تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...

چرا محسن رضایی در سیاست جدی گرفته نشد؟!

محسن رضایی از همان روز‌هایی که قصد کنار رفتن از مسئولیت فرماندهی سپاه پاسداران را داشت، تلاشش حضور در مسئولیت‌های ارشد اجرایی بود، ولی تاکنون نتوانسته شغل هم تراز با مقام پیشین نظامی خود بدست آورد.

کد خبر: ۱۲۸۲۱۰
۱۲:۰۷ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱

دیدار نیوز: در خاطرات اردیبهشت سال ۷۶ هاشمی رفسنجانی آمده است که محسن رضایی قصد کاندیداتوری ریاست جمهوری را در سر داشت که با مخالفت رهبری مواجه شد. او شهریور سال ۷۶ به عنوان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام انتخاب شد. هاشمی در خاطراتش آورده است «براى ترک سپاه، لازم بود که مسئولیتی در رابطه با من یا رهبرى داشته باشد.»

محسن رضایی از کار در دبیرخانه مجمع تشخیص چندان رضایتی نداشت و خواستار وسیع‌تر شدن دبیرخانه بود که با مخالفت مواجه شد. او بیشتر نقش سخنگوی مجمع را ایفا کرد و ۲۴ سال در این سمت باقی ماند. سمتی که رزومه سیاسی او برای حضور در انتخابات متعدد ریاست جمهوری بود. محسن رضایی در طی این سال‌ها تلاش بسیار کرده که جایگاه سیاسی خود را قوی‌تر کند. اما به نظر می‌رسد معاونت اقتصادی رئیس جمهور به نوعی از سمت پیشین او نیز پائین‌تر است.

معاونت اقتصادی رئیس جمهور پست احیا شده روحانی در دولت دوازدهم بود. در دولت دوم سازندگی وقتی مرحوم نوربخش نتوانست به عنوان وزیر اقتصاد رای اعتماد بگیرد به عنوان معاون اقتصادی رئیس جمهور منصوب شد و این پست با پایان دولت سازندگی نیز به فراموشی سپرده شد. حسن روحانی نیز محمد نهاوندیان رئیس دفتر خود را در دولت یازدهم را به عنوان معاون اقتصادی ریاست جمهوری در دولت دوازدهم منصوب کرد. در آن زمان هم بحث این بود که با وجود بخش‌های مختلف اقتصادی مانند وزارتخانه ها، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، ستاد هماهنگی اقتصادی، شورای اقتصاد، کمیسیون اقتصادی هیات دولت، دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقتصادی دیگر این سمت تعریف مشخص ندارد. مهم‌ترین وظیفه نهاوندیان به تصویر کشیدن واقعیت وضعیت اقتصادی برای رییس دولت بود. وضعیت اقتصادی ایران در دولت گذشته نشان می‌دهد که چقدر نهاوندیان و پست معاونت اقتصادی ناتوان عمل کرده است. حالا این وظیفه به محسن رضایی سپرده شده که در تیم اقتصادی رئیسی گزارش وضعیت دهد و پیشنهاد دهد که ظاهرا چندان جدی گرفته نشده است.

کنار گذاشتن معاونت اقتصادی رئیس جمهور از کمیسیون ویژه اقتصاد نوعی کم اعتبار کردن این پست در دولت سیزدهم است. رضایی در ابتدای دولت تلاش کرد تز‌های خودش را ارائه کند که با مخالفت دولتی‌ها مواجه شد. طرح دو برابر کردن یارانه‌ها از آن دست تز‌هایی بود آذرماه پیش توسط رضایی اعلام شد و سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد تکذیب کردند. بعد از آن محسن رضایی کمتر آفتابی شد و هنوز دوره‌ای به بیماری نیز مبتلا شد تا حالا که خبر کنار گذاشتنش از کمیسیون اقتصاد شنیده می‌شود.

جایگاه محسن رضایی که سال ۹۴ با درجه سرلشگری به سپاه برگشته بود، در میدان سیاست چندان بالا نبود. او در چهار انتخابات ریاست جمهوری و یک انتخابات مجلس ناکام ماند و نتوانست تشکیلات منجسم و قدرتمندی را دور خود جمع کند. تشکیل احزاب و تشکلات نزدیک مثل جبهه ایستادگی و یا رسانه‌های منتسب به وی همچون تابناک هرچند او را در این میدان کمک کرد، ولی تقویت نکرد. از همین جهت محسن رضایی هیچ وقت نتوانسته آن طور که خودش بخواهد عرض اندام کند. با این که نامش به واسطه کاندیداتوری متعدد در میان عامه مردم شناخته شده است، ولی گویی فردی نیست که بخواهند روی او حساب ویژه باز کنند و جایگاهی بدست آورد که خودش می‌خواهد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی