تیتر امروز

عمان حادثه اصفهان را محکوم کرد/ رئیس کمیسیون اروپا خواستار خویشتن‌داری شد/ مخالفت چین با تشدید تنش‌ها
انتقام ایران از اسرائیل پس از حمله تروریستی (این گزارش بروزرسانی می‌شود)

عمان حادثه اصفهان را محکوم کرد/ رئیس کمیسیون اروپا خواستار خویشتن‌داری شد/ مخالفت چین با تشدید تنش‌ها

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
امضای ۱۷ سند همکاری بین ایران و تاجیکستان

رئیسی: ناتو و آمریکا ۲۰ سال در افغانستان خونریزی کردند

در دیدار روسای جمهور ایران و تاجیکستان، ۱۷ سند همکاری در حوزه‌های مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی، تجاری و گردشگری میان ایران و تاجیکستان به امضا رسید. رئیسی در دیدار با امامعلی رحمان گفت: حضور بیگانگان امیدبخش و گره‌گشا نیست. ۲۰ سال حضور ناتو و آمریکا در افغانستان چیزی جز جنگ، خون‌ریزی و تخریب نداشته است. دو کشور نظر مشترکی در مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و جرائم سازمان‌یافته دارند.

کد خبر: ۱۳۰۶۳۸
۱۴:۲۴ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۱

امضای ۱۷ سند همکاری بین ایران و تاجیکستان/ رئیسی:

دیدارنیوز: مقامات ارشد ایران و تاجیکستان در حضور آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی و امامعلی رحمان ۱۷ سند همکاری در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، تجاری، حمل و نقل، سرمایه گذاری، تکنولوژی‌های نو، محیط زیست، ورزشی، انرژی، قضایی، آموزشی و تحقیقاتی و گردشگری به امضا رساندند.

این اسناد توسط وزرای امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت، نفت، راه و شهرسازی، نیرو، امور اقتصادی و دارایی، میراث فرهنگی و گردشگری، دادگستری، ورزش و جوانان، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و روسای سازمان بورس و اوراق بهادار و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی کشورمان و همتایان تاجیک آن‌ها به امضا رسید.

رئیسی: روابط تجاری با تاجیکستان افزایش ۴۰۰ درصدی داشته است

رئیس جمهور گفت: سفر اخیر بنده به تاجیکستان نقطه عطفی برای روابط‌مان بود؛ پس از این سفر شاهدیم که مبادلات تجاری دو کشور افزایش ۴ برابری داشته و در حوزه‌های مختلف گام‌های خوبی برداشته شده است.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور پس از دیدار «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان با وی و گفت‌وگوی هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور، در نشست خبری اظهار داشت: به آقای رحمان رئیس جمهورِ کشور دوست، برادر، همسایه و هم‌زبان تاجیکستان و همراهان‌شان تبریک صمیمانه می‌گویم و از اینکه دعوت جمهوری اسلامی ایران را قبول کردند و به تهران آمده که موجب نشست‌هایی که زمینه تصمیم‌گیری‌های خوبی برای روابط دو کشور شد، تشکر می‌کنم.

وی افزود: ما با کشور تاجیکستان به‌ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دلایل مختلف همسایگی، روابط فرهنگی، دینی، هم‌زبانی، هم‌فرهنگی و هم‌تمدنی خوبی داریم؛ اما با توجه به مشکلاتی که پیش آمده بود، با سفری که در ابتدای کار دولت برای شرکت در اجلاس شانگ‌های و دیدار دو جانبه به این کشور داشتم، سفر ما نقطه عطفی برای روابط‌مان بود. پس از این سفر شاهدیم که مبادلات تجاری دو کشور افزایش ۴ برابری داشته و در سایر حوزه‌ها نیز گام‌های خوبی برداشته شده؛ خصوصا در اجرای تفاهم‌نامه‌هایی که در در شهر «دوشنبه» امضا شد.

رئیس‌جمهور کشورمان بیان کرد: با سفر آقای رحمان و امضای تفاهم‌نامه‌های جدید تردید ندارم که گام بلندی در روابط دو کشور برداشته خواهد شد و در گفتگو‌هایی که بین دو کشور انجام شد، اراده و تصمیم جدی این است که روابط سیاسی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی و در حوزه‌های مختلف انرژی، گردشگری، معدن، علم و فناوری تداوم یابد. هم‌چنین هر دو کشور معتقدیم روابط‌مان باید بهتر از وضعیت کنونی باشند و حتما می‌توانیم روابط دوجانبه را به روابط خوب منطقه‌ای و جهانی تبدیل کنیم. این روابط می‌تواند بین دو کشورِ مسلمان و همسایه برای دو دولت، ملت و منافع امیدبخش باشد.

رئیسی گفت: نسبت به مسائل منطقه‌ای نظرات مشترکی داشته و درباره عدم حضور بیگانگان در منطقه نیز نگاهی مشترک داریم؛ به هیچ‌عنوان حضور بیگانگان امنیت‌ساز نبود و نخواهد بود و باید مسائل منطقه را با گفتگو، مذاکره و نشست‌ها بین مسئولین و سران منطقه حل کنیم و حضور بیگانگان امیدبخش و گره‌گشا نیست.

وی در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: نگاه مشترک ما درباره افغانستان این است که حتما باید دولت فراگیر شکل بگیرد که از همه احزاب، گروه‌ها و اقوام نمایندگی کند. امنیت افغانستان برای جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان بسیار مهم است و البته از همه برای ملت افغانستان مهم‌تر است. اینکه باید افغانستان امنیت و ثبات داشته و مردم افغانستان آرامش داشته باشند و حضور تروریست‌ها در این کشور نگران‌کننده است، نظر مشترک ماست. نمی‌توانیم حضور تروریست‌ها را نه در افغانستان و نه در منطقه بپذیریم و حتما معتقدیم بیگانگان و دست‌های پلید استکبار که داعش و گروه‌های تروریستی را در منطقه تقویت می‌کنند، به تنها چیزی که فکر نمی‌کنند امنیت مردم افغانستان و منطقه است و دنبال اهداف سیاسی و منافع خود هستند.

رئیس‌جمهور افزود: ۲۰ سال حضور ناتو و آمریکا در افغانستان چیزی جز جنگ، خون‌ریزی و تخریب نداشته است. دو کشور نظر مشترکی در مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و جرائم سازمان‌یافته دارند.

رئیسی در پایان ابراز امیدواری کرد این سفر گام موثری برای ارتقای روابط ایران و تاجیکستان باشد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی