تیتر امروز

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...
اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم
بررسی موانع تولید در گفت‌وگو با مدیر عامل آریا چوب نفیس آفرینش+ویدیو

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم

موانع، مشکلات و کارشکنی‌های مسیر تولید از ثبت درخواست و اخذ پروانه تا وارد کردن سخت افزار و موضوع ترخیص آن در گمرکات ایران در گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین.
گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...

جرائم خشن در تهران به پایین‌ترین حد رسیده است

مرتضی طلایی، رئیس پلیس پیشین تهران بزرگ گفت: خوشبختانه امروز جرائم خشن حداقل در تهران که من اشراف بیشتری نسبت به آن دارم به پایین‌ترین میزان ممکن رسیده است. ما امروز بیشتر با خرده جرائم مواجه هستیم.

کد خبر: ۱۱۲۹۲۱
۱۱:۲۱ - ۰۸ آبان ۱۴۰۰

کاهش جرائم خشن در تهران

دیدارنیوز ـ مرتضی طلایی، رئیس پلیس پیشین تهران بزرگ در خصوص چرایی ضرورت برخورد قاطعانه پلیس با برهم زنندگان نظم عمومی گفت: در زمان‌هایی برخورد قاطع‌تر پلیس با کسانی که با ایجاد رعب و وحشت امنیت عمومی را به مخاطره می‌اندازند به یک نیاز ضروری تبدیل می‌شود. آن زمانی که من در پلیس تهران مسئولیت داشتم روزی در سطح شهر در حال گشت زنی بودیم که ناگهان شبکه بی سیم اعلام کرد در یکی از مناطق جنوبی شهر قداره کشی و شرارت صورت گرفته و بعد هم آن افراد شرور فرار کرده‌اند. البته نیرو‌های ما شماره خودروی آن افراد شرور را برداشته بودند. من به واحد‌های گشت اعلام کردم که در آن منطقه متمرکز بشوند و تا سرنشینان آن خودرو دستگیر نشده‌اند کار متوقف نشود. دقایقی بعد نیرو‌های گشتی به ما خبر دادند که موفق به توقیف آن خودرو و سرنشینانش شده‌اند.

وی ادامه داد: من از نیروهایمان خواستم که آن افراد شرور را به محل حادثه بیاورند. محل حادثه هم درواقع یک قهوه خانه‌ای بود که تبدیل به پاتوقی برای این نوع رفتار‌های شرورانه شده بود. نیرو‌های ما وقتی خودروی این افراد را بازرسی کردند انواع و اقسام آلات جرم هم در این خودرو پیدا کردند. وقتی هم که درخواست کردیم تا سابقه این افراد شرور بررسی شود معلوم شد جزو سابقه دار‌های حرفه‌ای هستند. بعد ما با مراجع قانونی هماهنگی‌های لازم را انجام دادیم و من از همکارانم درخواست کردم دست و پای این افراد شرور را به درخت ببندند و به آن‌ها گفتم من می‌روم و برمی گردم و بعد به شما خواهم گفت که چه کار باید بکنید. ما چند ساعتی را تامل کردیم و همکاران ما این افراد شرور را در همان حالت نگه داشتند تا مردم بدانند که اینطور نیست که تصور شود این محله ناامن است.

طلایی اذعان داشت:، اما حال سوال این است که آیا همیشه می‌شود پلیس همین برخورد را بکند؟ من تصور می‌کنم اینطور نیست و پلیس باید براساس اقتضائات با مسائل برخورد کند. زمانی ما در تهران محله‌ای داشتیم که با وجود داشتن مردم شریف و انقلابی و متدین، اما معروف به شرارت شده بودند. آن محله جزو پایگاه‌های مذهبی و دارالشهدای ماست. اما متاسفانه این محله در یک نقطه‌ای با آسیب‌هایی هم مواجه بود. ما با یک شیوه قاطعانه آن محله را از وجود آن آسیب‌ها پاک کردیم. ما در تهران فقط همان محله را داشتیم که این شرایط را داشت. اما آیا در مورد همه نقاط می‌شود مانند آن محله برخورد کرد. من چنین تصوری ندارم. ما در تهران حداکثر یک یا دو محله داشتیم که در آنجا افراد شرور باعث سلب امنیت مردم می‌شدند. گاهی در آن نقاط شرایط اقتضا می‌کرد که برخورد‌هایی صورت بگیرد تا مجرمان بدانند که هزینه ارتکاب به جرم بالاست. مردم و شهروندان هم بدانند که پلیس با مجرمان شوخی ندارد.

رئیس پلیس پیشین تهران بزرگ خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی پلیس تشخیص می‌دهد با هماهنگی مراجع قانونی درباره نحوه برخورد با بزهکاران بر حسب سوابق آن افراد، محل وقوع جرم و شرایط اجتماعی حاکم بر آن منطقه تصمیم بگیرد. ممکن است در جایی هم پلیس به این نتیجه برسد که مثلا آن افراد مجرم را در سطح شهر بگرداند. اگرچه خوشبختانه امروز این سطح از جرائم حداقل در تهران که من اشراف بیشتری نسبت به آن دارم به پایین‌ترین میزان ممکن رسیده است. یعنی ما از آن نوع شرارت‌ها و آن مجرمان شروری که تبدیل به برند شده بودند و کار‌هایی می‌کردند که همچنان در صحنه بمانند و مخاطبانشان بدانند که هنوز رفت و آمدی دارند را امروز دیگر در تهران نداریم. این نتیجه عملکرد سیستم‌های امنیتی انتظامی و قضایی در کنار یکدیگر است که شرایطی را فراهم کرده تا دیگر کسی حاضر نشود دست به چنین جرم‌هایی بزند. ما امروز بیشتر با خرده جرائم مواجه هستیم.

منبع: میزان
برچسب ها: پلیس پایتخت
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی