زیادی است؟

مذاکرات ژنو، توافق یا انفجار؟/ صف‌های طولانی مقابل کمیته‌های انضباطی/ رشد ۳ رقمی تورم خوراکی‌ها در بهمن‌ماه

جمهوری اسلامی وابسته به فرد نیست و درصورتیکه اتفاقی برای رهبر بیفتد مجلس خبرگان بلافاصله جانشین تعیین می‌کند

وزیر امور خارجه در پاسخ به خبرنگار یک رسانه هندی که سوال کرد اگر آمریکا رهبر جمهوری اسلامی را ترور کند چه اتفاقی می‌افتد گفت: هر زمان که لازم باشد رهبر جدید انتخاب می‌شود؛ این نظام به افراد وابسته نیست و هیچ چیزی فرو نمی‌ریزد و فرد جدید از طریق رویه‌های تثبیت‌شده جایگزین می‌شود؛ من اصلا نگران نیستم و با این موضوع مشکلی نداریم.

با مردم چه کردیم که دانشگاهیان از سر نفرت از ما به پهلوی روی آورده‌اند

صادق زیبا‌کلام استاد دانشگاه و از چهره‌های سرشناس منتقد وضعیت کشور در واکنش به اعتراضات دانشجویان در دانشگاه‌ها گفت: در خواب هم نمی‌دیدم دانشگاه‌ها از سر نفرت از ما به پهلوی بازگردد. چه کردیم در این ۴۷ سال با نسل‌های جوان‌مان؟!

محسنی اژه‌ای: اینکه پرچم آتش زده شود، زیبنده محیط دانشگاه نیست

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رییس قوه قضاییه با اشاره به تظاهرات دانشجویی در برخی از دانشگاه‌های کشور، اظهار کرد: طی روز‌های اخیر در معدودی از دانشگاه‌های کشور شعار‌هایی از زبان برخی افراد خارج شد و رفتار‌هایی از سوی آنها سر زد، که به هیچ وجه در شأن محیط دانشگاه نبود؛ اینکه پرچم آتش زده شود یا شعار‌هایی با الفاظ خاص سر داده شود، زیبنده محیط دانشگاه نیست.

اژه‌ای تاکید کرد که لازم است کمیته‌های انضباطی در دانشگاه‌ها فعال شوند؛ طبیعتاً فردی که در محیط دانشگاه تخلف انضباطی مرتکب شده، از مجرای قانونی رسیدگی خواهد شد و چنانچه جرمی به وقوع پیوسته باشد، قوه قضائیه ورود پیدا خواهد کرد؛ ما به موجب وظیفه قانونی‌ای که داریم شخصاً ورود خواهیم کرد و طبیعتاً هزینه آن بالاتر خواهد رفت.

موج تازه احضار دانشجویان؛ صف‌های طولانی مقابل کمیته‌های انضباطی دانشگاه‌ها

روزنامه شرق نوشت: از دوشنبه سوم اسفندماه، حداقل ۱۸۰ نفر از دانشجویان دانشگاه‌های تهران با پیامکی به این مضمون مواجه شده‌اند: حضور جناب عالی در تجمع غیرقانونی اخیر خلاف مقررات آموزشی و انضباطی محسوب می‌شود.

طبق شنیده‌ها و اطلاعات موجود، بیش از ۶۰ دانشجو نیز بدون دریافت این پیامک و فقط با ابلاغ شفاهی مسئولان حراست از حضور در دانشگاه‌ها منع شده‌اند.

کارگران دیگر امیدی به بهبود اوضاع خود در ساختار فعلی ندارند

خبرگزاری ایلنا در گزارشی نوشت: امروز سفره کارگران و بازنشستگان بیش از هر زمان دیگری کوچک شده است. بسیاری از خانواده‌های کارگری ناچار شده‌اند اقلامی مانند گوشت، میوه و حتی لبنیات را از سبد غذایی خود حذف کنند.

ما درگیرِ یک ناامیدی جمعی شده‌ایم. کارگران دیگر امیدی به بهبود اوضاع خود در ساختار فعلی ندارند. همین ناامیدی و استیصالِ معیشتی باعث شد کارگران در کنار سایر اقشار به خیابان‌ها بیایند. اما دیدیم چه اتفاقی افتاد! هنوز نمی‌دانیم در اعتراضات دی ماه چند کارگر جان خود را از دست داده‌اند و چند نفر در زندان هستند.

صادرات ایران دیگر کفاف واردات را نمی‌دهد

زنگ هشدار در تجارت خارجی؛ سقوط رابطه مبادله ایران به کمترین سطح در چهار سال اخیررسید. گزارش تازه مرکز آمار ایران از شاخص‌های قیمت کالا‌های صادراتی و وارداتی نشان می‌دهد «رابطه مبادله» کشور در فاصله سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ روندی نزولی داشته و در تازه‌ترین داده‌ها به محدوده‌ای رسیده که بیانگر کاهش محسوس قدرت خرید صادرات در برابر واردات است؛ وضعیتی که می‌تواند نشانه‌ای از تضعیف مزیت تجاری و افزایش فشار بر منابع ارزی کشور باشد.

برای اولین بار، تورم خوراکی‌ها در بهمن‌ماه سه رقمی شد: ۱۰۵ درصد

بانک مرکزی جمهوری اسلامی، تورم بهمن ماه را ۴۶.۳ درصد اعلام کرد. بنا به اعلام بانک مرکزی جمهوری اسلامی، شاخص بهای کالا‌ها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران (شاخص تورم) در بهمن‌ماه ۱۴۰۴ به عدد ۵۵۸.۱ رسید که نسبت به ماه قبل معادل ۸.۴ درصد افزایش داشته است. این شاخص نسبت به ماه مشابه در سال گذشته معادل ۶۲.۲ درصد رشد کرد است.

این دو نرخ بالاترین ارقامی هستند که در طول دو یا سه ساله گذشته تجربه شده‌اند. مرکز آمار ایران نیز اعلام کرد تورم گروه خوراکی‌ها در بهمن ماه از ۱۰۰ درصد عبور کرد و به ۱۰۵ درصد رسیده است.

در این خصوص گفت‌و‌گو می‌کنم با سید مرتضی افقه، استاد دانشگاه و اقتصاددان.

سوال اول: ارزیابی شما از شاخص‌های اصلی اقتصادی پس از جراحی بزرگ اقتصادی دولت چیست؟ آیا دولت توانسته به اهداف ادعایی برسد؟ آیا وضع معیشت مردم بهتر شده؟

سوال دوم: بعنوان یک اقتصاددان بفرمایید آیا با این سطح از تنش سیاسی، استمرار سایه جنگ و قطع تقریباً کامل مراودات تجاری و بانکی با دنیا؛ می‌توان ادعای مدیریت اقتصادی جامعه را داشت؟ به لحاظ مبانی علمی این وضعیت تا چه زمانی قابل استمرار است؟

مذاکرات ژنو، توافق یا انفجار؟/ صف‌های طولانی مقابل کمیته‌های انضباطی/ رشد ۳ رقمی تورم خوراکی‌ها در بهمن‌ماه

سعید حجاریان: وقتی اصلاحات مسدود می‌شود، خیابان جای سیاست را می‌گیرد

سعید حجاریان، فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: نظام سیاسی ایران طی روندی زمین سیاست را به‌حدی ناهموار کرد که عملاً فضای سیاست‌ورزی در آن از میان رفت و چیزی نماند جز کاریکاتوری از سیاست. جامعه مسیر متفاوتی پیش گرفته و اولین وظیفه ما فهم دقیق این مسئله است.

حجاریان افزود:من مخالف فحاشی هستم، اما در شرایط فعلی ایراد را متوجه جوانی که کلمات رکیک به‌کار می‌برد، نمی‌دانم. در وقت مقتضی با هتاکی و بهتان در بالاترین سطوح برخورد نشد و حالا آن روند به کف جامعه منتقل شده است.

تا زمانی که افق اصلاحات درون‌زا مسدود باشد و هیچ نشانه‌ای از تغییرات ملموس و مفید مخابره نشود، باید منتظر تکرار اعتراضات و پیامد‌های آن بود.

خشم در جامعه به کینه‌های جدی تبدیل شده است

احمد بخارایی عضو هیأت علمی دانشگاه و عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران می‌گوید: جامعه با یک خشم فروخورده مواجه است که این خشم از جانب نظام سیاسی به جامعه تزریق شده و پس از حوادث دی‌ماه نه‌تنها فروکش نکرده، بلکه به کینه‌های جدی تبدیل شده است.

به گفته بخارایی خشم‌ها فروکش نکرده و اکنون به کینه‌های جدی تبدیل شده‌اند؛ در چنین شرایطی و با نبود چشم‌انداز روشن، ناامیدی در جامعه تشدید می‌شود. وقتی کینه‌ها و خشم‌های نهفته و انباشته‌شده با ناامیدی نسبت به آینده ترکیب می‌شوند، گسست اجتماعی و نابسامانی اجتماعی تشدید می‌شود.

طرح افزایش صدور نفت عربستان در صورت شروع جنگ و محدودیت عرضه نفت

خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد در صورت اختلال در جریان انتقال نفت از خاورمیانه بر اثر حمله احتمالی آمریکا به جمهوری اسلامی، عربستان سعودی به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده ائتلاف اوپک‌پلاس، طرح افزایش کوتاه‌مدت تولید و صادرات نفت را فعال خواهد کرد.

سه منبع آگاه مرتبط با اوپک‌پلاس نیزگفته‌اند: این ائتلاف احتمالا افزایش تولید نفت به میزان ۱۳۷ هزار بشکه در روز را برای ماه آوریل بررسی خواهد کرد تا به توقف سه ماهه افزایش تولید پایان دهد؛ اقدامی که در آستانه اوج تقاضای تابستانی و در شرایطی انجام می‌شود که تنش‌ها میان آمریکا و ایران، عضو اوپک، قیمت‌ها را افزایش داده است.

 

عوامل برنامه:

تهیه‌کننده و کارگردان: سهیل محمدیان

اجرا: محمدرضا حیاتی

فیلمبردار: حسین بابازاده

تدوین: نیکو مجدی

سردبیر: حسین جعفری

با تشکر از: مرتضی افقه و حسین نورانی‌نژاد کارشناسان این برنامه

ارسال نظرات
captcha
پربازدیدها
امروز يکشنبه ۱۵ شهريور
امروز يکشنبه ۱۵ شهريور
امروز يکشنبه ۱۵ شهريور
امروز يکشنبه ۱۵ شهريور
پرطرفدارترین ها