تیتر امروز

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...
آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار
دیدار نخستین برنامه از "پریسکوپ" را منتشر می‌کند

آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار

با توجه به طیف گسترده علاقه مندی‌ها در دهه‌های اخیر در زمینه‌های شغلی و به طبع سردرگمی و عدم آگاهی نسل نوجوان و جوان (نسل Z) نسبت به آینده، بازار کار، میزان درآمد، جایگاه شغلی و اجتماعی هر حرفه...
حمله اسرائیل به ایران: محدود، اما حاوی پیام مهم
از چشم جهان (۱۴۶)

حمله اسرائیل به ایران: محدود، اما حاوی پیام مهم

پس از تنش‌های شدید اخیر میان تهران و تل‌آویو که با حمله مستقیم ایران و پاسخ محدود اسرائیل در اصفهان همراه بود، نویسندگان نشریه نیویورک تایمز آمریکا در گزارشی به این موضوع حساس در خاورمیانه پرداختند...

طلاق توافقی؛ مرد بیشتر ضرر می‌کند یا زن؟

اکثر زنان از ابزار‌های حمایتی اطلاع ندارند و به همین دلیل پس از بروز کوچک‌ترین اختلاف، برای طلاق توافقی و جدایی اقدام می‌کنند و، چون روند طلاق توافقی کوتاه است، زوجه (به طور ویژه) متضرر می‌شود.

کد خبر: ۱۳۳۳۳۶
۱۱:۴۳ - ۱۹ تير ۱۴۰۱

طلاق توافقی؛ مرد بیشتر ضرر می‌کند یا زن؟

دیدارنیوز: طلاق توافقی به صورتی که اکنون در کشور ما انجام می‌شود مورد انتقاد است، زیرا اگر زوجین بر سر طلاق با یکدیگر توافق داشتند هرگز به دادگاه نمی‌آمدند و در یک دفترخانه توافقی طلاق می‌گرفتند.

این در حالی است که ما شاهد مراجعه متعدد زوجین به دادگاه‌ها برای انجام طلاق توافقی هستیم. از سوی دیگر طبق قانون، زوج‌ها برای جدایی باید دوره‌های مشاوره را بگذرانند، اما متاسفانه این مشاوره‌ها اغلب به حفظ نهاد خانواده منجر نمی‌شود و در نتیجه فرآیند ثبت دادخواست طلاق نیز به صورت یکطرفه انجام و طلاق از حالت توافقی خارج می‌شود.

در این میان اگر بانوان از حقوق قانونی خود مطلع باشند هیچ‌گاه به سمت طلاق توافقی نمی‌روند. قانون ابزار‌های حمایت مختلف از جمله نفقه، مهریه و تامین مالی را برای زوجه در نظر گرفته و زن می‌تواند با دادخواست تامین از سوی دادگاه پیش از انتقال اموال از سوی شوهر، نسبت به توقیف اموال زوج و تامین مهریه خود اقدام کند.

این در حالی است که اکثر زنان از این ابزار‌های حمایتی اطلاع ندارند و به همین دلیل پس از بروز کوچک‌ترین اختلاف، برای طلاق توافقی و جدایی اقدام می‌کنند و، چون روند طلاق توافقی کوتاه است، زوجه (به طور ویژه) متضرر می‌شود.

به همین علت نقش مشاوره‌های قبل از طلاق را باید جدی گرفت و برای تقویت آن از سوی نهاد‌های متولی تلاش صورت گیرد. ارجاع به مشاوره‌های خانواده یکی از راه‌هایی است که ماده ۲۵ قانون حمایت از خانواده آن را برای زوج‌هایی که تصمیم به جدایی دارند در نظر گرفته است.

جلسات مشاوره می‌تواند در انصراف زوجین از تصمیم خود بسیار کمک‌کننده باشد. البته این در حالی است که مشاوران از تخصص و همچنین اطلاعات حقوقی لازم بهره‌مند باشند و به جای سوق دادن طلاق به سمت جدایی یکطرفه، افراد را به سوی زندگی مشترک بازگردانند. در نتیجه یکی از راهکار‌های عملی برای کاهش آمار طلاق نظارت روی میزان تخصص و عملکرد مشاوران در مراکز مشاوره است.

منبع: جام جم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی