تیتر امروز

نشست مشترک سه نماینده مجلس و ورزشکاران
مربیان و ورزشکاران رشته‌های رزمی در دیدارنیوز دغدغه‌ها و مطالبات خود را بیان کردند+ ویدیو و عکس

نشست مشترک سه نماینده مجلس و ورزشکاران

سمیه رفیعی، علیرضا سلیمی و محمدحسین حسینی بحرینی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سالن اجتماعات دیدارنیوز با تعدادی از مربیان، باشگاهداران و پیشکسوتان ورزش در رشته‌های رزمی، دیدار و گفت‌وگو کردند.
اقتصاد، جامعه و مرگ، سه حلقه گمشده در جنگ
دیدار بررسی می‌کند

اقتصاد، جامعه و مرگ، سه حلقه گمشده در جنگ

موضوعی که در میان بروز پدیده جنگ کمتر به آن توجه می‌شود، تاثیرات اجتماعی آن است، از این رو از چند قرن پیش جامعه شناسان توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته و نظرات متفاوتی را بیان کرده اند که در این...

ابزار قدرت در مواجهه با عصیان!

احمد حیدری، روحانی فعال در عرصه‌های اجتماعی گفته: «سال‌هاست نیروی انتظامی را ماموریت «ارشاد» داده و این نیرو مجموعه‌ای به نام «گشت ارشاد» راه‌اندازی کرده و جوانان و به‌خصوص دختران و زنان جوان کشور را به عنوان ناقض قانون حجاب و عفاف، جلب کرده و به خیال خود ارشاد می‌کنند! البته بر نیروی انتظامی حرجی نیست، زیرا مأمورند و مجری قانون و اگر از اجرای اوامر و قوانین سرپیچی کنند با عواقبی مواجه می‌شوند؛ سخن و اعتراض بر آنانی است که ارشاد جوانان بعضا عاصی را [همچون بسیاری امور دیگر] به نیروی نظامی‌‎ای سپرده‌اند که طبیعتا رفتارش به‌خصوص هنگام مواجهه با عصیان، مبتنی بر قدرت است!

کد خبر: ۱۳۷۷۵۰
۱۴:۱۹ - ۳۰ شهريور ۱۴۰۱

ابزار قدرت در مواجهه با عصیان!

دیدارنیوز: مسئولان معتقدند که حساب تجمع کنندگان و معترضان آرام به مرگ مهسا امینی از آنچه اغتشاشگر می‌خوانند، جداست و برخورد خود را به مهارکردن نقشه‌های برهم زنندگان آسایش و امنیت، معطوف می‌دانند. اما تصاویری در شبکه‌های مجازی مخابره می‌شود و مشاهدات برخی از افراد تا حدی این گفته‌ها را نقض می‌کند. تصاویر دختری را در حوالی بلوار کشاورز تهران نشان می‌دهند که در بلوار نشسته، با آمدن ماموران از جا بلند می‌شود و ماموران حین عبور او را با دست روی زمین می‌اندازند.

مشاهداتی وجود دارد از حضور صد‌ها موتورسوار دو ترکه (همان لباس شخصی‌هایی که خبرگزاری فارس به آن‌ها اشاره کرد) که با شعار «حیدر حیدر» به پیاده‌رو خیابان کریمخان منتهی به ولیعصر می‌ریزند. روز دوشنبه ۲۸ شهریور، تجمعات مردمی در واکنش به درگذشت مهسا امینی، از شهر‌های کردنشین به تهران و برخی دیگر از شهر‌های ایران هم کشیده شد و تا روز گذشته ادامه داشت. از بازار تهران هم تصاویری از تجمع بازاریان مخابره شد و دانشگاه‌های علم و صنعت و خوارزمی هم به شهیدبهشتی و تهران و شریف پیوستند و در کنار دانشگاه‌های یزد و علوم پزشکی تبریز و صنعتی اصفهان و... تجمعات خود را ادامه دادند.

تجمعات تا حدی در دانشگاه‌ها بالا گرفته است که به نظر می‌رسد مسئولان دانشگاهی تحت عنوان کرونا کلاس‌ها را تا اطلاع ثانوی غیرحضوری کرده‌اند. دانشگاه تهران به دانشجویان اعلام کرده که کلاس‌های حضوری از هفته سوم مهرماه آغاز می‌شود و کلاس‌ها در دو هفته ابتدایی مهر مجازی است. محمد میرایی، مدیر کل خدمات آموزشی دانشگاه تهران این خبر را اعلام کرده.

صحبت‌های ضد و نقیض
مهسا امینی (ژینا)، دختر جوان ۲۲ ساله‌ای بود که در بازداشت گشت ارشاد تهران، جان خود را از دست داد. صحبت‌های ضد و نقیضی که از نحوه مرگ او و نحوه مواجه نیرو‌های امنیتی با او شده بود، حساسیت مردم را نسبت به درگذشت او بیشتر کرد. هرچند که رئیس فرماندهی انتظامی تهران بزرگ در یک نشست خبری تاکید کرده بود که حتی تلنگری به خانم امینی وارد نشده، انتشار تصاویر سی‌تی‌اسکن مربوط به خانم امینی در فضای مجازی که گفته می‌شد از راه هک کردن سیستم‌های بیمارستان به دست آمده، چیز دیگری را نشان می‌داد.

حسین کرم‌پور، رئیس سازمان نظام پزشکی بندرعباس هم در نامه‌ای خطاب به رئیس سازمان نظام پزشکی ایران با رد ادعای سکته قلبی (آنچه مقامات مسئول ادعا می‌کنند) گفت که کبودی زیر چشم با این ادعا سازگاری ندارد. خبرگزاری فارس، اما در گفتگو با پزشکان کارشناسی که نام آن‌ها را ذکر نکرده بود، ضمن تایید تعلق سی‌تی‌اسکن‌ها به بیمار، مهسا امینی، گفته بود که بررسی‌های سی‌تی‌اسکن بیمارستان نشان می‌دهد هیچ شواهدی از ضربه به سر و خونریزی در این تصاویر به چشم نمی‌خورد. یک متخصص جراحی مغز و اعصاب به خبرنگار فارس گفته بود که «بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیمار در گذشته جراحی در ناحیه سر انجام داده است، اما براساس شواهد موجود از روی سی‌تی‌اسکن نمی‌توان فهمید که جراحی دقیقاً مربوط به چند سال قبل است. همچنین شواهد کرانیتومی فرونتوتمپورال قبلی همراه با آتروفی مختصر عضلانی و تغییرات بافت نرم در محل جراحی بیمار مشهود است.»

در حالی که کارشناسان و پزشکان مصاحبه کننده با خبرگزاری فارس بر بیماری زمینه‌ای مهسا امینی تاکید داشته و حتی گفتند که او جراحی تومور هم داشته، خانواده مهسا، بیمار بودن او را تکذیب می‌کنند و می‌گویند که او بدنی کاملا سالم داشته است. موارد ضد و نقیضی که میان صحبت‌های مسئولان با خانواده امینی وجود دارد به همین جا ختم نمی‌شود. در روز‌های اخیر، سردار رحیمی، رئیس فرماندهی انتظامی در نشست خبری مذکور گفته بود که پوششی که خانم امینی با آن بازداشت شده با پوششی که در تصاویر منتشر شده دوربین مدار بسته در مقر پلیس امنیت اخلاقی، نشان داده شده بود متفاوت بوده. اما پدر مهسا در گفت‌وگویی که با رویداد ۲۴ داشته، ضمن تکذیب این موضوع گفته که لباس مهسا هیچ مشکلی نداشته. خانواده امینی می‌گویند لباس مهسا در تصاویر دوربین پلیس، همان بوده که با آن از منزل خارج شده است.

لباس شخصی‌ها وارد صحنه می‌شوند
همان‌طور که گفته شد همه موارد ضد و نقیض، ابهام در مرگ خانم امینی را در اذهان عمومی پررنگ‌تر کرد و همین موضوع در کنار انتقاداتی که نسبت به عملکرد گشت ارشاد داشتند آن‌ها را به خیابان‌ها کشاند تا صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند. اما در خصوص همین تجمعات هم صحبت‌های ضد و نقیض کم نبود. خبرگزاری دولت، ایرنا با اشاره به آرام بودن تجمعات و اینکه ماموران از هر گونه درگیری با شرکت کنندگان در این اجتماع اجتناب کردند، نوشت: «تعدادی از افراد در چند شهر کشور دوشنبه شب در پی درگذشت مهسا امینی اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. تعدادی از شهروندان در برخی شهر‌های کردستان، آذربایجان غربی، کرمانشاه، البرز، تهران، گیلان و خراسان رضوی با تجمع در میدان‌های اصلی شهر اعتراضات آرامی داشتند.»

این در حالی است که خبرگزاری فارس از آتش زدن چند سطل زباله و سنگ‌پرانی به ماشین پلیس و ماشین آب‌پاش توسط تجمع‌کنندگان خبر داد و استفاده نیرو‌های یگان ویژه از باتوم و گاز اشک‌آور را تایید کرد و نوشت: «با گذشت حدود یک ساعت از حضور این افراد که منجر به ترافیک سنگین در محدوده بلوار کشاورز شده بود، یگان ویژه پلیس با گشت موتوری وارد صحنه شد و با استفاده از باتوم و گاز اشک‌آور افراد را متفرق کرد.» خبرنگاران فارس جمعیت معترضین را در ساعت ۱۹ روز دوشنبه، حداکثر بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر در دسته‌های ۳۰ تا ۴۰ نفره تخمین زدند و گفتند که پلیس چند نفر را بازداشت کرده و اینترنت موبایل در این محدوده ضعیف شده و ترافیک هم بسیار سنگین است. به گزارش این خبرگزاری، به مرور برخی نیرو‌های لباس شخصی هم وارد صحنه شدند به نحوی که به گفته آنها، تعداد نیرو‌های پلیس و لباس شخصی‌ها و مردمی که نظاره‌گر صحنه بودند، چندین برابر تجمع‌کنندگان بود. اما منصوری، استاندار تهران تجمع کنندگان را اغتشاشگر خواند و در صفحه توییتر خود اینطور نوشت: «عناصر اصلی هسته‌های اولیه تجمعات امشب تهران کاملا سازماندهی شده، آموزش دیده و با برنامه به دنبال ایجاد اغتشاش در تهران بودند.» به گفته او، آتش زدن پرچم، ریختن گازوئیل در معابر، پرتاب سنگ، حمله به پلیس، آتش زدن موتور و سطل زباله، تخریب اموال عمومی و... کار مردم عادی نیست.»

همان‌طور که گفته شد تجمعات مربوط به مردم تهران نیست، از شهر‌های هم زبان مهسا امینی (دختر اهل سقز) شروع شد و به تهران و سایر شهر‌ها رسید. جانشین فرمانده انتظامی استان گیلان هم مثل استاندار تهران از لفظ اغتشاشگر استفاده کرد و خبر داد که «۲۲ نفر از عاملان اغتشاش، تحریک، تعرض به شهروندان، تخریب اموال عمومی و ایراد خسارت به واحد‌های صنفی در شهر رشت بازداشت شدند.» او با اشاره به اینکه حساب مردم از اغتشاشگران و مخلان نظم و امنیت جداست عنوان کرده: «برخورد با اغتشاشگران، آسیب زنندگان به بیت المال و برهم زنندگان نظم عمومی مطالبه جدی شهروندان است.»

در نحوه برخورد ماموران انتظامی، گارد ویژه و لباس شخصی‌ها با تجمع کننده‌ها نه تنها در روز‌های آغازین پاییز امسال که در سال‌ها و ماه‌های پیش از این هم، سوالات وجود دارد. برخی این افراد را مامور می‌دانند و معذور که اگر به وظایفشان عمل نکنند، باید با عواقب آن روبه‌رو شوند. حجت‌الاسلام احمد حیدری، روحانی فعال در عرصه‌های اجتماعی در یادداشتی به این موضوع اشاره کرده و گفته: «سال‌هاست نیروی انتظامی را ماموریت «ارشاد» داده و این نیرو مجموعه‌ای به نام «گشت ارشاد» راه‌اندازی کرده و جوانان و به‌خصوص دختران و زنان جوان کشور را به عنوان ناقض قانون حجاب و عفاف، جلب کرده و به خیال خود ارشاد می‌کنند! البته بر نیروی انتظامی حرجی نیست، زیرا مأمورند و مجری قانون و اگر از اجرای اوامر و قوانین سرپیچی کنند با عواقبی مواجه می‌شوند؛ سخن و اعتراض بر آنانی است که ارشاد جوانان بعضا عاصی را [همچون بسیاری امور دیگر]به نیروی نظامی‌‎ای سپرده‌اند که طبیعتا رفتارش به‌خصوص هنگام مواجهه با عصیان، مبتنی بر قدرت است!» او در خصوص بحث پوشش بانوان گفته: «حجاب و پوشش مانند دیگر احکام دین، واجبی است که باید با ترویج صحیح، دینداری را «مطلوب و محبوب» سازد و افراد را به دینداری سوق دهد و اجبار و تحمیل در امر دینداری علاوه بر اینکه جایز نیست.»

آساره کیانی - آرمان ملی

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی