تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...
پرسش از بهرام عین‌اللهی پس از وعده اجرای طرح عدالت

اولویت وزارت بهداشت سلامت است یا سیاست؟

فردای روزی که ابراهیم رئیسی به وظیفه دولت برای بیمه کردن مردم اشاره کرد، وزیر بهداشت از اجرای طرح عدالت و تعالی نظام سلامت خبر داد و این سیاست اجرایی را مرتفع کننده نابرابری های سلامت دانست.

کد خبر: ۱۲۹۳۲۶
۱۱:۵۵ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱

اولویت وزارت بهداشت سلامت است یا سیاست؟

 

دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: خرید دارو به نرخ دولتی و بهره‌مندی از بیمه برای کاهش هزینه‌های درمانی برای اقشار مختلف جامعه همواره یکی از مهمترین و بزرگترین دغدغه‌های مردم بوده و هست و در طول سال‌های گذشته اجرای طرح سلامت همگانی و بهره‌مندی مردم از بیمه‌های مختلف در دستور کار دولت‌ها بود اما در نهایت طرح‌های پیشنهادی یا اجرا نمی‌شد یا اجرای آن به زمان دیگری موکول می‌شد.

حالا دولت ابراهیم رئیسی می‌خواهد با اجرای طرح عدالت و تعالی نظام سلامت موفقیت خود را پس از تامین واکسن و داروهای درمان کرونا البته با کمک دولت روحانی با عظمت بیشتری جشن بگیرد و در نهایت نام دولت سیزدهم بر سر در تابلو موفقیت حوزه سلامت برای همیشه ثبت کند.

از مرداد سال گذشته که رسما همه اختیارات کشور به ویژه در حوزه بهداشت و درمان بر عهده رئیسی و وزیرش بود، تلاششان این بود که بتوانند کار نکرده حسن روحانی را در افزایش تعداد افراد واکسینه شده انجام دهند و حالا پس از موفقیت در این زمینه به سراغ بهبود وضعیت بیمه و سلامت مردم رفته‌اند.

ابراهیم رئیسی که دوشنبه شب را بهترین زمان بعد از اعتراض های مردم نسبت به گرانی نان و ماکارونی انتخاب کرده بود در چندین وعده خود موضوع بیمه و سلامت مردم را هم مطرح کرد و اجرای بیمه برای همگان و افرادی که سابقه بیمه ندارند را وظیفه دولت دانست و البته این نکته را هم عنوان کرد که این کار باعث ایجاد بارقه امید و خرسندی در میان مردم می‌شود اما نکته اینجاست که تامین خدمات بهداشتی و ارائه خدمات رایگان در این حوزه وظیفه همه دولت هاست و این کار به معنای ارائه امتیاز بیشتر به مردم نیست.

البته بعد بیمه، دارو و گران شدن آن هم یکی از موضوعات اعتراضی مردم در ماههای اخیر بوده که ابراهیم رئیسی خیلی محکم و صریح در این باره گفت که دارو گران نمی‌شود اما مردم باید نظارت جدی در نوع مصرف دارو داشته باشند.

 


بیشتر بخوانید: وعده عین الهی را یادداشت کنید: واکسیناسیون همگانی تا بهمن ماه!


بهرام عین اللهی؛ وزیر پیشرو!

وزیر بهداشت هم پس از صحبت های ابراهیم رئیسی برای تکمیل فرایند سیاست های سلامت دولت روز سه‌شنبه در گزارشی به این موضوع اشاره کرد که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت سیزدهم، در راستای اجرای سیاست‌های کلان کشور، از جمله سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، سند چشم انداز ایران 1404، نقشه علمی جامع کشور و سایر قوانین ناظر، ارتقای وضعیت عدالت در سلامت را در صدر اهداف خود قرار داده و بعد هم به جزییات اجرای "طرح عدالت و تعالی نظام سلامت" اشاره کرد.

او از جمله ویژگی‌ها و اهداف این طرح را محرومیت‌زدایی و دسترسی عادلانه آحاد جامعه به خدمات سلامت، عدالت آموزشی، درمانی و پژوهشی در عرصه علوم پزشکی، بازسازی و گسترش نظام شبکه بهداشت و درمان کشور، تغییر رویکرد نظام سلامت از درمان محوری به پیشگیری محوری، حرکت به سمت خودکفایی کشور در تامین دارو، واکسن، ملزومات و تجهیزات پزشکی با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، دسترسی عادلانه مردم به خدمات سلامت (توزیع متوازن و عادلانه نیروی انسانی در بخش سلامت) و تامین رضایت‌مندی گیرندگان خدمات در بخش سلامت برشمرد.

به گفته عین‌اللهی پیشگیری و مبارزه با فساد و تعارض منافع در نظام سلامت و کاهش خدمات کاذب و القایی، تقویت و پوشش و توسعه حداکثری بیمه پایه سلامت و ... از دیگر موضوعاتی است که در اجرای سیاست‌های کلان کشور در حوزه سلامت به آن توجه خواهد شد اما وزیر بهداشت این را نگفت که این همه برنامه و تغییر رویکرد و خودکفایی‌ها چه زمانی در جامعه نمود عینی خواهد داشت و مردم چه زمانی خیالشان بابت تامین داروهای مورد نیاز ویژه برای بیماران خاص راحت می شود و آیا کشور و وزارت بهداشت آمادگی این را دارد که اگر دوباره ویروس یا بیماری مانند کرونا بروز و ظهور کرد غافلگیر نشود و چند صد هزار نفر بخاطر نبود دارو و واکسن نمیرند و آیا وزارتش قدرت این را دارد کمبود شیرخشک را تامین کند؟

و اینجا مشخص شد که عین اللهی غیر از ساخت مسجد در بیمارستان‌ها به موضوعات دیگری هم فکر می‌کند و برای آن برنامه دارد اما معلوم نیست که اجرای همه این اهدافی که به آنها اشاره کرد به عمر صدرات وزارت او و دولت سیزدهم قد می‌دهد یا نه و در نهایت اینکه اولویت وزارت بهداشت تامین سلامت مردم است یا تامین سیاست های کشور؟




ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی