تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...

افزایش بودجه نظامی چین؛ «پکن» به دنبال چیست؟

چین همزمان با افزایش ۷.۲ درصدی بودجه نظامی خود از افزایش برگزاری دوره‌های آماده‌سازی رزمی نیرو‌های نظامی این کشور در سال جاری میلادی خبر داد.

کد خبر: ۱۴۶۱۶۷
۱۷:۳۳ - ۱۴ اسفند ۱۴۰۱

افزایش بودجه نظامی چین؛ پکن طرح آماده‌سازی رزمی ارتش در ۲۰۲۳ را کلید زد

دیدارنیوز: وزارت دارایی چین روز یکشنبه در جریان برگزاری مراسم افتتاحیه نشست سالانه پارلمان این کشور با ارائه گزارشی اعلام کرد که بودجه نظامی این کشور که حزب کمونیست چین آن را صرفا دفاعی می‌داند، در قالب روندی صعودی به میزان ۷.۲ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش می‌یابد و به ۲۲۵ میلیارد دلار می‌رسد.

بودجه نظامی چین سال گذشته میلادی هم با رشد ۷.۱ درصدی به ۲۱۰ میلیارد دلار رسید که ۱۵ میلیارد دلار کمتر از بودجه در نظر گرفته شده برای سال جاری میلادی بود.

در همین حال، ارتش چین نیز اعلام کرد که طرح تقویت توان رزمی نیرو‌های خود را در چارچوب سناریوی جنگ فرضی با تایوان در دستور کار خود دارد. لی که چیانگ، نخست وزیر چین نیز روز یکشنبه خواستار «افزایش» دوره‌های آموزشی نیرو‌ها و همچنین تقویت «آمادگی رزمی» و «نوآوری در جهت‌گیری‌های استراتژیک» ارتش کشورش شد.

مقام‌های ایالات متحده طی ماه‌های اخیر بار‌ها چین را متهم کرده‌اند که در تدارک حمله نظامی به تایوان است؛ شبه‌جزیره‌ای که پکن مدعی مالکیت آن است و از متحدان واشنگتن به شمار می‌رود. همچنین، واشنگتن نگران حمایت تسلیحاتی پکن از مسکو در جریان جنگ اوکراین است.

چین پس از ایالات متحده، دومین بودجه نظامی سالانه سنگین در جهان را برای سال ۲۰۲۳ تدارک دیده است، هر چند که حدود یک چهارم بودجه نظامی ۸۵۸ میلیارد دلاری آمریکاست. البته برخی کارشناسان مستقل نظامی همواره در مورد رقم دقیق بودجه نظامی چین شبهه وارد کرده‌اند، چنان که خبرگزاری فرانسه نیز اعلام کرده که چین هزینه بسیاری از تحقیقات نظامی خود را به ویژه در زمینه موشک‌ها و دفاع سایبری جزء هزینه‌های نظامی به شمار نمی‌آورد.

مطابق گزارش اندیشکده بریتانیایی «موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک» (IISS)، ارتش چین دارای دو میلیون و ۳۵ هزار نیروی مرد و زن است. بر پایه این گزارش، چین به سرعت در حال تولید جنگنده‌های رادارگریز است و همزمان در تلاش برای تقویت نیروی دریایی خود است. پکن در حال حاضر، تنها سه ناو هواپیمابر در اختیار دارد که در مقایسه با ۱۱ ناو هواپیمابر ایالات متحده کم‌شمار است. انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم نیز برآورد کرده که چین حدود ۳۵۰ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد؛ بسیار کمتر از آمریکا و روسیه، ولی بیشتر از بریتانیا و فرانسه.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی