تیتر امروز

صداوسیما: انفجار در حاشیه شهر اندیمشک کنترل‌شده بود/ حملات جدید به کویت/ صدای چند انفجار در قشم/ بازنشر جنجالی ترامپ؛ «اشغال جزیره خارک!»/ سنتکام: محاصره دریایی ایران از سه‌شنبه
تشدید تنش‌ها میان ایران و آمریکا (روز نود و هشتم آتش‌بس)

صداوسیما: انفجار در حاشیه شهر اندیمشک کنترل‌شده بود/ حملات جدید به کویت/ صدای چند انفجار در قشم/ بازنشر جنجالی ترامپ؛ «اشغال جزیره خارک!»/ سنتکام: محاصره دریایی ایران از سه‌شنبه

در روز چهلم جنگ اسرائیل و آمریکا علیه ایران، آتش بس دو هفته‌ای از بامداد چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۵ برقرار شد. سه‌شنبه شب اول اردیبهشت، ترامپ به صورت یک طرفه از تمدید آتش‌بس با ایران خبر داد و...
ادامه جنگ همراه با تفاهم شکننده/ تهران: تنگه هرمز بسته است/ آغاز خاموشی‌های جدید در کشور
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ادامه جنگ همراه با تفاهم شکننده/ تهران: تنگه هرمز بسته است/ آغاز خاموشی‌های جدید در کشور

این صد و شصتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۵ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
شاهنامه، آرمان ملی ایرانیان/ نبرد با دیوِ تحریف؛ روایت پنجاه سال شاهنامه‌پژوهی خالقی مطلق
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «گپی نو» با دو تن از اساتید به مناسبت درگذشت استاد جلال خالقی‌مطلق

شاهنامه، آرمان ملی ایرانیان/ نبرد با دیوِ تحریف؛ روایت پنجاه سال شاهنامه‌پژوهی خالقی مطلق

در هشتمین برنامه از گپی‌نو به مناسبت درگذشت استاد جلال خالقی‌مطلق، ادیب و شاهنامه‌پژوه نامدار و نیز روز ملی دماوند با قدمعلی سرامی و محمد منصورنژاد، دو تن از اساتید نام آشنا به گفت‌و‌گو پرداختیم.

چگونه در ماه رمضان دچار کم‌آبی و اضافه‌وزن نشویم؟

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با ارائه مجموعه‌ای از توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه مبارک رمضان، بر مصرف کافی مایعات، رعایت تعادل در وعده‌های افطار و سحر، پرهیز از غذا‌های پرچرب و شیرین و توجه ویژه سالمندان و بیماران به وضعیت جسمانی خود تأکید کرد.

کد خبر: ۱۹۶۲۴۰
۱۷:۴۰ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۴

چگونه در ماه رمضان دچار کم‌آبی و اضافه‌وزن نشویم؟

دیدارنیوز: دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: مصرف آب کافی در فاصله افطار تا سحر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و بهترین زمان نوشیدن آب، از یک ساعت پس از افطار تا نیم ساعت پیش از سحر است. آب، شیر، آبمیوه‌های طبیعی و شربت‌های کم‌شیرین مانند خاکشیر و تخم‌شربتی گزینه‌های مناسبی برای پیشگیری از کم‌آبی هستند و باید از نوشیدنی‌های قندی و پرکالری پرهیز شود.

بر اساس این توصیه‌ها، مصرف سوپ‌های سبک و غنی از سبزیجات و غلات در افطار موجب تأمین آب و مواد معدنی بدن می‌شود. استفاده از مواد غذایی آبکی مانند سوپ، آش و حلیم بدون روغن نیز به حفظ تعادل آب و املاح کمک می‌کند.

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تأکید کرد: در وعده سحری باید از مصرف غذا‌های پرچرب، پرنمک و سرخ‌کردنی خودداری شود، زیرا این مواد موجب تشنگی و گرسنگی زودرس در طول روز می‌شوند. همچنین مصرف بیش از اندازه چای در سحر به دلیل افزایش دفع ادرار توصیه نمی‌شود.

دفتر بهبود تغذیه جامعه اعلام کرد: انتخاب کربوهیدرات‌های پیچیده مانند نان‌های سبوس‌دار، غلات کامل، حبوبات، عدس و لوبیا در وعده سحری موجب پیشگیری از افت قند خون و احساس گرسنگی زودرس می‌شود. مواد غذایی پرفیبر همچون سبزیجات، میوه‌های با پوست، میوه‌های خشک مانند گلابی، آلو و انجیر و مغز‌هایی مانند بادام نیز به احساس سیری طولانی‌تر کمک می‌کنند.

این دفتر همچنین توصیه کرده است که مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری محدود شود، زیرا قند‌های ساده باعث نوسان سریع قند خون و گرسنگی زودهنگام می‌شوند. میوه‌ها بهتر است در فاصله افطار تا سحر مصرف شوند.

در خصوص وعده افطار نیز مصرف غذا‌های سبک شامل لبنیات، نان، سبزیجات و میوه‌ها توصیه شده و مصرف شیر گرم، فرنی یا شیر برنج، مناسب دانسته شده است. همچنین مصرف ۳ تا ۵ عدد خرما در افطار برای تنظیم قند خون مفید است، اما باید از افراط در مصرف آن مانند سایر شیرینی‌ها پرهیز شود.

دفتر بهبود تغذیه جامعه همچنین هشدار داد که حذف وعده سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمی‌شود، بلکه به دلیل افت شدید قند خون، زمینه پرخوری در افطار و در نهایت افزایش وزن را فراهم می‌کند.

بر اساس این گزارش، رعایت برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل پنج گروه اصلی غذایی (نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، گوشت و حبوبات و تخم‌مرغ، شیر و لبنیات) در ماه رمضان نیز ضروری است.

ارسال نظرات
captcha
امروز چهارشنبه ۲۴ تير
امروز چهارشنبه ۲۴ تير
امروز چهارشنبه ۲۴ تير
امروز چهارشنبه ۲۴ تير
پرطرفدارترین ها