تیتر امروز

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!
افاضات اضافه

به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!

در هفته‌ای که گذشت، عوام‌الملک به مسایل مهم و حساسی چون موی نسوان پرداخته و درباره حوادث اخیر در کشور گفته ما عوام، رعیتی بیش نیستیم و نباید این را فراموش کنیم.

صادرات میوه‌های ایرانی به کشورهای آسیای میانه

پس از ۹ ماه از سال ۲۰۲۱، روسیه سومین بازار مهم میوه و خشکبار برای ایران است. در اولین رتبه، با فاصله زیاد از دیگر کشورها، عراق با ۳۷۰ میلیون دلار و هند نیز دومین بازار مهم میوه ایرانی است.

کد خبر: ۱۱۲۶۳۲
۱۱:۵۲ - ۰۴ آبان ۱۴۰۰

میوه‌های ایرانی در بازار‌های آسیای میانه

دیدارنیوز ـ EastFruit نوشت: سایر کشور‌های منطقه از جمله بازار‌های مهم فروش میوه‌های ایرانی هستند. قزاقستان دهمین واردکننده میوه و آجیل ایرانی، قرقیزستان یازدهم و اوکراین سیزدهم است. ازبکستان که در رتبه هجدهم این فهرست قرار دارد، با بالاترین نرخ رشد خرید از ایران قابل توجه بوده و در سال ۲۰۲۱ صادرات به این کشور ۱۱ برابر شده است!

ایران در سال ۲۰۲۱ صادرات میوه به روسیه را ۵۰ درصد افزایش داد که در این میان سیب و کیوی اصلی‌ترین کالا‌های صادراتی بودند.

ارزش صادرات میوه و خشکبار ایران به روسیه در سه فصل اول سال ۲۰۲۱ به ارزش ۱۹۶ میلیون دلار رسیده یعنی صادرات میوه‌های ایرانی به این کشور در نه ماهه اول سال۲۰۲۱ از نظر ارزشی ۱.۵ برابر مدت مشابه در سال ۲۰۲۰ است.

افزایش عرضه میوه و خشکبار ایران به بازار روسیه یکی از دلایل مشکلات عرضه‌کنندگان میوه از مولداوی و ازبکستان در سال گذشته است. چون ایران می‌تواند طیف گسترده‌ای از میوه‌ها را تقریباً در تمام طول سال عرضه کند که از این بابت نسبت به رقبای خود متمایز می‌شود.

همچنین، عرضه‌کنندگان ایرانی در تبلیغ میوه‌های خود فعال هستند، در حالی که برای مثال صادرکنندگان مولداوی به ندرت به تبلیغ محصولات خود روی می‌آورند. آندری یارمک، اقتصاددان می‌گوید، ایران از این نظر اغلب در میان پنج کشور فعال است و مولداوی معمولاً در بین ۱۰ کشور اصلی نیز قرار ندارد.

سیب یکی از کالا‌های اصلی صادراتی ایران به روسیه است. بطوریکه ایران در ۹ ماهه نخست سال۲۰۲۱ صادرات خود به این کشور را ۲.۵ برابر کرده و به ۱۲۵ هزار تن رسانده است. پس از آن، کیوی با ۳۷ هزار تن، هندوانه ۲۷.۴ هزار تن، هلو و شلیل ۲۶.۶ هزار تن، کشمش ۱۲.۲ هزار تن، خرما ۷.۴ هزار تن قرار دارند.

البته کارشناسان خاطرنشان می‌کنند که شاید حجم مبادلات بیشتر از این آمار باشد، زیرا برخی از میوه‌های ایران از طریق کشور‌های ثالث به روسیه صادر می‌شود.

تقریباً تمام میوه‌های ایرانی صادر شده به روسیه در سال۲۰۲۱ افزایش چشمگیری داشته و تنها صادرات انگور، هلو، گیلاس، آلو کاهش یافته است. طبیعتاً سرمای بهاره که بخشی از برداشت میوه‌های هسته‌دار را در ازبکستان خراب کرد، بر برداشت آن در ایران نیز تأثیر دارد.

بیشترین نرخ رشد صادرات به روسیه در بخش کیوی ایرانی بوده که میزان عرضه آن ۲.۷ برابر شده و همچنین صادرات کشمش ایران بیش از دو برابر شده است.

منبع: ایلنا
برچسب ها: قیمت میوه
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی