تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...

تناقض‌گویی مسئولان درباره بازگشایی دانشگاه‌ها

اظهارات ضد و نقیض مسئولان درباره بازگشایی دانشگاه‌ها، باعث سردرگمی دانشجویان شده به طوری که نمی‌دانند چه مرجعی باید در این زمینه پاسخگو باشد.

کد خبر: ۱۱۱۴۲۰
۱۲:۰۰ - ۲۱ مهر ۱۴۰۰

بازگشایی دانشگاه‌ها

دیدارنیوز ـ قصه بازگشایی دانشگاه به کلاف سردرگمی می‌ماند که در دست مسئولان است. فقط کافی است عنوان «بازگشایی دانشگاه‌ها» را در اینترنت سرچ کنید با ده‌ها صفحه از اظهارات ضد و نقیض مسئولان مواجه می‌شوید، یکی برای بازگشایی دانشگاه‌ها تاریخ دقیق تعیین می‌کند، دیگری اعلام می‌کند کلاس‌ها به هیچ عنوان حضوری نیست.

دانشجویان در این بین مستاصل مانده و «کاسه چه کنم چه کنم» به دست گرفته‌اند و نمی‌دانند باید از کدام مرجع تصمیم‌گیرنده جزئیات بازگشایی دانشگاه‌ها و تاریخ دقیق برگزاری کلاس‌های حضوری را پیگیری کنند. ایسکانیوز در گزارش زیر، اظهارات اخیر تصمیم‌گیری‌های مسئولان درباره بازگشایی دانشگاه‌ها را بررسی کرده است.

ماجرای بازگشایی دانشگاه‌ها از ۱۸ شهریورماه آغاز شد. بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه نشست مشترک با اعضای هیئت رییسه دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام کرد: باید از ۱۵ مهر ماه کلاس‌های دانشگاه‌ها دایر شده و اساتید نیز باید در دانشگاه‌ها حاضر شوند.
بازگشایی دانشگاه‌ها با سرعت گرفتن واکسیناسیون دانشجویان

علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم فردای آن روز (۱۶ شهریور) با اشاره به اتمام نرسیدن واکسیناسیون دانشجویان تا پایان مهرماه، با استناد به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد که آموزش‌های دانشگاه‌ها حضوری نیست و برنامه‌هایی که قبل از پیک پنجم کرونا مبنی بر بازگشایی کلاس‌های دانشگاه‌ها برای ورودی ۹۸ به قبل اعلام شده بود، فعلا منتفی شده است. این در حالی است که محمد زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ۲۱ شهریورماه با مشاهده سرعت‌گرفتن واکسیناسیون دانشجویان، بر این باور بود که می‌توان به بازگشایی دانشگاه‌ها و برگزاری کلاس‌های حضوری دانشجویان امیدوار بود. گویا وزیر بهداشت در این راستا با وزیر علوم هم‌عقیده بود؛ زیرا در ۲۵ شهریورماه در بازدید از مراکز تجمیعی شهر کرمانشاه اعلام کرد: تلاش می‌شود دانشگاه‌های علوم پزشکی در نیمه مهرماه بازگشایی شود.
دانشجویان برای آموزش ترکیبی و حضوری آماده شوند

دانشجویان با شنیدن خبر بازگشایی دانشگاه‌ها از زبان ۲ وزیر، برای حضور در کلاس‌های حضوری برنامه‌ریزی می‌کردند که محمدرضا آهنچیان، مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم ۲۸ شهریورماه با بیان اینکه هم‌اکنون کلاس‌های همه دانشگاه‌ها به‌صورت مجازی برگزار خواهند شد اظهار کرد: دانشجویان تحصیلات تکمیلی به‌دلیل پروژه‌هایی که باید تحویل دهند با حفظ شیوه‌نامه‌های بهداشتی می‌توانند در دانشگاه حاضر شوند.

آموزش ترکیبی و حضوری خبری بود که توسط محمدعلی زلفی گل وزیر علوم در ۲۹ شهریورماه اعلام شد. وی خطاب به دانشجویان اعلام کرد: برای آموزش ترکیبی و حضوری آماده شوند. برنامه‌ریزی شده است با این حجم واکسیناسیونی که صورت می‌پذیرد، دانشگاه‌ها ابتدا به صورت تلفیقی مجازی و حضوری برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مرحله پروپوزال باز شود. به مرور، دیگر دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دانشجویان کارشناسی نیز بصورت حضوری اضافه می‌شوند.
وضعیت کلاس‌های آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در تماس با خبرنگار ایسکانیوز خواهان مشخص شدن وضعیت بازگشایی این دانشگاه در نیمسال تحصیلی جدید شدند. محمد مهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ۳۰ شهریورماه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امتحانات دانشجویان دانشگاه آزاد به صورت حضوری برگزار خواهد شد، اظهار کرد: برگزاری کلاس‌های حضوری دانشجویان پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی با جدیت دنبال می‌شود، دانشگاه آزاد اسلامی حداقل ۲ ماه زمان برای اتمام ۲ دوز واکسن و ۲ هفته برای تکمیل شدن دوره اثرگذاری واکسن در نظر گرفته است، پس از این موارد کلاس‌ها به صورت حضوری برگزار خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس: کلاس‌ها به هیچ عنوان حضوری نیست!

بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت ۶ مهرماه نیز مهر تاییدی بر سخنان خود در ۱۸ شهریورماه زد و گفت: با اجرای کامل واکسیناسیون دانشجویان و اساتید، تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از ۱۵ مهر ماه به طور کامل بازگشایی خواهند شد.

ناهماهنگی نهاد‌های تصمیم‌گیر منجر به آن شد بازگشایی دانشگاه‌ها باری دیگر به تعویق بیفتد. خبر حضوری نبودن کلاس‌های درس را رضا حاجی پور سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در ۱۳ مهرماه اعلام کرد و گفت: در جلسه کمیسیون آموزش مجلس با وزارتخانه‌ها تصمیم گرفتیم فعلا کلاس‌ها به هیچ عنوان حضوری نباشد. مجلس زیر بار فضای آسیب زننده به دانشجویان نمی‌رود.

حاجی‌پور سخنان معاون وزیر درباره برگزاری کلاس‌های حضوری دانشگاه‌ها را ملاکی برای بازگشایی دانشگاه‌ها تلقی نکرد و افزود: نمی‌توان با برگزاری کلاس‌های پر جمعیت ریسک کرد. به دنبال این ماجرا، علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر نیز ۱۶ آبان ماه اعلام کرد: امیدواریم روند واکسیناسیون مهر یا آبان به پایان برسد، اما نمی‌توانیم زمانی قطعی برای آموزش حضوری اعلام کنیم و بنای ما برای ترم جاری فعلا آموزش مجازی خواهد بود.
دانشگاه‌ها از ۱۵ مهرماه حضوری می‌شود

۲ روز پس از سخنان معاون آموزشی وزارت علوم مبنی بر اینکه نمی‌توان برای آموزش حضوری زمان قطعی اعلام کرد، وزیر علوم زمان بازگشایی دانشگاه‌ها را اعلام کرد و در ۱۸ مهرماه گفت: دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی از ۱۵ مهرماه و مقطع کارشناسی از ۱۵ آبان‌ماه به صورت حضوری در کلاس‌های درس فعالیت خواهند داشت.

زمان بازگشایی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی با سخنان وزیر علوم مشخص شد، اما سوالاتی در زمینه بازگشایی کلاس‌های دانشگاه آزاد اسلامی برای دانشجویان این دانشگاه مطرح ایجاد شده بود. احمد حیدری سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی ۱۹ مهرماه درباره زمان برگزاری کلاس‌های حضوری این دانشگاه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نیز براساس دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا عمل خواهد کرد و هر زمان که برای بازگشایی دانشگاه‌ها اعلام شود، دانشگاه آزاد نیز بازگشایی می‌شود. این امکان وجود دارد که دانشگاه برای تمامی دانشجویان بازگشایی شود.

علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم ۲۰ مهرماه موارد تازه‌ای را مطرح و بر افزایش سردرگمی دانشجویان دامن زد. وی در این باره گفت: اعلام تاریخ آموزش حضوری دانشجویان از ۱۵ مهر برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ۱۵ آبان برای دانشجویان کارشناسی، به منزله الزام آموزش حضوری نیست. بلکه دانشگاه‌ها از این تاریخ می‌توانند برای بازگشایی برنامه‌ریزی کنند.

با توجه به اظهارات ضد و نقیض مسئولان در زمینه بازگشایی دانشگاه‌ها، بسیاری از دانشجویان سردرگم شده و نمی‌دانند چه مرجعی باید در این زمینه پاسخگو باشد، حتی تاریخ دقیق بازگشایی دانشگاه‌ها نیز مشخص نیست. از طرفی هنوز تمهیدات لازم برای بازگشایی خوابگاه‌ها در نظر گرفته نشده و بسیاری از دانشجویان که در شهر‌های دیگر زندگی می‌کنند را نگران کرده است. امیدواریم نهاد‌های تصمیم‌گیردر زمینه زمان بازگشایی دانشگاه‌ها هر چه سریع‌تر به اتفاق نظر برسند و دانشجویان را از این سردرگمی نجات دهند.

گزارش از نیوشا یعقوبی

برچسب ها: دانشگاه
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی