تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...

کاوش در یکی از ۹۰۰ محوطه عصر مفرغ سیستان

تپه پیر یکی از ۹۰۰ محوطه عصر مفرغ در سیستان و دربردارنده کهن‌ترین دوران استقراری این منطقه است. سطح تپه پیر سیستان به ابعاد ۹۵×۷۰ متر و ارتفاع ۷ متر با لایه‌ای از سفال پوشیده شده است.

کد خبر: ۱۴۶۴۶۴
۱۹:۱۳ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۱

کاوش در یکی از ۹۰۰ محوطه عصر مفرغ سیستان

دیدارنیوز: کاوش تپه پیر یکی از ۹۰۰ محوطه عصر مفرغ در سیستان که دربردارنده کهن‌ترین دوران استقراری این منطقه است بمنظور آموزش دانشجویان دانشگاه زابل در حال انجام است.

به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، جواد علایی مقدم (سرپرست هیأت باستان‌شناسی و مدیر گروه باستان‌شناسی دانشگاه زابل) گفت: کاوش در تپه پیر سیستان با مجوز پژوهشگاه و حمایت مالی دانشگاه زابل آغاز شده است.

مدیر گروه باستان‌شناسی دانشگاه زابل افزود: تپه پیر سیستان یکی از محوطه‌های دشت جنوب سیستان است که در حوزه قلعه رستم سیستان و حوضه آبریز رود بیابان قرار دارد.

او با بیان‌اینکه امروزه جاده آسفالته زاهدان-زابل از حدود ۴ کیلومتری غرب این تپه عبور می‌کند افزود: سطح تپه پیر سیستان به ابعاد ۹۵×۷۰ متر و ارتفاع ۷ متر با لایه‌ای از سفال پوشیده شده است.

سرپرست هیأت باستان‌شناسی گفت: اولین فصل کاوش در این محوطه با ایجاد دو کارگاه افقی و لایه‌نگاری آغاز شد؛ ترانشه افقی در شمال محوطه به ابعاد ۶در۸ متر ایجاد و بر اساس آن دو دوره استقراری اصلی و یک دوره استقرار موقت شناسایی شد.

علائی مقدم با اشاره به اینکه معماری این دوره‌ها خشتی بوده و ویژگی بارز آن اتاق‌های کوچک و راهروی‌های پیرامونی است تصریح‌کرد: ترانشه پلکانی لایه‌نگاری نیز در جبهه غربی به عرض ۲ متر و طول ۱۴ متر از سطح تپه تا دامنه آن ادامه یافت و بر اساس آن دوره‌های استقراری این محوطه شناسایی شد.

مدیر گروه باستان‌شناسی دانشگاه زابل اظهارکرد: مطالعات اولیه بیانگر آن است که تپه پیر از نیمه دوم هزاره سوم پیش از میلاد تا اوایل هزاره دوم پیش از میلاد دارای شواهد استقراری است و پس از ان متروک می‌شود و دیگر بار در دوران تاریخی به صورت استقرار موقت عشایر و دامداران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این باستان‌شناس با اشاره به اینکه در این محوطه علاوه بر ساختار معماری مسکونی، شواهدی از فعالیت‌های صنعتی پخت سفال و ذوب فلز هم به‌دست آمده خاطرنشان‌کرد: همچنین در این استقرار فعالیت‌هایی، چون ساخت ظروف سنگی، ابزارسازی و ساخت مهر‌های تزینی (البته در مقایس کم) صورت می‌گرفته است.

سرپرست هیأت باستان‌شناسی در پایان گفت: مطالعات حاکی از وجود ارتباط معناداری بین استقرار این محوطه با تمدن‌های منطقه جازموریان در جنوب و فرهنگ مروی – بلخی در حوزه خراسان بزرگ است.

گفتنی‌است، تپه پیر یکی از ۹۰۰ محوطه عصر مفرغ در سیستان و دربردارنده کهن‌ترین دوران استقراری این منطقه است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی