تیتر امروز

انفجار در شمال عراق/ ۳ پایگاه مرزی زمینی کویت هدف حمله قرار گرفت/ اصابت پرتابه به اهداف نظامی در جزیره قشم/ اف‌بی‌ای موضوع مرگ لیندسی گراهام را بررسی می‌کند/ عمان، سفیر ایران را احضار کرد
تشدید تنش‌ها میان ایران و آمریکا (روز نود و ششم آتش‌بس)

انفجار در شمال عراق/ ۳ پایگاه مرزی زمینی کویت هدف حمله قرار گرفت/ اصابت پرتابه به اهداف نظامی در جزیره قشم/ اف‌بی‌ای موضوع مرگ لیندسی گراهام را بررسی می‌کند/ عمان، سفیر ایران را احضار کرد

در روز چهلم جنگ اسرائیل و آمریکا علیه ایران، آتش بس دو هفته‌ای از بامداد چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۵ برقرار شد. سه‌شنبه شب اول اردیبهشت، ترامپ به صورت یک طرفه از تمدید آتش‌بس با ایران خبر داد و...
شاهنامه، آرمان ملی ایرانیان/ نبرد با دیوِ تحریف؛ روایت پنجاه سال شاهنامه‌پژوهی خالقی مطلق
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «گپی نو» با دو تن از اساتید به مناسبت درگذشت استاد جلال خالقی‌مطلق

شاهنامه، آرمان ملی ایرانیان/ نبرد با دیوِ تحریف؛ روایت پنجاه سال شاهنامه‌پژوهی خالقی مطلق

در هشتمین برنامه از گپی‌نو به مناسبت درگذشت استاد جلال خالقی‌مطلق، ادیب و شاهنامه‌پژوه نامدار و نیز روز ملی دماوند با قدمعلی سرامی و محمد منصورنژاد، دو تن از اساتید نام آشنا به گفت‌و‌گو پرداختیم.
برداشت‌های متفاوت و متضاد در ایران از مراسم بدرقه و تشییع آیت الله خامنه‌ای
یادداشتی به قلم امیر دبیری مهر

برداشت‌های متفاوت و متضاد در ایران از مراسم بدرقه و تشییع آیت الله خامنه‌ای

امیر دبیری مهر، استاد دانشگاه و کارشناس رسانه در یادداشتی به برداشت‌های متفاوت و متضاد در ایران از مراسم بدرقه و تشییع آیت الله خامنه‌ای، رهبر شهید انقلاب پرداخته که در دیدارنیوز می‌خوانید.
آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم

تخت‌روانچی: حمله آمریکا به ایران یک قمار واقعی است/ به امارات و عربستان حمله نمی‌کنیم

مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزیر خارجه می‌گوید که حمله آمریکا به ایران یک قمار واقعی است و حمله ایران به همسایگان خود مانند امارات متحده عربی و عربستان سعودی را رد کرد.

کد خبر: ۱۹۶۴۲۲
۱۹:۰۳ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۴

تخت‌روانچی: حمله آمریکا به ایران یک قمار واقعی است/ به امارات و عربستان حمله نمی‌کنیم

دیدارنیوز: مجید تخت روانچی با اشاره به برگزاری سومین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در روز پنجشنبه در ژنو گفت: ما آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم. ما هر کاری که لازم باشد انجام خواهیم داد تا این اتفاق رخ دهد. با صداقت کامل و حسن نیت وارد اتاق مذاکرات در ژنو خواهیم شد و امیدواریم این حسن نیت و رویکرد مثبت از سوی آمریکایی‌ها نیز متقابلاً پاسخ داده شود.

معاون سیاسی وزیر خارجه در مصاحبه با رادیو ان پی آر (NPR) آمریکا در پاسخ به تهدید‌های رئیس جمهور آمریکا علیه ایران و احتمال حمله واشنگتن به کشورمان گفت: امیدواریم با چنین وضعیتی مواجه نشویم، زیرا جنگی که آغاز شود، قابل مهار نیست. چگونه می‌توان جنگ را با یک ضربه پایان داد؟ بنابراین این یک قمار واقعی از نظر ماست. امیدواریم چنین چیزی رخ ندهد، اما در هر صورت، اگر حمله‌ای یا تجاوزی علیه ایران صورت گیرد، ما طبق برنامه‌ریزی دفاعی خود پاسخ خواهیم داد؛ بنابراین همه باید بدانند که شروع جنگ ممکن است، اما پایان دادن به آن آسان نیست.

متن کامل مصاحبه این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با این رسانه آمریکایی به شرح زیر است: 

آیا انتظار دارید در اتاق مذاکرات با آمریکایی‌ها مستقیماً روبه‌رو شوید؟

ما گفت‌و‌گو‌های خود را در ژنو، در همان چارچوبی که در مسقط و ژنو در هفته گذشته داشتیم، ادامه خواهیم داد، بنابراین هیچ چیز تغییر نخواهد کرد. همانگونه که به توافق رسیدیم ادامه خواهیم داد.

آیا این به معنای مذاکره مستقیم است؟

معمولاً کار را با مذاکرات غیرمستقیم از طریق وزیر خارجه عمان آغاز می‌کنیم. دفعه قبل در ژنو، رافائل گروسی نیز حضور داشت. در ابتدا، مذاکرات غیرمستقیم توسط وزیر خارجه عمان و گروسی انجام شد. بعداً فرصتی برای دست دادن پیدا کردیم و آن یک دیدار مستقیم چند دقیقه‌ای بود.

وزیر امور خارجه عمان گفته است که در روز پنجشنبه به سمت نهایی کردن توافق پیش خواهیم رفت. آیا شما نزدیک به توافق هستید؟

ما آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم. ما هر کاری که لازم باشد انجام خواهیم داد تا این اتفاق رخ دهد. با صداقت کامل و حسن نیت وارد اتاق مذاکرات در ژنو خواهیم شد و امیدواریم این حسن نیت و رویکرد مثبت از سوی آمریکایی‌ها نیز متقابلاً پاسخ داده شود. اگر اراده سیاسی در همه طرف‌ها وجود داشته باشد، به نظر من توافق می‌تواند هرچه سریع‌تر حاصل شود.

گزارش شده است که ایران در حال اصلاح متن پیشنهادی برای ارائه به آمریکا در این مذاکره است؟ آیا در این متن پیشنهادی موضوعاتی فراتر از برنامه هسته‌ای نیز پیشنهاد شده است؟

خیر، موضوع مذاکرات مسئله هسته‌ای است و این مورد توافق همه طرف‌هاست. این همان کاری است که در دو دور نخست در مسقط و ژنو انجام دادیم و در نشست آینده ژنو نیز همین خواهد بود.

می‌خواهم برای مردمی که هر روز ما را دنبال نمی‌کنند، روشن کنیم که هیچ مذاکره‌ای در مورد موضوعات دیگر مثل موشک‌های بالستیکی و ... نخواهید داشت؟

همان‌طور که گفتم، تنها موضوع مذاکرات در نشست آینده ژنو، مسئله هسته‌ای است.

می‌خواهم در مورد پیامد‌های اعتراضات ماه ژانویه در ایران صحبت کنم. مردم مکرراً پیام می‌دهند که نمی‌توانند پیام‌های خود را به دلیل محدودیت‌های اینترنت به گوش جهانیان برسانند. خبرنگار دیگری گزارش داده است که معترضان به طرز وحشتناکی در زندان اعدام می‌شوند. آیا شخصی به دلیل اعتراضات اخیر در زندان اعدام شده است؟

خیر، اینها درست نیست. در واقع اینترنت وصل است. اینترنت قطع نشده است؛ بنابراین مردم به اینترنت بین‌المللی دسترسی دارند. می‌دانید، خبرنگاران خارجی زیادی در تهران حضور دارند. سفیران در تهران حضور دارند و می‌توانند شهادت دهند که زندگی در تهران به صورت عادی در جریان است و همه این گمانه‌زنی‌ها غیرواقعی است.

یکی دیگر از خبرنگاران ما با شخصی مصاحبه کرده است که می‌گوید نیرو‌های امنیتی در ایران به دنبال معترضان در مدارس هستند و سعی می‌کنند کسانی را که در ماه ژانویه اعتراض کرده بودند، شناسایی کنند. می‌خواهم به صدای شخصی که خواسته است هویتش فاش نشود ولی بخشی از صدای او را برایتان پخش می‌کنم. آیا این درست است؟ آیا نیرو‌های امنیتی هنوز به دنبال افرادی هستند که در اعتراضات شرکت کرده‌اند؟

خیر، اصلاً چنین چیزی نیست. همه این دروغ‌ها برای تحریک اوضاع مطرح می‌شود. چگونه می‌توان چنین چیز‌هایی را توجیه کرد؟ چگونه می‌توان ثابت کرد که این نسخه از رویداد‌های جاری در تهران درست است؟ و می‌دانید، مردم می‌توانند از روش‌های مختلفی از جمله هوش مصنوعی برای تولید چنین صدا‌هایی استفاده کنند. می‌توانم به شما بگویم که مدارس باز هستند، مردم فرزندانشان را به مدرسه می‌فرستند و هیچ چیز از این دست در ایران رخ نداده است.

ایالات متحده، همان‌طور که شما به خوبی می‌دانید، حجم زیادی از نیروی نظامی را در منطقه اطراف ایران مستقر کرده است و تلاش می‌کند از طریق حمله محدود نظامی کشور شما را پای میز مذاکره بکشاند و این یکی از گزینه‌های رئیس جمهور است. ایران چگونه به حمله نظامی پاسخ خواهد داد؟

امیدواریم با چنین وضعیتی مواجه نشویم، زیرا جنگی که آغاز شود، قابل مهار نیست. چگونه می‌توان جنگ را با یک ضربه پایان داد؟ بنابراین این یک قمار واقعی از نظر ماست. امیدواریم چنین چیزی رخ ندهد، اما در هر صورت، اگر حمله‌ای یا تجاوزی علیه ایران صورت گیرد، ما طبق برنامه‌ریزی دفاعی خود پاسخ خواهیم داد؛ بنابراین همه باید بدانند که شروع جنگ ممکن است، اما پایان دادن به آن آسان نیست. ضمناً، کل منطقه از پیامد‌های تجاوز علیه ایران آسیب خواهد دید.

آیا می‌گویید ایران آماده است به همسایگان خود مانند امارات متحده عربی، عربستان سعودی و کشور‌های با تأسیسات نفتی که لزوماً به ایران حمله نمی‌کنند، حمله کنید؟

نه. ما بهترین روابط را با همسایگان خود داریم و با همه آنها در شرایط خوبی هستیم. منظور من این است که اگر آمریکا به ایران حمله کند، چگونه می‌توان انتظار داشت ایران سکوت کند؟ ما باید به دارایی‌ها و اهداف آمریکا در منطقه پاسخ دهیم. اما ترجیح قطعی ما حرکت در مسیر صلح است. به همین دلیل نشست آینده ژنو بسیار مهم است. چرا باید وقت خود را صرف چیزی کنیم که برای کل منطقه و برای همه زیان‌بار خواهد بود؟

بیایید بر دیپلماسی تمرکز کنیم، زیرا دیپلماسی به نفع همه خواهد بود. هیچ راه‌حل نظامی برای پرونده هسته‌ای ایران وجود ندارد؛ بنابراین به جای جنگ‌طلبی، به جای اعزام نیرو و فرستادن ناوگان نظامی به منطقه ما بهتر است بر دیپلماسی تمرکز شود. هدف از اعزام نیرو و ناوگان نظامی به منطقه ما چیست؟ آیا می‌خواهند ایران را مرعوب کنند؟ این اتفاق نخواهد افتاد. ایرانی‌ها ثابت کرده‌اند که مقاوم و تاب‌آور هستند؛ بنابراین بهتر است بر کار واقعی تمرکز کنیم و آن دیپلماسی است.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
captcha
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی
Array
(
    [P] => 1
    [N] => 0
)
:
غیر قابل انتشار :
کرامت سلیمی
|
Serbia
|
۲۱:۰۹ - ۱۴۰۴/۱۲/۰۵
0
0
به زودی همه کارشناسان و تحلیلگران سیاسی شوکه خواهند شد.

به زودی این حقیقت فاش خواهد شد که سلاح هسته ای مطلقا وجود خارجی ندارد.

ضعف ترامپ در مقابله با ایران همین موضوع است.

برای همین است که موضوع مذاکرات هسته ای برای امریکا عملا هیچ اهمیتی ندارد و امریکا و اسرائیل خواستار مذاکرات موشکی هستند.

خطر واقعی فقط و فقط موشک هاست و سلاح هسته ای یک تفنگ خالیست که فقط در داستانهای تخیلی وجود دارد.


در موضوع هسته ای دست ترامپ زیر ساطور ایران است.

در اینده ای نزدیک ایران و روسیه و چین با هماهنگی همدیگر دروغ بودن سلاح هسته ای را فاش خواهند کرد.
پربازدیدها
امروز دوشنبه ۲۲ تير
امروز دوشنبه ۲۲ تير
امروز دوشنبه ۲۲ تير
امروز دوشنبه ۲۲ تير
پرطرفدارترین ها